Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שרובכם יודעים, לפני כ- 10 חודשים נמכרה הקליאו שהייתה ברשותי ולאחר חיפוש מאומץ של כמה חודשים נקנתה הכלה, פיאט קופה 16VT צהובה במצב יחסית טוב, אומנם נדרש ישור קו כדי להעמיד את הרכב במצב שהייתי רוצה, אבל יחסית האוטו היה מטופל ושמור.

עכשיו לאחר שלמדתי את הפיאט, הגיע הזמן כמו שהבטחתי לעשות השוואה בחווית הנהיגה בין שני הרכבים, אומנם הרכבים אינם מאותו סגמנט, אך שני הרכבים הם רכבים ספורטיביים, עם טווחי מחירים דומים ואני מאמין שהיו/יהיו אנשים שיתלבטו בין שני הרכבים.

נתחיל דווקא מהפידבקים החיצוניים, יחס הציבור לרכב.

בקליאו, בקושי שמים לב אליך בכביש, רק מביני עניין ודבר ידעו מה מתחבא מתחת למכסה המנוע, רוב האנשים יחשבו שזו "סתם עוד קליאו", רק לעיתים משתרבב לך איזה חיוך קטן מחובב רכב שיודע להעריך, אולם משפטי ה-"מוכר?!" לא פוסחים על הרכב.

בפיאט זו היא אופרה אחרת לגמרי, אין נסיעה שאתה לא מסובב ראשים של אנשים, אנשים לא ממש יודעים איזה רכב זה, יש כל מיני שאלות, "זאת פורש?" "למבורגיני?", "חח אתה צוחק עליי, זאת פיאט?!".

העיצוב של פינינפארינה היה ונשאר רענן, עיצוב עם נגיעות של פרארי ואלפא, ללא ספק עיצוב מדהים!

מבחינת איכויות חומרים, הדור השני של הקליאו מאוד מאובזר, החל מבקרת אקלים, מגבים שמכווננים את עצמם לפי כמויות הגשם שיורד, פנסי קסנון ועד למושבי עור, היא נותנת אווירה מאוד טובה.

אך איכות ההרכבה של החומרים לא ממש טובה, אם אתה גר באיזור עם כבישים באיכות ירודה, הקליאו תתחיל לקרקש ויווצרו לך רעשי פלסטיק חדשים כל כמה זמן.

לעומת זאת הפיאט, כמו הקליאו גם היא מאובזרת מאוד, מושבי עור של ריקארו, עיצוב פנים מדהים עם הפס בצבע הרכב, ואיכות ההרכבה מצוינת, אין רעשים, האקוסטיקה של הרכב מצוינת, ברגע שאתה סוגר את הדלת הכבדה נוצר לך חלל אקוסטי מדהים, לא צריך מערכות בשווי אלפי שקלים, להתקין בידודים בדפנות הרכב, מספיק 4 רמקולים טובים ויש לך סאונד מדהים.

נעבור לאחזקה, מבחינת אחזקה שוטפת ביום יום, הקליאו יותר זולה, ביטוחים יותר זולים, צריכת דלק הרבה יותר טובה (בסביבות ה-1:10 לעירוני ועד 1:16! בבינעירוני), לעומת הפיאט שאוכלת 1:7-8 בעירוני ו1:11 בבינעירוני.

מבחינת אמינות, שני הרכבים הפגינו אמינות טובה, בפיאט יש טיפה יותר תקלות אך זה מובן מרכב בן 13, לעומת רכב בן 6.

הדבר המקומם בצרפתית החמה זה טיפול הטיימינג שצריך להעשות ב120K ק"מ או כל 5 שנים אם אני לא טועה, עלות הטיפול בקרסו 9K ש"ח! אומנם אפשר לעשות את זה לבד ע"י יבוא חלקים מאיביי בהרבה פחות, אבל זה עדיין יוצא עסק יקר.

בפיאט בנתיים לא נתקלתי בתקלות שעלות טיפולן כ"כ יקר, אבל אולי אני עוד אופתע בעתיד.

הדבר שצריך לשים לב אליו בפיאט זה שהטיפולים נעשו בזמן, ושדאגו לרכב מבחינת שמנים סינתטיים ומים ירוקים של פראפלו, מי שלא מטפל ברכב הזה, הרכב מחזיר לו, ובגדול, הפיאט מאוד עדינה.

