Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דני G- בגדול, אתה צודק. אבל הסתכלתי על התמונה שלך, ותהיתי האם היא צולמה עם מערכות אלקטרוניות, או בלעדיהן.

ברור שהיא צולמה ללא מערכות, כי..... אין לי מערכות ברכב ! (למעט ABS)

אבל, זה לא אומר שאם הייתי קונה היום מכונית חדשה מהנילון, הייתי מוותר על מערכות בטיחות ובראשן ESP. דווקא מכיוון שאני עוסק בהדרכת נהיגה מתקדמת ברורה לי יותר מכל חשיבות הבטיחות שמעניקה המכונית לנהג גם ללא סיוע ממנו, שכן אנחנו כבני אנוש עושים טעויות, ואם המערכת תוכל לסייע במקום בו טעינו הרי שזה מבורך.

ESP שניתן לניתוק מלא במקומות מהיועדים לכך, הוא הפתרון הטוב יותר.

אגב - התמונה עצמה צולמה במנחת ולא על הכביש.

דני G.

• תגובות 162
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קצת מצחיק להגדיר על רכב שמאיץ למאה תוך 9.5 שניות כ"לא חזק במיוחד". לדעתי כמעט ולא ניתן למצוא בארץ רכב בסגמנט הנ"ל עם תאוצה כזו. אגב, לדעתי בנוסף לגיר הידני ומערכת ההנעה הכפולה לרכב יש גם הילוך כוח יחודי.

לדודתי רכב דומה (2.0 אוטומט) - לדעתי ל B3 שתי יתרונות בולטים שהופכים אותה למכונית משפחתית מעולה. היא מאוד רכה ונוחה ולדעתי אין רכב אחר בסגמנט שמצליח להגיע לרמה שלה בסעיף הנוחות. בנוסף לכך היא מאוד מרווחת ושקטה.

מבחינה דינאמית נכונה העבודה שמערכת המתלים הרכה שלה גורמים לה לזוויות גילגול בולטות בנהיגה אגרסיבית (היא פשוט נעה יותר מידי בהעברות משקל) אבל מי שיצליח להתגבר על זה יגלה רכב עם שולי אחיזה נדירים שמאפשרים לה לצלוח פניות במהירות מאוד גבוהה.

הילוך הכוח כאמור לא משמש לנהיגה על הכביש.

ל-B3 אכן יתרון בולט בדמות נוחות נסיעה מצוינת. הבעיה היא שזה (כמעט) היתרון היחידי שלה. זה גם נכון שגרסת 2.0 ל' ידנית היא הטובה ביותר שלה (אם לא מתייחסים ל-STI) אבל גם היא, מה לעשות, לא באמת מיוחדת.

מעולם לא התחברתי לתחרות המיאוץ למאה קמ"ש. חשוב לי יותר שיש תגובה מהירה והחלטית למנוע ולגלגלים, ושהשליטה בידיים שלי.

ועוד דבר שרציתי להוסיף;

במיוחד בימים קשים, בו ההבדל בין המכוניות הוא הגריל והפנסים (אפילו המניות מקובצות אצל מפעיל אחד), מצאתי מכונית שעושה הכל אחרת. חוץ מהפנסים והגריל.

גם אם היתרון לא בולט על הנייר- לי הוא ברור כשמש.

הבעיה היא שה-B3 לא באמת חזקה, ושההיגוי שלה די גרוע, כמו גם זוויות הגלגול. האחיזה אמנם מצוינת אבל ההנאה ממעשה הנהיגה ממש לא מושלמת. אני מכיר משפחתיות אחרות שעושות זאת טוב יותר.

אני עדיין חושב שהבחירה שלך, הנובעת מדרישות מוזרות למדי, היא לא אופטימלית. הקטע של הייחודיות לא באמת מובן לי, כשבסוף בוחרים משהו מאוד מיינסטרימי (למעט הגיר). מנוע טורי או לא טורי זה חסר משמעות אמיתית. עדיין מדובר ב-4 ציל' לא? הנעה קדמית - במשפחתית מן השורה, כמו ה-B3, ההנעה הכפולה לא תמיד הופכת את הרכב למיוחד או מהנה יותר. בקרות אלקטרוניות - אם אפשר לנתק אותן, אז מה הבעיה? רק עם ההתנגדות לתיבה האוטומטית אני מסכים, וזה היתרון המשמעותי היחיד של הסובארו על רוב האחרות, עבור מי שמחפש ייחודיות. השאר הם חסרונות (כמו עיצוב ואיכות הפנים, למשל).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הנעה קדמית - במשפחתית מן השורה, כמו ה-B3, ההנעה הכפולה לא תמיד הופכת את הרכב למיוחד או מהנה יותר.

