רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, יש ברשותי רכב מסוג פסאט ,בזמן המתנה ברמזור היתה מאחורי תאונת שרשרת (מלפני אין אף אחד) הרכב שלי ניזוק אך הוא במצב נסיעה. אינני מעוניין לתקן את הרכב בתקופה הקרובה או בכלל_(מסיבות מקצועיות שאפרט מאוחר יותר). האם אני יכול לדרוש מהביטוח של הרכב הפוגע פיצוי כספי ואיך עושים זאת? תודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
עברתי תאונה לא מזמן ועכשיו מגיע הקטע של הפיצוי על פגעת גוף. נאמר לי מהביטוח שיש 3 פרמטרים: כאב וסבל. הוצאות רפואיות. אובדן שכר. שאלתי היא: אם הייתי בפיזיוטרפיה, מגיע לי כסף על הטיפולים?..למרות שזה נעשה על חשבון קופת החולים, כחלק מביטוח הבריאות שלי. או שלא מגיע לי על זה כסף ויש להתחשב רק בפרמטרים כאב וסבל ואובדן שכר. אשמח לתשובה ממישהו שמבין בזה או היה במצב דומה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
תדלקתי באחת התחנות בירושלים, תחנה חדשה שמציעה דלק מוזל (30 אג' הנחה) לאחר התדלוק מרגישים רעידות בסלד סרק ומעט צלצולים, יש לאן לפנות ? משהו לעשות בענין? מה עם הרכב להמשיך לנסוע ככה עד שיגמר המיכל?
הודעה אחרונה מאת eladns, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 921 צפיות
שלום לכולם, לפני כשנה קיבלתי בהפרש של שבוע וחצי 2 דוחות. אני נהג בעל 5 שנים רישון ללא הרשעות קודמות. 1. עקיפה בפס לבן נהיגה בקלות ראש תוך סיכון נהגים אחרים ולא עצר כאשר השוטרת ביקשה. 2. 60 קמ''ש מעל המותר השתמשתי בשירותיו של עורך דין אסף שמיר. הפסק דין ניתן שלשום וזה מה שהשופט קבע: 1.פסילה למשך 75 יום כשאשר הפסילה המנהלתית (30 יום) חופפת כך שנשאר 45 יום פסילה. 2. קנס 1200 ש''ח ב 6 תשלומים. 3. 6 נקודות. 4. 3 חודשים שלילה ע''ת למשך 3 שנים. יש לציין כי קיבלתי מחיר מצוין מאסף ושירות מעולה, רציתי לברר האם יצאתי בזול,או שיכלתי לצאת הרבה יותר בזול. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 886 צפיות
שלום לכולם, האם העירייה חייבת להציב שלט לפני פנייה חדה ימינה? תודה לעוזרים, נתנאל.
הודעה אחרונה מאת נתנאל, -
- 0 תגובות
- 664 צפיות
היי אני מחפש מוסך אמין וטוב באיזור ירושלים שאפשר לעשות אצלו בדיקה לפני קניה. תשובה דחופה תתקבל בברכה, היות ואני עושה זאת מחר. אגב, הרכב הנבדק הוא פיאט פונטו. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת zeviko, -
- 1 תגובות
- 830 צפיות
שלום חברים, ביום שבת בבוקר אני וחברים רוצים לרדת לכינרת (לגלוש). הייתי רוצה לדעת אם הכבישים והגישה בגלל התחרות יהיו סוגרים? http://www.teva.org.il/?CategoryID=306 תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת MikiR, -
- 3 תגובות
- 993 צפיות
קונים רכב משומש? מגיע לכם "גילוי נאות". הכותרת הנ"ל משכה את תשומת לבי באתר YNETומומלץ לקרא כל מי שמתכוון לרכוש רכב חדש: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3797241,00.html
הודעה אחרונה מאת shuku999, -
- 33 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
טוב אז חבר שלי נתן לי אתר יפה. אתר שאנשים מנמיכים את מכוניותיהם עד המקסימום עוד עם Nagtive Camber זה מה שגורם לגלגל להיות בשיפוע כלפי פנימה. הנה האתר: http://fatlace.com/hellaflush/ והנה כמה דוגמיות: תהנו..
