רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 3 אלף צפיות
כמה אנשים אמרו לי שב1.5 יכנס בחוק כמה סעיפים והם כאלה: 1.תאוריה תעלה 41 ש''ח ועוד חובה לעשות אם המלווה קורס בסך העומד על 700 שקל. 2.במבחן הטסט יהיה 3 מבחנים,בבין עירוני,בהררי ובלילה. יש אמת בדברים?או שמא זה שקר?
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
- 16 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
בעלי TSI 160- מה צריכת הדלק האמיתית עם הרכב שלכם? אני מתכוון למדידה בשיטה הישנה והטובה (מילוי עד הסוף, נסיעת X, מילוי שוב עד הסוף וחלוקה ב-X), לא מעניין הצהרות יצרן ו\או מחשב דרך. אם תארגנו מדידה נפרדת לעירוני ובינעירוני- תבורכו. אנא ציינו גם את סוג הרכב ותיבת ההילוכים, מטעמי פערי משקל וכו'. אשמח אם תשתפו אותנו תודה
הודעה אחרונה מאת אליה, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לילה טוב לכולם, בחודש דצמבר אני אמור לעשות טסט לרכב שלי. מכיוון שזאת הפעם הראשונה שאני עושה טסט(הרכב שנת 2006 ואני היד ה-2),רציתי לשאול דמה דברים: רישיון הרכב הנוכחי הוא עד תחילת דצמבר.היום קיבלתי את אגרת הרישוי לתשלום לחידוש רישיון הרכב, ובדף ההסבר המצורף,כתוב ש "בעל רכב ישלם את אגרת הרישוי מהיום שפג תוקף רישיון הרכב". אז בעצם ,בשלב זה,קצת יותר מחודש ממועד הטסט, אני לא אמור לשלם כלום? לחכות שלרשיון הנוכחי יפוג התוקף? זה פשוט נשמע לי מוזר...מתי עליי לשלם ומתי לעשות את הטסט?? תודה רבה. מקווה שלא יצאתי טמבל...
הודעה אחרונה מאת ליצן צהוב, -
- 2 תגובות
- 794 צפיות
שלום לכולם. שמעתי על הרפורמה הנ''ל ואני מעוניין לדעת עד כמה זה ישפיע בארץ מבחנינת הצרכנים ומחירי הרכבים, עד כמה היבואנים יפגעו מזה והאם זה עשוי להביא לשינויים בהיצע הרכבים, כלומר, האם עשויים להיות מכוניות ביבוא סדיר שעד כה לא היו. בתודה מראש ובברכת שבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 9 אלף צפיות
היי, מה הסטטוס הנוכחי של חובותיו של יבואן רכב להחזיק מלאי? אני זוכר שפעם היתה חובה להחזיק חלקים במלאי בארץ לרכבים שעלו לכביש לפני פחות מ7 שנים. האם זה השתנה? מותר ליבואן לא להחזיק את החלק בארץ אלא רק לייבא לפי הזמנה של לקוח? תוך כמה זמן על היבואן לספק את החלק? יש לי צינור מים באוטו שאולי נוזל ואולי לא, וייתכן שבעתיד יהיה צורך להחליף אותו. אומרים לי שכל עוד לא הזמנתי ספציפית לצורך ביצוע העבודה הם לא מביאים. הבעיה היא שאני עלול להזדקק לו בדחיפות ואז יקח 21 יום להביא אותו. מה עושים?
