רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מדי פעם מתענינים ברכב חדש או משומש מטרידים עצמם בשאלה - איפה בעצם יוצר הרכב הספציפי . אני אישית לא נוטה ליחס לכך חשיבות כלשהי - אם יצרן כמו אודי , למשל, מייצר חלק מדגמים היקרים יותר דווקא בארצות פחות "נחשבות" מגרמניה אזי הם פחות איכותיים ? (רוב האודי מיוצרים בגרמניה , ה - TT הונגרי , וה - Q7 סלובקי !) קיים גם מצב של פיצול בו חלק מדגם מסוים מגיע מארץ אחת ודגמים מעט שונים (אפילו רמות גימור) מארץ אחרת. משום מה , או בעצם די ברור למה, רוב היבואנים לא אוהבים לציין ולהבליט את ארצות הייצור של דגמיהם השונים.(דעות קדומות של הציבור - טבעי להעדיף הונדה יפאנית על הונדה תורכית...) וכאן בא לעזרת הציבור (כל הכבוד !) מדינת ישראל - משרד התחבורה . באתר הבא נ…
הודעה אחרונה מאת hagaii, -
-
- 26 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אז ככה, היום בלילה (בין שני לשלישי) ישבתי עם חבר באחת המסעדות ברמת החייל. בזמן שישבנו שם נהג משאית של ילו שפרק שם סחורה פגע לי ברכב וברח. למזלי בחור מאוד נחמד העתיק את הפרטים מס' הרכב של המשאית והשאיר לי את המספר טלפון שלו עם פתקית. לאחר שחזרתי לרכב ראיתי את הפתקית וצלצלתי כמובן לבנאדם והוא אמר לי שהוא עד לכל דבר וכל עזרה שאני צריך הוא ישמח לעזור לי. הנזק הוא די רציני כל הפגוש שלי מעוך ושרוט, 2 פנסים שבורים,טמבון תחתון אחורי עם שריטות עמוקות ושברים, בקיצור כל החלק האחורי הלך. מה עושים במצב כזה שיש לי עד ראיה,פרטים של המשאית (מספר) ועדות של המוכר של הילו שפרקו שם סחורה בדיוק בשעה הזאת? אם הבנאדם שנהג במשאית לא מוכן להודות וסימני הפגיעה תואמים למשאית(בגובה של …
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 5 תגובות
- 952 צפיות
אני עומד לקנות טרנזיט קצרה, עשיתי סקר מחירים לגבי ביטוח לרכב וכל הסוכנים הפסיקו לדבר מהרגע שהם שאלו בן כמה אני, ברגע שאני עניתי 20, אמרו לי שהם לא מבטחים מתחת לגיל 21 ולהת'. למה לא מבטחים אנשים מתחת לגיל 21?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן. שלשום בדרך לעבודה יצא לי לראות באיילון פורשה קררה S אם זכרוני אינו מטעה אותי זוחלת לה בימני. יצאתי לעקוף אותה ותוך כדי העקיפה שמתי לב שאין נהג לאחר מבט נוסף גיליתי שהבחור יושב בצד הלא נכון, וההגה בחר לעבור איתו לצד השני.. בכל אופן לפי מיטב ידיעתי אין אפשרות להכניס רכב עם הגה ימני לארץ, בוודאי שלא רכב חדש. לרכב גם לא היה מספר דיפלומטי אלא לוחית רישוי צהובה רגילה. מהיכן צץ השיקוץ הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
תוכנות לרכב
מאת morigil23- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
רצתי לדעת אם יש עוד תוכנות לרכב כמו AUTODATA ואם יש תוכנות לאופל טיגרה
הודעה אחרונה מאת dan_meirmellul, -
- 3 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
האם זה נכון שיש גם טויוטה קורולה שנת 2007 שמיוצרת בטורכיה ?
