רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ערב טוב, חבר טוב שלי, ילד טוב ירושלים שפוחד מהצל של עצמו, ככה"נ גרם נזק לרכב חונה. למה אני כותב ככה"נ? כי הפעם הראשונה שבה הוא שמע על כל המקרה היתה אתמול, כשקיבל טלפון מהמשטרה שבו נאמר לו שעליו להגיע הבוקר לחקירה. קצת פרטים על האיש: מדובר באדם שומר חוק ונורמטיבי העובד במשרה מכובדת. באם ייפתח לו תיק פלילי, הוא יאבד את מקום עבודתו ואת מטה לחמו. לצורך עבודתו הוא מתנייד באמצעות רכב חברה שכמובן מבוטח כנדרש. הבחור אינו נהג מדופלם, ויחד עם זאת, לא מדובר באדם שנכנס להגדרה של "פצצה מתקתקת". לטענתו, בתאריך ובשעה הנקובים הוא ככה"נ אכן היה במקום התאונה, ויתכן שכל האירוע קרה בזמן שהוא יצא מחניה. העניין הוא שהוא לא שמע או הרגיש פגיעה כלשהי, וגם לרכבו לא נגרם כל נזק. הבוקר הוא…
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
תאור הקורס: הכנת הלומדים לעמידה בבחינות הסיווג הממשלתי לסוג 3. קהל היעד: מכונאי רכב הרוצים לגשת למבחני סיווג ממשלתיים. דרישות קדם: v מכונאי סוג 1 / או שלב 6 במכונאות רכב מצה"ל עם 4 שנות ותק (מקבלת הסוג המקצועי) v מכונאי סוג 2 / או שלב 9 עם שנת ותק אחת (מקבלת הסוג המקצועי). v או ניסיון מוכח בעבודה של 6 שנים לפחות ללא סוג מקצועי. היקף הקורס:335 שעות לימודי ערב – 2 מפגשים בשבוע 20:30 – 17:15. נושאי הלימוד: v המנוע ומערכותיו v תמסורת ומערכותיו v מערכות בלמים v מערכות המתלים והיגוי v מערכת חשמל מסלול קידום: הסמכה לניהול מוסך במכונאות רכב / בוחני רישוי / קציני בטיחות בתעבורה. תעודות: לעומדים בהצלחה במבחנים תינתן תעודת סיוו…
הודעה אחרונה מאת adi19, -
ארגז של D-MAX
מאת efi057-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 938 צפיות
מישהו אולי יודע מה גודל הפתח של ארגז סגור בדימקס?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 40 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום. מכרתי לפני כמה ימים אוטו ישן ב 2500 ש"ח: יד 07 עם טסט ב 11.09. היום הוא מופיע ביד2 (100% שזה האוטו שלי) יד 03 עם טסט ל 05.10 ב5000 ש"ח עם אותו קילומטרז''. מה הוא עשה?
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
נשיקה ראשונה זה קצת מצחיק אבל עד שהגיע הנשיקה הראשונה הדבר שהכי רציתי הוא לדעת איך תהיה הנשיקה השנייה .אז הנה גם השנייה הגיע והייתה אפילו יותר טובה. לדייט שלי קוראים אסתי או למי שמתעקש סובארו B3 STi קצת מוזר שהיא לבשה את אותו הצבע אבל מי אני שאני אשפוט. לבחורה שיש 300 סוסים יש דברים שאסור להגיד בקול ובטח שלא לאחת שיש כפתור ששולט על מצבי הרוח שלה (סוף סוף אלוהים מבין גברים ) מעיין כפתור קסם שהופך את האופי מנערת מקהלה למרוקאית שרצה אחריך עם סכין ביד. מהדייט הקודם אני מתחיל בפקקים של רחוב המסגר במצב נערת מקהלה זה אומר שהמחשב נתן לטורבו פקודה להירדם גם אם תפרוץ מלחמה. לדעתי הרכב נותן עד כ 100 כ"ס. ובתוך האוטו לא משנה אייך תכוון את הכסא תמיד תרגיש כמו צלף מתוח א…
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- 0 תגובות
- 724 צפיות
לחיפאים שבינינו,ודאי אתם מכירים את שכונת הדר. כאשר מגיעים מרחוב הרצליה,פונים שמאלה וממשיכים ישר לכיוון קניון מגדל הנביאים ישנו רמזור. הבעיה:יש רמזור אחד ושני קווי עצירה ויש רמזור נוסף שמתקינים אותו ועדיין לא פעיל. מה שקורה הוא למעשה, שכאשר הרמזור ירוק אין שום בעיה :עוברים את שני קווי העצירה (שמגובים במעברי חצייה). הצרה הגדולה- כאשר הרמזור מתחלף באמצע הצומת לאדום יש כאלו (גם כמוני )שלא שמים לב וחושבים, שעברו רק קו עצירה אחד ובשני לא צריך לעצור כי כביכול הרמזור האחד תקף רק לקו עצירה אחד ולא לשניים. כאן ההפתעה הגדולה: היום ניידת משטרתית עצרה את אחד הנהגים (לא אותי חו"ח) והיה ויכוח שלם ותיסכול מצידו של הנהג שאמר: " מה אתם רוצים ממני,יש רמזור הוא היה ירוק,עברתי קו …
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 924 צפיות
על מנת שרישיון הרכב יהיה בתוקף? תודה!