בימי הקיץ קצת קשה למצוא יתרונות ברורים להנעה הכפולה, אך עדיין קיימים, בעיקר באיזורים הרריים. בחורף כל היתרונות הם של הנעה הכפולה, אין פה מה להתווכח. ההנאה מגיעה כשהגשם מתחיל לרדת :lol:

וזה היתרון המשמעותי היחיד של הסובארו על רוב האחרות, עבור מי שמחפש ייחודיות. השאר הם חסרונות (כמו עיצוב ואיכות הפנים, למשל).

סובארו הם כן רכבים יחודיים בהרבה היבטים מכאניים. גם מנוע בוקסר, גם הנעה כפולה סימטרית אמיתית, גם תיבות הילוכים שעדיין מחולקות בין נוזל גיר ושמן לדיפרנציאל ואפשר להמשיך. אבל לחפש "דווקה" רכב ששונה בצורתו המכאנית קצת הזוי. צריך ממש לאהוב את סובארו כדי לבחור בה. האם זה יתרון? - לא ממש. יחודיות מכאנית? - אפשר לומר.

DanyG

ותאוצה שמתאימה יותר למנועי 1.6 המופק ממנוע שהוא 2 ליטר ?

כי אם כן, אז אני לא מבין אותך.

אומנם מנוע אטמוספרי של סובארו מכוייל פחות טוב מהאטמוספרי של הונדה, אבל עדיין אנחנו מדברים על תאוצות ביניים יפות מאוד וזמינות כוח טובה + נשימה בריאה. הנעה כפולה מתבטאת היטב על משטחים רטובים, וזה יגיע עוד מאט.

אגב, הרכב שבתמונה שלך משולב מנוע 1.6 מגיע למאה תוך 13 שניות. איך אתה מתפלא שסובארו 2.0 ליטר מגיע למאה בפחות מ-10 שניות? :?: אומנם הונדה שני ליטר עם 201 כ''ס מגיע ב-6 שניות, אבל פה אנחנו עדיין מדברים על רכב משפחתי ללא שום נטיות ספורטיביות.

yoelbe

לא הבנתי אם כבר רכשת את הרכב או לא? אם כן - תתחדש. ואתה מוזמן להגיע לירושלים המושלגת בעוד כמה חודשים, בעזרת השם. אחרי שתעשה סיור לילי בעיר השוממת והמושלגת תבין עד כמה היית צודק. תפרסם את התמונות ותראה את התגובות הנלהבות. בהצלחה, ושמור על קשר אם באמת תרצה להגיע לירושלים המושלגת.

car_photo_303600_7.jpg

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

מנוע של איבו, רק אטמוספרי 4G63

רכב נחמד ביותר, אבל גם לא טיל.

דרך אגב:

סובארו אימפרזה (יאנו B3)

מנוע 2.0 טורבו-דיזל EE20

150 כ''ס

הנעה כפולה

מהירות מקסימלית 205 קמ''ש

0-100: 8,6 שנ'

1280000824_979198ebf2.jpg

פורסם

רק דבר אחד יש לי להגיד לכל האנשים שהגיבו פה..(בעיקר לאלו שירדו על הרכב)

אתם כל כך לא מבינים על מה אתם מדברים , לי יש את ה-B3 מנוע 1.5 אוטומט.

מנוע אופקי (בוקסר ייחודי של סובארו) שמפיק יחסית (ושאני אומר יחסית- אני מתכוון יחסית למנוע 1.5)

הרבה מאוד כוח ובזכות המיתלים (קדמיים - מק'פרסון עם קפיץ סליל. אחוריים - עצמות עצה כפולות.)

והבקרות השונות גם הרבה מאוד יציבות.

היציבות מסתכמת בכך שאני נוסע במהירות של 100 קמ"ש ומסוגל לפנות ללא בעיה , כמובן שלא פניות

חדות כי במצב כזה האוטו יתהפך , אבל הרכב בשליטה מלאה.

חיצוני - לרכב הזה יש יופי ייחודי וצעיר , מלא בכוח ושליטה (אבל זה כבר עניין של טעם!)

פנימי - הרכב מעניק לך בדיוק את מה שאתה משלם עליו !

אנשים אמרו פה שאין כלום ברכב , מה אתם מצפים ?! לא קניתם מרצדס..קניתם סובארו

בסכום שלא אמור להפיק לכם משהו מיוחד בתוכו ועדיין לדעתי בפנים אתה מרגיש רגוע ושקט

וכל העיצוב נראה כך שהרכב הוא אלגנטי וספורטיבי.

