רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
האם מישהו יודע את הביצועים של פולקסווגן גולף דור 4 למנועים 2.0 ו-1.8...חיפשתי ולא מצאתי,תודה מראש
הודעה אחרונה מאת orikoif, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהל'ן, היום גנבו מהרכב של הוריי שתי 'טסות' מדייהו לאנוס.. כן, מדייהו לנוס !! והן בלי סמל בכלל ! אנשים התחרפנו, זה פשוט חוסר בחיים של אנשים. מה יעשו איתן, ימכרו ב-20 שקל ויקנו לאפה ?? שיהיה חג שמח ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 33 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
בוקר טוב! הלילה לפנות בוקר נסעתי עם חבר בכביש 4 לכיוון צפון, ובמחלף מורשה (עם כביש 5) האור התחלף לאדום, אולם התחלתי לבלום מאוחר מדיי, ולא רציתי לבלום בכל הכוח שישחוק צמיגים, רפידות ובכלל לא בריא לרכב - האטתי, ובאותו זמן הסתכלתי לכיוון שמאל (שהוא היחיד שממנו יכלו לבוא מכוניות - היה ריק, אז לא היה לי סיבה לבלימת חירום), אולם נכנסתי לצומת באדום, ובחרתי לעבור אותו לאט במקום לעצור באמצע ולהגדיל הסיכון. לצערי מתברר שישנה מצלמה בצומת זה (נראה לי שראיתי שני הבזקים - אבל דיי בטוח ששניהם צילמו אותי בתוך הצומת ולא שיצאתי ממנו. לאחר מכן, החלטתי להסתובב ולבדוק שאכן יש מצלמה שם (אכן יש). השאלה שלי, אם אכן יגיע אליי דוח על אלף שח + 10נק' - האם כדאי לבחור ברירת משפט, לה…
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני מנסה לברר לגבי מספר אפשרויות של רישום בעלות על רכב פרטי ורישום בעל פוליסת הביטוח , כדלקמן: 1)רישום בעלות על הרכב = שני בני משפחה ( זוג הורים , או הורה וילד כשהילד נהג צעיר) , במקרה כזה רישום בעל הפוליסה = האם ניתן רק על שם אחד מבעלי הרכב (אחד ההורים שלזכותו "היעדר תביעות")? 2) רישום בעלות על הרכב = נהג צעיר , ובמקרה כזה רישום בעל הפוליסה לביטוח = אחד ההורים ( שלזכותו "היעדר תביעות"). בכל מקרה בין הנוהגים ברכב נכלל נהג צעיר. בבירור מול סוכנות ביטוח ניתן לי להבין שלא רצוי מצב שבו בעל הרכב אינו בעל פוליסת הביטוח , היינו יתכן וחב' הביטוח תמנע מלתת פוליסה מוזלת ( העדר תביעות) תודה
הודעה אחרונה מאת hezysp, -
- 4 תגובות
- 937 צפיות
שלום, כאשר רציתי לקבל הצעת מחיר ביטוח מקיף לדגם רכב שאני שוקל לקנות מחברת מליסינג, נתבקשי לתת ת.ז של בעל הרכב כדי לקבל הצעה,יש לציין שהרכב אינו בבעלותי עדיין, אלא אני רק רוצה לברר מחיר כללי לדגם הספציפי. כיצד ניתן לברר בחברות הביטוח? מצטער על הבורות בנושא (רכב ראשון, אני בן 17) תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לפני כמה שבועות נתפסתי לקראת עצירה עם הטלפון הנייד ליד ראשי. אני יודע שהעיקר הוא שהרכב היה בתנועה... אבל גם לא דיברתי, וגם היה אולי 5 מטרים לפני עצירה, וגם יש לי מעט מאוד עברות קודמות, והן מלפני שנים רבות, ואני נהג זהיר, ואני סטודנט. רציתי לשאול אתכם אם כדאי לדעתכם לבקש להישפט, אולי אוכל לבקש המרה לעונש על תנאי (מתוך שאני בטוח שלא אעשה שטות כזאת שוב - בלי קשר לזה שכבר התקנתי דיבורית מאז) או הקלה כלשהי - או שמא יש לי מה להפסיד (האם יכולים להגדיל את הקנס או להמירו במאסר חלילה?) תודה!