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מרשים,לרב רכבי מאזדה עשויים מאלומיניום. לכתבה. http://motocar.co.il/article/11686.aspx
הודעה אחרונה מאת RoyCo, -
מחירוני רכב
מאת maman- 2 תגובות
- 701 צפיות
שלום רציתי לדעת מה יקרה לגבי מחירוני הרכבים בסוף השנה האם הם יעלו או ירדו? והאם זה תלוי בסוג הרכב? תודה
הודעה אחרונה מאת babayaga, -
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ראיתי את המדבקות האלה על כמה מכוניות ואהבתי את המדבקה של המסלול. מאיפה אפשר להביא את המדבקה, אני מאזור צפון. תודה. למי שלא מכיר:
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 167 תגובות
- 19.5 אלף צפיות
עברתי עכשיו בדרך הביתה בצומת גהה לכיוון מורשה ליד המצלמה הרגילה רק שלהפתעתי הופיעה מצלמה נוספת לידה שנראית כמו המצלמות מחו"ל (ממבט מהיר) על עמוד גבוהה יותר שאליו מחוברות שתי מצלמות תנועה רגילות שמסתכלות לכיוון התנועה ונגד כיוון התנועה. מישהו יודע אם זה כבר פעיל? האם אלו המצלמות מהירות הדיגיטליות?
הודעה אחרונה מאת a.c, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, אתמול היה לי משפט בבית דין צבאי, נשפטתי על עבירת מהירות ברכב צבאי שבו נתפסתי במהירות של כ117 קמ"ש בכביש של 90 צילמו אותי בירידה איפה שהרכב גם יכל לתפוס הרבה יותר תאוצה. בכל אופן קיבלתי 30 יום שלילה שתחול מיום ראשון ה29/11 ולפי דעתי העונש קצת מוגזם. פניתי לעורך דין והסכום שהוא רוצה ממני הוא כ3000K ועוד בגלל שאני חיל הוא אומר לי שזה מחיר טוב. בכל אופן אני לא אשלם כזה סכום בשביל חודש שלילה אני מעדיף לנסוע כבר במוניות והשאלה שלי היא כזאת, האם ניתן להגיש ערעור ללא עו"ד ואם כן איך לעשות זאת?
הודעה אחרונה מאת TheTool, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 848 צפיות
שלום לכל חברי הפורום סיפור שקרה לחבר, והוא צריך ייעוץ איך להמשיך. הסיפור הוא כזה: חברי ניסה להשתלב שמאלה בכביש דו סטרי עם שני נתיבים מכל צד. שהוא בא לפנות שמאלה, הוא בטעות בלט עם הרכב יותר מדי בכביש. והחליט בשביל לא לעשות תאונה לעבור את הצומת במהירות. הבעיה היא הרכב הוא מסוג gmc ג'ימי 4300 סמ"ק 190 כ"ס (הנעה אחורית, כל פניה עם קצת גז הרכב עושה חריקה חזקה) שהוא חצה את הצומת במהירות זה היה מלווה ברעש של חריקת צמיגים רצינית. במשך 150 מטר השוטר נדבק לו לתחת ורק אז אמר לו לעצור בצד. הוא לקח לו את הרישיון לבדיקה במסוף ואמר לו שהוא יקבל הזמנה למשפט בדואר הוא לא אמר לו על מה רק היה עצבני וצעק כמו בהמה. כל העניין היה במשך שתי דקות הוא רק לקח את הרישיון ולא…
הודעה אחרונה מאת tamirh, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מצאתי כמה אתרים שמוכרים BOODY KITS לסיאון לאון MK2 . http://www.nicedeals.co.uk/product_info.php?cPath=3_311_76_1367&products_id=10894&osCsid=d7e58a380d4d21e63b59177eae4175b0 באתר הזה מוכרים בודי קיטס במחירים של 300-600 יורו, רציתי לדעת האם יש אפשרות להזמין כזה לארץ, או שצריך את זה באישור כלשהוא? מה ההשלכות והאם יש מקומות שיכולים להתקין את זה? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת bmw ricer, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
רנו מחליטים להחיות את המותג המיתולוגי גורדיני. למי שלא מכיר, גורדיני היתה סדנה ששיפרה מכוניות למרוצים בשנות ה-60 עד שרנו רכשו אותה והשתמשו בה לצורך שידרוג גרסאות בסיס של הרכבים שלהם. היום הם עושים את זה באמצעות צמד האותיות "RS" והם לא מתכוונים להחליף את המותג הקיים אלה להוסיף לו חבילות אבזור מעניינות. הרכב הראשון שיועטר בתג החדש יהיה הטווינגו RS, אין הבדלים טכנים בין ה RS הבסיסית לגורדיני אלה רק הבדלים חיצוניים. בכל זאת, הרכב יפה ושווה הודעה.
