רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מחפש טסות מקוריות וגלגל לאלמרה שלי, עד כה בדקתי ב5 פירוקים שונים ולא מצאתי כלום. בדקתי במוסך ושמעתי את הדבר הכי מגוחך בחיים, כל טסה "אחת" מקורית עולה 350 ש''ח הגיוני ?!? מישהו יודע איפה אני יכול למצוא? פירוק עם אלמרות?
הודעה אחרונה מאת atikot, -
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים. הרכב של ידידה שמעוניינת להורידו מהכביש. נתנה לי את רישיון הרכב,ת.ז ויפויי כוח . הפקידה סירבה לטפל בי, בטענה שרק בעלת הרכב יכולה להורידו מהכביש. "מתי כבר ייפסק חוסר החשיבה במדינה הזאת", "מותר לי עם ייפוי למכור לה את הרכב ולעשות טסט, אבל אסור לי להוריד מהכביש", למה שאלתי. "מפני שאם תמכור לה את האוטו, ביהמ"ש יכול להחזיר לה אותו. במקרה של הורדה מהכביש אי אפשר להחזיר" אמרה. לא האמנתי שאשמע תשובה מטופשת כזאת. השאלות שלי, האם זה בכלל חוקי ?. או זאת גחמה של הפקידה ?. בועז.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=_4ckkvhaGbE דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חברים אם מישהו מכם זוכר-בעבר היה אתר של פירוקיה גדולה שבה היה ניתן לראות גם רכבים למכירה לאחר גניבה ששופצו הצפה עם נתונים תמונות וכ'ו. נראה לי שזה היה של קמר בנצר סירני.היום בדקתי השם של הפירוקיה השתנה וזה לא האתר שהיה. האם מישהו זוכר ויכול לכוון? תודה
הודעה אחרונה מאת fanman, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 866 צפיות
דגמי קונספט: תצוגת התכלית של יצרניות הרכב הם מוציאים לחובבי המכוניות את העיניים מהמקום. גם אצל אנשים מן השורה, שלא מתעניינים במיוחד ברכבים הם גורמים להתרגשות לא קטנה. אלו הם דגמי הקונספט במה בעצם מדובר? ובכן, דגמי הקונספט הם בעצם ניסוי שעושות יצרניות המכוניות, כדי לבחון נקודות חשובות ולהשיג יעדים מסוימים. הדגמים נוצרים בכדי לעזור לחברות הרכב לגבש אסטרטגיה עסקית, ולהחליט לגבי פעולות עתידיות בנוגע לדגמים המשווקים על ידה. מדי פעם בפעם, במיוחד לקראת תערוכות גדולות הקשורות בענף, משיקות יצרניות הרכב הגדולות דגמים מיוחדים של מכוניות, שאינם מיועדים לייצור המוני ולשיווק. הדגמים, שנחשפים לראשונה, בדרך כלל לא דומים לדגמים האופייניים המיוצרים על ידי החברה, או כל ח…
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- 1 תגובות
- 613 צפיות
שלום ובוקר טוב לכולם אני רוצה לעשות קורס לנהיגה מתקדמת,בדקתי ויש כמה חברות שעושות כאלה קורסים. השאלה שלי איפה יש קורס כמו שהיה באשדוד על משטח החלקה? אם יש בחו"ל כאלה קורסים ? ואיפה אפשר לבדוק את זה? תודה לעונים יוסי
הודעה אחרונה מאת babayaga, -