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
- 3 תגובות
- 923 צפיות
שלום אולי תוכלו לעזור לי בנושא. ברשותי פולו שנת 1997 , הכנסתי את הרכב למוסך מרכזי של צמפיונס מוטורס בגלל נזילה של מים , הם תיקנו את התקלה , אך שיצאתי מהמוסך הבחנתי שהמזגן לא מקרר , חזרתי למוסך והשארתי את הרכב כדי שיבדקו את הבעיה. לאחר יום התקשרו אלי מהמוסך ואמרו שכשהם התניעו את הרכב הוא כבה לאחר שתי דקות , הם בדקו את הבעיה ואמרו שנוצר קצר במחשב של המנוע . תיקון של הקצר עולה 1500 ש"ח , לטענתם התקלה היא צירוף מקרים והחיוב על התיקון הוא עלי . נראה לי קצת חשוד ומוזר ? מדובר במוסך מרכזי של צמפיונס מוטורס . האם לא יכול להיות שהם אחראים לקצר והתשלום על הנזק צריך להיות שלהם ? דרך אגב הם אמרו לי לאחר מכן שהבעיה של המזגן נפתרה בגלל תיקון מחשב המנוע... כל הסיפור…
הודעה אחרונה מאת barglobes, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 15.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני מקווה שתספיקו לעזור לי, מאחר ואני השבתתי רכב לפירוק, והמפרק אמור להגיע היום בערב לקחת אותו. אני הבנתי ממשרד הרישוי שעלי להסיר את לוחיות הרישוי ולשמור אותן אצלי, וגם את טופס השבתת הרכב שקיבלתי במקום הרשיון (למפרק אני נותן העתק). האם זה נכון? המפרק דורש שאני אשאיר לו לפחות לוחית רישוי אחת - ואמר שהוא חייב אותה על מנת לעשות שימוש במנוע של הרכב. אני מפחד להשאיר לו לוחית רישוי (אם יעשה עבירה עוד יבואו להאשים אותי). אני אחתים אותו על נייר שבו יהיה כתוב שהחל מהיום הרכב עבר אליו בתמורה לכסף ששילם, ולכן הוא נושא באחריות עליו. האם זה מספיק? השאלות בצורה מסודרת: 1. האם להתעקש לקחת את שתי לוחיות הרישוי? 2. האם להתעקש לשמור את הטופס ה…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי חבר'ה! מפעת המרחק אותו אני צריך לעבור באופן יום יומי בדרכי לעבודה, יוצא לי לסוע הרבה מאוד בדרכים בין עירוניות. בדרך חזרה, לצערי יוצא כי אני צריך לחזור בשעות החשיכה בזמן שכולם מדליקים את אורות הרכב. לצערי, אני חושב לאחרונה כי מכון הרישוי השנתי (כן הכי קל להפיל את זה על המדינה) לא עושה את עבודתו כראוי. פשוט ישנם הרבה מכוניות בין אם אילו שנוסעות מאחורי ובין אם אילו שבאות מהנתיב הנגדי שהפנסי חזית שלהם לא אחידים. זאת אומרת, פנס אחד מאיר יותר מ השני, קרי עוצמה או שבכלל לא עובדים, או בכללל לא מכוונים. למה בזמן הטסט השנתי של הרכב לא בודקים כאלה דברים?
הודעה אחרונה מאת Caeser, -
-
צריכת דלק מזדה 3
מאת sl- 10 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לברר כמה דלק שותה מזדה 3 בממוצע.יש לי חברים בעבודה עם רכבי ליסינג ביניהם מזדה מיצובישי והם טוענים כי המזדה לא שותה דלק יחסית .לפי מה שאני יודע המזדה שותה כ 1:9 בקיצור אני עושה סקר קטן ואודה לכם על התשובות .
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
- 0 תגובות
- 584 צפיות
בכתבה הבאה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3796225,00.html מתוארים פסקי דין שונים שהובילו לזיכוי מדוחות שונים. מה שמעניין אותי הוא הפסק דין השני לגבי הדבורה, המכשיר אמור להנעל אוטומטית על הרכב ללא התערבות השוטר ועדיין כנראה שהייתה כאן טעות בזיהוי. האם לא נובע מפסק הדין הזה שהדבורה לא אמינה?