עכשיו לחלק המעניין ביותר, שלשמו קונים רכבים ספורטיביים, התנהגות, כוח, פוטנציאל שיפורים וכו'...

הקליאו, מה עוד אוסיף על מה שנאמר על הרכב, רכב מאוד מהנה לנהיגה, זנב שעם משחקי העברות משקל יוצא לך בקלות, רכב עם יכולות דינמיות מצוינות, מבחינת כוח, המנוע של הדור השני יותר גמיש ונותן כוח מסל"ד יותר נמוך, המשיכה יותר ליניארית, וכאשר עוברים את ה4K סל"ד הרכב מקבל מאין זריקת אדרנלין נוספת ונורה קדימה, רכב מהנה ביותר, בהחלט מרגישים את ה172 כ"ס, מבחינת ההגה, תקשורת מעולה עם הנהג בכל הנוגע להגעה למגבלות הרכב, אתה יודע בדיוק מה הרכב חווה.

מבחינת פוטנציאל שיפורים, לא גבוה מאוד, רכב אטמוספרי, תא מנוע צפוף, אין מקום להכניס סיכה.

צריך הרבה כסף כדי לתת תוספת כוח למנוע, מבחינת שילדה יש הרבה שיפורים שיתנו לך הנאה מוגברת מהנהיגה.

נעבור לפיאט, מנוע 2000 טורבו 195 כ"ס, נתוני פתיחה לא רעים בכלל, התנהגות כביש מעולה! הפיאט מרגישה כמו על מסילת רכבת, אתה אומר לרכב לפנות והוא עושה את זה ונדבק לפניות, לא חוויתי דבר כזה, וכדי להוציא אותה להיגוי יתר אתה צריך להיות ממש משוגע, או שלהתקין לה מערכת בולמים ולכייל אותה, ואז ניתן להשתעשע גם במהירויות שפויות, מבחינת היגוי גם בפיאט יש הגה מצוין שמתקשר עם הנהג.

מבחינת כוח בקו ישר, הפיאט מאוד מהירה ובעלת סאונד נחמד ביותר (במיוחד בגרסה מחומשת הצילינדרים), ובתוספת לא מאוד יקרה מוציאים מהמנוע הזה עוד 30-40 כ"ס בקלות, ובכלל מנוע ה16VT שמשותף ללנצ'יה ופיאט הוא בסיס מצוין לשיפורים!

לפי דעתי ההנאה מהנהיגה בפיאט לעומת הקליאו שונה מאוד, בפיאט כיף גם ליסוע נסיעה מנהלתית, לשמוע את הסאונד הזה של המנוע, כיף גם בלי ללחוץ, לעומת הקליאו שאתה מרגיש יותר צורך ללחוץ על הדוושה, שמתי לב שבקליאו הייתי לוחץ עליה הרבה יותר מאשר שאני לוחץ על הפיאט, אבל אולי זה רק אני :).

זהו לבנתיים, אם יש למישהו שאלות, אני אשמח לענות.

הערות והארות, בברכה.

11th July 2007 141.jpg

1.jpg

11th July 2007 142.jpg

DSCF0346.JPG

DSCF0348.JPG

DSCF0349.JPG

DSCF0353.JPG

פורסם

מדהים כמה שנים זה עדיין אחד הרכבים הכי יפים על הכביש.

תתחדש ותהנה!

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

פיאט קופה זה רכב שימשיך לסובב ראשים עוד שנים רבות,

ממש בייבי פארארי

סיקור יפה.

הגג בקליאו מקורי או הרכבה בארץ?

SEAT IBIZA FR '05 150BHP

Designed in Germany Built in Spain Perfected in Israel

פורסם

אחלה סקירה, נהנתי לקרוא.

לא קשה להחליט מי מהכלות יפה יותר.

הלוק של הפיאט מהפנט, אבל עדיין אני שמח שבסופו של דבר נשארתי עם הקליאו שלי :)

נ.ב

אתה עדיין חייב לי סשן צילומים!

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

יוני, מאחל לך ולקפוה עוד הרבה שנים של הנאה!

הקופה בהחלט מהפנטת וכיף מאוד לנהוג בה.

היכן ארז שצריכים אותו...

