רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 643 צפיות
לא מצאתי פורום יותר מתאים מזה. 1. מה המחיר לצביעת רכב(צבע רגיל)? 2. יש אפשרות לקנות חומרים ולצבוע "בבית"? 3. אם התשובה לשאלה השניה חיובית, איזה חומרים אני צריך ואיזה כלים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אשמח למידע שיאיר את עיני בדבר הזבל החדש שחברת הליסינג מבקשת להרכיב על רכבי.. תודה.
הודעה אחרונה מאת ניב, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לאחר בדיקה בכמה אתרים וחיפוש פה בפורום, לא מצאתי את ההגדרה שבאמת תסביר לי מה זה כל אחד מהם. אני כבר הרבה זמן מתקשה להבין מה זה כל מושג בכלליות אני יודע אבל לא יודע איך זה מתבטא בנהיגה. מישהו פה יוכל להבהיר לי ולהסביר לי סוף סוף במילים פשוטות מה זה אומר? וכיצד זה מתבטא בנהיגה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת S^M, -
- 3 תגובות
- 577 צפיות
תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת RBRB, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכם, עברתי היום באור אדום, חזרתי מהעבודה אחרי 48 שעות שלא ישנתי דקה אחת, וכנראה שהעייפות השתלטה עלי וחשבתי שהאור ברמזור התחלף לירוק, אבל זה היה הרמזור ממול. בכל אופן, הייתי בצומת בנתיב לפניה שמאלה, וכשהרמזור בנתיב לנסיעה ישר התחלף לירוק חשבתי שזה הרמזור שלי והתחלתי בנסיעה, אחרי שראיתי מוכניות עוברות מולי, אמרתי לעצמי - מה לעזעזל אני עושה, ועצרתי קצת לפני אמצע הפניה ועשיתי רוורס. הצומת מוקפת במספר מצלמות רמזור, אבל לא נראה לי שראיתי פלאש.. אני כמעט בטוח שלא, למרות שעברתי את פס העצירה במלואו. האם זה הגיוני שהמצלמה לא צילמה אותי למרות שעברתי באדום מלא? אמנם לא השלמתי את הפניה, אם הייתי משלים לא הייתי כותב כאן עכשיו .. ונגיד שהמצלמה כן עשתה את עבודתה …
הודעה אחרונה מאת Mk3, -
-
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רכב לאחר תאונה הוגדר כאובדן להלכה. בין כל שאר המסמכים, התבקשתי לשלוח לחברת הביטוח טופס יפוי כוח למכירת רכב מטעם בעל הרכב, בצירוף רישיון רכב ומפתחות. לפי הסיפורים שקראתי בפורום, ישנם מקרים שאנשים ממשיכים לקבל כל מיני דוחות ואפילו הודעה לחידוש טסט/רישיון אחרי ששלחו יפוי כוח לחברת ביטוח כשנקבע לרכבם אובדן להלכה. מה אפשר לעשות כבר עכשיו בכדי למנוע מצב כזה? כיצד לפעול מול חברת הביטוח? תודה.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 0 תגובות
- 851 צפיות
סרטון בדיקת רוח, במכונית BMW, במנהרת רוח: http://www.autoblog.com/2009/10/28/video-bmw-tests-new-wind-tunnel-with-a-model-we-can-appreciate בברכה - רפי לין
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 816 צפיות
הרכב מוסווה כהלכה ואמור לצאת כנראה ב2012. http://www.worldcarfans.com/109111623081/2012-bmw-f30-3-series-caught-on-video-for-first-time
הודעה אחרונה מאת duki, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
צבע הרכב הוא בז' וגם כל הפלאסטיקה והריפודים ברכב הם בצבע בז' לפני כמה ימים ראיתי כיסוי בז' מאוד יפה לטעמי הוא היה עם שערות וזה נתן לו מראה של צמר עזים חיפשתי באוטו דיפו ולא מצאתי אם מישהו חנות במרכז הארץ או באשדוד בה מוכרים כיסויים אלה אשמח אם ישתף המשך יום נהדר לכולם
הודעה אחרונה מאת babayaga, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 4 אלף צפיות
קניתי את הרכב ללא אזעקה וגיליתי שהחלונות לא עולים בעת נעילת הרכב למרות שיש נעילה מרכזית. זה לא חלק שאמור להיות מהאבזור הבסיסי של הרכב?זה בא רק עם האזעקה? אני לא מתכנן לשים אזעקה אז מה אני יכול לעשות?אני יכול לדרוש מהיבואן? ואם לא איפה כדאי להתקין את זה?ומה ההעלויות? תודה מראש,EVG!