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי אני מעוניין במכשיר הנ"ל ומברור קצר קבלתי מספר הצעות שונות במחיר (המחיר כולל התקנה). בעיה היא שהפרשי המחירים קצת מרתיעים אותי, מ2500 ועד 4700 (כולל התקנה כמובן) 1- השאלה היא האם קיימים מכשירים שכאלה שהם לא מקוריים כי הפרש המחירים נראה לי ממש גדול לרק התקנה? 2- למה אני צריך לשים לב בזמן ההתקנה (כיון הכלאי וכו') ? 3- איך ניתן לבדוק את המכשיר וטווח עבוקה שלו לאחר התקנה ? 4- האם למכשיר יש mute לרדיו של הרכב ? תודה מראש אופיר
הודעה אחרונה מאת ofir_m, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
לפני שבועיים בערך, בדרכי לאילת הבחנתי במשלוח של הלנד קרוזר החדש, וכבר השבוע עידכנו על בואה. הרכב נראה מעולה, אפילו ללא הגלגל הרזרבי. פנים הרכב נראה פחות טוב מאשר הלנד דור קודם, וזה רק בזכות לוח המחוונים חסר הטעם שזה נראה כאילו חיברו אותו כיחידה אחת לדשבורד, הכול צפוף, תריסי המזגן נראים מיושנים וחסרי טעם. בקיצור, מהעיצוב הפנימי התאכזבתי כבר מול מסך המחשב. מבחינת עיצוב הפנים, לוח המחוונים של הדגם הישר נראה הרבה יותר טוב ולמרות האיבזור שגדל, העיצוב נותן תחושה ומראה של חיסכון וזה לטעמי (ועזבו את הכפתורים שעל ההגה, זה יש גם במכונית שעולה פחות מ 120K) עיצוב הפנים- דור קודם: עיצוב הפנים- דור נוכחי: מבחוץ הסיפור שונה ולטובה, העיצ…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן חבר'ה! אמלנו בתחנה יש יותר ניידות מהסוג הזה, ועוד כמה הייאס. כמעט ואין אף ניידת מסוג אחר (חוץ ממאזדה של המת"ח, ושלוש סקודות). עכשיו - השאלה שלי היא: האם היילקס ויגו טובה יותר מכל הרכבים האחרים בשביל המשטרה? כי אני לא רואה אותה רק פה (מעלה אדומים), אלא כמעט בכל מקום שביקרתי בו (י-ם, ת"א, אילת, אשקלון ועוד). למי שתהה - אני מתנדב במעלה אדומים. תודה, רועי.
הודעה אחרונה מאת roeibf, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שלום לכולם אני נמצא בדיון עם מר BMW האם בנסיעה רגילה החיכוך שפועל בין הצמיג לכביש הוא קינטי או סטטי? BMW אומר קינטי והוא יכול להסביר את עצמו. אני אומר סטטי כי הנקודה של הצמיג שנוגעת בכביש אין לה מהירות ביחס לכביש בכלל. אני אומר שיש חיכוך קינטי רק כשמפרפרים או גם שיש נעילת גלגלים נגיד. זה דיון שהתחיל בעקבות השרשור של התאונה של הטנדר. אני ממש סקרן לראות מי מאיתנו צודק. (אני לא איש מקצוע)
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום. אמרו לי שיש מחסן חלפים זול למאזדה פורד ברחוב המזגר. מישהו יודע שם מדוייק שלהם וכתובת וטלפון? השם של המחסן מתחיל ב "חזי ....). תודה
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
והאם אמורים לעדכן זאת ברשיון הרכב? במידה וכן זה דורש תשלום מסויים? תודה מראש על התשובות.