הודעה אחרונה מאת Tvr_speed_12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
את הכתבה תוכלו לקרוא כאן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3796104,00.html אמנם ניסאן לא ידועה בתקלותיה הרבות אך כאן הם פשוט עשו עוול לבעלים, מה שהכי מדהים פה זו היא הפסקה הזו: "בסופו של דבר הושג הסכם פשרה: במסגרתו יקבל דניאל רכב חדש, ויוסיף 20 אלף שקל, ובנוסף יתחייב לרכוש קאשקאי נוסף עליו יקבל הנחה של 5,000 שקלים. גם דניאל טען כי הוא מרוצה מההסכם." פשוט לא יאומן, לא רק שהוא מוסיף 20 אלף ש"ח ומקבל קשקאי חדש שבעצם היה צריך לקבל בחינם, אלא שהם גם הצליחו לדחוף לו התחייבות לעודקשקא בהנחה שכל אדם יכול להציא היום מהיבואן.
הודעה אחרונה מאת itamareiny, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
לגיסתי הונדה סיוויק סדאן בת שנה , שהיא שומרת עליה כעל בבת עינה. לאחר שנה של נסועה - רק 5200 ק"מ הגיע מועד טיפול שנתי , הראשון ברכב. כמובן שרצתה בטיפול אופטימלי ולכן לקחה את הרכב לשירות במוסך המורשה בירושלים של הונדה - מוסך "ארתור" בתלפיות. הבוחן הסביר לה בקבלה על מהות הטיפול (החלפת שמן מנוע ופילטר שמן ובדיקה כללית לפי מפרט) והמליץ באופן חד משמעי להוסיף תוסף לדלק במהלך הטיפול. גיסתי הושפעה מההמלצה החד משמעית ואישרה. היא ליוותה את הרכב במהלך הטיפול בקשר עיין. לאחר זמן מה של טיפול על הליפט הבחינה שהרכב מורד ונוסע החוצה מהמוסך. היא שאלה את הבוחן שקיבל אותה לאן נסע הרכב. הבוחן ענה שאת החלפת השמן והפילטר הם מבצעים במוסך אחר. לאחר בירור מתברר שהרכב נלקח …
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שמעתי שזה לא בגרמניה? יש לכם מושג איפא?
הודעה אחרונה מאת orankohn, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
הרשיון שלי מיולי 2008 ואני בן 21 אם זה עוזר .. תודה.
הודעה אחרונה מאת esc, -
- 1 תגובות
- 756 צפיות
"ציבור הרוכבים יצא שוב אל הכבישים ביום שלישי הקרוב בשעה 07:00" לפרטים מלאים, לחצו כאן.
הודעה אחרונה מאת Smi1ey, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
איך יתגלגל המנהל "הבוס סגר איתכם על מכונית 'קבוצה 4' ואתם צריכים להגיד לקצין הרכב מה לקחת? מחפשים מכונית גדולה למשפחה? לרגל הגעת סובארו B4 החדשה לקח אותה 'ממון' למבחן ישראל ראשון מול צמרת הקבוצה". בני ברק, אודי עציון ודרור ברלי, ידיעות אחרונות, מוסף ממון, 26/10/2009 מבחן השוואתי
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, רכשנו לפני כשנה דודג' ג'רני. הרכב נפלא - אבל לאחר שנה הלכו הבלמים לאחר 20,000 ק"מ בלבד! לרכב יש 3 שנות אחריות והשירות הארצי לא מוכנים לטפל בבעיה. מחיר התיקון - כ- 2000 ש"ח לפני מע"מ (!) האם זה הגיוני? האם כדאי לתבוע את השירות? מה ההיגיון באחריות אם מחריגים עניין כה חשוב כמו בלמים? ואם הבלמים נהרסים אחרי שנה וכל כך מעט ק"מ, כנראה שהם יודעים למה הם לא נותנים אחריות.... מכעיס!
