Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6083 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי עניין המיסוי לא כזה מלהיב אבל רישום הק''מ חיוני

זה יפסיק בשלב הראשוני את כל העניין של סחר במכוניות שעצרו או החזירו את מד הקילומטרים על מנת להוריד את ערכו ולהעלות את ערך הרכב

מצד שני ייתכן וזה יפתח פתח לזיופים שיסתמכו על רישומים כאלה ואחרים..

השאלה העולה בראשי היא האם רכב עומד היינו פחות מזהם? הרי ברור שלא משום שהמנוע עובד , אז מה יעשו עם כל המשאיות שעומדות ומחכות לסחורה ללא תנודה של מד הקילומטרים ובכל זאת זיהמו את האויר ומה לגביי רמזורים? האם יתווסף היטל רמזור כי גם שם מזהמים את הסביבה בעמידה ומה לגביי נסיעה בעיר שכוללת עצירות מרובות ופקקים, בקצרה עד שיגיעו ליעד המיוחל הם עוד יפלו בהרבה בורות בדרך

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צביקה עם כל הכבוד המדינה יודעת רק לקחת ולחייב ולא לתת.

למשל היטל הבצורת, ראית סעיף כלשהוא בחוק שאומר שבית שצורך פחות מן ההקצבה לפי קו"ב מקבל החזר או הנחה?

הרי זה יכול לדרבן פי שניים לחסוך במים, אבל את הממשלה זה לא מעניין, העיקר לקחת.

בוא לא נהיה נאיביים, עד כמה שהרעיון שלך נשמע נאור מדינתנו רחוקה מלהיות כזאת.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

מה נהיה? כנראה כל מה החברה שם למעלה יכולים לחשוב עליו זה איך לסחוט עוד כסף מהציבור.

אין ברירה , אבל לדעתי צריך להתחיל לצאת להפגנות ענק נגד כל מיני מיזמים מפגרים שצצו לאחרונה שמטרתם היחידה זה לסחוט עוד כסף מהציבור!! :evil:

אחרת בסופו של דבר נצתרך לתת את כל המשכורת שלנו למדינה ולגור ברחוב.

שמתם לב שהדמוקרטיה שלנו לאט לאט מתחילה להפוך לדיקטטורה ? :?

למה המדינה שלנו תמיד מנסה לגרום לאנשים לא לעשות משהו בכוח ולא במוח?

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

זה יפסיק בשלב הראשוני את כל העניין של סחר במכוניות שעצרו או החזירו את מד הקילומטרים על מנת להוריד את ערכו ולהעלות את ערך הרכב

לא!!

זה יגרום ליותר אנשים להביע עניין במציאת גורם שיקזז להם כמה אלפים במקרה הטוב ואפילו כמה עשרות אלפים במקרה הרע, לכאלה שנוסעים עשרות אלפי קילומטרים בין מבחני הרישוי השנתיים!!

אם אני מעביר את הרכב שלי טסט+טיפול במוסך עם 100K ואני אסע בשנה הבאה 40K, מה ימנע ממני להוריד את הנסועה ל-15K בשנה הזאת? רכבים לא נוסעים 15Kבשנה? כי אם יש מס נניח על כל 10K, אז חסכתי יופי של כסף!

(שאותו למשל אני יודע שאשלם כטסט חוזר אחרי שיכשילו אותי בגלל שהצבע השחור בספרה 8 קצת "לא ברור/לא שחור" בקו האמצעי ואחרי שעוברים עליו עם מגבון אז הוא הופך לשחור עם ניגודיות של 1:50000 ואז זה תקין)

אני בעד הפחתת הנסועה הכללית ומניעת הגודש הבלתי נסבל וזיהום האוויר!

בעניין זיהום האוויר- מס על רכבים מזהמים, עידוד רכבים חשמליים וכדומה.. אחלה.

אבל אם ממש רוצים להיכנס לעובי הקורה בנושא הגודש ולפתור את בעיית הצפיפות, שיסעו לצפון ויבינו שאם היו משקיעים שם ולו קמצוץ ממה שמשקיעים במרכז, היה לכולנו הרבה יותר כיף לקום בבוקר ולנסוע לעבודה,לאורכה של מדינת ישראל, מבלי לפגוש את כל השכונה נוהרת על אותו כביש מצ'וקמק לכיוון ת"א.

על שיפור התחבורה הציבורית אני אפילו לא מדבר...זה בטח עדיף לבטל נתיבים שלמים ולהפוך כביש מ-3 ל-2 נתיבים (עוד צוואר בקבוק ועוד אחד) בשביל נתיב תחבורה ציבורי לא יעיל בשיט ואפילו מסוכן, במקום להשקיע בקוי תחבורה יעילים ותואמים את שנות ה-2000 - או כך לפחות חושבים אלו שמנהלים (או יותר נכון, צריכים לנהל) .

