Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תביעה על רכב שמכרתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח השרשור:

1. במענה לשרשור שלך נכתבו המון שטויות ולפיכך מומלץ להתייחס לדברים שנכתבו בזהירות רבה. בכל מקרה, מומלץ בחום להעזר בשרותיו של עו"ד.

2. ככלל, זיכרון דברים עשוי להיות מחייב כמו חוזה לכל דבר ועניין. זה תלוי במספר משתנים ובהם נסיבות המקרה (האם היתה "גמירות דעת") ותנאי זיכרון הדברים (האם יש "מסוימות"). אין לי מספיק נתונים כדי לתת ייעוץ יותר ספציפי למקרה שלך.

3. מספר נקודות למחשבה, בהנחה שמדובר במסמך מחייב (עניין הטעון בדיקה):

א. הטענה שלך לפיה חתמת על המסמך מבלי לקרוא את תנאיו אינה טענה חזקה במיוחד (שהרי לאן נגיע אם כל אחד יתכחש לחוזה עליו חתם). יחד עם זאת, העובדה שכתב היד אינו קריא עשויה להועיל לך אם תוכל להוכיח שניתן להבין מהמסמך משמעויות אחרות.

ב. העובדה שהקונה לא דרש ממך החזר הוצאות כלשהו בסמוך למועד הרכישה עשויה להצביע על כך שהוא ויתר על זכותו לדרוש ממך בעתיד החזר הוצאות בקשר לליקויים ברכב. השיהוי הרב בהגשת הדרישה של הקונה רק מחזקת טענה זו.

אגב, מתי בוצע התיקון של תיבת ההילוכים? אם התיקון בוצע רק לאחרונה אזי יש נתק זמן רציני בין מועד הרכישה לבין התיקון, דבר המעיד על כל שהתיקון לא היה נחוץ במועד הרכישה.

ג. להבנתי, משמעות המסמך היא שאתה הסכמת לתקן כל ליקוי שהיה ידוע במועד העברת הבעלות. בהתאם לכך, לכל היותר הקונה יכול לדרוש ממך החזר הוצאות בגין תיקון הליקויים שפורטו בדו"ח הבדיקה. כל תיקון נוסף או אחר אינו מכוסה בזיכרון הדברים. בהקשר זה כדאי לך לנסות להוכיח שתיקון תיבת ההילוכים לא היה נחוץ לפי דו"ח הבדיקה.

ד. האם ניתן להוכיח מזיכרון הדברים או מנסיבות העסקה שההנחה בסך 6K היתה על חשבון התיקונים הנ"ל או שהיא מכסה את עלות כל התיקונים?

למען הזהירות, האמור לעיל אינו בגדר ייעוץ משפטי מחייב.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא מדובר פה על אחריות, אלא על התחייבות לתקן כל בלאי ברכב. ההתחייבות לכאורה, כפי שאני מבין, נכתבה לאחר הבדיקה, מה ששולל את טענתך לפיה אם הוא לקח את הרכב לבדיקה משמע שלא סמך על ההתחייבות. בכל אופן, זוהי התחייבות בלתי סבירה בנסיבות אלו ומסתבר לדעתי לומר שהשופט יפטור אותו מכל אחריות. אינני בדיוק עו"ד אבל נדמה לי שיש איזשהו סעיף בחוק שאומר משהו כזה.

פיני ,תודה על התיקון .

שופט ששכלו בראשו יזרוק את התביעה הזו מכל המדרגות.

גם לאחר הארתך בעניין השאלות שהשופט אמור לשאול את התובע :

1. בשביל מה בוצעה בדיקה אם ממילא ישנה התחייבות לתקן כל ליקוי ?!

2. כיצד סוכם שההתחייבות תבוצע הלכה למעשה במקרה של ליקוי ?!

מהשרשור הזה אני למד (חוץ מהטעויות הברורות שעשה המוכר ואין טעם לחזור עליהן)

שיש צורך לרשום שהרכב נמכר AS IS

בברכה

מוטי

פורסם

הלחצתם אותי .:evil:

אתמול עזרתי לחבר למכור את הרכב.

על כל שאלה ששאל הקונה ביחס לתקינות הרכב, ענה החבר, "לא יודע, תבדוק".

רשמתי להם זיכרון דברים.

האם יש עילה לקונה לתביעה כל שהיא בעתיד ?.