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לפניי כ שנה בערך עשיתי תאונה שלא באשמתי , בדיוק 4 ימים לאחר שניגמר לי הביטוח (וברוב טיפשותי שכחתי לחדש) . הבחור נתן לי את הפרטים שלו ושל הביטוח שלו . אני הלכתי לשמאי רכב והוצאתי הערכת נזק . מכיוון שלא היה לי ביטוח הדרך היחידה לקבל כסף היא בית משפט לתביעות קטנות , אבל , צצה נסיעה דחופה וממושכת לחו''ל וכשחזרתי מייד צצו מילואים ואחריהם מגוון של בעיות כאלו ואחרות כך שלא פיניתי זמן להתעסק בזה . השאלה שלי האם זה מאוחר מידי להגיש תביעה ? והאם זה שלא היה לי ביטוח (גם חובה) משפיע על כל העיניין ?? תודה , עמנואל .
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
זה אותו סוחר שקניתי ממנו את הרכב. הסוחר מצלם את הרכבים שלו באותו המקום כל הזמן וממרחק שלא יראו את הצביע החאפרית שהוא עושה. אני חייב לציין שאני אישית מרוצה מהרכב שקניתי ממנו אבל בכל זאת חשוב שתשימו לב: הסוחר נמצא באזור רח שפינוזה 2 יש להם משרד קטן ומבחוץ כתוב שליחויות, את המקום מנהל בחור בשם יוסי כהן והוא בד"כ שולח את העובד שלו בשם שי. השוואת בתמונות המצורפות.
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
- 3 תגובות
- 857 צפיות
ישנו קמפיין בחיפה שרוצה לצייר מפלצות על האוטו (האדום ככה שזה בגדר טובה..) שלי , זה חוקי? אני צריך לשנות משהו ברשיון הרכב?
הודעה אחרונה מאת nimrodosh, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
1. בבעלותי מאזדה 3 שנת 2006, זה הרכב הראשון שבבעלותי (לפני כן שנים רבות רק בליסינג), במידה וחלילה אהיה מעורב בתאונה, ואצטרך לגרור את הרכב למוסך, או לחילופין כאשר ידיע מועד הטיפול ברכב, לאן לקחת/לגרור את הרכב ? ברור לי שזו שאלה מטופשת משהו, הכוונה שלי בעקרון היא האם המוסך המרכזי / רשמי עדיף על מוסך אנונימי כלשהו ? כמובן שיש מוסכים אנונימיים אמינים וכאלה שלא, אך מכיוון שמעולם לא הייתי במוסך ואינני יודע כיצד להתחיל לבחור, נראה לי שעדיף ללכת למוסך מרכזי - האם סביר להניח שבמוסך כזה, למרות שהטיפול/חלקים יהיו מעט יקרים יותר (האמנם ?), רמת האמינות והיושר גבוהים יותר ? 2. בנוסף, מה שעתכם על שירות ה"מסייעת" ? גרירה חינם פחות מעניינת, מכיוון שהיא קיימת גם …
הודעה אחרונה מאת la1234, -
תאונה קטלנית היום 3.11 1 2 3
מאת Guest ספורטמוטורי- 3 עוקבים
- 31 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
תאונה שקרתה היום באיזור קלקיליה,שני הרוגים. תראו את הA6,נקרעה לגמרי. http://www.panet.co.il/online/articles/1/2/S-242505,1,2.html
הודעה אחרונה מאת chev corsica, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
http://www.autocar.co.uk/CarReviews/FirstDrives/Volkswagen-Scirocco-2.0-TSI-265-R/244610/ וכתבה נוספת מקאר: http://www.carmagazine.co.uk/Drives/Search-Results/First-drives/VW-Scirocco-R-2009-CAR-review/ ומאוטו-אקספרס: http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/firstdrives/244303/volkswagen_scirocco_r.html עושה רושם שהמכונית הזו היא משהו מיוחד. בהחלט יש למה לחכות
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20091105_1125975 כתבה מדה מרקר, תוכנית של השר כץ להורדת המיסים על רכב ל 60%. את האלמנט נקבל בעלית מיסים עקיפים על השימוש ברכב... עוד דרך לדחוף לציבור הנהגים את האלמנט ,עמוק עוד יותר.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
עכשיו, כשסוף-סוף יש לי רכב צמוד, אני נאלץ להתמודד עם הבעיה הזו. אתמול הנסיעה הייתה ממש סיוט. נסעתי (בעיר למזלי) כשירד גשם, המראות היו מכוסות במים ופשוט לא יכולתי לראות מה נמצא מימיני ומשמאלי. מה ניתן לעשות במצב כזה? (חוץ מלעצור בצד, לנגב את המראות ואחרי 5 דקות לחזור לאותו המצב) אני רק חושב שאם הנסיעה היא בכביש מהיר וצריך לעבור נתיב, זה יכול להיות ממש מסוכן. יש למישהו פתרון?