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
-
- 2 תגובות
- 758 צפיות
שלום, לאחר שהשלמתי מספר קורסים לנהיגה מתקדמת בישראל ובאנגליה, אני מעוניין לעלות ברמה ולהמשיך להתמקצע. לשם כך, אני מחפש מוסד רלוונטי איפשהו באירופה שבו אוכל לעשות קורסים נוספים לקראת סוף השנה. אין העדפה לסוג הקורס (מסלול, שטח, שלג...) - הכל הולך. בתיה"ס של פורשה, BMW ומרצדס נדחים על הסף עקב עלויות גבוהות - התקציב שלי עומד על כאלף יורו (להדרכה בלבד). אשמח לקבל המלצות, מנסיון או סתם מידע כללי, עם עדיפות למדינות הבאות: בלגיה, הולנד, גרמניה, אוסטריה, צ'כיה ושווייצריה. למען הסר ספק, אני מכיר את גוגל, אבל סומך על הנסיון של חברי הפורום יותר. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
- 3 תגובות
- 835 צפיות
ידוע הרי שבולמים משפיעים על מרחק הבלימה הכולל וכמובן שזה לא רק פוגע בבלימה אלא גם באחיזה, בעיקר בכביש רטוב וכו'. במבחן הרישוי השנתי בודקים רק את עוצמת הבלימה ללא כל תלות במצב הבולמים וההבדל בשטח יכול להיות הבדל של לא מעט מטרים בין תאונה לכמעט תאונה. מדוע אתם חושבים שלא נותנים על כך את הדעת? מדוע אין חובה להחליף בולמים למשל אחרי 100K? חוץ ממי שאכפת לו אני לא מכיר אף אדם שמחליף את הבולמים ברכב סתם כך.
הודעה אחרונה מאת dny, -
אני חייב לשתף אתכם באחד הדברים ההזויים שיכולים לקרות. אחרי שנשבר לי מחיפושי יד-שניה, ובזבוז הזמן הכרוך בזה, הלכתי והזמנתי רכב חדש - סוזוקי גרנד ויטרה. חיכיתי 12 ימים בציפיה דרוכה, ואמרו לי לבוא לקחת ביום שישי. ואז קיבלתי טלפון בבוקר מהסוכנות, והודיעו לי שהרכב נגנב בלילה! שעות ספורות לפני המסירה המיוחלת. בלי שראיתי אותו אי פעם, וכמובן בלי שחתמתי על איזה מסמך כלשהו מלבד ההזמנה הראשונית. מבחינה משפטית, אני והביטוח שלי (הספקתי לעשות) לא ממש צד לעניין. בדקתי את הנושא לעומק. אבל מבחינה מעשית נדפקתי כהוגן. רציתי רכב מהר ובלי כאבי ראש? אז חטפתי את האבא של כאבי הראש: משטרה, ביטוח, כביש שש (הגנבים עברו שם), כסף, ועוד. בינתיים אני עם רכב חליפי שנתן לי הבעלים של הסוכנות שנפרצה. צ…
הודעה אחרונה מאת eyalzo, -
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש לי רכב מסוג טויוטה, אין לו כניסה לנגני MP3. מה אפשר לעשות כדי לחבר נגן MP3 לרכב כדי לא להשתמש בדיסקים. עוד דבר, האם יש אפשרות לשמוע את השירים דרך הרמקולים המקוריים של הרכב אחרי שאני יקנה מתאם כזה? מה אתם ממליצים, אני לא כל כך מבין בזה. תודה...
הודעה אחרונה מאת Carter.g, -
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
למשל. אם יש לי חסכונות בסך 500000 ש"ח,כמה אני צריך להשקיע באוטו באחוזים מסך כל החסכונות לפי דעתכם? ברור שאת כל החסכונות להשקיע באוטו ,לא הגיוני. יכול להיות שיש כאלה שמוכנים להשקיע הכל בשבל אוטו . מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום רב, סתם שאלה ששאל אותי גיסי ולא ידעתי איך עושים את זה לבחור יש מוסך עם כמות לקוחות מצומצמת - לא משהו שצריך הדפסה בבית דפוס - הוא שואל אם אני יכול להכין לו בבית כמות של 20-30 מדבקות קטנות שיודבקו הפוך על השמשה הקדמית (כמו המדבקה של הטסט) שיהיה כתוב "גם אני עשיתי טסט דרך מוסך X" - הפכתי את כל האינטרנט ולא מצאתי בשום מקום מדבקות עם דבק הפוך כזה שניתן להדביק מבפנים על השמשה... האם ניתן? אשמח לשמוע תגובות... בברכה,
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
-
- 2 תגובות
- 759 צפיות
