רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
שלום. הייתי מעוניין לדעת מה היא התנהגות הנכונה יותר לנהיגה בזמן ירידה ארוכה עם גיר אוטומט: (לצורך עניין כביש מספר 1 מכוון ירושלים לתלאביב) אם הכניש פנוי: האם עלי להשאר בהילוך? או שאני יכול להשאר בניוטרל? מה הם הסיכונים בנושא?
הודעה אחרונה מאת dny, -
- 0 תגובות
- 518 צפיות
שלום לכולם, אני חדשה בפורום וצריכה עזרה לגבי רכישת אוטו. אני בת 20 ומעוניינת לקנות סוזוקי סוויפט. מה אני צריכה לקחת בחשבון? כמה יעלה לי ביטוח? איזה הוצאות יש? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת or_123, -
- 0 תגובות
- 685 צפיות
שבוע טוב לכולם, כבר שבוע אני מחפש ספר רכב לסובארו אימפרזה שנת 2000 עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי אם מישהו יכול למצוא לי אני אשמח. תודה מראש, דודי.
הודעה אחרונה מאת dudi_edri, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אומנם ידיעה מלפני מספר ימים, אך בכ"ז.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי אני רושם על אירוע שקרה לחבר שהוא נהג חדש ולדעתי ההתנהלות לא הייתה נכונה: חברי נסע בכביש 75(מי שיודע מקרית טבעון לכיוון יוקנעם) שם יש סיבוב מסוכן, הוא נסע כל הדרך כשהוא לוחץ על הברקס ולקראת הסיבוב שם לב לשלט "סיבוב מסוכן" ולכן בדק את המהירות 40-50 קמ"ש ולחץ על הברקס כדי להאט. באותו יום היה גשום והרכב לא האט אלא החליק ולכן הוא לחץ על הברקס חזק וכתוצאה מכך הופעל הABS ובעקבות החלקת זנב הרכב פגע בבטונדה והתהפך. לנהג שלום, אף אחד לא נפגע והרכב טוטאלוס. באותו יום שוטרים שהגיעו למקום לקחו לנהג את רישיון הנהיגה ונקבע לו פגישה אצל בוחן תאונות. הוא הגיע לבוחן תאונות ושם סיפר את האירוע שלא היה כלום והשוטר אמר לו שכנראה ישללו לו את הרישיון ל60 יום + בסופו של דבר הוא י…
הודעה אחרונה מאת _יניב, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://subaru-offroad.blogspot.com/2009/11/ken-blocks-trax-sti-snowmobile-impreza.html
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
- 0 תגובות
- 633 צפיות
שלום, איך אני מוצאת אינפורמציה לגבי תאונה שחברת הביטוח טוענת שהרכב שלי עבר, ולא מוכנה להציג לי מידע לגביה?
הודעה אחרונה מאת LenaBru, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום רב, היום בשעה טובה ומוצלחת קבלתי את המכונית החדשה שלי - גולף, דור 6, TSI מנוע 1.4 עם 122 כוחות סוס. הייתי שמח לקבל מידע לנושאים הבאים. - אני מתעניין במגני רוח לכל הדלתות - חלונות כהים (כאלו שגם יחשירו את מה שקורה בתוך הרכב, יגנו מפני אור השמש וגם יגנו מפני חום השמש) - אני מחפש בנרות דיגלון קטן של VW/גולף עבור הצבה על השימשה הקדמית. - מסיעה נכונה עם הגיר הקיים ברכב - DSG - נסיעה נכונה עם מגשי הטורבו (שמעתי כל מיני דברים על תחילת הנסיעה וסיום הנסיעה). שמעתי שאתם התותחים בחברה הישראלית לדבר ולכן אני מבקש את עזרתכם אודה לעזרתכם.
הודעה אחרונה מאת UnK, -
-
- 16 תגובות
- 4 אלף צפיות
לצערי עשיתי תאונה וזאת ההשתתפות העצמית שדורשים ממני - התיקון רציני (מעל 6000 ש"ח) אבל אני עדיין תוהה אם זו השתתפות עצמית סבירה.
הודעה אחרונה מאת supermanman, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 642 צפיות
ערב טוב קיבלתי דוח על חנייה בתחנת אוטובס היום הדוח הוא 250 שקל , אם אני משלם אותו תוך שבועיים אני מקבל הקיצוץ של ה50% ? או שזה תקף רק על חנייה בכחול לבן ?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
האם אפשר להשיג פנסי ערפל לטויוטה קורולה 2003-2007 תודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהוא שמע אם היא באה ומתי? שמעתי שיש לה מנוע 1.8 גלגלים 17 ועוד....................
