רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום, היום הייתה רוח מאוד חזקה ונסעתי באיילון. האוטו שלי לא אחז טוב בכביש בגלל הרוח שהעיפה אותו מדי פעם כמה סנטימטרים הצידה! זה היה די מפחיד... האוטו הוא פיאט פונטו, מה אתם חושבים הבעיה? צמיגים? אותו קל מדי? תודה
הודעה אחרונה מאת Platinum, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
http://www.caroftheyear.org/ 7 מועמדות סופיות. מחזיק אצבעות ל C3 פיקאסו. סקר מכונית השנה של CF
הודעה אחרונה מאת TheOne23, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול לגבי ה .ESP ערכתי כמה ניסויים על הרכב ונראה שבמידה ואני מגיע מהר לסיבוב ואפילו כביש רטוב, רק שאני "מדביק" את הדוושה ה ESP נדלק והאוטו עובר את הסיבוב בקלות. בבלימה או יותר נכון בלי גז, הוא לא נדלק. מצד שני, יכול להיות שהוא לא ממש החליק. השאלה היא כזאת, נגיד ויש מכשול על הכביש, האם עדיף לבלום ולנסות לעקוף, או לתת גז ולנסות לעקוף? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
-
התייעצות לגבי תאונה 1 2
מאת Maureen- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
לחברי הפורום, שלום. אתמול, תוך כדי נסיעה בכביש בקעה החלקתי ונפלתי לתוך תעלה בצדו השני של הכביש. באותו זמן, באותו קטע הכביש היו מספר תאונות נוספות דומות, כנראה החלקה על רקע הגשמים הראשונים. למזלי יצאתי ללא פציעות, רק נחבלתי בכמה מקומות. זאת תאונה ראשונה שלי, למרות שאני נוהגת מעל עשר שנים. לכן, אני מבקשת התייעצות לגבי מספר נקודות מרכזיות: האם פעלתי נכון, למה לצפות וכד'. הרכב מבוטח ביטוח מקיף. 1- אני נגשתי באותו יום בערב לרופאת משפחה שלי. היא בדקה אותי ואמרה כי אין צורך להגיע למיון. רשמה לי כדורים, אמרה כי הכאבים יתגברו למחרת, נתנה אישור מחלה עד יום ראשון כולל ואמרה לגשת אליה ביום ראשון. היום הכאבים אכן התגברו, הופיעו כאבי צוואר שלא היו קודם. 2- הרכב נגרר למוסך הסדר…
הודעה אחרונה מאת Maureen, -
- 9 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם. אני חדשה בפורום ומקווה שאצליח למצוא כאן תשובה לעניין הבא: הגיע לידיי פלייר שחתומה עליו סוכנות ביטוח כולשהי (בלי שמות). הפלייר טוען שבעיריית ת"א קיים נוהל לבטל 2 דו"חות חניה בשנה בטענה של מצוקת חניה. כל שעל בעל הרכב לעשות הוא לגשת למחלקת החניה רח' שארית ישראל 13 ת"א (מול אצטדיון בלומפילד), לעמוד בתור, לבחור את שני הדו"חות בעלי הסכום הגבוה ביותר והם מבטלים אותם במקום. אוטופי או שמה אמיתי? יום נעים לכולם, ויקי
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 7 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
האם העברת בעלות בתוך המשפחה נחשבת להעברת בעלות רגילה לגמרי או שיש סעיף מסוים ברשיון? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת alexra, -
- 5 תגובות
- 14 אלף צפיות
המאזדה 3 החדשה שלי אמורה להגיע השבוע ואני ואבא בודקים ומשווים הצעות לביטוח, מה זה הכינון האוטומטי הזה? אין לי מושג מה זה אומר... אשמח להסבר כדי שאבין. תודה.