אייל קיציס, אורנה בנאי, דני קושמרו, איתי אנגל, זיו קורן, אלי אילדיס, גדי סוקניק, ערד ניר, שלומי ברכה ואבנר חודורוב - בהופעה! מאבק הרוכבים במחירי ביטוח החובה התבסס ממזמן כמאבק חברתי, בנוסף להיותו מאבק על הזכות למימוש חופש התנועה. עתה, מצטרפים למאבק באופן אקטיבי אומנים וסלבריטאים שונים: אייל קיציס, אורנה בנאי, דני קושמרו, איתי אנגל, זיו קורן, אלי אילדיס, גדי סוקניק, ערד ניר, שלומי ברכה ואבנר חודורוב אנחנו יכולים לספר לכם על הסרט, אבל ביננו, פשוט תלחצו על כפתור ה-PLAY. צפיה מהנה! http://www.youtube.com/watch?v=doz4Ke82OT0 עצומה: http://www.atzuma.co.il/twowheel/1000/
הודעה אחרונה מאת SeazeR, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
סיפור על קרוב משפחה - בעלים מאושר של מגאן דור ראשון. לצערו (ולצערי) שכח אורות דולקים ברכב החונה, והמצבר התרוקן לחלוטין. למזלינו, הבחור מצוייד בכבלים להנעה, הממוקמים אי שם בתא המטען העמוס לעייפה. אממה - המפסק לפתוח את תא המטען, חשמלי הוא, ולא ניתן לפתוח את תא המטען מתוך הרכב. משום מה, אין גם אפשרות לפתוח את תא המטען באמצעות מפתח?! (או שאנחנו ממש עיוורים ופספסנו את פתח המנעול???) בכל מקרה, מצאנו את עצמינו בחושך מוחלט, נוברים בתא המטען דרך הפתח הצר שנפער כתוצאה מקיפול הספסל האחורי אל תוך הרכב. סוף טוב, הכל טוב. שבת שלום.
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
http://info1.court.gov.il/Prod03/ManamHTML5.nsf/DAD94E1E17F71DAE422576540051D324/$FILE/BF7E2A3C49DCDE4E42257650003CA3D5.html?OpenElement
הודעה אחרונה מאת Modan, -
-
- 0 תגובות
- 22.6 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לרכוש צופר אויר של חברת hadley .. ניכנסתי לאתר החברה ושלחתי להם אימייל כבר פעמיים והם פשוט לא עונים אני מצרף את הדגם הספציפי שאני מעוניין לרכוש ואני מקווה שמישהו יוכל לעזור לי לרכוש אחד באינטרנט. החברה: Hadley דגם:H00856 מי שמיתכוון להגיב באסור להתקין צופרי אויר וכדומה אני מבקש בכל לשון של בקשה לא להגיב .. אני מעוניין לרכוש אותו שיהיה לי . תודה מראש.\
הודעה אחרונה מאת B_e_n, -
Lexus LF-A 1 2
מאת bmw ricer- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הסופרקאר של לקסוס כבר נמכרת בארצות הברית בייצור של 500 יחידות בלבד. * 4.8-liter 72-degree V10 putting out 560 hp at 8,700 RPM (that's 116.5 hp/liter) and 354 lb.-ft. of torque at 6,800 RPM * Redline: 9,000 RPM * Titanium valves, connecting rods, forged aluminum pistons, dry sump lubrication and a titanium exhaust manifold * Six-speed sequential gearbox * Torsen limited slip differential * 3,263 pounds with a 48/52 front-to-rear weight distribution * Power-to-weight ratio of 5.8 pounds/hp * 65 percent of the body is carbon fiber * 20-inch BBS wheels wrapped in 265/35 ZR20 Bridgestone tires in front and 305/30 ZR20 in the rear. * 0-62 MPH (100 km/h) in 3…
הודעה אחרונה מאת Modan, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ראיתי היום שתי ניידות של מתנ"ע חדשות, אחת B4 החדשה(לא יודע למה עדיין הם קונים אותם..)והשנייה אוקטביה חדשה. התנועה קיבלה את הניידות שרצתה ועכשיו לא נראה עוד גטסים עם מדבקות של תנועה? (אתם יודעים, שלא נאט בגלל כל ליסינג שיעמוד בצד..)
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
-
מי מחובר 14 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 533 אורחים (הצג רשימה מלאה)