Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תביעה על רכב שמכרתי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6061 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא מבין איך זה שלבחור יש הסתבכות משפטית ואף אחד עד עכשיו לא המליץ לו לגשת לעורך דין:?:

לא מבין אין אתה כותב שלא הציעו לו לגשת לעו"ד, כשכל תגובה שניה פה היא כזאת?

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

העורך דין אמר לי שזה עדיין לא תביעה זה בסה"כ חשבוניות שלא שהוא עשה במוסך צ'מפיון,כמובן עם איומים שהוא הולך לתבוע אותי והוא מחכה שאלח לו את הסכום שהוא שילם,ואגב באמת רואים שהגיר עלה 22000,רשום גיר משופץ חדש,נראה לי ממש לא הגיוני,ותמוהה,המכתב הזה ככל הנראה נכתב בעזרת עורך דין,אך עדיין לא הוגשה תביעה.

בכל מקרה הקונה שלח לי שהוא מחכה לכסף לעוד 10 ימים,אם לא יקבל את הכסף הוא תובע אותי,ובו הוסיף שכל התביעה כבר מוכנה,וזה בהפרת ההסכם שבינינו,שזה ממש לא היה ההסכם בינינו,הכל שקרים.

שוב תודה לכולם.

פורסם

אז שיתבע, איומים כמו חול.

על סכום כזה הוא לא יכול לתבוע בבית דין לתביעות קטנות רק בבמ"ש השלום שם תשלום האגרה גבוה בהרבה והוא לוקח סיכון גדול.

אני במקומך הייתי יושב בצד ולא עושה כלום.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אז שיתבע, איומים כמו חול.

על סכום כזה הוא לא יכול לתבוע בבית דין לתביעות קטנות רק בבמ"ש השלום שם תשלום האגרה גבוה בהרבה והוא לוקח סיכון גדול.

אני במקומך הייתי יושב בצד ולא עושה כלום.

עידן

היום ניתן לגשת לסדר דין מקוצר בבימ"ש השלום. זה עד 50K.

פורסם

אני מניח שקודמי רצה לכתוב סדר דין מהיר; סדר דין מקוצר זה משהו אחר לגמרי.

כאמור, פנית כבר לעו"ד, שיהיה בהצלחה.

פורסם
אני מניח שקודמי רצה לכתוב סדר דין מהיר; סדר דין מקוצר זה משהו אחר לגמרי.

כאמור, פנית כבר לעו"ד, שיהיה בהצלחה.

אכן מהיר, כפי שידידי המלומד ציין

פורסם
בגלל זה רשמתי שההודעות אינן ייעוץ משפטי והתנתי את דברי בכך שזיכרון הדברים הוא פיסת נייר לא ברורה כפי שאמר פותח השרשור. ושיפנה לעורך דין.

אני עדיין באקדמיה, וכאן בתמימות האקדמאית עדיין מתייחסים לזיכרון דברים כעוד סוג של סיכום הבנות בדרך לחוזה ולא חוזה.

לגבי ההבדל בין השלום לעליונים יותר, "בתמימות האקדמאית" אין הבדל בהתייחסות לתום הלב, אבל מהניסיון הפסיקתי שאני מכיר בערכאה נמוכה לא נוהגים לקבוע סדרי עניין בנושא אלא אם כן התרמית באמת ברורה כמו שמצטייר כאן.

מכירת הרכב עצמו היא אכן גמירת דעת וקיבול בהתנהגות (היש התנהגות מובהקת מזה?) אך מי אמר שהסכמה למכירת רכב הינה הסכמה לתיקון הצנרת בביתו של הקונה? וגם עם כן, המוכר טוען שברשותו טפסי בדיקה המוכיחים כי הרכב תקין, ובטח שלא זקוק לתיקון ב40K שח.

סטודנט עם ב.מ.וו Z4 ?! אכן זמנים חדשים ואפילו זמירות חדשות. אנא קבל ברוח טובה וקח בחשבון שקינאה צרופה היא שמכתיבה לי את לשון ההודעה. באשר לעניינים המשפטיים, לכולנו יש עוד מנת לימודים לא זעירה, בין שאנחנו באקדמיה, כלשונך, ובין שהיא פרה היסטוריה מבחינתנו.

פורסם
העורך דין אמר לי שזה עדיין לא תביעה זה בסה"כ חשבוניות שלא שהוא עשה במוסך צ'מפיון,כמובן עם איומים שהוא הולך לתבוע אותי והוא מחכה שאלח לו את הסכום שהוא שילם,ואגב באמת רואים שהגיר עלה 22000,רשום גיר משופץ חדש,נראה לי ממש לא הגיוני,ותמוהה,המכתב הזה ככל הנראה נכתב בעזרת עורך דין,אך עדיין לא הוגשה תביעה.