*לידיעתכם : (המפרט האמיתי של הרכב לפי היצרן ולא לפי החברה בארץ)

מנוע : 1498 ליטר מפיק 107 כ"ס על 6000 סל"ד

מהירות מירבית 170 מוגבל אלקטרונית.

מנוע : 1998 ליטר מפיק 154 כ"ס על 6400 סל"ד

מהירות מירבית 192 מוגבל אלקטרונית.

מנוע : 2499 ל' טורבו מפיק 305 כ"ס (STI WRX)

מהירות מירבית 250 מוגבל אלקטרונית.

(בעל ביצועים מרשימים במיוחד ואחת המכוניות היותר חזקות

ויציבות שיש היום בשוק הרכב !)

|

V

frontlip2.jpg

ותגידו שהיא לא יפה..

פורסם

ותגידו שהיא לא יפה..

מנוע 1.5 ליטר (ולא 1498 ליטר כפי שרשמת בטעות) מפיק 105 כ"ס ב-6,400 סל"ד ולא כפי שרשמת

ולא, היא לא יפה.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

בקשר להילוך הכוח:

זהו אותו הילוך כוח שיש לפורסטר הידנית (ויש לי אחת כזאת). זוהי מערכת של שני זוגות גלגלי שיניים העוקפת את הכניסה הישירה לתיבת ההילוכים ותוך כדי כך מפחיתה את המהירות ב-31%.

כל השאר נשאר כרגיל, ומכיוון שההנעה עוברת דרך דיפרנציאל מרכזי (לרכב הנעה כפולה קבועה, ולא כמו תיבת העברה, אותה הזכירו קודם, שבה הגלגלים שאינם מניעים את הרכב באופן קבוע, הקדמיים בדרך כלל, משולבים ללא דיפרנציאל) ניתן להשתמש בהילוך הכוח גם על הכביש.

גם ההפחתה הקטנה יחסית, שאינה מספיקה כדי להפוך את הרכב לרכב שטח, יכולה לעזור בנסיעות "ספורטיביות". השילוב בין המנוע האטמוספרי, שאינו חזק במיוחד, לבין תיבת הילוכים בעלת יחסי העברה לא רעים, אבל בהחלט לא קצרים, לא מאפשר נסיעה "חזקה" בכבישים הרריים מפותלים, ויש לפעמים תחושה שחסרים הילוכים (לפחות בפורסטר). לפעמים נאלצתי להוריד להילוך ראשון (בעקומות החדות בכביש העולה מנשר לאנטנה, למשל) כי ההילוך השני "לא סחב". בזמנו ניסיתי את הילוך הכוח בטיפוס לרמת הגולן בכביש המפותל העולה מחמת גדר והנהיגה היתה מהנה בהרבה מאשר ללא הילוך הכוח.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

.

.

היציבות מסתכמת בכך שאני נוסע במהירות של 100 קמ"ש ומסוגל לפנות ללא בעיה , כמובן שלא פניות

לפעמים עדיף לשתוק מאשר לכתוב שטויות שלא מוסיפות כבוד לכותב.

ול-Barzum

על איזה חורף בדיוק אתה מדבר ?

איזה יתרון בטיחותי ו/או הנאתי יש לאימפרזה הזו, למעט בשלג (שכידוע נדיר ביותר בארצנו) ?

דני G.

פורסם

ול-Barzum

או הנאתי יש לאימפרזה הזו ?

דני G.

בנוסף לעובדה שמדובר על גיר ידני יחודי (לפחות עם מדובר על ישראל) וביצועי מנוע הטובים מהסטנדרט המקובל בקבוצה, לרכב הזה יש מערכת הנעה כפולה שכוללת גם דיפרנציאל מוגבל החלקה.

בוא ותמליץ אתה על רכב אחר במחיר מקביל הכולל ביצועי מנוע כאלו, גיר ידני (עזוב את הילוך הכוח), אחיזת כביש גבוהה כזו ודיפרנציאל מוגבל החלקה?

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
ול-Barzum

על איזה חורף בדיוק אתה מדבר ?

החורף הרגיל, כאשר יורדים משקעים ואחוז התאונות מזנק.

איזה יתרון בטיחותי

נתחיל מהדבר הקטן ביותר: אין כזה דבר "הגשם הראשון", כאשר כל העם מחליקים בהאצות. להמשיך?

ו/או הנאתי יש לאימפרזה הזו,

האימפרזה/B4/פורסטר הנעה כפולה נוסעת בצורה מאוד לינארית. לא צריך להלחם בהגה כאשר יש עודף מומנט. אפשר לתת יותר גז ביציאה מהסיבוב. אפשר להציל את עצמך ברגע הקריטי ע''י פתיחת המצערת, אבל כמובן פה נדרשת מיומנות. יש כאלה שיגידו שזה חסרון, כמובן, כי יש פחות אדרנלית בנהיגה. הרכב פחות מופרע ואין עודף מומנט שיגרום לאיבוד שליטה מיידי.