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 693 צפיות
בנסיעה רגילה עם גיר ידני, מתי צריך ומומלץ להעביר הילוך? שנותנים קיק עם גיר ידני, במצב הזה מתי צריך ומומלץ להעביר הילוך? [המטרה היא למשוך את ההילוך בשביל שהאוטו יאיץ מהר, אבל עד מתי מושכים אותו? מתי הנקודה הנכונה שצריך להעביר הילוך?] תודה לעוזרים. ודרך אגב עשיתי חיפוש ולא מצאתי לזה תשובה.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
כבר במשך כאשר ירדתי לחנייה לאוטו החדש (B4 החדשה) הבחנתי בכל מיני דפיקות קטנות כאלה שנגרמו ככל הנראה מפתיחת דלתות. בהתחלה הבלגתי ואמרתי מה לעשות, קורה, עליתי לשכנה שחונה ליידי וביקשתי ממנה שפעם הבאה תפתח את הדלת בעדינות (בכל זאת אוטו חדש מהחברה), היא הסכימה וגמרנו עניין. היום, אני יורד לחנייה ופתאום אני רואה דפיקה דיי עצבנית, עם שקע דיי עמוק ושפשוף של צבע לבן (האוטו של השכנה לאנד קרוזר לבן), כאן כבר התחיל לעלות לי הדם לראש, קראתי לשכנה, הורדתי אותה למטה ושאלתי אותה מה זה צריך להיות? היא בתגובה ענתה "אוי נו באמת כמה דפיקות קטנות, ויש סיכוי שזה בכלל לא אנחנו" (זה בטוח היא לפי עובי המכה,הצד שלה והצב שנשר לה מהאוטו), מה אני עושה עם המטומטמת הזאת ואיך אני גורם לה לשלם על …
הודעה אחרונה מאת GuyIzr, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
האם ניתן לשקם רכב שטבע או הותף בשיפטון כזה או אחר ? הנה לכם למשל , פרארי 430. http://www.eliterebuildablecars.com/auctions/inventoryDetail.php?id=16679 שעבר שיטפון, האם היא ברת שיקום ואיך ? כמו כן על אותו דבר הבוגאטי שצללה באגם לפני כחודש..
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
חומר נגד אדים
מאת tscr- 4 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שלום לכולם, בזמן האחרון מתחילה להצטבר כמות גדולה מאוד של אדים על חלונות הרכב, דבר המגביל מאוד את הראיה מכל הכיוונים. רציתי לדעת עד כמה החומרים נגד אדים יעילים? לדוגמה זה: http://www.alexsander.co.il/product.aspx?p_id=7971 או זה http://www.carsforum.co.il/vb/newthread.php?do=newthread&f=7 האם זה באמת יעיל? לכמה זמן בערך זה מחזיק? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 0 תגובות
- 746 צפיות
אני רוצה לדעת את שם התוכנה שבודקים איתה זיהום אויר בטסט
הודעה אחרונה מאת remz, -
- 4 תגובות
- 793 צפיות
אני שואל בשביל חבר שרוצה להזמין diamond vision לפסאט 2005 מכאן. איזה סוג צריך? H7 או H4? ומאיפה הכי כדאי לקנות? ועוד שאלה - הקיט של הדיימונד ויז'ן מגיע עם אורות חניה לבנים?
הודעה אחרונה מאת Niro Levy, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
התפוצצו לי 2 צמיגים במאזדה. קיבלתי חלופי לכמה ימים. מחר אני צריך להזמין 4 צמיגים. רציתי לשאול איזה צמיג אתם ממליצים לי למאזדה 3. מידות צמיג_17 50 205. מוכן להשקיע עד 700 שקל לצמיג.
-
יבוא אישי - מס
מאת tomul-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מעוניין לייבא רכב ביבוא אישי. לפי מה שהבנתי המס הוא 105.5 אחוז השאלה היא 105ץ5 אחוז מכמה שעולה לי הרכב? כמו כן קראתי באתר שניתן ליבא מארה"ב לדוגמא רק מכוניות אמריקאיות. כמה שאני יודע ניתן ליבא רכב שמאושר באמריקה ולא רק מיוצר. האם לא ניתן ליבא מאזדה?