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
-
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום ושבוע טוב, סופ"ש יצא לי לעשות סיבוב על B3 עם מנוע 2000 סמ"ק לפי הוראות יצרן 150 כס ו 20 קג"מ מומנט. הרכב 4X4 צמיגים בעובי 205. עם 600 ק"מ חדש-דנדש. ההרגשה בנהיגה היא מנוע כמו מנוע 1600 עצל (ניסן) אין שום פאנצ' שום דבר. העברת ההילוכים די מהירה ומגיבה - אבל הכח ... הכח ? מישהו נתקל או יודע משהו לגבי הרכב הזה ?
הודעה אחרונה מאת BMW, -
- 3 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
איפה הוא?,לא מצאתי.ועוד שאלה,האם מקבלים כבל AUX עם המאזדה 3 החדשה? תודה יום טוב.
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
- 0 תגובות
- 696 צפיות
שלום, אמי מקבלת מהעבודה מאזדה 3 2009 עוד יומיים (גם אני נוהג בה ) עכשיו רציתי לדעת אם יש כבר מאזדה 2010 בארץ, חברים שלי אמרו לי שיש. משום מה אני לא מאמין להם. ובכל כתבה על מאזדה 3 אומרים "מאזדה 3 החדשה" ולא מציינים את שנת הייצור שלה.. תודה. אגב, אני אוכל לחבר לה את הפלאפון עם הMP3 ? (יש דיבורית בלטוס, הרכב ליסינג גרסאת אקטיב)
הודעה אחרונה מאת liadgez, -
- 2 תגובות
- 16.3 אלף צפיות
ערב טוב לכל חברי הפורום!! למישהו יש מושג מה מחיר אחסנה ליום במגרש תודה...?
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מותר לפי החוק לנסוע בלי הדלת הקטנה שמאחוריה יש מכסה של המיכל דלק? היא התפרקה לי..
הודעה אחרונה מאת poleatsky89, -
-
- 2 תגובות
- 811 צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4703/1608485 אז זה לא השטיח שאחראי לפול גז בטויוטה ?? ריקול ל 4 מליון רכבים בארה"ב.
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מצוטט מYNET "משרד האוצר יציג בעוד ימים אחדים מספר תקנות חדשות, הנוגעות לשינוי בחישוב שווי שימוש ברכב צמוד. במפתיע, למרות שרכב כלאיים זוכה להטבת מס, רכב חשמלי שאינו פולט מזהמים יחשב כשווה-ערך לרכב בנזין רגיל." פשוט לא יאומן, גם אם מישהו בא עם כוונות טובות בכל מקרה הוא חוטף את הזרנוק מהמדינה. קישור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3805262,00.html
הודעה אחרונה מאת babayaga, -
- 10 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
שלום אני יודע שיש כמה שרשורים בנושא, אלא שהענין שלי לא בא על פתרונו מהם. יש לחבר רכב מודל 94, טויוטה קרינה, יד ראשונה, רשומה על שמו. הוא קנה את הרכב כתייר, ועדיין יש לו מעמד כזה, אם כי הוא גר בארץ רוב הזמן [אחת לתקופה הוא חייב לטוס לחו"ל כדי לשמור על מעמדו כתייר]. ברשיון הרכב מצויינת הגבלת מכס - "לצורך העברת בעלות ... אילת, ינהג בעל הרכב או בן זוגו". לפי מיטב ידיעתי ההגבלה הנ"ל אמורה לסור באופן אוטומאטי אחרי 5 שנים מיום הרכישה, וגם אם קורה שהיא עדיין מופיעה, פניה בפקס למכס פותרת את הבעיה. במקרה דנן, לא רק שההגבלה עוד מופיעה, ולא די שבפנייתו למכס בפקס הם לא הורידו אותה, אחרי שאחותו הלכה למכס בעצמה, ונפגשה עם מליון ואחד אנשים, הובהר לה שאם לא ישולמו …
