Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד פיאסטה 2009 בלי מרימי שמשות אוטומטית בעת נעילת הרכב

reznikevg
שימו לב! השרשור הזה בן 5565 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

קניתי את הרכב ללא אזעקה וגיליתי שהחלונות לא עולים בעת נעילת הרכב למרות שיש נעילה מרכזית.

זה לא חלק שאמור להיות מהאבזור הבסיסי של הרכב?זה בא רק עם האזעקה?

אני לא מתכנן לשים אזעקה אז מה אני יכול לעשות?אני יכול לדרוש מהיבואן?

ואם לא איפה כדאי להתקין את זה?ומה ההעלויות?

תודה מראש,EVG!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שאלה מעניינת.

בפיאסטה שלנו זה קיים, הם מתחילים לעלות בערך 10 שניות אחרי שלוחצים על כפתור הנעילה במפתח הרכב ורק לאחר הצפצוף של האזעקה. כך שכנראה שזה באמת מערכת האזעקה שמרימה אותם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רוצה להבין משהו

אתה לא היית במעמד הקניה של הרכב? כאשר ישבת מול נציג המכירות לא שאלת שאלות?

חשבת שאתה קונה חבילה כמובן מאליו?

בכל אופן

אתה יכול לפנות חזרה ליבואן ולבקש התקנה אבל זה בתוספת תשלום מסויים.

תוכל לעשות זאת גם דרך אדם פרטי אבל אני בספק לגבי האחריות שקיבלת או לגבי הערך של הנושא לאחר מכן... מדובר פה בחשמל הרכב.

Confidence In Motion

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש תוספת העונה לשם "מרימי שמשות". יש רכבים בהם העסק מגיע מובנה ויש כאלה (רובם) שמצריכים התקנה מקומית.

מרימי שמשות לא מחייבים התקנת אזעקה, מדובר ביחידה נפרדת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נמצאו שני המאושרים שקנו פיאסטה חדשה בישראל :p

הבדיחה מוצדקת. המספר האמיתי נמדד במאות אבל באמת נמוך.

וברצינות, למה אתה חושב שזה כך? להזכירך זה הרכב מספר שניים במכירות באירופה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המצב עגום בגלל שהמאזדה 2 שגם היא נמכרת ע"י דלק מוטורס גונבת לקוחות לפיאסטה כלומר "מתחרה מבית"

ובגלל שיש מתחרות איכותיות נוספות כמו הפאביה, 207 וקליאו שאפילו אותה אני רואה על הכביש הרבה יותר מהפיאסטה.

למאזדה יש מעריצים רבים בגלל מוניטין של סחירות ואמינות וגם יצחק לוי שומר על המחירון שלה בגלל שהיא נמכרת לציי רכב.

אם פורד היו מתמחרים את המכונית במחיר זול משמעותית או נותנים הנחות, המצב היה טוב יותר, אבל דלק מוטורס נותנים הנחות רק לציי רכב...

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש רכבים בהם העסק מגיע מובנה ויש כאלה (רובם) שמצריכים התקנה מקומית.

איתמר.

איתמר, הרשה לי לתקן אותך ולעדכן את בעל הפיאסטה - משנת 07 או 08 - חל איסור על מכירת רכבים עם מרימי שמשות מקוריים באירופה, לכן ה-VAGיות כבר לא מגיעות יותר עם מרימי שמשות מקוריים אלא כאלה שמותקנים מקומית.

הסיבה לאיסור - הורים היו משאירים את הילדים ברכבים, נועלים את הרכב, החלונות נסגרים ע"י המרימים והילדים היו בסכנת מוות.

האירופאים החליטו שזה מסוכן ומיותר והפסיקו לשווק רכבים עם מרימים מקוריים (ובצדק).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן בפיאסטה אין מרימי שמשות מקוריים וגם רק חלון הנהג עולה בלחיצה אחת. הכל מופיע במפרט. כרגע אין ברירה אלא לסגור את כל 4 החלונות לפני כיבוי הרכב.

צריך לשים לב שלא כל מתקין יודע להתעסק עם רכבים כאלו ולעיתים הנוחות עלולה לעלות בנזק לרכב ואז דלק מוטורס לא יסתכלו עלייך בכלל. אני יודע כי נכוותי עם פוקוס.

מוזר הטענה לגבי חוקים חדשים באירופה - בפוקוס החלונות עולים רק כאשר לוחצים לחיצה ארוכה על מקש הנעילה בשלט. לכן לא ברורה הטענה שאפשר בטעות לנעול את החלונות שיש בפנים אנשים.

אני לא מבין למה אומרים שהרכב יקר. 105 אלף ש"ח ויש 7 כריות אוויר, בקרת אקלים, בטיחות 5 כוכבים, תיבה אוטומטית רגילה ולא רובוטית. המאזדה 2 עולה כמעט 3000 ש"ח יותר מהפיאסטה. לדעתי האוטו גם נראה מצויין, בין המיני הכי יפות שיש בארץ ובכלל (ברמת מחירים כזו). מבחינת נוחות נסיעה והתנהגות כביש זה כמו פוקוס אבל בקטן יותר ומרגישה קלילה יותר.

הבעיה עם הפיאסטה היא שמשום מה נצרב לאנשים שהיא יקרה יותר (המחיר ירד באוגוסט) ושיש לה את תיבת ההילוכים של הפוקוס מה שאומר שבעליות הרכב מרגיש כבד.

הפיאסטה לא נמכרת לציי רכב בכלל (למיטב ידיעתי) וכל המכירות מסתמכות על לקוחות פרטיים לכן פחות רואים את הרכב על הכביש ולכן גם פחות אנשים רוצים לקנות אותו. דלק מוטורס לדעתי טועים פה ובגדול. כנראה שהם לא יכולים לתת הנחות על הרכב הזה כמו על ה- 2.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סטודנט, VAG ביטלו התקנת מרימי שמשותי המקוריים.

יתכן ופורד (ויצרנים נוספים) בחרו בדרך אחרת לטפל בנושא - לא יכול לאמת ולא יכול לפסול זאת.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סטודנט, VAG ביטלו התקנת מרימי שמשותי המקוריים.

יתכן ופורד (ויצרנים נוספים) בחרו בדרך אחרת לטפל בנושא - לא יכול לאמת ולא יכול לפסול זאת.

בגולף TSI בת חודש יש מרימי שמשות לכל החלונות אך הם אינם אוטומטיים.

לחיצה ארוכה על כפתור הנעילה בשלט הנוחות תעלה את החלונות, כל עוד תלחץ הם ימשיכו לעלות.

לחיצה ארוכה על כפתור הפתיחה בשלט הנוחות תוריד את החלונות, כל עוד תלחץ הם ימשיכו לרדת.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במרצדס, לפחות ברכב משנת 2007, החלונות לא עולים עם השלט.

באאודי Q7 חדשה של חבר, גם לא - שתי המכוניות בדרגת האיבזור הגבוהה ביותר, כך שלא מדובר ב"התקמצנות" של היצרן או היבואן.

בפוקוסים מכל הדורות (אלה שבארץ יוצרו בספרד), החלונות כן עולים.

אני מניח שמדובר בהחלטה של חלק מהיצרנים הגרמניים ולא במשהו אירופי גורף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5565 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...