Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כדאיות מעבר לתדלוק בגז

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לטובת כל המתעניינים ולאור ההערות על "חוסר כדאיות" עקב העלאת אגרת הרישוי, החלטתי לעשות חישוב קטן... אז ככה:

הדוגמא שלהלן מתייחסת לוולבו S60 2009 שברשותי.

צריכת דלק ממוצעת בנזין - 1:10.

נסועה חודשית ממוצעת - 2000 ק"מ.

רישוי שנתי בנזין -2127 ש"ח.

מחיר הדלק - 6.50 ש"ח (לאחר העליה, לא במלוא שיעור העליה)

סה"כ עלות שנתית - 17,727 ש"ח.

צריכת דלק ממוצעת גז - 1:9.

נסועה חודשית ממוצעת - 2000 ק"מ

רישוי שנתי גז - 3000 ש"ח.

מחיר הגז - 3.10 ש"ח.

סה"כ עלות שוטפת - 11,266 ש"ח.

לזה צריך להוסיף את עלות המערכת בסך של 8,500 ש"ח המתחלקת על 4 שנים (למרות שעקרונית המערכת יכולה "לחיות" הרבה יותר...) - 2150 ש"ח, עלות טיפול בשנתי מערכת בסך של 150 ש"ח לשנה וכן ליטר דלק לכל 100 ק"מ (הרכב מניע על דלק ועובר לגז אחרי מס' שניות) - עוד 1500 ש"ח לשנה. סה"כ - 15,000 ש"ח לשנה.

המסקנה - גם לאחר עליית אגרת הרישוי עדיין חוסכים לפחות 2,700 ש"ח בשנה, וזה עוד לפני העובדה שרוב הרכבים נוספעים יותר מ-2000 ק"מ לחודש...

מיקי

סה"כ העלות המשוקללת לשימוש בגז -

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

הביצועים נשארים אותו דבר כמעט, ואם יש ירידה היא לא באמת מורגשת.

שכחת מינוסים של מערכת גז שכוללים שטח באגז' תפוס לגמרי, ואי אפשרות להעביר דברים גדולים ברכב, ואפילו דברים שכן אפשר היה להעביר בהורדת הספספל האחורי.

וכמובן החוסר אפשרות להכנס לחניונים סגורים, שבת"א זה יכול להיות סרט רע.

והאפשרות שהמערכת תגרום לבעיות ראש מנוע במנועים מסויימים.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

הביצועים יורדים בגדול(כ30 %).ושכחת שאתה צריך גם לקנות שמן בכל תדלוק,שזה כבר כמעט משווה את המחירים.ואגב ממש לא בטוח שהראש מנוע יחיה אחרי המעבר אפילו שנתיים.כל חברי הנמצאים בתחום רכב אמרו לי שממש לא כדי ומשתלם.זה בגדול משאני יודע על גפ"ם.אגב,ההתקנה אפשרית בתקופת אחריות?

Shift happens!:roll:

פורסם
הביצועים יורדים בגדול(כ30 %).ושכחת שאתה צריך גם לקנות שמן בכל תדלוק,שזה כבר כמעט משווה את המחירים.ואגב ממש לא בטוח שהראש מנוע יחיה אחרי המעבר אפילו שנתיים.כל חברי הנמצאים בתחום רכב אמרו לי שממש לא כדי ומשתלם.זה בגדול משאני יודע על גפ"ם.אגב,ההתקנה אפשרית בתקופת אחריות?

כמה שטויות. נהגת על רכב מונע בגז שאתה מפיץ דברי הבל בכמויות שכאלו???

הביצועים נשארים זהים לחלוטין. יכולה להיות ירידה בכוח עד 5% בכלל אוקטן מעט נמוך יותר. מצד שני המנוע נשמר כחדש ואין בעיית פיח על השסתומים. בטווח הארוך זה עושה למנוע רק טוב.

לא קונים שמן ולא נעליים. ברכבים יפניים בעיקר (כולל פוקוס!) בנפח קטן היתה בעיה של שסתומים עדינים ודקים אשר הותכו בגלל טמפרטורת הבעירה הגבוהה יותר של הגז. לכן ברכבים כאלה מוסיפים מערכת שימון. ברכבים אירופאיים ובמיוחד עם מנועים גדולים אין בעיה כזו, אין מערכת שימון ולא צריך לקנות שמן, חומץ או כל תוסף אחר לסלט.