הסכם למכירה וקניה רכב

הסכם זה נערך ונחתם ביום : 1/11/09 במקום : ירושלים.

בין המוכר :

שם פרטי ומשפחה :

כתובת מגורים :

לבין הקונה :

שם פרטי ומשפחה :

כתובת מגורים :

פרטי הרכב

הרכב מסוג :

מספר הרכב :

מספר המנוע :

שם הבעלים הרשום ברישיון הרכב :

מוסכם בין הצדדים כדלקמן :

 המוכר מתחייב למכור ולהעביר לקונה את הרכב הנ"ל, והקונה מתחייב לקנות מאת המוכר את הרכב הנ"ל בתנאים המפורטים בזיכרון דברים זה.

 המוכר מצהיר בזה שהוא בעליו החוקיים היחידי של הרכב הנ"ל , ועל הרכב אין כל שיעבודים ו/או עיכולים ובמצבו זה יועבר לשם הקונה.

 המוכר מצהיר בזה שכל דו"חות התעבורה ו/או קנסות ו/או היטלים שמועד תחולתם הוא לפני מועד המכירה דלעיל, יהיו באחריות המוכר. ממועד המכירה ואילך האחריות תחול על הקונה והוא זה שישא במלוא האחריות.

 הקונה מצהיר כי בדק את הרכב, בדיקת קונה ומצאו עונה לדרישותיו והחליט לרוכשו. ולא תהא לו כל טענה לגביו בעתיד.

 תמורת הרכב ישלם הקונה למוכר סך ------- ש"ח .

סך ---- ש"ח עם העברת הבעלות.

 צד שיפר זיכרון דברים זה, ישלם למשנהו פיצוי קבוע ומוסכם מראש בסך ---- ש"ח, ללא צורך בהוכחת נזקו הממשי.

 ולראייה באו הצדדים על החתום בתאריך דלעיל :

המוכר :

שם פרטי ומשפחה : --------- חתימה : _______________________

הקונה :

שם פרטי ומשפחה : ---------------חתימה : _______________________

פורסם
אם האיש ההוא עשה לך מה שעשה ,כנראה הוא עשה זאת לעוד אנשים אחרים,תברר זאת על ידי משרד חקירות ,ואם תצליח להוכיח זאת בבית המשפט,אז השופט לדעתי יפסוק לטובתך.

בשביל כך לא צריך משרד חקירות. אפשר לחפש את שם האיש בבסיס נתונים Takdin ולראות באילו תיקים היה מעורב. אם צריך עזרה - פנה עליי בפרטי.

פורסם

הסכם למכירה וקניה רכב

בין המוכר :

שם פרטי ומשפחה :

כתובת מגורים :

לבין הקונה :

שם פרטי ומשפחה :

כתובת מגורים :

פרטי הרכב

הרכב מסוג :

מספר הרכב :

מספר המנוע :

 המוכר מתחייב למכור ולהעביר לקונה את הרכב הנ"ל, והקונה מתחייב לקנות מאת המוכר את הרכב הנ"ל בתנאים המפורטים בזיכרון דברים זה.

 המוכר מצהיר בזה שהוא בעליו החוקיים היחידי של הרכב הנ"ל , ועל הרכב אין כל שיעבודים ו/או עיכולים ובמצבו זה יועבר לשם הקונה.

 המוכר מצהיר בזה שכל דו"חות התעבורה ו/או קנסות ו/או היטלים שמועד תחולתם הוא לפני מועד המכירה דלעיל, יהיו באחריות המוכר. ממועד המכירה ואילך האחריות תחול על הקונה והוא זה שישא במלוא האחריות.

 הקונה מצהיר כי בדק את הרכב, בדיקת קונה ומצאו עונה לדרישותיו והחליט לרוכשו. ולא תהא לו כל טענה לגביו בעתיד.

 צד שיפר זיכרון דברים זה, ישלם למשנהו פיצוי קבוע ומוסכם מראש בסך ---- ש"ח, ללא צורך בהוכחת נזקו הממשי.

חוזה מעולה. אין מה לדאוג לפי מה שאני רואה.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

הזכרון דברים הזה מודפס ומוכן וקריא.

vבעיה שלי היא שאני חתמתי על זכרון דברים שהוא כתב בכתב יש שלו,והיה ממש לא קריא,אני זוכר שהייתי לוחץ בזמן כי אחרית לעבודה,ובגלל שלא היבנתי שום דבר ממה שהוא כתב,שאלתי אותו מה כתב הוא אמר לי מה,אך בשקרים,ולא מה שבאמת היה כתוב שם,אני כזה תמים שבחור שקרן כזה משקר לי בעיניים ואני מאמין כי הוא נראה רציני וטוב,אך לצערי טעיתי ובגדול.