הודעה אחרונה מאת avargel, -
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם ראשית , אני מתנצל אם הנושא לא בפורום המתאים לו או עובר על כללי הפורום זהו הנושא הראשון שלי. השאלה שלי היא : האם בן אדם , עם ניוון שרירים קל , זאת אומרת שאן לו כ"כ שרירים בידים. הוא אוכל לבד , הוא שוטף פנים לבד , מזיז ידים לבד . פשוט הידים חלשות למשל לא יכול להרים למעלה כמו שמרימים משקולות. השרירים חלשים מאדם ממוצע רגיל. ברגלים אותו הדבר. מזיז אצבעות , אך הברכיים מכופפות תמיד ( אי אפשר לישר במצב מלא, ממש קצת ואז זה כואב מאוד.. ) הבן אדם מתנייד בעזרת כיסא גלגלים חשמלי משום שכמו שהזכרתי, השרירים בידים חלשים בכדי להתנייד בכיסא גלגלים רגיל. האם בן אדם כזה כל חיוו יהיה מוגבל ולא יוכל לנהוג אלא יעזר בנהג ? ממש חבל לי , אני ממש רוצה שהוא ינ…
הודעה אחרונה מאת super-man, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני נגש לטסט עוד מאת. עכשיו מה שהמורה שלי לימד אותי בקשר לעצירת הרכב זה: ללחוץ על הבלם עד להגעה למהירות מספיקה כדי להוריד להילוך אחד למטה ואז קלאץ' ולהוריד להילוך הרצוי (למשל מרביעי לשלישי),וככה לעשות עד שמגיעים לעצירה מוחלטת בהילוך שני. וככה גם אני עושה. עכשיו לפני כמה זמן באו אלי כמה חברים ביציאה שזה לא נכון ולא טוב לרכב,בדיוק ההפך ממה שאמר לי המורה שלי. עכשיו אני נוטה להאמין יותר למורה אבל אמרתי כדי לשאול. והשאלה מופנת ליום יום,איך עוצרים ביום יום אנשים שיש להם כבר הרבה זמן רישיון,לא איך אני צריך לעשות כדי לצאת "בסדר" אצל הטסטר.. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
השאלה שלי, מהי ההגדרה המדוייקת לרכב ההיברידי בחוק? יותר נכון, בחוקים העירוניים של פתח תקווה, שבה מותרת לרכבים היברידיים חניה חינם. עכשיו למה אני שואל את זה, כי לטענתי כל רכב פרטי/מסחרי קטן עם גיר ידני, וגם חלק מהרכבים האוטומטיים (נראה לי סובארו) יכול בפוטנציאל להיות היברידי. תחשבו: א) רכב היברידי הוא רכב שמשלב הנעה בבנזין/סולר/גז עם הנעה בחשמל. ב) ל-99.9% מהרכבים הידניים בעולם יש מנוע תבערה פנימית שמניע אותם. ג) לאותם 99.9% רכבים יש סטרטר חשמלי, שהוא דה פקטו מנוע חשמלי, ויש גם מצבר שמניע את הסטרטר. ד) באותם רכבים ידניים יש אופציה להזיז אותם תקופה מאוד קצרה עם הכח של הסטרטר (לדוגמא כדי להזיז לשוליים רכב שיש לו תקלה במנוע או שסתם נתקע בלי דלק, כדי שלא יחסו…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 תגובות
- 616 צפיות
לפני כמה ימים קיבלתי בדואר דו"ח מהירות שצולם ע"י מצלמה. בדו"ח נרשם שבגין העבירה שביצעתי צברתי 8 נקודות. הרכב שנהגתי עליו רשום על שם אימי(הרכב שייך לי בעיקרון),לאימי אין רישיון נהיגה.השאלה היא,למי נצברות ה8 נקודות מאותה עבירה? הרי המצלמה לא יודעת מי נהג ברכב,ולאימי אין רישיון ככה שהיא לא יכולה לצבור נקודות.תודה..