ארז, תשמיע קול! :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

שאלה לגביי טיפול הטיימינג,

ציינת כי מחיר הטיפול היינו 9 אלף אצל קרסו,האם הנתון תקף גם לקליאו דור ראשון?,אני שמעתי שזה עולה באיזור ה3.5

Porsche 944 turbo

פורסם

תתחדש! אחלה אוטו.

הסיבה היחידה שלא רכש,הסיבה היחידה שלא רכשתי פיאט קופה היא רק בגלל הבעיות בביטוח המקיף.

האם גם אתה נתקלת בסירוב לביטוח הרכב?

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

סקירה מעניינת, נהנתי לקרוא.

איך מסתדרים מבחינת פרקטיות? אפשר להשתמש בקופה כזאת כרכב יום-יומי? תא מטען סביר בגודלו? מושב אחורי שמיש?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• אחראי פורום
פורסם

אחלה סקירה, תודה על השיתוף :-)

הרכב מדהים וישאר כך עוד שנים.

תיקון קטן אחד - פינינפארינה עיצב את פנים הרכב, על הבחוצה אחראי כריס באנגל,

ההוא שאורב לבימרים בחדרי מדרגות אפלים ואז אונס אותם.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
סקירה מעניינת, נהנתי לקרוא.

איך מסתדרים מבחינת פרקטיות? אפשר להשתמש בקופה כזאת כרכב יום-יומי? תא מטען סביר בגודלו? מושב אחורי שמיש?

הרכב אצל משמש כרכב יומיומי ומשרת אותי בצורה יפה.

תא המטען יכול להכיל בקלות ציוד קמפינג לשלושה והמושב האחורי נוח ומרווח.

פורסם
תתחדש! אחלה אוטו.

הסיבה היחידה שלא רכש,הסיבה היחידה שלא רכשתי פיאט קופה היא רק בגלל הבעיות בביטוח המקיף.

האם גם אתה נתקלת בסירוב לביטוח הרכב?

בנוגע לטיימינג בדור 1- לדעתי אותו המחיר כמו הדור ה-2, 3500 זה יכול להגיע אם אתה עושה הכל בעצמך (החל מיבוא חלקים ועד להתקנה).

בקשר לביטוח, זאת באמת בעיה, היו הרבה מקומות שלא הסכימו לבטח כי הם לא מכירים את הרכב הזה, ומי שכן הסכים רצה ממש ביוקר, בסוף מצאנו אצל חבר סוכן ביטוח במחיר יחסית טוב, והיו גם את "מנורה" שהבעלים הקודם ביטח שם והיה מחיר סביר, היית פונה לאחד החברים עם הקופה והיינו עוזרים לך למצוא ביטוח שפוי, בכלל החבר'ה של פיאט ממש תומכים ועוזרים אחד לשני, זה ממש מדהים כמה חברים עם פיאט בכללי וקופה בפרט רכשתי.

אקסודוס- שכחתי לגמרי, אל תדאג אני אקפוץ לאיזור שלך, נעשה סשן מהסרטים!

בקשר למגב, אני מסכים, יטופל בקרוב :)

פורסם

באמת אין מה להשוות בין שני הרכבים לדעתי,

האחת הוט-האצ' סולידית ביותר ללא SHOW OFF והשניה איטלקיה מהממת בעלת הרבה SHOW, פוטנציאל שיפורים (יש כאלה שמגיעים ל300 כ"ס מהמנוע באמינות גבוהה) כח וזנב :)

אני ללא ספק היתי בוחר בקופה, לדעת שיש לך פרח ביד בלב המדבר עושה טוב.

לעומת זאת הקליאו מחזירה קצת על היותה מהנה לנהיגה, תזזיתית וקופצנית יותר.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

לגבי התנהגות ושלדה,הרכב עצמו כסטוק מתנהג בצורה מאוד יפה ביחס להנעות קדמיות נפוצות אחרות בשוק ונותן פייט יפה מאוד במיוחד לאור פער השנים.

כאשר משדרגים את המתלים (VMAXX + KONI SPORT במקרה שלי) מגלים שלדה חדה והגה מתקשר שכל סיבוב הופך לתענוג שאין שני לו.

יוני אם אתה מתארגן על "פקק" למגב האחורי עדכן אותי :lol:

• תוכן חדש...