רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
לא רוצים לבטח? 1 2
מאת gz123- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
בוקר טוב חבר סיפר לי על בעיה עם הביטוח שלא נשמעת לי הגיונית ואשמח לתגובה ממישהו שמבין קצת יותר ממני ויגיד לי אם מקרה כזה יכול להיות נכון. אמא של אותו חבר עשתה 3 תאונות בשלוש השנים האחרונות, דבר שהביא לזה שאף חברת ביטוח לא רוצה לבטח אותם חוץ מביטוח חובה. החבר שהוא גם נהג חדש נוהג בלי ביטוח מקיף וצד ג' כך שעל כל נזק הכי קטן לאוטו שלו/אוטו אחר... שלא נדע. הגיוני מצב כזה שאף חברת ביטוח לא רוצה לבטח בעקבות מה שקרה?
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לפי מה שקראתי מדובר במודל חסכוני במיוחד, בתיאוריה לפחות הרעיון עדיף על פני מודל הרכב החשמלי (למרות הנצילות הנמוכה יותר ~ 60% ) - אין צורך בכל מערכת הקירור שקיימת ברכב מנוע בעירה פנימית דוגמת רדיאטור, מאווררים, צינורות מים, מסננים וכו'.. אין צורך בשמן. אין צורך במזגן - האוויר הדחוס קר מטבעו ולכן אפשר להעביר אותו לתוך חלל הרכב ואז יקרר את הנוסעים בדיוק כמו מזגן). קיצר יש פוטנציאל לעניין. מה דעתכם? אמיתי? ישים? http://www.theaircar.com/
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
לכתבה מYNET
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אנשים שמבינים בנושא, אשמח לאינפורמציה אילו טפסים עלי למלא ולשלוח למשרד התחבורה בכדאי לקבל רישיון יבוא. רכשתי רכב והוא נמצא בארה''ב ואני רוצה לקבל רישיון יבוא,אשמח לעזרה בנושא.
הודעה אחרונה מאת אפרתש, -
- 44 תגובות
- 4 אלף צפיות
הייתי בדרך לחבר וכדי להגיע אליו חייב לעלות על מדרכה, ומשום מקום אני שומע את המשפט הידוע "קטנוע לעצור בצד. "עצרתי, הוא מוציא את הפנקס דוחות ולא הסביר לי אפילו על מה קיבלתי דוח. השוטר שהיה איתו אמר לי שבגלל שנסעתי על המדרכה. עכשיו בדו"ח לא מבינים כלום ממה שהשוטר כתב, הדוח הוא סכום של 250 ש"ח. אפשר לבטל אותו?
הודעה אחרונה מאת vw-polo16v, -
- 24 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום. היום בבוקר נסעתי ברחוב עירוני, בכביש בעל שני נתיבים, נתיב אחד לכל כיוון,וביניהם פס הפרדה לא רצוף. לפני נסע אוטובוס ,יצאתי לעקיפה משמאל, בעודי משמאל לאוטובוס , סטה נהגו שמאלה (לתוך הנתיב השמאלי) ו"גירד" אותי. נגרמו נזקים לרכב ולאוטובוס. הנהג טוען שנאלץ לסטות מנתיבו מאחר ולא יכל לעבור בצורה אחרת, ואני אשם בכך שיצאתי לעקיפה במקום כזה. כמובן שמהמקום שיצאתי לעקיפה לא ראיתי שבהמשך הנהג יאלץ לסטות שמאלה. מישהו חושב שהוא צודק? תודה. יוסי.
הודעה אחרונה מאת honda CIVIC 99, -
תאורת הפאנל של מד מהירות וסלד בדגם הזה מוזרה לדעתי, לא ברור למה בחרו בכיתוב אדום וכל כך חיוור. גם את הפנל של מחשב הדרך די קשה לקרוא בתנאי אור מעט חזקים. מה דעתכם
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3366836,00.html לא מספיק שהיבואנים מנסים להכשיל את אופצית היבוא המקביל שתוריד את מחירי הרכבים בארץ, גם לוי יצחק מצטרף באיום משלו , אשר יתבטא במחירון לרכבים מיבוא מקביל בו ערך הרכבים ירד בצורה חדה יותר. אני מניח שלוי יצחק הוא חוזה עתידות, הוא כבר יודע מה תהיה הסחירות של הרכבים הללו בעתיד , אולי הוא יכול גם לנחש את המספרים הזוכים בלוטו ??