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3368743,00.html המס יירד עד להעלאה התורנית הבאה...
הודעה אחרונה מאת .fsound, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אתמול בבוקר נסעתי ברכב של העבודה של אחי ברחוב ז'בוטינסקי ברמת גן, הייתי צריך לפנות ימניה אחריי מכון מור. בערך 200 מטר לפני הפניה החלטתי לעבור לנתיב הימני שהוא נתיב תחבורה צבירות על מנת לפנות ימינה(דבר שאני חייב לעשות אותו על מנת לפנות ימינה) עברתי לנתיב התחבורה הציבורית הייתי עם איתות ימיני ונסעתי 10 מטר ואז עצרה אותי ניידת. השוטר מסמן לי לעצור בצד, רוצה רישיון, אני מביא לו. ושואל האם עשיתי משהו לא בסדר, הוא אמר שאני לא צריך לעלות על הנתיב הזה כי הוא מיועד לתחבורה ציבורית "לא סתם יש גודש תנועה ב2 הנתיבים האחרים"(שממשיכים ישר אגב). ניסיתי להסביר לו שאני פונה ימינה, הראתי לו את האיתות ימינה וגם את הGPS שמראה על פניה ימינה. כל זה לא עזר כי הוא אמר שזה לא מעניין אותו ו…
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני ועוד חבר מהלימודים(בגילאי 25) מעוניינים להשכיר רכב ספורטיבי בשממה המוטורית אשר נקראת ישראל. אחרי חיפוש קצר לא מצאנו כלום "סטרלינג מוטורס" לא זמינים כבר המון זמן(נראה לי שהם פשטו רגל או משהו),עוד חברה שנקראת "laxury cars" גם כנראה הפסיקה לפעול. הדבר היחידי שמצאנו זאת חברה שנקראת "ISRALIMO" ומשכירה הונדה S2000 אבל רק מגיל 26.(אאוץ'...) אם מישהו במקרה מכיר חברה שמשכירה רכבים מעניינים זה מאוד יעזור. נ.ב-סמארט קבריולט או מיקרה CC זה ממש לא בכיוון,והאופציה להשכיר רכב ספורט באירופה כרגע לא עומדת על הפרק.
הודעה אחרונה מאת m911, -
- 4 תגובות
- 858 צפיות
שלום רב לחברי הפורום. התחלתי לשים לב יותר ויותר כי בחלק מהרכבים, דוושת המצרעת תלויה מלמעלה, ובחלק אחר, מורכבת מהרצפה. סתם תהיתי למה זה כך, האם בארצות מסויימות נהוג ככה או ככה, או האם בסוגים מסויימים של רכבים נדרשת דוושה אחרת, מטעמי נוחות, אחיזה, או דבר אחר. הרכבים עד כה ששמתי לב שהדוושות מורכבות על הרצפה הם רכבי ספורט, מירוצים, ומשאיות... לילה טוב
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני רוצה לדעת מה סדר הגודל של מחירים. לא רוצה להתחיל לדבר עם הסוכנים האלה, שלא ישגעו אותי בשביל פיסת מידע קטנה. תודה, סקסו 1.4 2000
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, אתמול נסעתי בכביש אחד בנתיב הימני כחוק במהירות החוקית, באיזשהוא שלב נסעה בנתיב השמאלי משאית, עברתי את המשאית בנתיב הימיני ונשארה שמה למשך רוב הנסיעה שלי(ראיתי אותה עוד מרחוק, שזה כבר עבירה דיי רצינית) ואחי שהיה איתי ברכב צעק עלי שעקפתי מימין, השאלה היא, אם שוטר תנועה היה רואה אותי עושה את זה, הייתי חוטף דוח?, איך מתנהגים במצב כזה?, ולדוגמא, בפקק שכשאני בימיני והנתיב הימני מתקדם מהר יותר מהשמאלי, גם זה נקרא עקיפה?
הודעה אחרונה מאת TheTool, -
- 4 תגובות
- 901 צפיות
עדיין יש לי בלבול רגשות בקשר למכונית, נראית בסדר. היא נשמעת אגרסיבית אבל עדיין אין על הלמבורגיני. http://www.jaylenosgarage.com/at-the-garage/super-cars/lexus-lfa/ תהנו.