הודעה אחרונה מאת oren1001, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי אני גר בקנדה 4 שנים ואמור לקבל אזרחות בזמן הקרוב. אני מעונין לקנות רכב ולחזור איתו לארץ בעוד כ 6 חודשים. אין לי מושג איך מתבצע כל תהליך היבוא מבחינת מכס מע"מ מישלוח ושאר הבלאגן. אם משהו שקצת מבין ויכול לתת לי קצת מידע בושא אני אודה מאוד. כל פיסת מידע תקבל בברכה תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 670 צפיות
עשרות סרטים של טופ גיר הישן משנות ה 90 העלו לאחרונה ליו טיוב, אפשרי לחפש תחת השם old top gear חוות דעת על שלל מכוניות שהיו חדשות ועכשיו יכולות להיות מעניינות כיד שניה. תהנו
-
- 2 תגובות
- 876 צפיות
שלום בעקבות שרשור אחר שנעלם היום בצורה מסתורית ובגלל הגשמים החזקים בחורף הזה, אני פותח את הת'רד: כדאי שכל מי שיש לו רכב דו גלגלי יפרט לנו, נהגי המכוניות, כללי התנהגות ויתר תשומת לב ליד כלי רכב דו גלגלי. אני אישית הרבה פעמים כמעט לא רואה את הדו גלגלי בגשם חזק בגלל תנאי ראות לא טובים. מה גם שיש כאלה אופנוענים שנוהגים לעצור בצד הדרך וכדאי שנהיה מודעים לזה, למרות שזה לא חכם בכלל ולא חוקי. איזה עצות יש לבעלי ניסיון?
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם, דבר ראשון אני נורא נהנה לקרוא בפורום. אני מעוניין לייבא טויוטה קאמרי שנת 2009 מנוע 2400 מארה"ב. למיטב ידיעתי אם הרכב משווק בארץ אני לא נדרש להמציא רשיון יבוא נכון? השאלה היא מה כן אני נדרש לעשות בשביל שהכל ילך כשורה. הרכב מוכן לשליחה ורק מחכה לOK שלי. תודה מראש. רבינוביץ' בוריס
הודעה אחרונה מאת shlomoba, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם אפשר להעביר בעלות לרכב שאין לו טסט חודשיים ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, הייתי רוצה לקבל בבקשה תמונות עדיף אפילו מהארץ, של אודי איי3 החדשה בצבע לבן. תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
VOLVO S60 החדשה 1 2
מאת Wheezy-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אחרי שהכריזו ש2009 תהיה השנה האחרונה של הS60 הוותיקה (וחתכו מחירים בהתאם), וולוו מציגים את הדור הבא: שיפור עצום מהדגם היוצא, שהיה חסר עיצוב לחלוטין. עיצוב הרבה יותר ספורטיבי וזורם, ועם זאת לא וולגרי או מוגזם... לדעתי - הרכב הכי יפה של וולוו. מגמה ששמתי לב אליה - פיצול הפנס הקדמי, כמו בE-CLASS החדשה. מעניין אם זה ימשיך גם למכוניות אחרות או שזה סתם צירוף מקרים. הS60 החדשה אמורה להיות המכוניות הבטיחותית ביותר בעולם, ומשלבת גם מערכת שמתיימרת להביא לכך שיהיה בלתי אפשרי לחלוטין לדרוס אנשים בעיר. I can't wait...
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 836 צפיות
תפסו את אמא שלי עם רישיון לא בתוקף שנה וחצי (לא שמה לב שנגמר התוקף) במשפט היא קיבלה שלילה לחצי שנה וחצי שנה מאסר בפועל לשלוש שנים לעבירה דומה היא ממשיכה לנהוג בשלילה. השאלה שלי היא מה הסיכוי שאם יתפסו אותה יפעילו את התנאי? כמו כן, אם מישהו שמע על מקרה (עדיף גם כתבה) שבה הפעילו את התנאי על עבירה דומה כדי שאוכל להראות לה כדי לגרום לה להפסיק לנהוג