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
בעקבות עצות ששמעתי מאנשים, וממספר פוסטים פה בפורום החלטתי לשאול ולקבל תשובה חד משמעית. כשהכביש רטוב ויש סכנת החלקה\ באיזה צורה הכי טוב לעצור? חלק אמרו לי פמפום הברקס וחלק אמרו ברקס רצוף וחלש. מישהו יכול לתת לי תשובה חד משמעית? אשמח גם להסבר למה. ובבקשה, אם "הנושא נטחן בפורום" אז אם אפשר לבקש לינק לאשכול ברור ולא מבולגן ומלא שטויות. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
לא אוהב מעתיקנים , זה אמנם אמור להיות מחמאה למועתק, אבל מעיד גם על עצלנות מחשבתית ומחסור עצוב במקוריות. למה להתאמץ כשיש תמיד את החברה המוכשרים באלפא להעתיק מהם בבחינה? אפשר לוותר כשיודעים שלעולם לא יהיה לנו את הניצוץ בחבורה המבריקה של רומיאו , אותי זה פשוט מעצבן לראות חקיינים עלובים מהמזרח מאמצים באופן מגושם פיסול לוח שעונים שהחל ב 147 אאל"ט ונהפך לנדוש עד זרא במאזדה 3 ועכשיו בפורטה, יותר גרוע... אני מוצא כבר הדיוטות המשוכנעים שהרעיון הגיח ממאזדה. לתזכורת: "בראשית" שימו לב איך הקימורים בדשבורד שעוטפים/עוקבים אחרי קווי לוח השעונים מבחוץ הוחלפו בחיקויים האסיאתים בקשת פשוטה. ב"יום השלישי" הרבה אח"כ
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- 8 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אמש אשתי צולמה ע"י מצלמה באחד מהרחובות במודיעין, שלטענתה היא נסעה שם כ-70 קמ"ש (מותר 50). אני זוכר שלפני כמה שנים היה מחיר אחד למהירות של עד 20 קמ"ש מעל המותר, בין 21 ל-40 קמ"ש ומעל 40 קמ"ש מעל המותר. בכל אחד מהמקרים יש קנס אחר ומס' נקודות אחר. מה צפוי לה? נניח ותפסו אותה על 68 קמ"ש? או מה יהיה אם זה 77 קמ"ש? [אני מניח שנקבל בדואר את הדו"ח אבל מעניין אותי כבר עכשיו לדעת מה הנזק. אגב, אם הרכב רשום על שנינו צריך לדווח למשטרה מי נהג כדי שלא ידביקו לי סתם נקודות?] תודה!!
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
רכשתי גולף tsi חדשה . ביום הראשון האוטו נתקע ,נדרשנו לעידכון תכנה. לאחר חודש נוסף האוטו הגיע עם גרר למוסך, הוחלפה משאבת דלק ועידכון תכנה. לאחר חודש נוסף הרכב שוב במוסך, תקלה בגיר ובמערכת הפלטה. האם כל הדגמים כל כך מוצלחים או שלי אין מזל?