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כתבת The Marker: שר התחבורה יוזם: מס הקנייה על רכב יצנח בשליש ל-60%; החיסכון לצרכן: כ-20 אלף שקל http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20091105_1125975&log=true
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 4 תגובות
- 812 צפיות
היי, נתקלתי באתר במקרה http://www.rri.se/index.php אפשר למצוא בו גרפים של כוח סוס ומומנט לעומת הס"לד לרכבים שונים. אגב, כדי לעבור מיחידות המידה שלהם למומנט (Nm) לקג/מ שנהוג בארץ, יש לחלק ב 9.8.
הודעה אחרונה מאת SurfHigh, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
כפי שרובכם יודעים, לפני כ- 10 חודשים נמכרה הקליאו שהייתה ברשותי ולאחר חיפוש מאומץ של כמה חודשים נקנתה הכלה, פיאט קופה 16VT צהובה במצב יחסית טוב, אומנם נדרש ישור קו כדי להעמיד את הרכב במצב שהייתי רוצה, אבל יחסית האוטו היה מטופל ושמור. עכשיו לאחר שלמדתי את הפיאט, הגיע הזמן כמו שהבטחתי לעשות השוואה בחווית הנהיגה בין שני הרכבים, אומנם הרכבים אינם מאותו סגמנט, אך שני הרכבים הם רכבים ספורטיביים, עם טווחי מחירים דומים ואני מאמין שהיו/יהיו אנשים שיתלבטו בין שני הרכבים. נתחיל דווקא מהפידבקים החיצוניים, יחס הציבור לרכב. בקליאו, בקושי שמים לב אליך בכביש, רק מביני עניין ודבר ידעו מה מתחבא מתחת למכסה המנוע, רוב האנשים יחשבו שזו "סתם עוד קליאו", רק לעיתים משתרבב לך איזה חיוך קטן …
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
-
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום היום בשעה 1:00 נסעתי עם מוזיקה, אני לא יגיד שחלש אבל באמת שלא בצורה רצינית. המשכתי בנסיעה ואז נידת (של יחידת אשלים) אמרה לי לעצור בצד, והביאו לי דוח בסך 290 ש''ח על רעש באזור מגורים. זה דוח של עירייה, והבנתי גם מחברים שאפשר לערר על הדוח הזה ולבטל אותו. הוא רשם: ''הפעיל מערכת סטראיו מרכב פרטי בשכונת מגורים'' יש דרך לבטל את הדוח הזה?
הודעה אחרונה מאת TheHunter88, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כולי רותח מעצבים שאין לתאר. אחי הגדול חוזר היום הביתה ומעיר את תשומת לבי שנגנב מהרכב משהו מהטמבון כהגדרתו, יש לציין כי הרכב הינו פאסאט 2003. כאשר אני יורד לרכב אני מגלה כי גנבו לנו חלק מהטמבון וליתר דיוק בדפנות ימין ושמאל בטמבון למטה יש שני חתיכות כאלו מפלסטיק שבאחד מהם חשקו הגנבים ופשוט עקרו אותו (כנראה מסתבר שזה ישב שם עם קליפסים). מה לעשות? לאחל להם כבר את כל המחלות ולא יודע מה שיקרה להם איחלתי בקול רם וגם בלב... מצרף תמונה זה לא האוטו שלי- הפלסטיק הוא זה שיושב בו פנס הערפל (אצלי נגנב הימני) רק שבדגם שלי לא היה פנס ערפל והחלק היה אטום. http://img301.imageshack.us/i/passat.jpg/
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
זהו חברים, אחרי שנה וחצי ומעל 25K ק"מ ארוכים ומהנים - הפביה נמכרה ונמסרה לפני מספר דק' לבעליה החדשים והמאושרים. אחרי לא מעט טלפונים ולא מעט עיכובים - הגיע הבחור הרציני, שידע בדיוק מה הוא רוצה ומה הוא מחפש. הוא דרש לקחת את הרכב לבדיקה וכמובן שהסכמנו, הרי אין מה להסתיר. הרכב נלקח לקומפיוטסט בא.ת הישן בראשון - הבדיקה ערכה כחצי שעה. אני מוכרח לציין שהיה מאוד משעשע לראות את הבוחן שובר את הראש לגבי הגג הלבן - האם הוא מקורי או צבוע מקומית. הבוחן יצא עם הרכב לסיבוב ואנחנו המתנו בחדר ההמתנה. הבוחן חזר וקרא לנו לחדרו - הוא פתח את השיחה בכך ש"הרכב חדש דנדש" ואין בו שום ריג'קט, למעט איזון גלגלים לקוי מקדימה. סה טו. כמובן שההמשך ברור לחלוטין - הקונה ואחיו לא התר…
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
אני זוכר שהנושא כבר היה בעבר אבל אני לא מוצא אותו. מבחינה בטיחותית חד משמעית עדיף להיות בהילוך משולב על זה אין ויכוח. אני שואל מבחינת בלאי לרכב, בעמידה של דקה עד דקה וחצי (רמזור ממוצע) האם ניוטרל עדיף מבחינת צריכת דלק ובלאי מאשר הילוך משולב (בגיר ידני אם זה משנה בכלל) וקלאץ' לחוץ למשך כדקה+-? ומה לגבי בלם היד? האם עדיף להרים אותו או להישאר בלחיצה על דוושת הבלם? איפה הבלאי גדול יותר?
