Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

car of the year 2010

CX25GTI
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שבשנה שעברה הימרתי על האינסיניה, השנה אני ממשיך בקו ומהמר על האסטרה. אופל מאד זקוקים לתמיכה הזאת (מה גם שהמכונית יפהפיה) וכמו שזה קורה בד"כ במכונית השנה, סביר שיקרה גם הפעם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מחזיק אצבעות ליטי...

מאמין שהאסטרה תיקח - היא מאוד מרשימה. אהבתי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אם כבר לאיזושהי מכונית "מגיע" - זה או טויוטה IQ (בבחינת מתחרה ראשונה לסמארט) או סקודה יטי (קונספט ממש חביב). השאר לא מביאות שום דבר חדשני. אבל מכיוון שיש בזה המון פוליטיקה, ההימור שלי, כאמור, הוא על האסטרה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אופל מאד זקוקים לתמיכה הזאת (מה גם שהמכונית יפהפיה) וכמו שזה קורה בד"כ במכונית השנה, סביר שיקרה גם הפעם.

בדיוק בשל שיקולים כאלו, חשיבותה של התחרות יורדת משנה לשנה, שלא לדבר על לא מעט "לימונים" שהיא הצמיחה - רנו 9, אופל אומגה, פורד סקורפיו ופיאט בראבה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני מקווה שהיטי תנצח.

האקסאו מדהימה. ראיתי בעמוד תמונה שלה עם סרטון.

יש לכם מושג סביב מה ינועו המחירים שלה בארץ כשהיא תגיע?

שלומי.

פורסם

מה הקשר לאקסאו? היא לא במועמדות ואם כבר, קצת קשה לי להבין מה כ"כ מדהים במתיחת פנים ל-A4 דור קודם. כמעט ואין לי ספק שהיא רכב מצוין, אחרי הכל ה-A4 לא רעה בכלל אבל מכאן ועד "מדהים" הדרך מאד ארוכה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

סליחה זו דעתי.

העיצוב שלה מאוד יפה לדעתי, אני לא מכיר את הרכב ולא את ה A4 דור קודם באופן אישי ולטעמי העיצוב יפייפה.

אני מצטער על הטעות, חשבתי שהיא מועמדת ומסתבר שלא, לכן אני בוחר ביטי.

שלומי.

פורסם

הסקודה יטי אמנם נראית חביבה מאד ואני מניח שהיא בנוסף מכונית טובה, אבל היא לא מחדשת מאום, ומציגה קונספט שנילעס לעייפה - ע"ע טיגואן.

המכונית היחידה שאולי הגיע לה מיקום גבוה בתחרות שנערכה ב 96', היתה הטויוטה RAV4 המקורית, שהציגה קונספט חדשני ורענן, אבל באותה תקופה מכוניות יפניות היו די מוקצות בתחרות, ולכן העדיפו מיטב עיתונאי אירופה להעניק את התואר למכונית בינונית לחלוטין כמו הפיאט בראבה, גם בשל הצורך לעזור לפיאט שנימצאה באותה תקופה בקשיים (בעצם מתי פיאט לא היתה בקשיים..).

אני מניח שהתחרות תהייה בין האופל אסטרה לסיטרואן C3 - לפחות יש בה משב רוח מרענן.

פורסם

חן, היטי מסמלת מהפך בשקודה - רכב הכבישטח הראשון של היצרן.

נכון שהיא מתבססת על הטיגואן (הותיק [יחסית] והמוכר), אך היא מגיעה באריזה יחודית/מעניינת יותר, איכותית, מרווחת מאוד, מאובזרת להפליא ואטרקטיבית לרכישה (באירופה [כנראה שגם בארצנו היא תקבל תג מחיר משכנע]).

אני אישית מאוד התרשמתי מהאופל (ואשמח אם היא תזכה) וזה מה שאיני יכול להגיד על הסיטרואן (מצטער - אין בה שומדבר מהפכני. העיצוב שלה ממש לא לטעמי).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

טויוטה IQ היא היחידה ששווה את התואר. אבל כמו שכבר אמרו - הבחירה הסופית מושפעת ע"י גורמים שלא קשורים באמת לקונספט חדשני או לחידוש בתעשייה.