הודעה אחרונה מאת Croc, -
אהלן, חשבתי אולי לשמוע מכם כמה סיפורים שהיו לכם\לקרוביכם מהעבר, מן הסתם סיפורי ונדליזם. (אשכול מבאס אה ?). כמה סיפורים (2) : קניתי לביתי רכב, קורדובה אדומה חדשה, בשנת 1998. הרכב שימש אותה לנסיעות לבסיס, ומקומות אחרים. יום אחד, שנת 2000, ביתי באה לבקר אותי ואת אישתי בביתנו, ישבה אצלנו שעה וחצי, אכלנו, שתינו, דיברנו וכו'... ביתי יצאה החוצה, ונהיה לה חושב בעיניים. גנבו לה את הגלגל עם הג'אנט, הרכב ישב על אבן. זה היה פשוט מדהים, מישהו פשוט יצא מהבית כמו משועמם מטומטם, עם כלי לפתיחת הברגים, במטרה לגנוב גלגל מרכב תמים, ופשוט ישב ופירק את הגלגל ! ומה שעוד יותר מדהים, שאנשים ככל הנראה עברו, הסתכלו, ולא חשדו בכלום ! אפילו שכנים !. הייתי צריך לרדת לנצרת ולקנות גלגל…
הודעה אחרונה מאת snoop90, -
- 0 תגובות
- 630 צפיות
מחפש כיסוי למרכז החישוק שמסתיר את הגוג'ונים. איפה ניתן למצוא חלקים כאלו משומשים או חליפיים, כי ב-UMI יקר? יניב.
הודעה אחרונה מאת ymndl, -
- 2 תגובות
- 946 צפיות
אני עובד כיום באולם אירועים במשמר הנגב, עניין של 20 דקות נסיעה מהבית שלי. נכון להיום, אין לנו הסעות, אלא מישהו מהעיר שלי מוציא רכב עם עוד 4 עובדים ומקבל הוצאות דלק. מה שקורה זה שהיום אין לו מי שיוציא רכב מקריית גת ואני לא יכול להוציא את הרכב שלי. אז אחד המנהלים שגר בקריית גת הציע שאני ייקח את הרכב שלו, כיוון שאני היחיד שאין לו הגבלת גיל ומלווה (אני בן 22 וחצי עם 4 שנים רשיון נהיגה). כמובן שהבהרתי לו שיעדכן את הביטוח שלו שאני הולך לנהוג לו ברכב וסיפרתי לו שכבר קרה לי מקרה שנהגתי שלאוטו לא היה ביטוח תקף לגיל שלי ואחרי שלצערי עשיתי תאונה הגעתי למצב שהיה נגדי תביעה של 10,000 ש"ח מהנהג של הרכב שעשיתי איתו תאונה, לכן אני לא מתכוון להסתכן ומוכן לנהוג ברכב רק אם יש …
הודעה אחרונה מאת aa123, -
TESLA אדומה אצלי בחניון 1 2 3 4 6
מאת silver-mr2-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 82 תגובות
- 14.8 אלף צפיות
אתמול אני יורד לחניון ומגלה שבחניית השכן מכונית מדהימה, במבט ראשוני נראתה לי כמו לוטוס אליז, ובמבט מעמיק עונה לשם טסלה. צבע אדום, קרבית במיחד. שיטוט קצר באינטרנט העלה כי מדובר ביצירה נדירה מאוד, שמחירה מעל 100K$. מישהו יכול לשפוך אור על הדגם, וחשוב מכך על הרכב המצוי בחניון, כיצד נכנס לארץ וכו' ? תודה.
הודעה אחרונה מאת S^M, -
-
לכל הנתנייתים ומי שנוהג בכבישי נתניה: הערב נודע לי על קיומה של מצלמה נייחת חדשה בשד' בן-גוריון לשני הכיוונים, ככה"נ בקטע שמול שמורת האירוסים (עוד לא יצא לי לעבור שם, אכתוב בהקדם מה המיקום המדויק). המצלמה מוצבת על אי התנועה שבמרכז השדרה. מדובר בכביש סלול היטב וללא בתים בקרבתו שהמהירות המירבית בו (עד כמה שזכור לי) היא 70, בפועל לא נראה לי שיש מישהו שבאמת נוסע שם פחות מ-90. ראו הוזהרתם.
הודעה אחרונה מאת netanel_b, -
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ב"ה שלום רב. יש לי רשיון 9 שנים, לאחרונה גליתי באופן מפתיע לחלוטין, שאני צריך משקפיים. לא היה לי מושג שאני לא רואה טוב באמת. אז עשיתי משקפים, וברשיון כמובן לא מופיע החובה להרכיב משקפיים. שתי שאלות. 1. מה קורה אם שוטר עוצר אותי ומבחין בכך. יש קנס או משהו כזה? 2. צריך לעשות שינוי ברשיון. איך מבצעים את התהליך? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת F1WRC, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
למה הוא בדיוק נועד? הוא נקרא חניה, אבל למה אני צריך אור בחניה?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לפני כשבוע העברתי את האוטו טסט. מאז לא יצא לי לנהוג ברכב והיום באתי לחפש את המדבקה ואני לא מוצא אותה. אני יכול לגשת לכל מכון טסטים או רק למכון בו עשיתי את הטסט?