הודעה אחרונה מאת eyal84, -
- 3 תגובות
- 683 צפיות
אוקיי אני חדש ובעוד כחודשיים אני חוגג 17 וההורים שלי מתנה מוכנים לעשות לי רישיון לרכב ולקנות לי רכב זול זמני עד שאני יחסוף למה שאני רוצה תיאוריה של אוטו ואופנוע היא אותה תיאוריה? כמה שיעורי נהיגה צריך עד לטסט בערך? איזה אוטו זול וחסכוני יחסית בדלק מתאים לצעירים?? ומתי ניכנס החחוק הזה שרק בגיל 19 יכלו לעשות רישיון? תודה לעוזרים :]
הודעה אחרונה מאת iziba_sto, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
האוטו שלי נראה כמו מזבלה, ונשבר לי. הגיע הזמן לעשות מעשה. הפנסים שרופים לגמרי, כלומר עכורים וצהובים כאלה, איפה מומלץ לעשות חידוש? בחידוש רק מקרצפים חיצונית עם חומר מסויים או ממש מפרקים את הפנס? המושבים... אוי המושבים... מלאים בכתמי מים ומה לא, פשוט מזוייע, כתמים ששם כבר שנים, אבל רק של מים ודברים דומים - אפשר בכלל להוריד? ואם כן - עם איזה חומר? איזה חומרים מומלצים לניקוי הרכב חיצונית? (כלומר וקס וכאלה). הצבע במצב טוב יחסית, לא שרוף. הג'נטים מלוכלכים מאוד - עם מה לנקות? ובכלל, אם יש עוד חומרים מומלצים לשטיפה וניקוי, אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום,האם יש למישהו מושג לגבי הקיה פורטה 1600 בנזין? והאם ניתן להתקין לאוטו הזה ערכה של גז?
הודעה אחרונה מאת ronyroni, -
כוח צנטריפוגלי
מאת cliob0- 6 תגובות
- 12.1 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת בדיוק מה זה הכוח הזה? אני הייתי בשיעור 19 שבוע שעבר בנהיגה מחוץ לעיר פעם 1 אז היה לנו סיבוב חד המורה לא הבנתי בדיוק מה הוא רצה שני יגביר את המהירות בזמן הסיבוב או יאט אז הגעתי לכמה סיבובים כאלה בראשון נתתי גז ובסיבוב השני אני האטתי והוא צעק לא הבנתי בדיוק מה אני צריך לעשות בזמן סיבובים חדים. האם צריך להאט או להגבי מהירות שמה הרכב ידחף לצד. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3366900,00.html כנראה שכבר לא נשאר להם איך לעשוק אזרחים, אז הם החליטו שאלה שכבר משלמים מחירים גבוהים על דלק ובתדירות גבוהה יותר משאר האוכלוסייה גם ישלמו יותר על רישוי שנתי. בסוף כל מה שיצא מהתוכניות שלהם זה נהגים עם רכבים בלי טסט ובלי ביטוח שמזהמים בכמויות ולנהגים עדיף בלהסתכן להתפס ולשלם את הדוח והרישוי מאשר כמו שעון, כל שנה, להוציא ערמות של כסף על זה שהם כבר מוציאים ערמות של כסף!
הודעה אחרונה מאת avargel, -
- 0 תגובות
- 549 צפיות
שלום לכולם. מה ייחשב לצריכת דלק טובה וחסכונית במכונית עם גיר אוטומטי, מנוע 1500 שנוסעת בעיר. ואם אפשר בפרט למכונית מסוג דייהטסו שריד קלאסיק (סדאן) 2000. תודה מראש לכל העונים. ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת adiishere, -
מיצובישי GT3000 1 2
מאת מקלארן F1- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 14.8 אלף צפיות
אני כבר הרבה זמן מחפש את הביצועים של המיצובישי GT3000 האוטומטית...חיפשתי פה בפורום ובגוגל מה שידוע לי זה: כ"ס: בערך 225 תיבה: אוטומטית 4 הילוכים הנעה: קדמית מנוע :3000 (מן הסתם) ביצועים 0-100: ?? מומנט: ?? עם מישהו יוכל לומר לי את הביצועים (מה שמסומן ב-??) אני ישמח מאוד! יונתן
הודעה אחרונה מאת CH@OS, -
- 4 תגובות
- 905 צפיות
השבוע שמעתי בחדשות שצפוייה הורדת המס בשליש. רציתי לדעת אם עוד מישהו שמע על זה ויש פרטים נוספים.
הודעה אחרונה מאת pasat04,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 340 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- Liran.B
- NAPOLEON
- mottis
- nadavd4
- רכוב כעומד
- yosi554
- Liquidator
- שביט
- avizaz
- natco
- ArikB