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום . יש ברשותי רכב בצבע לבן והצבע מתחיל לאבד חיים (ברק) מה עושים פוליש או ווקס או שתיהם אבל באיזה סדר ? מה עושה פוליש ? מה עושה ווקס ? אני רק רוצה ברק האוטו הולך למכירה בקרוב . תודה
הודעה אחרונה מאת romanz, -
-
נהיגה עם יד אחת 1 2
מאת mike6- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום, לאחרונה עברתי ניתוח בכתף, ואני לא יכול להזיז את היד(הכתף מקובעת). השאלה האם אני יכול לנהוג עם יד אחת(מבחינה חוקית). אני מסתדר מצוין בנהיגה עם יד אחת מהסיבה שהרכב הוא אוטומטי . תודה מראש
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם לפני כמה חודשים התחלתי להשתתף בליגה מסודרת של מירוצי פורמולה 1 בסימולטור RFACTOR ממליץ לכל חובבי הסימולטור שיש להם הגה אם FORCE FEDBACK להתנסות . הליגה היא מאוד מסודרת ומתנהלת כבר כמה שנים , הנהגים שם מהירים בטירוף . כל מירוץ אני אחרון חסר לי הרבה נסיון בSETUP של המכונית , והתקבלתי בקבוצה חדשה ללא נסיון וזה מקשה עליי עוד יותר . אבל זה כיף לא נורמאלי לכל חובבי הפורמולה 1 ! אז ככה למי שמעוניין : לליגה קוראים FSR http://www.formula-simracing.net/ כל מה שאתם צריכים לדעת נמצא פה רשיון מרוצים לעונה עולה כמה גרושים ובנוסף לזה אתם צריכים למצוא קבוצה באחת מהרמות שתקבל אותכם כנהג . (ניתן לקנות רשיון לניהול קבוצה ונהגים ) ניתן פה…
הודעה אחרונה מאת roslan1984, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום!!! תפסו אותי המנאייק על מהירות של 147 קמ"ש בכביש של 70 קצת לפני נשר. היו ויכוחים איתם והם לא הסכימו לתת לי אזהרה כי יש לי עבירות קודמות. הם רק הורידו 5 קמ"ש על הלייזר המעפן שלהם. קיבלתי פסילה 30 ימים והזמנה למשפט. עכשיו לא רציתי להתייעץ איתכם על הנושא הזה לא על משהו מרתיח אחר. השוטר לא היה עם כובע של שוטר אלא עם כובע מוזר כזה כי היה חם והוא דיבר אליי בחוצפה. אני רוצה לתבוע אותו. נמאס לי מהם הוא קפץ לכביש וסיכן אותי הוא קפץ לנצתיב השמאלי כדי לעצור אותי וכמעט איביזה דרסה אותו. אני רוצה לתבוע אותו על התחצפות וסיכון חיי אדם, האם יש לי קייס? תודה לכם. תומר
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 2 תגובות
- 732 צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת האם הגיוני שהרכב מגיע ל 2-2.2 סל"ד (כמובן כפול 1000) במהירות של 80 קמ"ש במישור? האם זה הגיוני והאם יש למישהו נתונים על רכבים אחרים? נ.ב.: האם אני צודק שצריכת דלק נקבעת עפ"י הסל"ד?
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום , יש לי רישיון מסוג B ו-A1 האם סוג B תופס גם על טרקטורון או רק על רכב פרטי עד ל-8 מושבים?
הודעה אחרונה מאת omerroz, -
- 5 תגובות
- 877 צפיות
לא מצאתי באתר של לובינסקי וגם לא במחירון יד2. מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן מכר מעוניין לברר לגבי האפשרות של יבוא אישי מארה"ב. בהנחה וניתן לרכוש Pathfinder 2007 בסביבות ה 20$, כמה בערך יעלה לו סופית להנחית אותה כאן בארץ הקודש? כיצד מתחילים בהליך? אילו אישורים נדרשים? תודה.