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני חדש בפורום ומקווה לעזרתכם ונסיונכם. ברצוני לשדרג את הרכב ברשותי עם סט גנטים חדש. ביררתי במספר מקומות בארץ - כולל PITSTOP ו- GMPORTAL ולא מצאתי את הסט המושלם (מבחינת עיצוב או מבחינת התאמה לרכב). בנוסף יש לי ספקות לגבי איכות הגנטים הנמכרים בארץ ומוצאם. סט 18" בארץ עולה בין 4500-5000. (סט מקורי מהחברה עולה פי 3-4) מצאתי בארה"ב סט מתאים בול לרכב, מחברה ידועה. (מידות 18X8 מקדימה 18X8.5 מאחורה) המחיר - 600$ + משלוח 300$ א. מהם התנאים ליבא סט כזה מארה"ב ב. מהו המס שאדרש לשלם (האם על מחיר הסט בלבד או גם על המשלוח????) ג. עצות והארות יתקבלו בברכה תודה
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
חזרתי הביתה ממועדון, חשוב לציין שלא שתיתי בכלל. נכנסתי לכיכר מהר ולא נתתי זכות קדימה לאוטו שהיה שם. ניידת קלטה אותי ועצרה אותי בצד. השוטר אמר שאני יכול לאבד את הרישיון על אי מתן זכות קדימה בכלל שאני נהג חדש, אבל הוא החליט לוותר לי כי אני נחמד זה באמת שלילה או שהוא סתם רצה להפחיד אותי?
הודעה אחרונה מאת vw-polo16v, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי לכולם. אשמח לשמוע תשובה ממישהו שיש לו נסיון, או סתם רעיונות לפעולה... לאחר קבלת דוח חניה (משטרה) על 250 שח, שלחתי בקשה להמרה באזהרה (אין רקע של דוחות, נהג ותיק וכו). המתנתי עם תשלום הדוח עד היום האחרון ואז שילמתי אותו (שכן אחרת הוא מועלה ב %50). שבועיים לאחר התשלום קיבלתי הודעה מהמשטרה שהוחלט להמיר את הדוח לאזהרה... התשלום נעשה בישראכארט. הפאנץ? אותו הדבר קרה לחבר נוסף מהעבודה הודעה על המרה לאחר תשלום הדוח). ניסיונות רבים לתפוס את מוקד התנועה נכשלו- אין מענה. כפי שאני מבין את זה , אני יכול: א. להמשיך לנסות לתפוס את המשטרה ב. להגיש ביטול עסקה לישראכרט -לא בטוח איך זה הולך, ובטח כשהמשטרה היא הגוף נגדו אני פונה, אך יש לי מסמך שמוכיח שהוחלט לבטל הדוח, ומסמך ששילמת…
הודעה אחרונה מאת ליבמן, -
שאלה חשובה !!
מאת smadga- 2 תגובות
- 638 צפיות
קודם כל אני חדש פה , אז סליחה אם עברתי על איזה חוק.. ***סלחנו - כעת, קרא שוב את כללי הפורום ולפני שתפרסם נושא חדש תשתמש במנוע חיפוש המוגדש של הפורום ותראה שיש תשובות לשאלות לך. מה שלא תמצא תשאל, רק בחר לך כותרת אינפורמטיבית וטובה - הנהלת הפורום**** אבא שלי סגר היום על טויוטה קורולה 2009 GLI (אני מבואס אשש) התכנון בהתחלה היה ניסאן קשקאי אבל אבא שלי פחד ברגע האחרון.. ויש לי כמה שאלות.. 1.מה זה גיר רובוטי , ואיך הוא עובד ? 2. מה ההבדל בין קורולה Sun לקורולה GLI 3.אם אפשר חוות דעת שלכם על הקורולה GLI תודה.