הודעה אחרונה מאת אספnot, -
-
- 7 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
תמיד חשבתי שאם כאשר אני נותן זכות קדימה ויש רכב שלא נמצא בתיב שאני נכנס אליו (כמו בתמונה) אז אני יכול לנסוע. אבל היום בבוקר קרה דבר מעניין, היה בדיוק המצב המתואר בתמונה ולקראת סוף פניה שמאלה שלי צפר לי הנהג במכונית הכחולה וראיתי שהוא עבר לנתיב שלי בגלל שבהמשך הדרך (בערך 200-300 מטר) חנו מכונית. אני חושב שאם הוא היה נכנס בי, הוא היה אשם כי לכעורה בעיה שלו שהוא עובר לנתיב שבו מכונית לפניו מסיימת פניה או שאני באמת צריך לתת זכות קדימה לכל הנתיבים כדי שלא יקרו מצבים כאלה? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני סטודנט להנדסת מכונות באונ' בן גוריון. בתחילת שנת הלימודים הנוכחית החלטנו להרים את פרויקט מכונית מרוץ שננטש ע"י האונ' בשנת 2006 עקב מחסור במימון. הרכב כרגע חצי מוכן וקבוצת סטודנטים החליטה להמשיך אותו ללא עזרה כלכלית מצד האונ' ולהשתתף בתחרות הSAE http://students.sae.org/competitions/formulaseries/fsae/ התכנון של השלדה(מגנזיום) בוצע מ 0 ויש הרבה פתרונות הנדסיים מעניינים אחרים. אפשר לקרוא על זה יותר באתר הבית החדש שלנו שנמצא כרגע בשלבי בניה http://www.wix.com/mech_eng/FSAE על מנת להמשיך לעבוד על הפרויקט אנו זקוקים לספונסרים ולעזרה בפרסום. כל מי שמתענין בתחום ויכול ורוצה לעזור שיצור איתי קשר במייל [email protected] כמו כן אשמך לענות על תשובות …
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
באוקטביה TSI החדשה, עם כיבוי המנוע ללא כיבוי האורות - לא קיים כלל זמזם התראה. לדאבוני, לא תמיד אני זוכר לסגור את כפתור האורות ביום. האם ההתנעה עם אורות דולקים (לא תמיד ניתן להבחין, כאמור בעיקר ביום, שהם דולקים) נגרם במצטבר איזה שהוא נזק? לציין, שלא נשארת כל תאורה דולקת עם כיבוי המנוע ללא כיבוי כפתור האורות, ואין השהייה של הדלקת האורות לאחר התנעת המנוע. ככלל, הייתי שואל מה ההגיון שאימצו ב"סקודה" לביטול הזמזם? באותו עניין: האם אפשר לא לכבות עם המזגן עם כיבוי המנוע? תודה, למתייחסים.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 1 תגובות
- 809 צפיות
עדיפות לתחנה של סונול או דלק למה אני לא מרוצה מהסולר של פז ודור אלון, מרגישים שהרכב מזייף איתו תודה
הודעה אחרונה מאת iking, -
- 0 תגובות
- 595 צפיות
אני מעוניין לקנות סמארט, מה שמצאתי פה בארץ למכירה יד שניה בתקציב שלי (45K בערך), הן רק השנים 04' או 03' עכשיו, אני רוצה צבעים יפים עליה וקילומטראץ' נמוך, כל ה2004 הלבנות-שחורות\שנהב-שחור הן בעלות קילומטראץ' גבוה (ביד2), מצאתי 2 2003 מהאזור שלי עם ק'מ נמוך (כ70,000) עם הצבעים שאני רוצה, אבל מנוע קטן ב100 סמ'ק מה2004, שבגדלים כאלה זה דיי משמעותי. אז אני מחפש בעקרון מידע על מנועי ה600 סמ'ק שלהם ועל מנוע ה700 סמ'ק, לא מצאתי באינטרנט, אשמח אם אתם תצליחו להפנות אותי לאתרים טובים, שיראו כמה עושה מ0 ל100, כ'ס, מהירות מירבית וכל זה... ואם יש לכם מידע או אתרים טובים שאני יכול קצת יותר להחכים על הסמארט, אשמח לקבל, תודה
הודעה אחרונה מאת idan ezon, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
http://www.panet.co.il/online/articles/1/2/S-243254,1,2.html איך לעזאזל הבמוו התרסקה ככה ?! פשוט נמחצה. התוצאה, 5 פצועים קשה.