פורסם

כל הכבוד שעוד יש לך כח וחשק לכתוב ולהסביר כ"כ באריכות.

אני מסכים איתך בכל מילה, רק שמילים לא משנות, מעשים משנים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

"לסחוט כסף מהציבור". השאלה היא למה אנחנו מרגישים ככה. לאיפה הולך הכסף הזה זו השאלה האמיתית שצריך לשאול במדינה.

אם הוא היה הולך למקומות הנכונים דברים מסוג זה היו מבורכים, ולא מגונים ע"י כלל הציבור.

הכסף הזה צריך לחזור ישירות אלינו, כמו שהיה פעם, ממזמן, כשהמס עוד הומצא כרעיון תמים. (ובלחזור אלינו אני מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוון, אם זה בפיתוח ספורט מוטורי או לחלופין, סתם אולי כרעיון, חינוך שיביא אותנו למקום גבוה ממערכת החינוך האיראנית למשל).

ולא זו לא פוליטיקה מי ששואל את עצמו, זו משאלת לב של אזרח תמים.

פורסם

יש משהו שאני לא מבין: אם רוצים למסות נסועה, וגם רוצים למסות זיהום אוויר, למה לא פשוט להעלות את המס על הדלק?

הרבה יותר פשוט לביצוע, מעניש את הרכבים הבזבזניים (=מזהמים, לפחות בהיבטים מסויימים) יותר, מעניש את מי שנמצא(=גורם) לפקקים יותר מאשר את מי שנוסע רגוע בכביש ריק, ולא ניתן לעקיפה ע"י קומבינה.

מיסוי לפי נסועה (מעל רף מסויים) גם יגרום לאנשים לבצע איזון בנסועה בין הרכבים במשפחה (שיסעו שניהם 15K ולא 20K ו10K נניח - אם עד 15K אין מס) וזה רע כי זה בהכרח בא על חשבון משהו אחר (למשל עכשיו יסעו יותר ברכב המשני שהוא ישן יותר ובטיחותי פחות)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

פשוט מגעיל , הממשל מנסה להתעשר על גבי האזרחים בכל אספקט אפשרי, פשוט חבורה של גנבים.

סיאט איביזה 1.2 TSI 2011

אופל קורסה 1.4 2013

סובארו B4 2009 2.0

פורסם
המע"מ בגרמניה, למשל, שיעורו הוא 19%!

בפינלנד הוא 22%

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

יש לי בעיה עם המאמר.

בתחילתו כתוב:

"משרד התחבורה השיק פיילוט לרישום הנסועה בעת מבחני הרישוי. מקורב למשרד: בעתיד הלא רחוק נטיל אגרת רישוי גבוהה יותר על המכוניות שנסעו יותר ופלטו יותר זיהום"

ולבסוף כתוב:

"משרד התחבורה הכחיש את הדברים."

איך ניתן לדעת אם זו אמת או טימטומת?

אופנוען

פורסם
יש משהו שאני לא מבין: אם רוצים למסות נסועה, וגם רוצים למסות זיהום אוויר, למה לא פשוט להעלות את המס על הדלק?

בדיוק. הרעיון המוצא בכתבה מטופש להחריד ואין שום סיכוי שיתקבל. סתם פופוליזם טהור. הרי לא כל רכב מזהם באותה הצורה, ואי אפשר להשוות 100 אלף ק"מ של פריוס ל-100 אלף ק"מ של מיצובישי איוו.

זה ממש כאילו לאיזה טמבל באחד ממשרדי הממשלה עולה רעיון מטופש, וכדי להראות שהוא לא רק יושב על התחת ומשחק במחשב כל היום, הוא ישר רץ עם זה לעיתונות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עליה של מחירי הדלק תגרום לעליה של מחירי הלחם,חלב ומוצרים בסיסיים אחרים , זאת בהחלט לא הדרך.

מה שאני לא מבין, זה למה לא עושים הפוך, מי שנוסע עד קילומטרז' מסויים בשנה, למה לא לתת לו הטבות כמו הנחה ברישוי הרכב או הנחת מס אחרת, במקום לגבות ממנו כסף?

האמת שאני וגם אתם יודעים את התשובה לשאלה וזה מה שעצוב כאן. :?

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

ופה באירלנד המע"מ 21.5 אחוז.

ואני משלם כל שנה על פיאט פונטו 2002 300 יורו מס (זה הולך לפי נפח מנוע).

ועדיין אני לא מרגיש כאילו מכניסים לי את השטרונגול. למה?