למעט בשלג (שכידוע נדיר ביותר בארצנו) ?

G.

שלג זה אקסטרא של יום-יומיים בשנה (ששווים כל שקל). אני כל שנה עושה טיולי לילה מושלגים בירושלים והאיזור, הנאה ללא גבולות. הכבישים ריקים ומושלגים, רק לא לשכוח לקחת תא חם ועוגיות לדרך :-D. לצער כולנו בשנה שעברה לא היה שלג, אך השנה אני מאוד מקווה כי יהיה בשפע.

פורסם

מנוע אופקי (בוקסר ייחודי של סובארו) שמפיק יחסית (ושאני אומר יחסית- אני מתכוון יחסית למנוע 1.5)

הרבה מאוד כוח ובזכות המיתלים (קדמיים - מק'פרסון עם קפיץ סליל. אחוריים - עצמות עצה כפולות.)

חיצוני - לרכב הזה יש יופי ייחודי וצעיר , מלא בכוח ושליטה (אבל זה כבר עניין של טעם!)

בסכום שלא אמור להפיק לכם משהו מיוחד בתוכו ועדיין לדעתי בפנים אתה מרגיש רגוע ושקט

העובדה שהמנוע הוא בוקסר לא נותנת לו יתרון מהותי מול המתחרות (אם בכלל).

ההספק המופק אמנם נאה, אבל עם הגיר האוטומטי הרכב עצל מאוד - 15.1 שניות למאה זה אחד הנתונים הגרועים ביותר בקטגוריה.

מתלים - רכים ונוחים, אבל לא ממש מתאימים לנהיגה ספורטיבית. בנוסף, לרכב בגרסת ההנעה הקדמית יש המון תת-היגוי תחת עומס.

בקרת שונות - אתה מתכוון לבקרת היציבות ש...אין?

על הקשקוש עם היציבות ב-100 קמ"ש בלי להתהפך דני כבר הגיב לך.

חיצוני - כוח ושליטה, אהא.

פנימי - ישבת בכל אחת מהמתחרות בקבוצה? אפילו באחת-שתיים מהן? רמת הגימור והאבזור מתאימה לרכב שעולה 110 אלף שקלים, לא 116 או 125.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
איזה יתרון בטיחותי ו/או הנאתי יש לאימפרזה הזו, למעט בשלג (שכידוע נדיר ביותר בארצנו) ?

אני יכול להעיד שגם ב-B4 החלשלושה שלי (130+ כ"ס), עם גיר ידני, יש הנאה מסויימת בכך שהיא AWD. היא מתנהגת אחרת, טוב יותר, ואפשר לדחוף אותה יותר ביציאה מפניות. זה לא הופך אותה למכונית נהיגה, אבל זה נחמד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

*לידיעתכם : (המפרט האמיתי של הרכב לפי היצרן ולא לפי החברה בארץ)

מנוע : 1998 ליטר מפיק 154 כ"ס על 6400 סל"ד

מהירות מירבית 192 מוגבל אלקטרונית.

מנוע : 2499 ל' טורבו מפיק 305 כ"ס (STI WRX)

מהירות מירבית 250 מוגבל אלקטרונית.

(בעל ביצועים מרשימים במיוחד ואחת המכוניות היותר חזקות

ויציבות שיש היום בשוק הרכב !)

|

V

frontlip2.jpg

ותגידו שהיא לא יפה..

כבעל אימפרזה 2007 מנוע 1500 אבזור RX אני יאמר שחצי מהדברים פה הם קשקושים.

בפניות ב100 קמ"ש הרכב מקנה תחושה שהשלדה אוטוטו מושחזת בכביש, ולחשוב שבפולקסווגן טוראן הגבוהה בהרבה אפילו התחושה טובה פי כמה.

בנוסף המנוע חלש, גם אם הכל יחסי, הוא פשוט חלש על הרכב, והתיבה האוטומטית הזוועתית הזו סופה להיות בבית הקברות לכשלונות המוטוריים הגדולים בתולדות הרכב.

בנוסף, אחרי 5 דקות בלגאסי החדשה, שלה רק שבחים אתן, התיישבתי בפורסטר שכידוע משתמשת באותו תא נוסעים כמו של הB3, והרגשתי שאני נמצא בפיאט אונו, לא יותר מזה.

בנוסף, אעדיף את העיצוב של האימפרזה שלי על הB3 המוזרה.

subaru-impreza-2007-limited-edition-wrx-sti-rb320.jpg

2008-subaru-impreza-sti-2.jpg

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...