הודעה אחרונה מאת TheHunter88, -
קסנון מאזדה 6
מאת ron1599-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום אבא שלי קנה מאזדה 6 והוא רוצה לשים קסנון השאלה זה אם אפשר לקבל אשור על זה ממכון הרישוי או שצריך לשים בלי אישורים ? ואם מישהו יודע איזה סוג נורה המאזדה 6 והחליף אי פעם ויכול להסביר לי איך שאני יחליף לו תודה
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם. היום בנסיעה על איילון דרום הבחנתי במשאית גרר שגוררת על גבה טויוטה יאריס TS זהה לשלי 1:1 (גם בצבע) שעברה תאונה חזיתית מקדימה. יצאתי מאיילון בלה-גארדיה והגרר המשיך בנסיעה דרומה. הייתי רוצה לדעת מה עלה בגורל היאריס (פירוק או חזרה לכביש) כדי שאם אכן יהיה מדובר בהשבתה, אוכל לגשת למקום שבו יורידו את הרכב וארכוש מספר פריטים לרכב שלי. איך אני יכול לנסות לאתר את הרכב ע"פ מספר הרישוי של המשאית שהצלחתי לרשום? אפשרי לאתר את הגרריסט? איזה פרוקיות גדולות נמצאות דרומית ללה גארדיה ? (אולי המשאית נסעה לכביש אזור-חולון ששם, אם אני זוכר נכון ,יש הרבה פרוקיות?) אולי הרכב שייך למישהו בפורום? תודה.
הודעה אחרונה מאת BMW, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, היום בשעה טובה עברתי טסט לרכב ונאמר לי שעברתי ע"י המורה לנהיגה. התקשרתי רק כדי לוודא וגם כדי לשמוע שוב במספר *5678 של משרד הרישוי. לאחד שהקשתי את תעודת הזהות ושלי ותאריך התיאוריה נאמר לי "טסט בתאריך ה2.11.2009 לדרגת רישוי אופנוע - עבר". יש לי רישיון לאופנוע כבר . נבהלתי ופניתי אל אותו מספר "למענה אנשי", כלומר, מישהו שיכול "לעזור לי" כמובן שהתשובה הייתה "אני לא יודעת, אולי זה לא מעודכן" והסברתי לה שהתאריך שניתן הוא התאריך של המבחן שעשיתי היום ושוב אמרה וגם הוסיפה "אני לא יודעת, תבדוק באינטרנט". בדקתי באתר הזה שמצאתי ברשת : http://www.mot.gov.il/wps/portal/HOME/TestDriver ואין פה שום תשובות. אני לא רוצה שיעשו לי בעיות מחר במשרד הרישוי רק בגלל איזו טעו…
הודעה אחרונה מאת אלי פ, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אתמול בפקק בדרום ת"א ניסיתי לעבור נתיב וכמקובל בארצנו חייבים להידחף אחרת אי אפשר לעבור. אז התחלתי לעבור נתיב ופתאום הרכב בסמוך עצר וכתוצאה מכך שפשפתי קלות את הדלת האחורית ויש לו פס שחור של 15 סמ' (בדומה לזה שמקבלים כל הזמן בחניות השונות), אני אפילו לא ראיתי קימוט (גם כי היה קצת חשוך). בכל מקרה, הרכב השני של AVIS והנהג קצין בקבע בצה"ל. ממה שהבנתי, אם היה מדובר ברכב פרטי, הצד השני היה לוקח את הרכב לפחח, שעה-שעתיים של עבודה וכאילו לא קרה כלום. אבל חברות ההשכרה/ליסינג מנצלות את זה לעשות כסף: הן גובות על יום טיפול בו הרכב מושבת, ירידת ערך, מחיר מופקע לעבודות ולחומר ועוד מרעין בישין. התוצאה: במקום לשלם 500-600 ש"ח לתיקון קטן על שפשוף דבילי, נאלצים לשלם פי 2 במקרה…
הודעה אחרונה מאת DUKE2, -
- 4 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי כמה שאלות לגבי הורדת רכב מהכביש: יש לחברה שלי רכב ישן שאין לו טסט כבר תקופה. אנחנו רוצים למכור אותו לחלקים אם כי עוד לא הורדנו אותו מהכביש. יש לי כמה שאלות: האם נצטרך לשלם את אגרת הטסט מהרגע בין התקופה שלא היה לו טסט ועד היום שנלך להוריד אותו מהכביש? האם אני יכול ללכת למשרד הרישוי להוריד את הרכב מהכביש ללא בעלת הרכב? לאחר שאני מוריד את הרכב מהכביש הוא כבר לא בבעלותי? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.performancecarmagazine.co.uk/newsitem.asp?newsID=398 לשם הפרופורציה, מחירה של שירוקו 2 ליטר ידנית עומד שם סביב ה-21,000 פאונד, בעוד גולף GTI שלוש דלתות ידנית מתחילה מ-22,400. בכתבה צוינה עובדה נוספת, שפולקסווגן לא פרסמה בראש חוצות בפרנקפורט, אך הופיעה בפרוספקטים ובשלטים; שירוקו קיבלה את מנוע ה-TSI החדש(210 כ"ס) - וכמובן שהביצועים שופרו מעט והם מקבילים כעת ל-GTI. נקודה נוספת. בניגוד לפרסומים מוקדמים - ואיטיים - יותר, מציגה שירוקו R נתוני ביצועים מרשימים מאד. שירוקו R צפויה להגיע לישראל ומחירה עדיין לא ידוע.