הודעה אחרונה מאת DROR954, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם מדובר בצומת ליד בר KATZA בראשון לציון. הבר נמצא בז'בוטינסקי 48 בצמוד לבר ישנו צומת לכיוון מערב. חבר עבר אתמול בצומת באור אדום . תודה למגיבים
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 2 תגובות
- 830 צפיות
קניתי השבוע KTM250 2004 (ארבע פעימות, אופנוע השטח הראשון שלי) ואין בכוונתי לרכב דרך הכביש. יש ברשותי פיג'ו 106. אני מבקש המלצה למתקין וו גרירה במחיר סביר (אחרי הכל, 106 לא אוטו של עשירים) ולוקיישן של ממכר נגררים משומשים. כיוון שביד 2 לא הצלחתי למצוא היכן מחביאים את הנגררים המשומשים למכירה. אני מחפש עגלה קטנה וקלה, שתהיה בפרופורציה ל-106. אם נדרשות הסבות קלות כמו עוגנים לרצועות מתיחה/משיכה, אין בעיה, אבצע אותן אצל מסגר כלשהו. תודה.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
צהריים טובים ושבת שלום ומבורכת. לפני כשנה עשיתי תאונה עם רכבי, במטרה להיזיל עלויות רכשתי אותו רכב (ניסאן סאני) רק שהמנוע שלו היה גמור, רכשתי אותו ב-2500 ש"ח. כרגע הוא חונה אצלי בחנייה משותפת של הבניין. הרכב חונה בחניה שאף אחד לא משתמש בא, וחוץ מזה יש עוד 2 חניות ריקות. בבוקר שכן שהוא חבר טוב דיווח לי שהשכנים רוצים להחתים את 2 הבניינים המשותפים במטרה להתלונן עלי. אל תשאלו אבל 70% מהשכנים אני לא מכיר למרות שאני גר שם 11 שנים, פשוט הם ממש ממש קרים, עד כדי שאני בכלל לא יודע באיזה קומה כל אחד מהם גר. מה יכול להגרם לי כתוצאה מהתלונה?
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני מתכון לשתות 300-450 גרם פינלנדיה נקי,(4-5 שעות),יספיקו כדי להפיג את כמות אכוהול בדם שלי הדרושה לנהוג? יעזור אם אני מביא נתונים עליי משקל, גובה?
הודעה אחרונה מאת נהג_צעיר, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 596 צפיות
ערב טוב לכולם, מאוד אשמח אם מישהו יוכל להביא לי קישור להסבר על תכנות ניהולי מנוע עצמאיים. תודה.
הודעה אחרונה מאת kookoo, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אבא שלי קנה קורולה חדשה, ואני רוצה לנקות אותה בצורה הכי טובה שיש (כדי שמצבה ישמר). רציתי לדעת מה הדרך הטובה ביותר לנקות אותה, כך שלא יווצרו שריטות וסימני מים על השמשות והחלנות. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אחרי חיפושים אינסופיים, מצאתי את האחת בשבילי - סיאט איביזה שנת 2002 , 3 דלתות דגם STELLA גירסת 100 כ"ס רצ"ב תמונה נחמדה כשהיא שטופה ונקייה תודות: לפורום הנהדר הזה, שכמו שאתם שמים לב אין לי כלל הודעות בשנה שאני נמצא בו, אבל אוי, כמה חיפושים עשיתי למוסך רון, שעשה לי יישור קו (והיה מה ליישר) במחיר סביר לגמרי ועכשיו אני באמת נהנה מהאוטו בברכה, אייל
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ברשותינו רכב פיאט טמפרה יד ראשונה, שקנינו מהחברה בשנת 92. כשקנינו את הרכב קיבלנו הנחת עולים חדשים, במקום 40 אלף שילמנו עליה 27 אלף. עכשיו כשקנינו רכב חדש אנחנו רוצים להוריד את הפיאט מהכביש, אבל לא נתנו לנו להוריד את הרכב, אמרו שיש על הרכב מס', משהו כזה ושלפני שאנחנו מורידים את הרכב מהכביש צריך להוריד את המס' הזה, עכשיו איפה אני עושה את זה? איך? לאן אני פונה לברורים? תודה רבה מראש.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם היא עדיין מיוצרת בספרד? ובכלל מתי יהיה אפשרות לעשות עליה נסיעת מבחן ? מה צפוי להיות מחיר ה1.2TSI ?
הודעה אחרונה מאת Haze, -
או צבע אחר ? לפי דעתי בגלל שהאוטו קומפקטי ,הלבן יעשה אותה גדולה יותר. אבל לאחרונה ראיתי אחת בצבע שחור ונראה יותר יפה. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת Rename, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני נתקל יותר ויותר בתופעה של רכבים עם ג'אנטים קדמיים רגילים, ואחוריים ממגנזיום. לעיתים גם אני רואה רכבים שבהם המצב הפוך, אחוריים מגנזיום וקדמיים רגילים. מה זה נותן? והאם זה חוקי?