-
גלאי רוורס
מאת shusha71- 0 תגובות
- 620 צפיות
אחרי שבדקנו מס' רכבים, טריוס היה הרכב הכי מתאים (באופן יחסי למחיר), הסיבה העיקרית שמאוד בא לי רכב גבוה. אני יודעת שהרכב בינוני יחסית לג'יפים אחרים אבל הרכב ישמש אותי לנסיעות בעיר בלבד ובסופשים בנסיעות מחוץ לעיר. ה- RAV4 רכב ברמה הרבה יותר גבוהה וגם יותר מרשים מהטריוס אבל גם מחירו בהתאם. השבוע הזמנו רכב חדש מהחברה. האם יש הבדלים בין גלאי הרוורס המתוקנים ברכב? האם יש גלאי רוורס מדוייקים יותר? אם כן, אשמח לקבל המלצות.
הודעה אחרונה מאת shusha71, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
נתקלתי במקרה במודעה הזאת: http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1310915 חזרה לדף החיפוש הראה שמופיעה גם המיטו הנ"ל: http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1322658 שימו לב - בשתי המודעות מדובר באותו מקום צילום, אותו אזור, אותה זווית צילום. יש הסבר?
הודעה אחרונה מאת DrorZi, -
-
- 6 תגובות
- 916 צפיות
שלום! אתמול קטנוע חצה צומת באור אדום ואני נכנסתי בו והיו עדים ניטרלים לטובתי (כול החומר של החקירה אצל בוחן תנועה). נגרם נזק די כבד לאוטו (כול הפח של הפרונט הלך), מהביטוח אמרו לי שלרוכב קטנוע אין ביטוח כלל מה הנהנלים במצב כזה ? בביטוח אמרו לי שבמצב כזה יותר זול לתקן את הרכב על חשבוני מאשר להפעיל את הביטוח, מה כדאי לעשות במקרה כזה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
על-פי התקנות שאישרה הוועדה, הרכיבה תותר לכל רוכב מעל גיל 14, כאשר החוקים שיחולו על אופניים חשמליים יהיו זהים לאלה החלים על אופניים רגילים יאללה אסף- מחשמלים את הווספה SI ונוסעים כמו גדול GUY
-
היי חברים, אתמול התקנתי ברכב מערכת אורות נחמדה מאוד שמי שרואה אותה ממרחק חושב שאני זה מונית הכסף המערכת בעלת שלט רחוק RF עם 9 אורות שונים ו11 תוכניות מובנות לניגון האורות. הנה כמה תמונות ואם תרצו אוכל להעלות סרטון... http://www.siz.co.il/codes.php?i=e3n3etm2nwzg.jpg http://www.siz.co.il/my.php?i=lfyymyi1ztxt.jpg
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני כבר לא יכול לראות את זה יותר, אז הנה מדריך קצרצר בכמה משפטים: 1. אני אנסה, אני אשמח, ולא: אני ינסה, אני ישמח. 2. אל תזלזל, ולא: על תזלזל. 3. אם לא אכפת לכם, ולא: עם לא אכפת לכם. 4. אם מישהו יוכל להואיל בטובו, ולא: להועיל בטובו. ישנן כמובן עוד דוגמאות רבות, אבל עשו טובה (ולא: תעשו טובה...), נסו לדייק... ועוד משהו, לפני שאתם מפרסמים הודעה, קראו אותה כאילו לא אתם כתבתם אותה. היא מובנת? יופי, עכשיו פרסמו...