מבחינת אמינות - לדוד שלי יש מערכת שכבר "עברה" 4 מכוניות - 2 אומגות ו-2 לה קרוס - במשך 6 שנים ולמעלה מ-100,000 ק"מ. עובדת כמו חדשה ואין שום בעיה ברכבים.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
הביצועים נשארים אותו דבר כמעט, ואם יש ירידה היא לא באמת מורגשת.

שכחת מינוסים של מערכת גז שכוללים שטח באגז' תפוס לגמרי, ואי אפשרות להעביר דברים גדולים ברכב, ואפילו דברים שכן אפשר היה להעביר בהורדת הספספל האחורי.

וכמובן החוסר אפשרות להכנס לחניונים סגורים, שבת"א זה יכול להיות סרט רע.

והאפשרות שהמערכת תגרום לבעיות ראש מנוע במנועים מסויימים.

אצלי המיכל מותקן במקום הספייר, מה שאומר שנפחו מעט קטן (50 ליטר ולא 100-120 ליטר בצילינדר) אבל המערכת נסתרת לחלוטין, אין בעיה של מקום ואו השכבת המושב האחורי (אצלי פחות רלוונטי שכן הרכב הוא סדאן) וכמובן שגם בחניונים לא רואים שיש מערכת כזו. ואגב - היום ברשיונות הרכב רשום מפורשות שהרכב מונע גם בגז ושמותרת כניסה לחניונים!

לגבי ראש מנוע - ראה התייחסותי לעיל.

פורסם

אני יכול לספר קצת נוסטלגיה, על מערכת גז של פעם, לא על מערכות הגז שיש היום:

בראשית שנות ה-70 (במאה הקודמת..) היה משבר אנרגיה ומחירי הדלק היו גבוהים מאוד. אבי ז"ל הביא להילמן, שהיה אז בבית, מארה"ב מערכת גז (עלה בערך 100$), הסתייע בהרכבה עצמית בבן משפחה שעבד בחברת גז. בתא המטען היו 2 בלונים אדומים (שהיה משיג בקלות בכל סוכנות גז כי היו עוד מספיק יודעי דבר שנסעו ככה והיתה דרישה). בנסיעות לסיני היינו מצטיידים בעוד בלון באילת, ובגלל הצבע האדום של הבלונים האלו נחשבנו לצוללים סופר...

בלוח השעונים נוסף מתג לבחירה בנזין/גז. עם רישוי לא היתה בעיה כי ממילא אף אחד לא ידע, ומי מבין בצנרת שיש ליד המנוע...

עלות הגז היתה 40% ממחיר דלק -אבל אז הגז היה מסובסד (זה נחשב גז לשימוש ביתי). מיכל הספיק ל-250 קמ לפחות. הבעיה היחידה שראינו היא העדר משיכה בעליות ארוכות לירושלים או ים המלח ואז נבחר הבנזין. נדמה לי שמישהו סיפר שאוקטן הגז הוא 105. לא נדרשו שום טיפולים מיוחדים. שום שימון ושום תוסף.

האוטו חרש יותר מ-100 אלף ק"מ עם זה בלי שום בעיה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

לידיעת כלל המתעניינים במערכת גז,

כל הפרטים שנאמרו ע"י אנשים בעלי מערכת הגז נכונים !!! אך אוסיף מספר פרטים שלפי דעתי הם די חשובים:

1. מערכת הגז דורשת טיפול כל 15,000 ק"מ - לא אמור לעלות הרבה אבל לכל מערכת ייתכנו בעיות מדי פעם

2. אמנם התקנת מערכת הגז לוקחת יום עבודה אחד אבל על פי ניסיון שלי צריך ללכת עוד מספר פעמים למתקין על מנת שיכוון אותה כמו שצריך. לי היו המון בעיות בהתחלה כך שהלכתי כ-10 פעמים עד שהמערכת עבדה כמו שצריך (בדרך כלל 3-5 פעמים)

3. עפ"י ועדת מיסוי ירוק של הכנסת ישנה החלטה להעלות את שווי האגרה לרכבים עד לסכום של 3,000 ש"ח (תלוי בשנתון של הרכב). אבל עד כה רשות המיסים לא אימצה את המסקנות הנ"ל (נראה לי שזה תלוי בעוד מספר גורמים).

לפי דעתי, יום יבוא והאגרת רישוי אכן תעלה, זה רק עניין של זמן עד ש"יכאב" בכיס של מקבל החלטות כלשהוא. רק נקווה שהמחיר יעלה רק באגרת רישוי.