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אתם מוזמנים לבחור את מכונית השנה שלכם. אם למישהו יש בחירה אחרת הוא מוזמן להעלות תמונה ולנמק למה. סיטרואן C3 פיג'ו 3008 טויוטה IQ מרצדס ECLASS אופל אסטרה פולקסוואגן פולו סקודה ייטי
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אדם מוכר רכב אחרי תאונה לפירוק. הרכב הורד מהכביש. אם אני מעוניין לקנות את הרכב למטרת חלקים אז אני מבין שאפשר להסתפק בהסכם כתוב. אם אני ארצה בעתיד להשתיל את המנוע מהרכב התורם, האם הסכם זיכרון דברים עם הקונה יספיק או שצריך להעביר בעלות בדואר?
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
- 3 תגובות
- 709 צפיות
התרגלנו שה-ROC מבקר את מסך הטלויזיה שלנו מדי דצמבר? אז התרגלנו תוך זיפזופ ליורוספורט נתקלתי באירוע של השנה, שמתקיים הפעם בבייג'ינג, בתוואי שמזכיר מאד את וומבלי. השידור החוזר מחר, יום ה', בין 11:00-13:15. ביורוספורט, כמובן. צפיה מהנה.
הודעה אחרונה מאת Tvr_speed_12, -
- 0 תגובות
- 668 צפיות
אהלן, אני רוצה להחליף את הנורות של הרכב, אבל להישאר חוקי. הגעתי לכמה סוגיי נורות כגון : OSRAM NIGHT BREAKER PHILIPS X-TREME Philips Diamond Vision ועוד ועוד.. מה החוק אומר? מה קובע איזה מנורות כן ואיזה מנורות לא? איזה טפרטורה? וכדומה ... בבקשה כמה שיותר פרטים כי הכל מעורפל לי כרגע, תודה רבה, איתי
הודעה אחרונה מאת pokibatz, -
שלום,שמעתי על הפורום מחבר,היבנתי שיש פה חבר'ה ממש תותחים בנושא,ואני מבקש את עזרתכם. אני מצטער על הסיפור הארוך מראש. אני בהלם וממש לא יודע מה לעשות. בסוף חודש אפריל השנה מכרתי רכב מסוג גולף,בדיוק אחרי שעשיתי לו טיפול גדול במוסך מורשה וטסט שהיה שבוע אחד לפני יום המכירה,+שני צמיגים קדמיים,ממש לא החסרתי דבר מהרכב. אני אמרתי לקונה את כל האמת על הרכב,שהוא היה שמור מאוד ללא תאונות וכל דבר היה מצויין,חוץ ממכה קטנה בגיר בשילוב הילוך,שבחברה אמרו לי זה טבעי ואין לי מה לדאוג,ואת זה אמרתי לקונה ולא החביתי,הוא ללא תאונות כלל. הקונה לקח את האוטו לבדיקה במכון,ויצא מצויין,בקשר לגיר אמרו לקונה שזה טבעי לרכב הזה ואין ממה לחשוש,זה לא תקלה,ואין תאונות ושהאוטו באמת שמו…
הודעה אחרונה מאת Boaz -182, -
נהיגה בשכרות
מאת Almighty- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת מה קורה כאשר שוטר תופס נהג שתוי, האם ההחמרה בעונש היא לפי הכמות שהוא שתה? הבנתי שהוא מחרים או לוקח על המקום את הרישיון, האם זה נכון? או את הרכב אפילו שמעתי... מה ההליך אם אפשר לדעת? עוד דבר, מה ההבדל בעונש בין נהג חדש לנהג ותיק? תודה מראש, וסליחה על הבורות.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני יורד לי את פרויד, לוקח סיבוב ימינה שאין לי מושג מה קורה אחרי הסיבוב כי יש הר שמסתיר, על הכביש אני רואה חתיכות של פלסטיק זוהר אדום מפוזרות ממשיך עוד טיפה ורואה בנתיב אחד יונדאי אקסנט חוסמת נתיב שמאלי (שהייתי בו) למזלי הצלחתי לסטות ימינה אך זה לא נגמר יונדאי גטס כמה מטרים מהאקסנט חוסמת גם אותו. למזלי, תימרנתי בלי לחץ ובפימפום ועצרתי. יצאתי בשביל לעזור לבנאדם, זוכרים את הפלסטיק הזוהר? זה משולש שהוא הציב אך גם אותו ריסקו מכוניות. הוא נתקע במעקה הפרדה ממש בעיקול שלא רואים בו כלום, הבחורה ביונדאי גטס נבהלה והסתחררה למזלה יצאה בלי נזק לא לה ולא לרכב, בקיצור עצרתי להגיש עזרה (הבעיה היא שאין שוליים) עזרתי לבחורה לנתק את האזעקה שהשתגע לה ולא נתנה להניע את הרכב והיא לא…