הודעה אחרונה מאת Caeser, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
במוו מוציאה לשוק את ה M3 GTS, רכב שמוכן לעלייה למסלול ברגע שהוא יוצא מהמפעל. בניגוד לכל מיני רכבי מסלול אחרים ה-GTS לא תצטרך גרר והיא תוכל לעשות את דרכה למסלול על הכביש הציבורי. ה-GTS מבוססת על ה-M3 קופה הנוכחית, דיאטה רצינית הביאה את ה GTS למשקל של פחות מ 1500 קילוגרם, בנוסף, הוגדל נפח מנוע ה-V8 ל-4.4 ליטר וההספק עלה ל-450 כ"ס. הכוח יועבר לגלגלים בשידוכה של תיבת ה-M DKG עם 7 הילוכים וקלאץ' כפול. שידורגים נעשו גם בגיזרת הבלמים , בולמים , שילדה ועוד. מחיר ? לא ידוע עדיין.
הודעה אחרונה מאת NTL83, -
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני מחפש לאיביזה שלי ג'נט פח (steelies) בקוטר 16' עם מרווח ברגים 4*100 וכמה שיותר רחב יש למישהו מושג על איזה רכב אפשר למצוא את זה ?
הודעה אחרונה מאת BILLABONG, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 773 צפיות
שלום לכולם. מכרתי אוטו שלי לפני כמה ימים והשארתי את הביטוח חובה בתוך האוטו, הסוכן ביטיח אומר עכשיו שאני חייב להחזיר את את התעודה של הביטוח כדי לקבל את הכסף חזרה.... האם זה נכון? הבעיה שהקונה לא משתף פעולה אומר שהוא לא ראה את הנייר הזה, יכול להיות שהוא זרק ושאני לא צריך את זה בכלל. מה אני יכול לעשות? תודה. יוסי
הודעה אחרונה מאת אליה, -
- 2 תגובות
- 772 צפיות
לא ידוע לי על איזשהי מכמונת שצילמה אותי, עם זאת כדי להיות בטוח ולא לחכות לדו"ח שאולי יגיע ולא יגיע, יש איזשהו גורם שאפשר להתקשר אליו ולברר אם נרשמו לרכב דו"חות תנועה ?
הודעה אחרונה מאת oferh, -
- 4 תגובות
- 714 צפיות
בס"ד שמי תמי זרביב בת 54 זמרת לאירועי נשים. נהגתי על פונט ועל סיטרואן.. מעוניינת ברכב פיאט פונטו 2001 ספייס עד 13.000 שח' בהערכה רבה!
הודעה אחרונה מאת student, -
- 0 תגובות
- 669 צפיות
בריליאנס הייתה אחת היצרניות הסיניות הראשונות לנסות ולחדור לשוק האירופי. התוצאה: כשלון מהדהד במבחן בטיחות ובעקבותיו קריסת היבואנית. סוף הסיפור? האם תם הרומן של בריליאנס הסינית עם השוק האירופי? חברת HSO, יבואנית דגמי היצרנית לאירופה, הודיעה על פשיטת רגל - והותירה בסימן שאלה את מצבה של היצרנית הסינית ביבשת. זאת, כשנתיים בלבד לאחר שהחל ניסיון החדירה המשמעותי של בריליאנס. בריליאנס, שמייצרת מכוניות בסין בשיתוף ב.מ.וו, ניסתה לשדרג את מעמדה באמצעות כניסה לשוק האירופי. היא הפכה בכך לאחת מיצרניות הרכב הסיניות הראשונות ביבשת הקלאסית, אך לא נהנתה שם מהצלחה יתרה. השוק העיקרי שלה עד עתה היה בגרמניה, אלא שתוצאות איומות במבחן ריסוק שנערך על-ידי ה-ADAC, הבריחו את הלקוחות. …
הודעה אחרונה מאת student,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 329 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- borsood
- YULI1
- TZR84
- NAPOLEON
- המגיב
- Or05230
- BoazB11
- lanosforce
- David32
- daniel.asu
- mcaspi
- ETStudio