Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה| שאלה שמטרידה אותי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני נגש לטסט עוד מאת.

עכשיו מה שהמורה שלי לימד אותי בקשר לעצירת הרכב זה: ללחוץ על הבלם עד להגעה למהירות מספיקה כדי להוריד להילוך אחד למטה ואז קלאץ' ולהוריד להילוך הרצוי (למשל מרביעי לשלישי),וככה לעשות עד שמגיעים לעצירה מוחלטת בהילוך שני.

וככה גם אני עושה.

עכשיו לפני כמה זמן באו אלי כמה חברים ביציאה שזה לא נכון ולא טוב לרכב,בדיוק ההפך ממה שאמר לי המורה שלי.

עכשיו אני נוטה להאמין יותר למורה אבל אמרתי כדי לשאול.

והשאלה מופנת ליום יום,איך עוצרים ביום יום אנשים שיש להם כבר הרבה זמן רישיון,לא איך אני צריך לעשות כדי לצאת "בסדר" אצל הטסטר..

תודה לעוזרים.

פורסם

כדי לעבור טסט לומדים אצל מורה לנהיגה, אח"כ יהיה לך מלווה שילמד אותך קצת פרקטיקה.

כדי ללמוד לנהוג לוקחים קורס בנהיגה מתקדמת.

שני הדברים האלה לא נעשים בהתכתבות - בוודאי לאחד שחסר ניסיון.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
כדי לעבור טסט לומדים אצל מורה לנהיגה, אח"כ יהיה לך מלווה שילמד אותך קצת פרקטיקה.

כדי ללמוד לנהוג לוקחים קורס בנהיגה מתקדמת.

שני הדברים האלה לא נעשים בהתכתבות - בוודאי לאחד שחסר ניסיון.

.

אחי אני לא מבקש ממך שתלמד אותי לנהוג.

שאלתי סה"כ איך אתה עוצר את האוטו שלך,ועם סוג העצירה שתארתי למעלה באמת לא "בריא" לרכב.

זה הכל מה קורס לנהיגה מתקדמת עכשיו.. :?

פורסם

בטסט, תשתמש בבלימה משותפת של בלם הידראולי (דוושת הבלם) וה"בלם-מנוע" כלומר: הורדת הילוכים.

בנהיגה נורמלית, לרוב אין צורך להוריד הילוכים באופן רציף. בלמים מודרניים יעצרו אותך מצויין כי זהו תפקידם, ולא צריך לא להוריד מהם מעמסה ולא "לנפח" את הבוסטר של הבלם. שילוב של בלימת מנוע יכול ליצור בלימה לא אחידה, ובתנאים חלקים אף ליצור דראג עם המנוע, מה שבמקרה קיצוני (וזה כבר פחות רלוונטי בנהיגת כביש רגילה בישראל) יכול לנעול את הגלגלים המניעים. בכל מצב, הורדה כזאת, בייחוד ללא הקפצת הטורים, תגרום לשחיקה מוגברת של הקלאץ' והתיבה. רצוי לציין שלא להוריד הילוכים לאו דווקא יחסוך לא דלק. עם זאת, שיפוץ תיבת הילוכים יקר הרבה יותר מהחלפת רפידות בלם.

ישנה הטענה שאולי תצטרך להישאר בהילוך לצורך האצה, אם אתה מאט לקראת רמזור שפתאום נהיה ירוק, או אם רכב מאחור מתקרב אליך במהירות. עם זאת, במהירויות עירוניות, תחום ההילוכים האפשריים הוא מצומצם, ואפשר לשלב בקלות הילוך ראשון או שני. הרעיון הוא להישאר בהילוך שבו אתה מתחיל את תהליך הבלימה עד שאתה מתחיל להרגיש חוסר ב"סחיבה", ואז לשלב הילוך נמוך (ראשון), או פשוט ללחוץ קלאץ' עד לעצירה. אגב, כתלמיד נהיגה, מורה שהתחלף עם המורה שלי המליץ לי להשתמש בשיטה הזאת.

אתה צריך להשתמש בהילוכים רק בירידה ממושכת, וגם אז לא מדובר במעבר מתמיד בין הילוכים ו"פמפום", אלא בקביעת הילוך קבוע (שלישי, שני) ושימוש קל יחסית בבלם הרגל לפי צורך, עם הרפיות מתוזמנות. העיקר, גם בירידות וגם בבלימה רגילה, לא לשלב ניוטרל.