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
-
- 1 תגובות
- 789 צפיות
יש לי תכנון בפורים לחפש את האוטו שלי, האם מותר לי לשים על הגג קרטון ולסגור אותו עם כבלים (אין לי גגון)....
הודעה אחרונה מאת Z4 3.0si, -
טרנספורטר סינכרו 1 2
מאת ahia-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
מישהו יודע באיזה שנים יובאו לארץ רכבים כאלו, או אם יש דגמי טרנספורטר 4X4 בשם אחר... תודה.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני יודע לנהוג, גם בחורף, אבל פשוט הייתי שמח לטיפים לנהיגה בחורף חוץ מהכנת הרכב עצמו ונסיעה איטית. יותר מכוון, בכל פעם שאני עולה לרכב זה פשוט סיוט לנהוג כי הנעליים רטובות והרגל פשוט מחליקה מהקלאץ, יש מה לעשות בנידון חוץ מלהחזיק נעליים ספייר לנהיגה בלבד? המראות צד רטובות וכך גם החלונות צד ולכן אני פשוט לא יכול לעקוף או לעבור נתיב כמעט, ניתן להשתמש רק במראה אמצעית והחלון האחורי מלא אדים יש איזה טיפ בנושא? (ד"א מישהו יודע אם ברכב שלי יש מפשיר אחורי ואם כן מה מפעיל אותו?) כל טיפ יתקבל בברכה.
הודעה אחרונה מאת dj_dani, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 652 צפיות
מה ההשלכות מה המשמעות מדובר ברכב מ95 ומטה
הודעה אחרונה מאת אספnot, -
מדובר במכונית שאמורה להיות זולה יותר מהבוקסטר ובכך להגדיל את נפח המכירות של פורשה. השם המתוכנן אמור להיות ככל הנראה פורשה 356. המנוע של הרכב ימוקם בחזית (מאחורי הנוסעים) והוא יתבסס על המרכב החדש אותו מפתחת אודי עבור ה- R4 שלה (שתושק ב יוני 2011 ככל הנראה). מלבד המרכב, הן יחלקו גם מערכות חשמל, מתלים, שלדה וכו'. ה- 356 לא צפויה להגיע לפני 2012 והיא תהיה ככל הנראה בעלת מנוע חלש יותר מההיצע הקיים שלהם בעל 4 צלינדרים ופלטה נמוכה, אך כזה העושה שימוש במגדשים על מנת לגשר על פער הסמ"קים. צפי המחיר שלה יהיה מעט מעל 200k ש"ח לפני מיסים, במידה וזה יהיה מחירה האמיתי יכול להיות שנראה יותר מכוניות פורשה על כבישי ישראל.