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם, על הרכב שלי מותקנות נורות דימונד ויזין שעוד העברתי מהרכב הקודם. בכל הפעמים שעצר אותי שוטר לביקורת, ואפילו שוטר תנועה של מתנ"א לא נאמר דבר לגבי הנורות. עד שביום שישי החליט שוטר נחמד שהוא מוריד לי את הרכב מהכביש + 1000ש"ח קנס+טסט מחדש. לאחר תחנונים רבים בטענה כי אני חייל ואני מחליף את הנורות במקום לידו הסכים השוטר, החלפתי לנורות הרגילות, ושוחררתי לדרכי. לא התחלתי להתווכח איתו לגבי הנורות שהם של פיליפס, אני לא יודע אם יש תו תקן או אם זה חוקי או לא. פשוט נראה מיותר באותו רגע. לא מצאתי שרשור בפורום שמאמת את העובדה אם הנורות חוקיות או לא. יש למישהו תשובה וודאית לגבי חוקיותם של הנורות? פשוט כי חבל לשחק באש. תודה רבה מראש מקווה שמתאים לפורום רכ…
הודעה אחרונה מאת dkny2, -
-
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
התקשרתי למשרד התחבורה לקבל הסברים מה בדיוק לצרף לבקשת הרישיון יבוא והם הפנו אותי לאתר שלהם,שמה זה לא ממש ברור. ח'ברה שקיבלו רשינות יבוא אולי יכולים לעזור לי. אני צריכה לצרף לבקשה: עותק 1 של בקשה לרישיון יבוא למלא ולהדפיס 3 עותקים של טופס נספח טכני לבקשה לרישיון יבוא למלא ולהדפיס 3 עותקים של הצעת הזמנה ליבוא טובין על סמך רישיון למלא ולהדפיס עותק 1 של תצהיר המיועד למייבא רכב ביבוא אישי שאינו עוסק מורשה להדפיס. עותק 1 של אישור מתן שירות לרכב ביבוא אישי להדפיס נוסף על זה צילום של המדבקה שבצד הדלת שמראה את הנתונים של הרכב צילום של שטר הקנייה הטייטל צילום הcarfax צילום רישון נהיגה שלי צילום 2 תמונות הרכב מקדימה ומהצד. זה כל מה שאני צריכה?אשמח ל…
הודעה אחרונה מאת shlomoba, -
אתמול קבלנו את המאזדה 3 החדשה שלנו,אחרי 4 וחצי שנים עם מאזדה 3 הדגם היוצא. יש כמה סעיפים שאני רוצה להשוות בין הרכבים הנ"ל. ביצועים:אותו מנוע אותו גיר,אין דברים חדשים במיוחד,המאזדה החדשה עדיין לא מאיצה ברמה מספקת,למרות שתיבת ההילוכים זריזה ומגיבה טוב,בידוד הרעשים של הדגם החדש יותר טוב מבעבר,אבל לא באופן ממש משמעותי,מהלכי הגיר עוברים באופן חלק יותר. נוחות:הנוחות שופרה!,הכסאות התרחבו,ותנוחת הנסיעה טובה יותר,בליעת מהמורות על הכביש בחדשה נעשת בקלות רבה,מאחור?המצב נשאר כמו הקודם,אין עודף מרווח,אפילו צפוף. עיצוב פנים וחוץ:אני לא יודע מה אתכם,אני אוהב את העיצוב החדש של ה3,עיצוב ספורטיבי יפה ונעים לעיין,מבפנים המצב לא השתנה יותר מדי,אני ישר הרגשתי בבית,אבל עדיי…
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, אני גר באשקלון,ויש מכונת שטיפה חדשה (בתחנת הדלק "דלק") היא הוחלפה מישנה אשר שורטת,לחדשה,אשר אינה שורטת (לפי טענת התחנה.) עכשיו,ברצוני לדעת אם מישהו שמע על המכונה המדוברת,יתרה מכך על המכונה באותה תחנת הדלק. המשך יום נעים,ותודה.