4. ישנן המון מאמרים של זיהום האוויר של מערכת הגז, בכל מיני אספקטים של זיהום. למשל: ועדת מיסוי ירוק קבעה שהרכבים המונעים בגז לא תורמים להפחתת הזיהום בכלל בהשוואה לרכבים משנתון 2004, אך דוח של האיחוד האירופאי (נארה לי) קבע באופן חד משמעי שחלופת הגז תורמת באופן ניכר להפחתת הזיהום. מה שבטוח שפיח לא יוצא בגז...

5. אם החלטתם להתקין מערכת גז אל תתקינו במקום "חאפר"!!! התקנה לא נכונה עלולה לדפוק לכם את הרכב בטווח הארוך!!!

אבא שלי התקין במקום שפשט את הרגל ויש לו טונה בעיות... עדיף להשקיע קצת יותר ולישון בראש שקט...

6. המחיר של הגז לא תלוי ברגולטור, בניגוד לבנזין אוקטן 95 אין למחיר הגז פיקוח בארץ (אין מחיר מקסימום) כך שייתכנו פערי מחיר מאוד גבוהים בין התחנות השונות.

7. מחיר הגז משתנה עפ"י גורמים שונים מהנפט לכן ההפרשים ביניהם יכולים להיות נמוכים ולעיתים גבוהים (בתקופת המערכת שלי הם נעו בין 35% - 150%).

מסקנה: המערכת משתלמת!!!! רק זה תלוי בממשלה שלנו :-)

פורסם

אני זוכר שסובארו היו חלוצים בתחום והיו ראשונים לתת אחריות יצרן לרכב עם מערכת גפ"מ.

איך זה מתיישר עם הקביעה הנחרצת שבעיות יש רק ביפניות כולל פוקוס?

פורסם

אני כבר כמעט שנה על גז

על לנטיס 1800 סמ"ק 97

מבחינת ביצועים אין כמעט הבדל...

הבעיה שהצריכה בגז לא קבועה ...לי כרגע זה שותה אחד ל6 וחצי ולפני כמה חודשים אחד ל8 על גז...

לטווח רחוק אין ספק שזה משתלם מבלי לקחת בחשבון את המיסוי ...שרק עכשיו ראיתי שמתכננים לנו...

פורסם

התקנות עוד לא חלו, היו מספר כתבות שאמרו כי התקנות יחולו באוקטובר האחרון - כנראאה הם טעו :-)

יש רכבים שעליהם לא מומלץ להתקין את המערכת, ישנם מין רמות של כדאיות התקנה למערכת.

אני לא רוצה לבלבל אז הכי טוב להתייעץ עם מומחים יותר.

אני רק יודע שלי יש פיז'ו ועל הסוג רכב שלי זה הכי מומלץ.

אגב המערכת שלי צרכה בממוצע 8.5 (נסיעה משולבת) אבל ככל שחולף הזמן הצריכה משתפרת...עכשיו אני

עומד על 9 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת.

תעשו חיים

פורסם
כמה שטויות. נהגת על רכב מונע בגז שאתה מפיץ דברי הבל בכמויות שכאלו???

אחזק את דבריך בכך שקיימים דגמי S80 ו-S60 בעלי מערכת LPG מהיצרן. לא רואה סיבה לחוסר אמינות במנוע אם קיים דגם בעל מערכת כזו מהיצרן עצמו.

Veni Vidi Vici

פורסם

בוקר טוב חברים

בבעלותי הונדה אקורד מודל 2000 מנוע 2000 מונעת גז - כבר 3 שנים.

כמו שאמר הבחור עם הלאנטיס - אצלי יש מיכלים שיוצא 1:6.5 ממוצע עם מזגן הרוב עירוני

ויש מיכלים שיוצא 1:7.5 בדיוק באותה נסיעה.

עדיין משתלם מאוד.

אני ממלא גז אוטומטיבי (ולא גז בישול כמו התחנות הזולות) ברחובות בעלות של 2.71 לליטר.

מורגשת ירידה קטנה בביצועים השקולה להפעלת מזגן ברכב בנזין. לא משהו קריטי.

בעליות ארוכות זה משנה לי אז אני עובד לבנזין.

אני נוסע כ - 1400 ק"מ בחודש - ועדיין משתלם לי להשאר על גז.

ברכב שלי קיימת מערכת של שימון השסתומים - הפעם האחרונה שמילאתי מיכל שמן היתה לפני כ - 10000 ק"מ.

מאז המפלס כמעט לא ירד.

שכל אחד יעשה את החישובים שלו.

יום טוב

אלי

• תוכן חדש...