בקיצור: תלחץ על הבלם, אחר כך תלחץ על הקלאץ'. תעצור, שלב ניוטרל.

ואל תתייחס בזלזול לקורס נהיגה מתקדמת, זה חשוב. לא קריטי, אבל בכל זאת חשוב מאוד (וכמובן נורא כיף).

פורסם
בטסט, תשתמש בבלימה משותפת של בלם הידראולי (דוושת הבלם) וה"בלם-מנוע" כלומר: הורדת הילוכים.

בנהיגה נורמלית, לרוב אין צורך להוריד הילוכים באופן רציף. בלמים מודרניים יעצרו אותך מצויין כי זהו תפקידם, ולא צריך לא להוריד מהם מעמסה ולא "לנפח" את הבוסטר של הבלם. שילוב של בלימת מנוע יכול ליצור בלימה לא אחידה, ובתנאים חלקים אף ליצור דראג עם המנוע, מה שבמקרה קיצוני (וזה כבר פחות רלוונטי בנהיגת כביש רגילה בישראל) יכול לנעול את הגלגלים המניעים. בכל מצב, הורדה כזאת, בייחוד ללא הקפצת הטורים, תגרום לשחיקה מוגברת של הקלאץ' והתיבה. רצוי לציין שלא להוריד הילוכים לאו דווקא יחסוך לא דלק. עם זאת, שיפוץ תיבת הילוכים יקר הרבה יותר מהחלפת רפידות בלם.

ישנה הטענה שאולי תצטרך להישאר בהילוך לצורך האצה, אם אתה מאט לקראת רמזור שפתאום נהיה ירוק, או אם רכב מאחור מתקרב אליך במהירות. עם זאת, במהירויות עירוניות, תחום ההילוכים האפשריים הוא מצומצם, ואפשר לשלב בקלות הילוך ראשון או שני. הרעיון הוא להישאר בהילוך שבו אתה מתחיל את תהליך הבלימה עד שאתה מתחיל להרגיש חוסר ב"סחיבה", ואז לשלב הילוך נמוך (ראשון), או פשוט ללחוץ קלאץ' עד לעצירה. אגב, כתלמיד נהיגה, מורה שהתחלף עם המורה שלי המליץ לי להשתמש בשיטה הזאת.

אתה צריך להשתמש בהילוכים רק בירידה ממושכת, וגם אז לא מדובר במעבר מתמיד בין הילוכים ו"פמפום", אלא בקביעת הילוך קבוע (שלישי, שני) ושימוש קל יחסית בבלם הרגל לפי צורך, עם הרפיות מתוזמנות. העיקר, גם בירידות וגם בבלימה רגילה, לא לשלב ניוטרל.

אההההה אוקיי..

אז אחרי שעוברים טסט ומתחילים לנהוג לבד משתמשים בבלם ההידראולי כדי לעצור..

סבבה,תודה.

פורסם

כשאני נהגתי בהילוכים, בלמתי תוך כדי הורדת הילוכים בהתאמה (כמו שהמורה שלך מסביר). אצלי לבד הרכב עשה כ-250,000 ק"מ ב-4 שנים ואפס תקלות בגיר. ב-195,000 החלפתי קלאץ'.

יכול להיות שאם הייתי נוסע כמו ש-Geler GasGroupie ממליץ אולי לא הייתי צריך להחליף קלאץ :?:

מצד שני יכול להיות שבמקום להחליף 7-8 פעמים רפידות, הייתי מחליף 20 פעם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כמה קשקשת בשביל תשובה פשוטה...

תעשה מה שהמורה לנהיגה שלך לימד וזהו.

אחרי 20 שנה על הכביש, כשאני מאט אני מוריד הילוכים תוך כדי האטה, אבל לא תמיד עובר דרך כולם, כלומר לפעמים אני מעביר מחמישי ישר לשלישי או מרביעי ישר לשני. משני אני תמיד מכניס קלאץ' ומגיע לעצירה. משלב לראשון רק כשאני בעמידה.

אבל בטסט תעשה מה שלימד אותך המורה.

דרך אגב, גם כשמורידים הילוכים בזמן ההאטה, עיקר ההאטה מבוצעת על ידי הבלמים.

לא מורידים הילוך במהירות שתגרום לסל"ד לעלות ל 5000 עם בלימת מנוע חזקה, אלא מורידים הילוך רק כשהסל"ד יורד נמוך יותר מהתחום היעיל (נגיד מתחת ל 1500-2000 סל"ד )

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...