הודעה אחרונה מאת שניר106, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם יש חומר שמרחיק חתולים? האם הברירה היחידה היא לקנות כיסוי? זה לא עבדות לשים כיסוי כל יום לפעמים פעמיים ביום? יש לי חניה פרטית מקורה. כל פעם שאני נכנס עם האוטו, מלוכלך או נקי, מובטח לי שלפחות חתול אחד יתנחל עליו. בהתחלה לא הפריע לי כי חשבתי שאם הם לא שולים ציפורניים לא ייגרם נזק. אבל משך הזמן בכל זאת האוטו נשרט (בעיקר כשהוא נקי וחלק.... הם מתחלקים כנראה ואז האינסטינקט שלהם הוא לשלוף ציפורניים) וגם נוזלי חתולים מכל מיני סוגים שנשארים על האוטו ומכתימים אותו לצמיתות. בקיצור כאב ראש וצביטה בלב שהצבע נהרס.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אוקיי אני חדש בפורום ולא יודעתי איפו לישאול את זה בידיוק, אז ככה יש לי פג'ו שנת 1991 דגם 309SX, ועבר עלייה הרבה כמו שאומרים והיא ניראת במצב ממש ממש לא משהו קנינו אותה אני וחבר שלי בישביל נסעיות לא גדולות בעיר [בזמן שהוא בצבא האוטו שלי בזמן שהוא חוזר האוטו שלו ] וניגמר בזה שהוא קנה ממש ממש אוטו לא משהו עם הרבה בעיות אז חשבתי לימכור אותה אבל בכללי אף אחד כבר לא יקנה אותה אז חשבתי פירוקיה [כי לברזל יביאו רק 500 שקל ] אז רציתי לדעט כמה הפירוקיה תיתן לי על האוטו ועם שווה ביכלל להעיף תאוטו כמו שאומרים או לישמור שיהיה ליופי
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
בדובאי נפתחה חנות הגדולה בעולם למכירת פרארי, עם חנות בוטיק בגדול 1000 מטר. בפתיחה נכחו נהגי פורמולה 1 של פרארי, רייקונאן ופסיקלה. הפארק עצמו יפתח במשך 2010, כאשר גודלו יהיה 200 אלף ריבועים. גודל סמל הסוס של פרארי הינו 66 מטר.. http://www.youtube.com/watch?v=x6lpDyYycoE דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. http://www.youtube.com/watch?v=wA37I7p0_fo דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 8 תגובות
- 19.7 אלף צפיות
קראתי מה התנאים לקבלת רישיון זה באתר משרד הרישוי, רציתי לשמוע ממישהו שקיבל את הרישיון הזה מה הוא עבר על מנת לקבל אותו? וזה סוג הרישיון שרואים מיניבוסים של כל מיני חברות הסעות על הכביש נכון? כמו SAVANA, TRANSPORTER, SPRINTER אני לא מדבר על מוניות שירות.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
http://www.evo.co.uk/features/features/240343/top_10_greatest_drivers_cars.html?CMP=NLC-Newsletters&uid=20c0cd9de799306209d7eff276ea2942 ובמקום החמישי והשביעי.....
הודעה אחרונה מאת sronis,