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
- 3 תגובות
- 977 צפיות
אז כמו שכתוב בכותרת. אני רואה שחלק מהמכוניות שנוסעות בכביש יש להם מדבקות וחלק ללא מדבקות. אני מדבר על המדבקות הזוהרות אדום לבן\ מדבקת שמור מרחק זוהרת. האם חייב שהם יהיו בשביל לעבור טסט או עם יש איזה חוק שמדבר עליהם. לדעתי הם מכוערות ועם לא חייב שהם יהיו אני ישמח לדעת. תודה.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום בן דודי שזה עתה הוציא רישיון, תמיד היה חובב הגה. עוד הרבה לפני שמלאו לו 16. אביו שנוהג על רינג' רובר, מציאותי, ויודע שיהיו פעמים שהילד יהיה עם חברים הוא ילחץ ויעשה שטויות. ובגלל זה הוא דוגל בשיטה חדשה ולא כמו ההורים של פעם שהיית עובר את ה60אמא הייתה צורחת כאילו עכשיו אתה נוהג על 200. הוא נותן לו כלים של נהג ותיק וחופש נהיגה רחב הרבה יותר. שזה מתבטא בכניסה למגרש ודבר ראשון להכיר את הרכב לעומק ואת כל המערכות שלו, לימוד כל החניות עם הבהמה הזאת. ואיך להתחמק ממכשולים. אין לו בעיה שהילד לוחץ בהאצות רמזורים ומלמד אותו להעריך עקיפה כמו שצריך ולהקפיד על הכללים. אביו אומר שאין לו בעיה שהוא ינהג מהר או יעקוף כמו בן אדם פשוט מכניס לו מודעות עצמ…
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
ערב טוב אנשים . יצא לי לטייל באתרי שמוכרים מכוניות יד שניה וההבדלים לעומת מכוניות בארץ פשוט הזוי . לדוגמא : BMW X5 שנת 2002 נמכרת בערך כ 35,000 ש'ח . ואילו בארץ המחירים של רכב זהה כ 150,000 ומעלה . הונדה אקורד שנת 2008 בארץ קרוב ל 200,000 ש'ח (ראיתי ביד 2 כאלו ב 190 וכ'ו) . חול בערך 20K בערך 80,000 אלף ש'ח . טויוטה קאמרי 2009 בארץ בערך 200,000 . ארה'ב גם כן 80 אלף ש'ח בערך . ויש עוד דוג' כמו קורבט 2002 שיכולה להגיע לא יותר מ 100,000 ש'ח בחו'ל , בארץ ראיתי ענתיקות ביותר .. אז רציתי לדעת מדוע המצב אצלנו כל כך גרוע , אני יודע שיש כמה סיבות שיכולות להשפיע כמו העובדה שאין בישראל יצור של מכוניות (חוץ מהסופה שלא קשורה לכלום , והמנוע בכלל מיב…
הודעה אחרונה מאת Almighty, -
לפני כשבועים קניתי מיציבושי כריזמה 99. קניתי אותה ביום חמישי וביום שישי העברתי את הביטוח מהרכב הקודם .ביום ראשון מצאתי סדק על השימשה הקידמית שבטוח לא היתה ממקודם. האמת שלא רציתי לעדכן ישר את הביטוח כי חשבתי שזה יראה להם מוזר.אז התקשרתי אחרי שבוע והם שלחו אותי לזגג רכב שעובד עם הביטוח . היום נסעתי לזגג שאמר שצריך להביא שמאי שיראה את האוטו ויחליט מה עושים. הגיע השמאי והוא החליט כי הנזק הוא ישן מלפני שקניתי את האוטו . עכשיו חובת ההוכחה עלי כך נאמר לי בביטוח.ולא עזר הצהרה בכתב מה מוכרת כי האוטו נמסר ללא שימשה סדוקה, ובחברת השמאות אמרו לי כי חברת הביטוח מחויבת לישלוח כל רכב לאישור תקינות השמשות ,מענין שבמשך 3 שנים שאני מבוטח אצלם בחיים לא שלחו אותי לבדיקת שמשות.למיגון כן שלחו.…
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/962/571.html?hp=1&loc=4&tmp=7138] אומנם הפסיקה לא מחייבת (ניתנה במחוזי), אך עדיין בעלת השפעה עצומה.
הודעה אחרונה מאת SuRuK,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 340 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- Liran.B
- NAPOLEON
- mottis
- nadavd4
- רכוב כעומד
- yosi554
- Liquidator
- שביט
- avizaz
- natco
- ArikB