Insane things comes from insanely people.

פורסם
חן, היטי מסמלת מהפך בשקודה - רכב הכבישטח הראשון של היצרן.

זה כלל לא רלוונטי.

בדיוק כמו שהסופרב הראשונה (וגם הדור החדש) לא היתה זכאית לתואר, וזה בלי קשר לטיבה.

שוב, סביר להניח שהאופל תזכה, ונקווה שזה יהיה בזכות טיבה ולא על מנת לעזור ליצרן בקשיים.

פורסם
בדיוק בשל שיקולים כאלו, חשיבותה של התחרות יורדת משנה לשנה, שלא לדבר על לא מעט "לימונים" שהיא הצמיחה - רנו 9, אופל אומגה, פורד סקורפיו ופיאט בראבה.

לימונים או לא, הרנו 9 היתה מאוד נוחה וזריזה לזמנה, וגם נפוצה (אני זוכר שהיתה לי אז חברה שאמרה לי שלאבא שלה יש רכב ספורט: Type 2 קראו לו :-D - כך נקראה הרנו 9 לקראת סוף חייה). הווריאציה שלה - הרנו 11, נראתה לא רע.

האומגה והסקורפיו היו מאוד מרשימות ופורצות דרך. לאומגה היה מקדם גרר מהפכני בכלל סדר הגודל שלה.

ואפילו הבראבה/בראבו היתה מיוחדת בזמנו, כמובן בסגמנט אחר, והציעה רעיון מדליק (3 או 4 דלתות) עם מנוע 1.4 לא רע בכלל.

לגופו של עניין, בעיני דווקא מצאה חן ה- 3008, שמחזירה משהו עיצובי מעניין לפיג'ו. עם זאת, קשה לי להאמין שתזכה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לימונים או לא, הרנו 9 היתה מאוד נוחה וזריזה לזמנה, וגם נפוצה (אני זוכר שהיתה לי אז חברה שאמרה לי שלאבא שלה יש רכב ספורט: Type 2 קראו לו :-D - כך נקראה הרנו 9 לקראת סוף חייה). הווריאציה שלה - הרנו 11, נראתה לא רע.

האומגה והסקורפיו היו מאוד מרשימות ופורצות דרך. לאומגה היה מקדם גרר מהפכני בכלל סדר הגודל שלה.

ואפילו הבראבה/בראבו היתה מיוחדת בזמנו, כמובן בסגמנט אחר, והציעה רעיון מדליק (3 או 4 דלתות) עם מנוע 1.4 לא רע בכלל.

לרנו 9 1.1 היו 44 כ"ס ותאוצה של 20.5 שניות מ 0-100.

זריזה להפליא, אין מה לאמר..

למען האמת, הרנו 9 לא היתה מכונית גרועה כלל - היא פשוט היתה מכונית סתמית להפליא, שניסתה לקסום למה שיותר קהלים, רק שבפועל היא לא קסמה לרבים, והיא היתה האחראית הראשית להפרטתה של רנו - מהלך שבדיעבד הוכיח את עצמו.

הסקורפיו לא היתה לא מרשימה ולא פורצת דרך, והחידוש היחיד שלה היה ABS כציוד תקני.

לעומת זאת מנועיה היו עתיקי יומין, קשים ומרעישים, העיצוב סתמי ולבסוף היא מצאה עצמה מלקטת שאריות מאודי וב.מ.וו.

כנ"ל האופל אומגה, שבנוסף הפגינה איכות ייצור גרועה ואמינות מפוקפקת, ולא ממש הותירה את חותמה על עולם הרכב, בלשון המעטה.

הפיאט בראבה\בראבו היו מכוניות נאות למראה שהחליפו את הטיפו והתבססו על רצפתה, ולפחות על הנייר נראו טוב.

בפועל, מנוע ה 1.6 היה קשה ורועש, התנהגות הכביש היתה ממוצעת לחלוטין וכנ"ל גם נוחות הנסיעה.

בקיצור, שום דבר שקומפקטיות אחרות לא הציעו.

ואכן גירסת ה 1.4 היתה המוצלחת בהיצע.

• תוכן חדש...