Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני יודע שיש כמה שרשורים בנושא, אלא שהענין שלי לא בא על פתרונו מהם.

יש לחבר רכב מודל 94, טויוטה קרינה, יד ראשונה, רשומה על שמו.

הוא קנה את הרכב כתייר, ועדיין יש לו מעמד כזה, אם כי הוא גר בארץ רוב הזמן [אחת לתקופה הוא חייב לטוס לחו"ל כדי לשמור על מעמדו כתייר].

ברשיון הרכב מצויינת הגבלת מכס - "לצורך העברת בעלות ... אילת, ינהג בעל הרכב או בן זוגו".

לפי מיטב ידיעתי ההגבלה הנ"ל אמורה לסור באופן אוטומאטי אחרי 5 שנים מיום הרכישה, וגם אם קורה שהיא עדיין מופיעה, פניה בפקס למכס פותרת את הבעיה.

במקרה דנן, לא רק שההגבלה עוד מופיעה, ולא די שבפנייתו למכס בפקס הם לא הורידו אותה, אחרי שאחותו הלכה למכס בעצמה, ונפגשה עם מליון ואחד אנשים, הובהר לה שאם לא ישולמו המיסים על הרכב, כ - 8000 ש"ח, ההגבלה לא תוסר עולמית.

שם לא ידעו להסביר לה מדוע.

בכל אופן, מאז עברה תקופה, ובחודשים האחרונים הרכב מוטל כאבן שאין לה הופכין, כי יש לו בעיה בראש מנוע [עבר טראומת התחממות], ובמחשב [הרכב לא מניע לא רק בגלל הבעיה במנוע].

השאלה היא: האם ניתן למכור את הרכב באופן חוקי לפירוק בלי להסיר את המגבלה הנ"ל?

האם ניתן להסיר את המגבלה בכל זאת? יתכן שיש בעיה טכנית בלבד?

סליחה על האריכות, ותודה מראש.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

מה מגיע לו ומה לא אתה יכול לקרוא כאן.

לדעתי אתה מתבלבל בין זכויות של עולה חדש/תושב חוזר לבין זכויות של תייר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כנראה שאני מתבלבל. אם מישהו יוכל להבהיר לי, אשמח מאוד.

כמו"כ, מה ניתן לעשות במצב הנוכחי?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

הגבלת מכס שניתנה לעולה חדש או תושב חוזר - ניתן להסירה כעבור שנים אחדות.

הגבלת מכס שניתנה לתייר תוסר רק לאחר שהתייר ישלם את ערך המיסים העדכני.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אז נסכם:

כיון שמדובר בתייר, אין אפשרות להסיר את המגבלה, ומתוך כך אין אפשרות למכור את הרכב [תיקון הרכב כ 7000 ש"ח + מיסים 8000 ש"ח. לא שווה].

השאלה שנשארה לבירור: ניתן להוריד אותו מהכביש ולמכור לחלפים בלי לשלם את המיסים?

תודה לעונים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בדוק מה המחירון של הרכב כמשומש לפני שאתה אומר לא שווה. יכול להיות שכלכלית כדאי לו לתקן ולהמשיך לנסוע עוד מס' שנים.

הערך המוחלט של המיסים יורד ככל שמחירון הרכב יורד.

לדוגמה: אם מחירון הרכב כיום עומד על 16,000 והמיסים הם 8,000, אזי כשמחירון הרכב יעמוד על 6,000, המיסים יהיו כ-3,000. (המספרים להמחשה בלבד וכל קשר למציאות הוא מקרי בלבד).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

האיש מעל גיל 70, ולא מתכנן להשקיע סכום של 15000 ש"ח כדי ליסוע ברכב מנהלים עתיק. המחירון זהה פחות או יותר לסכום הנ"ל.

מה עם פירוק? יש מצב למכור על אף המגבלה?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אם הוא מתכוון להמשיך לנסוע ברכב, הוא צריך להשקיע רק בשיפוץ ולא במיסים.

במכירה לפירוק הוא יקבל כמה מאות שקלים.

לגבי הורדת הרכב מהכביש - אני לא זוכר במדוייק ומשהו מעומעם מסתובב בזיכרוני שכנראה לא ניתן, אם כי כשאני חושב על זה בהיגיון, אין סיבה שלא יאפשרו להוריד רכב שכזה מהכביש. את הנושא הזה כדאי לבדוק באתר רשות הרישוי ואם אין שם תשובה, אז פשוט לגשת לשם ולנסות להוריד את הרכב מהכביש - יכול להיות שתצליחו.

.

• תוכן חדש...