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
ערב טוב. השאלה נמצאת בנושא למעלה. אבא שלי רוצה למכור את הרכב אך מכיוון שהוא מעוקל אי אפשר לעשות העברת בעלות. מישהו יודע אולי? בברכה טל
הודעה אחרונה מאת umardekar, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות רכב ללא טסט כמעט חודשיים, בעליו הקפיא את הרישיון במשרד הרישוי, האם ניתן להעביר את ההקפאה על שמי? אם כן מה הפרוצדורה? והאם ניתן להפשיר את הרישיון ולהעביר בעלות כרגיל בדואר, ידוע לי שניתן להעביר עד חודשיים ללא טסט. אשמח לקבל עצות מה ניתן לעשות בנידון, תודה, כפיר.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש למישהו מידע על הרכב הנל(1500 DCI)? יצא לי לראות מס מודעות של רכבים כאלו שעפ"י הבעלים הנוסע הנוסף מאושר ברישיון. מישהו שמע? האם זה הוספה של מושב בודד בתא המטען? כמו"כ מה דעתכם הכללית על הרכב הנ"ל? כמה ק"מ הרכב "יסחוב" אם טופל עפ"י הספר לפני שיצוצו הבעיות? תודה!
הודעה אחרונה מאת archimedes, -
-
- 4 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני מחפש חברת שליחויות שעושה משלוחים דרך הים מאנגליה לישראל?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום רב ולילה טוב . אני מעוניין להוציא רשיון לטרקטור לא בשביל לנסוע על טרקטורון אלה בשביל טרקטור לשם עבודה . יש לי רשיון כבר 4 שנים למשאית . שאלתי כזאת , מה ההליכים להוצאת הרישיון והאם התאוריה של הטרקטור היא קשה יותר מהתאוריה של הרכב ?. תודה לעוזרים .
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כולם בבעלות פולקסווגאן, בקרוב. בימים אלו ממש פולקסוואגן רוצים לקנות נתח ביצרן היפני סוזוקי. סוזוקי תקצה לפולקסוואגן 19.9 אחוז ממניות החברה לפי שווי של 2.5 מיליארד דולר ובתמורה תקבל החברה היפנית מניות בקונצרן האירופי הגדול ביותר בשווי של חצי מהעיסקה והיתר, כסף מזומן. המטרה של פולקסוואגן היא לקחת נתח בשוק המכוניות הקטנות (מאוד). לסוזוקי התפנו 20% מהמניות שלהם שהיו שייכות ל GM בעבר מה שדחף אותם לבצע את העיסקה עם היצרן הגרמני.
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/news-law/crime/Article-591b4292c307521004.htm&Partner=rss
הודעה אחרונה מאת gil_a, -
-
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בקרת שיוט: לא חשבתי על זה - וכך אני מניח גם רוב הנהגים אחרים. אבל מאוד לא מומלץ להדליק את בקרת שיוט בנהיגה בגשם משום שהיא מקטינה את שליטתינו ברכב, מגדילה סיכוי להחלקה וגם עשויה להאיץ בדיוק ברגע הלא נכון. לחץ אוויר: כמובן שתמיד נכון לשמור על הלחץ אוויר מומלץ. אבל יש מיתוס אורבני שעדיף להוריד לחץ אוויר כדי לקבל יותר אחיזה בגשם. זה לא נכון. עדיף דווקא לחץ גבוה יותר (הכל בגבולות ההגיון כמובן ולא 70 PSI עבור רכב פרטי). לא יודע מה ההסבר הפיזיקלי לזה. תנהגו בזהירות ותגיעו בשלום
הודעה אחרונה מאת hgilad123, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני רוכש קליאו ספורט MK2 רציתי לשאול כמה דברים את בעלי הקליאו בפורום הזה או אם תוכלו להפנות אותי לפורום יעודי: 1. מחירי ביטוח לנהג צעיר (גיל 21) 2. מתלים , מה מומלץ לקנות כתחליף למתלים הרכים (מקוריים)? מאיפה בחו"ל כדאי לקנות? 3. מה כדאי לשים לב בבדיקה? לפני כמה שנים היתה לי קליאו ספורט MK1 אז אני פחות או יותר יודע מה לבדוק. תודה
הודעה אחרונה מאת Herman, -
- 2 תגובות
- 693 צפיות
מערכת הזרקה חד נקודתית זה ה MONO-MOTRONIC ו מערכת רב נקודתית זה MOTRONIC? תודה לעוזרים מראש
הודעה אחרונה מאת DARKWOOD,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 340 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- Liran.B
- NAPOLEON
- mottis
- nadavd4
- רכוב כעומד
- yosi554
- Liquidator
- שביט
- avizaz
- natco
- ArikB