מה שהורג אותי זה שמכרתי לו את הרכב הכי שמור שהיה לי אי פעם,ובסוף במקום תודה אני מקבל איום לתביעה,איזה עולם מלא כפויי טובה.

פורסם

פותח השרשור -עשית כאן טעות אחת ויקרה- זכרון דברים לא מומלץ לכתוב בכתב יד אלא להדפיס כך שהכתב קריא,ברור וכך לא היתה נוצרת כל המחלוקת ההזויה הזו.

אם היה לך ספק היית צריך לכתוב את זכרון הדברים ביד שלך,בכתב שלך ולא לחתום על משהו שאינך מבין.

הבעיה שלך=אתה חתמת על חוזה.

להגנתך- סכום התביעה הזוי,יש גבול לכמה אפשר להיות נוכל וגם העובדה,שהורדת לו במחיר 6000 ש"ח.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

טעות!

עם העברת הבעלות צריך לעבור גם כל הסכום, לאחר העברת הבעלות, הרכב הוא של הקונה לכל דבר ועניין, ואם הוא לא ישלם את שאר הסכום, אתה תצטרך לרדוף אחריו.

אם כבר, אז עם חתימת זכרון הדברים, לפני העברת הבעלות, הקונה נותן איזושהי מקדמה שמצויינת בזכרון הדברים, אבל ברגע העברת הבעלות העסקה חייבת להיות מושלמת לגמרי.

פורסם
טעות!

עם העברת הבעלות צריך לעבור גם כל הסכום, לאחר העברת הבעלות, הרכב הוא של הקונה לכל דבר ועניין, ואם הוא לא ישלם את שאר הסכום, אתה תצטרך לרדוף אחריו.

אם כבר, אז עם חתימת זכרון הדברים, לפני העברת הבעלות, הקונה נותן איזושהי מקדמה שמצויינת בזכרון הדברים, אבל ברגע העברת הבעלות העסקה חייבת להיות מושלמת לגמרי.

מה הבעיה להוציא צ'ק בנקאי על הסכום שסוכם ובמעמד העברת הבעלות, פשוט לתת אותו למוכר? זה מה שאנחנו תמיד עשינו בכל רכב שקנינו. שום מזומן שום העברה בנקאית. צ'ק בנקאי שניתן עוד בדואר אחרי שסיימנו העברת בעלות.

אגב, אל תשכח שיש גם את הסיכון ששילמת למוכר, והוא פתאום נעלם, או שהרכב פתאום "נגנב", או אלף ואחת קומבינות אפשריות.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
הלחצתם אותי .:evil:

אתמול עזרתי לחבר למכור את הרכב.

על כל שאלה ששאל הקונה ביחס לתקינות הרכב, ענה החבר, "לא יודע, תבדוק".

רשמתי להם זיכרון דברים.

האם יש עילה לקונה לתביעה כל שהיא בעתיד ?.

הסכם למכירה וקניה רכב

בין המוכר :

שם פרטי ומשפחה :

כתובת מגורים :

לבין הקונה :

שם פרטי ומשפחה :

כתובת מגורים :

פרטי הרכב

הרכב מסוג :

מספר הרכב :

מספר המנוע :

המוכר :

שם פרטי ומשפחה : --------- חתימה : _______________________

הקונה :

שם פרטי ומשפחה : ---------------חתימה : _______________________

אם אתה רוצה גם אני הכנתי חוזה רכב, הוספתי אותו בתור קובץ.

חוזה להדפסה.doc

קובי

פורסם
טעות!

מה זה "עם העברת הבעלות" ?. מה, לעצור את הפקידה ואת התור, ולספור את הכסף ?.

מי ישלם את כל הסכום לפני שניגשים לדואר ?. ואם לא ניתן להעביר בעלות מסיבה כל שהיא ?. הרי המוכר גם עשוי לא להחזיר את המקדמה, בטענה "תן לי כמה ימים ואני אסדר את העניין".

ברור שכאשר אתה מוכר או קונה מנוכל, אתה עלול לרדוף אחריו.

בועז.

• תוכן חדש...