כי פה טסט זה פעם בשנתיים, ופה אין קומבינות ובודקים אותך במשך שעה ואתה יודע שיצאת עם רכב שנבדק במאה אחוז לטובתך.

כי אף אחד לא חופר לי בביטוח לאופנוע (רשיון מתלמד ל125 סמק - 400 יורו לשנה לדוגמה).

כי קניתי את הרכב שלי בעשר אלף שח עם 60 אלף קילומטר כשהכל עובד ואף אחד לא דפק אותי.

כי לא בכל מקום שאליו אני הולך אני מרגיש שאני צריך צנצנת וזלין כדי שיכאב פחות מה שיכניסו לי כמעט בכל עסק שרוצה את הכסף שלי.

וכי אני מרוויח יותר בעבודה הגונה שבארץ לא הייתי מקבל גם עם תואר ראשון.

אז כן ארץ ישראל חשובה לי מאוד, יש לי שם משפחה, שורשים, עשיתי צבא 3 שנים בחיל הים והרגשתי גאה.

ואני לא מבקש לימודים חינם, אבל אני מבקש חופש.

שיתנו לי להנות מהמעט שיש לי, שיהיה לי אוויר לנשום אחרי העבודה הקשה זה הכל.

אבל לצערי גם זה אין בארץ.

תבינו אני מאלה שלא עזבו כי "חרא בארץ" עזבתי מסיבות אחרות לגמרי (האישה לעתיד), אבל אחרי שנה וחצי פה,

ההבדלים ממש חורים לי, פשוט כואב לי לראות לאן המדינה הזאת מתדרדרת, כואב לי על אחיי שעושים צבא עכשיו, מה להם יהיה אחר כך?

כמו שזה נראה עכשיו כל אחד בממשלה חושב שהוא חייב לשנות משהו כי כל כך רע, ומה שהם עושים בעצם זה לנסות לשלוט יותר באזרחים (כי כך אפשר לשלוט על הנתונים וגם לעשות יותר כסף לא) ולקחת להם את המעט חופש שנותר.

אני אומר לכם, לא רחוק היום שכל זה יתפוצץ, ומבחינתי עדיף כמה שיותר מהר, כי בזמן הזה שכל ה"פרוייקטים" האלה מחזיקים מעמד, יותר ויותר צעירים ואנשים טובים וכל מיני משכילים, בורחים מהארץ הזאת כי נגמר להם האוויר.

בקצב הזה, לא רחוק היום שלא תיהיה יותר מדינה לעם היהודי, כי הם יברחו ממנה.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

לא יעלו את המס על הדלק כי הוא הוא כבר גבוה מספיק ואי אפשר לסחוט מהתפוז הזה עוד, לפחות לא מהצד הזה.

מה עושים ? מסובבים קצת וסוחטים מצד אחר.

משום מה תמיד הפתרון במדינה הזו זה עוד מיסים, אנשים פה מדברים על מע"מ ועוד משווים למדינות אחרות. זה לא רק המע"מ, זה המס על המשכורת והמס שאתה משלם בנוסף למע"מ על כמעט כל דבר שאתה רוכש כאן, אם זה רכב, דירה, סיגריות, מוצרי חשמל , מס מים ועוד ועוד ועוד (ועוד הרבה).

תאכלס, בסופו של דבר אתה משלם כמעט 80% (אם לא יותר) ממה שאתה מרוויח למדינה.

ההבדל בין מי שחי כאן לבין מי שחי במדינה נורמלית הוא ששם אתה יכול לאפשר לעצמך חיים סבירים ונוחים גם אם אתה נגר\מוכר בחנות\משהו שהוא לא משרת הייטק, פה אתה צריך שתי משרות היי טק בשביל לנהל חיים סבירים.

זה כבר באמת בלתי ניסבל, אנחנו מדינה של פראיירים שנותנת למנהיגה המנוולים לדרוך עלינו שוב ושוב.

אנחנו ממנים מכיסינו פרזיטים בכנסת, בממשלה,בישיבות ובגופי ציבור שונים ומשונים שאני ואתם לא יודעים עליהם.

המעבר למדינה נורמלית בחיים לא קרץ לי כמו שהוא קורץ לי היום, זה כבר הפך להיות משפיל.

פורסם
מיסוי מהגבוהים בעולם על מכוניות...

קשה מאוד לחיות בישראל טוב,ההרגשה היא שעושקים אותך כל הזמן.

זה מה שקורה כשאין כח צרכני אמיתי במדינה. משהו שקיבלתי במייל תפוצה - http://www.nonewcar.co.il

לדעתי קשה יהיה לגרום לישראלים הפראיירים לעשות משהו, אבל לפחות מישהו מנסה...

• תוכן חדש...