הודעה אחרונה מאת dj_dani, -
-
ביום חמישי הוצגו רכבי סיאט איביזה הספורטיבים החדשים באילת, FR ,לקופרה,הבוקה נגרה. שלוש המכוניות עושות שימוש במנוע ה-TSI בנפח 1.4 ל' אליו משודכת תיבת DSG בעלת שבעה יחסי העברה. ה-FR שמהווה את כרטיס הכניסה מציעה 150 כ"ס ב-5,800 סל"ד וכן 22.4 קג"מ הזמינים ברצועה שטוחה מאוד החל מ-1,250 סל"ד ועד 4,500 סל"ד. ה-FR מסוגלת להאיץ מעמידה ל-100 קמ"ש תוך 7.7 שניות ולהגיע למהירות מרבית של 212 קמ"ש. לקופרה 180 כ"ס ב-6,200 סל"ד ו-25.4 קג"מ מ-2,000 סל"ד ועד 4,500 סל"ד. היא מצליחה לקזז חצי שניה במיאוץ מעמידה ל-100 קמ"ש (7.2 שניות) ולהגיע למהירות מרבית של 225 קמ"ש. את כל זה היא עושה תוך שמירה על צריכת דלק ממוצעת של 15.6 ק"מ. את הבוקה נגרה, שמהווה שינוי עיצובי בלבד ביחס ל-FR ולקופרה…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
לטובת כל המתעניינים ולאור ההערות על "חוסר כדאיות" עקב העלאת אגרת הרישוי, החלטתי לעשות חישוב קטן... אז ככה: הדוגמא שלהלן מתייחסת לוולבו S60 2009 שברשותי. צריכת דלק ממוצעת בנזין - 1:10. נסועה חודשית ממוצעת - 2000 ק"מ. רישוי שנתי בנזין -2127 ש"ח. מחיר הדלק - 6.50 ש"ח (לאחר העליה, לא במלוא שיעור העליה) סה"כ עלות שנתית - 17,727 ש"ח. צריכת דלק ממוצעת גז - 1:9. נסועה חודשית ממוצעת - 2000 ק"מ רישוי שנתי גז - 3000 ש"ח. מחיר הגז - 3.10 ש"ח. סה"כ עלות שוטפת - 11,266 ש"ח. לזה צריך להוסיף את עלות המערכת בסך של 8,500 ש"ח המתחלקת על 4 שנים (למרות שעקרונית המערכת יכולה "לחיות" הרבה יותר...) - 2150 ש"ח, עלות טיפול בשנתי מערכת בסך של 150 ש"ח לשנה וכן…
הודעה אחרונה מאת Fangio, -
יבוא חלק מירדן
מאת ilan a- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם , האם משהו הביא חלקי חילוף מירדן ? דרך מי ? כמה זמן ? עלויות , תודה רבה לעוזרים .
הודעה אחרונה מאת oxblood, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם. בזמן האחרון חונה לי ליד הבית רכב מסוג טויוטה אוריס,ועליו יש הרבה מדבקות:על מכסה המנוע,בדלתות,בגג,ובכל מיני מקומות. אז סתם אני מסוקרן מאיפה בא הרכב הזה? מה זה הTIPH הזה?
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
על חניה כזאת אני חולם לבימי שלי!
הודעה אחרונה מאת Z4 3.0si, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היום, לקראת שעות הערב נפל לו עץ על מכונית (גולף מהשנתונים 2008 ומטה...) וניזוק קשות מכך. מזל שלא היה מישהו ברכב! מישהו יכול להעריך את הנזק? נ.ב. סליחה על העיכוב בהעלאה.
הודעה אחרונה מאת no-speed-limet, -
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 340 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- Liran.B
- NAPOLEON
- mottis
- nadavd4
- רכוב כעומד
- yosi554
- Liquidator
- שביט
- avizaz
- natco
- ArikB