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
- 9 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
אוקיי, אני מודה ומתוודה ואל תכעסו. הקנגו שדיברתי עליה בזמן האחרון היא שלי ולא של חבר או משהו וזה קצת מהחששות של התגובות, כמו זה שהיה בזמנו על זה שהיססתי לגבי מכירת הג'יפ שלי ומעבר לרכב פשוט יותר. בכל מקרה הרכב כיום הוא קנגו ולאחר שקיבלתי אותה חדשה מהניילון היא עברה כמה וכמה תהלכים, כמו ניקלים שמקיפים את הרכב, ג'אנטים מגנזיום, רדיו דיסק מתקדם יותר ממה שהיה ועוד כמה דברים ששמתי כמו טלפון חדש ומערכת ניווט. הדברים הבאים שאני מעוניין לשים זה רמקולים מאחורה שיעניקו איכות טובה יותר, מגני רוח ומגני בוץ. אשמח אם תתנו לי מקום שבו אוכל לרכוש מגני בו. ורוח מקוריים של רנו קנגו. כמה תמונות של הרכב:
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
- 1 תגובות
- 764 צפיות
עוד נגמר לי המלווה ואני עומד לנהוג באוטו הזה לבד , יש לי שאלהה בקשר לצריכת דלקק של הרנו מגאן אוטומט נפתח מנוע 1550 שנה 97 כזה : http://www.4321.co.il/luach/photographs/k748618721.jpg האם הוא אוכל הרבה דלק מעטט צריך קצת פירוט עליו אני עככשיו עובר אליוו ואין לי הרבה ידע לגביו תודה רבה לכל העוזרים ..
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אור ירוק תממן בדיקות מערכת שתגביל אלקטרונית את מהירותן של מכוניות העמותה תחל בבדיקת היתכנות למערכת אלקטרונית שמסוגלת להגביל את מהירותו של רכב בהתאם לתנאי הדרך מקור: כלכליסט האם בעתיד מכוניתכם תגביל את מהירות הנסיעה שלכם? התשובה, על פי עמותת "אור ירוק" היא שכנראה שכן. עמותת או ירוק תחל בבדיקת היתכנות למערכת אלקטרונית אשר מסוגלת להגביל את מהירותו של רכב בהתאם לתנאי הדרך. כך לדוגמה, על פי הודעתה של אור ירוק, תוכל המערכת לקבוע מהי המהירות הבטוחה עבור מכונית שמגיעה לעיקול בכביש ולהאיט את מהירות המכונית באופן אלקטרוני. המידע הנדרש כדי "לקרוא" את מהירות הרכב יאוחסן במערכת הGPS של הרכב ויגיע אל הרכב ממשדרים בצידי הדרך. לחילופין מציעה אור ירוק שהרכב יצויד במצלמה…
הודעה אחרונה מאת ertgil, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
כמו בכל שנה אני מצחצח את הרכב השחרחר שלי ומגיע למיאמי ביץ כדי לראות את כל הרכבים החדשים בתערוכה השנתית של פלורידה ואולי גם למצוא כמה מוצרים מעניינים שאוכל לצרף אותם לליין שלי. השנה, כנראה בגלל המצב הכלכלי ביבשת, הורידו את סימטת מיליון הדולר הידועה שנמצאת בסוף התערוכה אך עדיין ניתן היה לראות כמה דגמים יפים ומעניינים. תהנו המכונית שהכי עשתה לי את זה השנה היא ללא ספק ה - ASTON MARTIN DBS המהממת!!! עד השנה הבאה...
הודעה אחרונה מאת lmfao123, -
-
שלום, יש לי פאסאט TDI 98 עם ג'נטים מגנזיום 15 אינץ' (של אאודי), צמיגים של 195 על 75 נידמה לי על 15. הצמיגים במצב בסדר ולא שחוקים של חברת אליאנס. שמתי לב שבפניות ובכיכרות אין לרכב אחיזה כמו שאני רגיל אליה לפחות מההונדה הקטנה שהיתה לי. האם זה בגלל שהפאסאט זה רכב גדול וכבד? או שאני צריך ויכול לעשות משהו אם הצמיגים\ג'אנטים כדי לתקן את המצב?