בכל מקרה הקונה שלח לי שהוא מחכה לכסף לעוד 10 ימים,אם לא יקבל את הכסף הוא תובע אותי,ובו הוסיף שכל התביעה כבר מוכנה,וזה בהפרת ההסכם שבינינו,שזה ממש לא היה ההסכם בינינו,הכל שקרים.

שוב תודה לכולם.

תבדוק בצ'מפיון או במוסך שתיקן את הרכב שזה באמת הרכב שלך ושהוא לא זייף מספר רכב בחשבונית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
תבדוק בצ'מפיון או במוסך שתיקן את הרכב שזה באמת הרכב שלך ושהוא לא זייף מספר רכב בחשבונית.

ניסיתי את זה,צ'מפיון לא מוסרים לי שום פרט,כי אני לא הבעלים של הרכב כרגע,היא מוסרים לי פרטים רק על מה שהיה על שמי,את הטיפולים שאני עשיתי.

פורסם

שמח לשמוע שאתה מטפל בנושא באמצעות עו"ד. יש לך לא מעט נקודות מוצא מהמצב, אם הוא אפילו יגיע לבימ"ש (ואני בספק) - ס'12 (ואולי גם ס' 39), הטעייה ועוד.

נ.ב - סתם כדי להסדיר את הסוגיה המשפטית: אמנם לא באופן גורף, אבל בהחלט קיימים מקרים בהם ביהמ"ש קיבל את זכרון הדברים כחוזה מחייב לכל דבר (בכפוף לקיום התנאים שהוגדרו בפסיקה). דווקא בעולם הרכב, בו נדיר שחותמים על חוזה למכירת רכב, ורוב ככל האוכלוסיה סוגרים את העסקה באמצעות זכרון הדברים, נראה כי זה יכול להיות אחד מהמקרים האלו. עצם העובדה שהעסקה בוצעה (קיבול בהתנהגות) רק מחזק את הטענה.

בכל מקרה - נראה כאילו מדובר בעוד שיטת מצליח.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

למיטב ידיעתך ולמזלך זה גם מפורט בתקופה שטיפלת בחברה

הרכב היה מטופל כראוי ולא נתקלת בבעיה כלשהי שהזנחת

מכאן והלאה הוא יכול לקפוץ עד מחר

קח עו"ד טוב,בד"כ שיחת התייעצות ובחינת מסמכים כללית לא עולה כלום

ובאמת (אם דייקת בעובדות) מאוד מצער שיש אנשים שיורדים לשפל נמוך כזה

על פניו,אם הוא ימשיך בדרך הזו הוא ישלם גם לצ'מפיון וגם לך

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם

רק דבר אחד לא מובן לי:

הרי הוא לקח את הרכב למכון ,אם הבדיקה הינה עם אחריות לשלושה חודשים ,אחריות המוכר היא לכל החיים ?

אם הוא לקח את הרכב לבדיקה ,פועל יוצא שלא סמך על דבריך מלכתחילה ורצה להיות בטוח ע"י בדיקת גורם מקצועי שהרכב תקין .

הסטוריית הטיפולים אינה מזויפת (והוא לא תובע על כך ) וכמו כן הקילומטראז'.

אם דבריך אכן אמיתיים ,בית משפט יאשר בדיקת פוליגרף לשני הצדדים עפ"י בקשתך.

התנגדותו תהווה נקודה רעה לזכותו.

אהיה מופתע מאוד (בהנחה שדבריך נכונים) שהוא ינצח .

בנוסף להמלצות שקיבלת על עורך דין ,בסכום תביעה כזה ,אני ממליץ על שכירות שרותו של חוקר פרטי ,שיעלה כאלפיים שקלים ,לבדוק אם האיש לא ביצע בעבר תרגיל דומה.

הרץ חיפוש על האיש באינטרנט, ונראה מה תעלה בחכתך.

בברכה

מוטי.

פורסם
רק דבר אחד לא מובן לי:

הרי הוא לקח את הרכב למכון ,אם הבדיקה הינה עם אחריות לשלושה חודשים ,אחריות המוכר היא לכל החיים ?

אם הוא לקח את הרכב לבדיקה ,פועל יוצא שלא סמך על דבריך מלכתחילה ורצה להיות בטוח ע"י בדיקת גורם מקצועי שהרכב תקין .

הסטוריית הטיפולים אינה מזויפת (והוא לא תובע על כך ) וכמו כן הקילומטראז'.

בברכה

מוטי.

לא מדובר פה על אחריות, אלא על התחייבות לתקן כל בלאי ברכב. ההתחייבות לכאורה, כפי שאני מבין, נכתבה לאחר הבדיקה, מה ששולל את טענתך לפיה אם הוא לקח את הרכב לבדיקה משמע שלא סמך על ההתחייבות. בכל אופן, זוהי התחייבות בלתי סבירה בנסיבות אלו ומסתבר לדעתי לומר שהשופט יפטור אותו מכל אחריות. אינני בדיוק עו"ד אבל נדמה לי שיש איזשהו סעיף בחוק שאומר משהו כזה.

• תוכן חדש...