הודעה אחרונה מאת gil elbaz, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
בקצרה: הרכב נתקע ושלחו לי גרר מהביטוח, בגלל שהמוסך היה סגור שמו אותו לאיכסון בלילה. יום אחרי זה הוא הגיע למוסך ולהפתעתי גיליתי שנעלם לי הארגז כלים (אלפי שקלים), ואפילו גנבו לי את המצתים ואת הקונדומים. לא יאומן לאן הגענו? התקשרתי לחברה, והם ניסו להתנער מאחריות, הם טוענים שהם אמרו לי להוציא חפצים יקרי ערך מהאוטו, מה גם את הרמקולים ואת המגנזיום הייתי צריך להוציא? לא חתמתי על דבר והם טוענים שהייתי אמור לחתום על טופס שמשחרר אותם מאחריות ושכחו להחתים אותי. מה אפשר לעשות, אף אחד שם לא מוכן לדבר, הם כל הזמן אומרים, "אמרו לך להוציא דברי ערך מהאוטו". האם למישהו קרה מקרה דומה? מה עלי לעשות?
הודעה אחרונה מאת berko, -
סיאט בוקהנגרה בישראל 1 2 3 4 5
מאת תמיר ליאני-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 70 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
בחיפוש ברשת אחר משהו אחר לגמרי, נתקלתי בידיעה הזאת http://www.iturbo.co.il/Articles.asp?param=show&Cid=132&ArtId=296 לדעתי הבוקנגרה, כפי שניתן להתרשם מהתמונות, מכועערת בעיניי ואני לא צופה לה הצלחה בישראל, מעבר לזאת כי המיטו היפהפיה זוכה להצלחה מרובה בישראל, מעבר לכל מתחרותיה, אם זאת ה 207GTI או הרנו קליאו ספורט . אך העימות ביניהן יהיה מעניין בזמן שתגענה הגרסאות החדשות של הרנו קליאו ספורט , והמיטו תלתן ירוק. תמיר
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- 1 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
יש לנו עובד זר מתאילנד ולו כמה חברים בעלי רשיון בין לאומי מבנקוק. הם קנו שני רכבים (טסט וביטוח מסודרים). היום שוטר עצר אחד מהם לביקורת וטען שתאילנדי בעל רשיון בין לאומי ראשי לנהוג אך ורק בטרקטור! בינתיים התאילנדי והרכב בתחנת המשטרה אז אני לא יודע איך זה נסגר. מה החוק אמור לגבי זה?
- 32 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
"אם אינך נכה-אל תחנה" בסיסמה זו ייערך היום יום הנגישות בנושא חניית נכים. ראש אגף התנועה במשטרה, ניצב אבי בן חמו, ממליץ להעלות את הקנס מ 500 שקלים, בגין חניית נכים ל 1000 שקלים. "אולי דרך הכיס נהגים יבינו שבחניה המיועדת לנכים לא חונים", אמר בן חמו. אלפי שוטרי משטרת התנועה יגבירו את האכיפה נגד עבריינים החונים בחניית הנכים. במסגרת מבצע האכיפה הם גם יפעלו בתחום ההסברה לכיבוד חניות הנכים. מאיר תורג'מן "ידיעות אחרונות" עמוד 26 21/10/09 *בעבר אם זכור לכולנו הקנס על שימוש בסלולר בזמן נהיגה עמד על 500 ש"ח, כיום הוא עומד על 1000 ש"ח אך עדיין אינו מרתיע אנשים מלבצע עברה זו ולהשתמש בו בזמן נסיעה. העלאת הקנס לדעתי עדיין לא תרתיע את הנהגים, כך הנהג …
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
התפתחות סמלי כמה יצרני רכב ועוד מותגים אחרים: http://www.fishki.net/comment.php?id=59455 בברכה - רפי לין
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 2 תגובות
- 817 צפיות
היום נסעתי ברוורס וניכנסתי ברכב יחסית חדש ופגעתי לו בכנף ויש לו קמט בכנף לי יש בעיקרון צד ג' וחובה האם הביטוח שלי מכסה את המכה שלו? האם אני משלם משהו מכל העסק הזה? ויש לי סעיף של ביטול השתתפות עצמית. תודה
הודעה אחרונה מאת ibizaa,
-
מי מחובר 14 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 533 אורחים (הצג רשימה מלאה)