הודעה אחרונה מאת dorki, -
מה זה כוח סוס??יענו...איך נמדד כוח סוס??לפי גודל מנוע??או משו אחר??
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/245416/bmws_new_5series.html
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- 23 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
יש לנו שני מכוניות VW חדשות. TIGUAN 2009 וGOLF TSI 160 HP 2009 בינתיים תדלקנו רק ב95 ואנחנו מרוצים, אבל השאלה שלנו היא עם נתחיל לתדלק ב98 אם יהיה הבדל משמעותי בצריכת דלק וביצועים, שלא נדבר גם על שמירת המנוע ובלאי הרכב. כתוב בספר הרכבים ששניהם מקבלים מינימום אוקטן 95 אבל גם 98 שניהם מקבלים לכן כנראה שיותר מומלץ 98 לא? יש אולי מישהו שיכול לעזור לנו?
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
שימו לב מה קלטה עדשת הפלאפון ביציאה מתחנת דלק...
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני נהג חדש,חצי שנה בלי מלווה,אני נהג רגוע לא מתפרע,שומר על הרישיון שלי כמה שיותר,אני גר באזור הצפון,מעלות-נהריה. אני יודע שלעיתים המשטרות מחפשות נהגים חדשים על מהירות,רציתי לשמוע על טיפים כדי לא להתפס ,אני יודע שלנסוע לאט אבל לנסוע 80 לפעמים זה משגע,ולפעמים נוסעים 100,מה הסיכויים שיתפסו אותי שאני נוסע אחרי רכב שנוסע 110 ואני 100 נגיד. ורציתי לדעת עם באזור ישנם אולי מצלמות?שוטרים במקומות מסוימים. תודה רבה על העצות זה חשוב לי.
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לילה טוב, לפני שעה בערך אחרי שביקרתי אצל חבר בשכונה,אני יוצא לחניה וקולט את כל הטמבון שלי על הרצפה קיבינימט לפני שעה החנתי פה לעזאזל איך זה הגיוני... קודם אני בודק מה הנזק ואני רואה שיש מכת פחחות בכנף אחורית ומעל הגלגל,וכל טמבון חצי בחוץ תפוס על בורג אחד,ניסיתי להחזיר אותו אבל אי אפשר. כמובן שאיך שיצאתי החוצה התחיל מבול שאין דברים כאלה,ישר חיפשתי איזה פתק פרטים אולי כלום פשוט דפקו וברחו. הוצאתי את הבורג התפוס והכנסתי את הטמבון בלחץ למושב האחורי. איך שאני יוצא מהשכונה שוטר תנועה מסמן לי לעצור בצד אות יותר נכון חוסם אותי,ושואל מה נסגר עם המספר והטמבון וסיפרתי לו שנכנסו בי בחניה וברחו השוטר אומר לי סע לשלום. עכשיו מה אני עושה במצב כזה שאין לי את מי לתבוע ואין לי גם…
הודעה אחרונה מאת Soundman, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אז מה שאין לי עדיין את האלפא שאני רוצה, אז מה אם הרכב שלי רק שנת 96. אני לא רוצה למכור. ובטח שלא לפירוק. אני לא אתנגד לפתק מנומס במגב הקדמי, אבל להדביק לי מדבקות שיורדות רק עם מים חמים ואחרי הרבה עצבים? איך נלחמים בזה ומה עושים?
הודעה אחרונה מאת ExtraD, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 17.3 אלף צפיות
שלום לכם, ראשית אתחיל בשבחים לפורום. קראתי כאן הרבה לפני שרכשתי את הרכב הראשון שלי ובינתיים אני מרוצה. החלטתי להצטרף ואני מתחיל עם נושא שאולי רוב הישראלים שכחו - הגיר הידני. החלטתי ללכת על רכב ידני (רנו קליאו 1.4 דגם 2004) היות ומאוד מושכת אותי הנהיגה הזאת! לא הופעתתי שאחרי 5 שנים שלא נהגתי בידני (מאז הטסט למעשה) אני נתקל בקשיים. אשמח לקבל ממכם קצת טיפים לנהיגה נכונה (נהיגה נוחה וחסכנית בבלאי/דלק) עם גיר רגיל! כמה שאלות לדוגמא שעלו לי- נסיעה איטית בפקק עם חצי קלאצ' ובלי גז, זה בריא? העברה לניוטרל תוך כדי נסיעה בשביל לא לעצור את הרכב זה חוקי? מה לגבי העברת הילוכים בטורים נמוכים? (להגיע ל5 ב60 קמ"ש למשל) תודה לעונים!
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 340 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- Liran.B
- NAPOLEON
- mottis
- nadavd4
- רכוב כעומד
- yosi554
- Liquidator
- שביט
- avizaz
- natco
- ArikB