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 23 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
זהירות, ארוך יום חמישי טלפון: "אתה יכול לעשות לי טובה ולשחרר אינפיניטי מהסוכנות לנסיעת מבחן?" אני: "מה זאת אומרת? אתה עושה לי טובה!". מסתבר שמישהו הזמין נסיעת מבחן אבל שכח שהוא לא יכול לקחת אותה... כך התחילו יומיים של תענוג במחיצתה של ה-G37. יום שישי. צהריים. נכנס לת"א, שד' רוטשילד, מצעד הגאווה, עדיין אין פקקים. אשתי מלווה אותי ברכב השני. נכנס לסוכנות, חותם על טופס, מצלם רישיון ויוצא החוצה. צבע לבן, אנונימי, אשתי אומרת שהיא יפה, לי יש בעיה (עם המכונית, לא עם אשתי), היא לא נראת "אחידה", לא הכי יפה בעולם. אבל לא בשביל זה באתי. נכנסים לרכב, הסבר קצר מאוד של האיש מכירות, ועושים סיבוב קטנטן מסביב לסוכנות. הרכב עטוי עור בהיר ועץ (דמוי עץ?!) אב…
הודעה אחרונה מאת g35x, -
- 1 תגובות
- 728 צפיות
שלום. יש לי מיצובישי לנסר 91'. מכלולי הרכב השונים נמצאים במצב מצוין. בארוע שעברתי איתו ניזוקה השמשה הקדמית ונפגע תא המטען מרכב שנכנס בי מאחור. כנראה, לא משתלם לי לתקן את האוטו, ואני מתלבט איך למכור אותו. האם יש מקום שאפשר לקבל מחיר הוגן עבור רכב לחלפים? מישהו יודע כמה בערך לדגם כזה? תודה! דוד.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
קישור לכתבה המקורית: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3796660,00.html גימיק מקורי וחיובי לדעתי אך באמת נראה לכם שהפקח ידע אם הרכב הייברידי או לא כאשר יחלוף על פניו (למרות שעבר "יום עיון" בנושא)? נראה לי שיש סיכוי שאם אדביק על רכבי מדבקת "Hybrid" אוכל לצאת מזה ללא תשלום.
הודעה אחרונה מאת leo69, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום, שאלה קטנה: נניח קניתי לי מרצדס חדשה, ויש לה קיט קסנון מקורי מהמפעל. האם ברשיון הרכב שלה מופיע סעיף שבו כתוב במפורט על התאורה שלו? ואם לא ברשיון היכן כן - אם בכלל?
הודעה אחרונה מאת BaruchFS, -
-
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום האם ניתן להשתמש בשמן גיר של חברת HAVOLINE מסוג ATF MD-3 עבור יונדאי אקסנט מודל 97 עם תיבת הילוכים אוטומטית ? בספר רכב מוגדר שסוג השמן שנדרש הינו : MOPAR ATF PLUS TYPE 7176 diamond atf sp האם יש הבדל משמעותי או שההגבלת הייצרן היא מאינטרסים שיווקים..? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
MVP ורעמים
מאת SuRuK- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 757 צפיות
האזעקה מכוונת על מינימום רגישות, אמש היה ממש סוער והאזעקה התחילה לצרוח מספר פעמים. גשם לא מזיז לרכב וגם רוב הרעמים, העניין הוא שהיו כמה ממש חזקים והם גרמו לאזעקה להתחיל לעבוד. השאלה היא אם להכניס את הדריכות למצב פסי רכבת וזה יפתור לי את הבעיה?
הודעה אחרונה מאת moshedj2005, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
סתם סיפור הזוי שרציתי לשתף. הזמן: אתמול השעה: שבע וחצי בבוקר מקום: כביש 5, בין מורשה לצ. הכפר הירוק. בוקר, חם, פקק אינסופי. התנועה מזדחלת לאיטה לכוון מערב, עבדכם הנאמן בקליאו הקטנטנה, קלאצ' - גאז וחו"ח, מהירות ממוצעת 5 קמ"ש. עוד אני מזדחל בנתיב הימני כשלפתע אני מבחין בנתיב האמצעי - סקודה פורמן סטיישן, ישנה וחבוטה, חלונות פתוחים ובתוכה שני גברים בני 55 +/-, חולפת לאיטה על פני. עד כאן הכל רגיל ולא מרגש במיוחד. מה שמשך את תשומת ליבי היתה העובדה שהנהג ללא כל בושה, אחז בידו האחת סיגריה, ובידו השניה בקבוק חצי ליטר של גולדסטאר וכך, התקדם לו לאיטו תו"כ שהוא לוגם לו להנאתו בירה מהבקבוק. לא ברור מה יותר הזויי - הבירה תו"כ נהיגה, השתיה בשבע וחצי בבוקר או חוסר …
הודעה אחרונה מאת אור .ס.,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 329 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- borsood
- YULI1
- TZR84
- NAPOLEON
- המגיב
- Or05230
- BoazB11
- lanosforce
- David32
- daniel.asu
- mcaspi
- ETStudio