רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין להזמין נורות לרכב מאתר בחו"ל - הנורה (H7 Philips Diamond Vision ) לפי מה שהבנתי לוקחים מכס מעל 50$ כמה מכס לוקחים על מוצר שכזה? האם אפשר לכתוב להם בהערות של ההזמנה שיכתבו קבלה על 50$ האם זה מקובל באתרים כאלו?
הודעה אחרונה מאת SHW, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://hnn.co.il/gallery8685.html פשוט מפחיד תראו מה שהסוס הזה עשה לאוטו וזה עוד רנו קנגו אם זה היה רכב פרטי לדעתי זה היה נגמר בהרוגים.
הודעה אחרונה מאת Yossi Azaria, -
-
בעקבות ההצפות
מאת Elor-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 930 צפיות
בגלל ההצפות מכוניות רבות נתקעו בתוך המים. השאלה שלי,האם זה גורם לנזל לרכב? עריכה:גם לא ענו לי על השאלה שהעבירו לאשכול על הנהג חדש.. אז בדרך למי שרוצה יכול לענות אם מגדילים את תקופת המלווה,מתי ולכמה זמן... תודה =]
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
-
אתמול חזרתי דרך איילון בשעות הלילה , בערך שעה שתיים . נתקעתי בפקק אדיר באיזור רוקח , לאחר שהגעתי לאיזור התאונה ראיתי R8 מרוסקת ולידה משאית גדולה מאלו שמובילות מכוניות מהנמל . במבט חטוף כמו כל ישראלי סקרן ראיתי שהאאודי קיבלה מכה בחזית , ככל הנראה נכנסה מתחת למשאית או משהו כזה . מחזה שאי אפשר לתאר. האאודי הזאת , יצירת מופת מפורקת לחתיכות . מאחל לנהג כל טוב והרבה בריאות ....
הודעה אחרונה מאת roee, -
- 1 תגובות
- 4 אלף צפיות
בוקר טוב, ניסיתי במשך שעות ארוכות למצוא את המספר של המכס אבל לא הולך לי, אני מבקש את המספר שדרכו אפשר לבקש להוריד מס' על אוטו שנקנה במסגרת של עולים חדשים על מנת להוריד את הרכב מהכביש. יש פה מישהו שהתקשר אולי בעבר למספר הזה והוא נשאר לו רשום בצד? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 תגובות
- 804 צפיות
האם יש משהוא שמתכוון לבקר בתערוכת המכוניות sema בלאס ווגאס החודש?
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, הקפאתי את הרשיונות לרכב שלי, שמועד הטסט הבא היה אחרי 5 חודשים, ההקפאה המשיכה חודשיים, ולאחר מכן ביקשתי שוב להחזיר את הרכב, אמרו לי תמשיך עם הרשיון שלך שמסתיים עוד 3 חודשים, ותקבל הנחה בטסט הבא על התקופה (מקווה שהסברתי). אני רוצה לגשת לשם להוריד את הרכב מהכביש, האם אפשר לקבל כסף על התקופה שקיבלתי כ"קיזוז" או שכבר אין לי מה לבקש ? אני לא זוכר אם התקופה היא חודשיים או 3 (הזיכוי) אבל עדיין ! זה כסף, שלא מוצאים ברחוב.
הודעה אחרונה מאת SpinDr, -
האמת התרשמתי ממנה (ע"פ הכתבה), נראה שתהיה לה פה הצלחה. קרדיט: אתר הגה
הודעה אחרונה מאת shuku999, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
ערב טוב, יש לי כמה שאלות לגבי פיאט פונטו ורכבים באופן כללי: 1. למה משמש כפתור (economicE ) בפיאט פונטו (דגם 2005, אוט') ומה קורה כשאני נוהג במצב זה? 2. האם המנוע צורך דלק בסיבובי סרק? 3.כיצד מטעין האלרטנטור את המצבר ברכב? אפה הוא נמצא? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת petrolhead-18, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום האם יונדאי טראקאן בשנים 2003-2004 הם 7 מקומות?
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום נסעתי בראש העין, פתאום אני רואה משאית יוצאת מאחד הרחובות, עולה על האי תנועה ופונה שמאלה (הנתיב אליו היא יכלה לצאת הוא הנתיב לפנייה ימינה, היא החליטה במקום לפנות ימינה ולעשות פרסה בכיכר שנצאת 10 מטר משם, פשוט לעלות על האי תנועה בכדי להגיע לנתיב הפונה שמאלה). מלבד העובדה שהיא הוציאה עשן שחור ומסריח במיוחד, שמתי לב למספר הרישויי שלה, שאם זכרוני אינו מטעה אותי, הוא היה משהו כמו 180-80, משהו סגנון הזה. האם זה מספר מזוייף?
הודעה אחרונה מאת omerroz, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
לכל חברי האתר בשורה משמחת בפי, סוף סוף יהיו לימודי תואר ראשון בתחום הרכב. מכללת אפקה הודיעה שבפברואר הקרוב היא תפתח מסלול הנדסת מכונות מגמת רכב לראשונה בארץ (Bs.c). הודעה רשמית מהמכללה כנראה תצא בכנס להנדסה במלון דניאל בעוד חודש. כמו כן יש לציין שזה לא הנדסת רכב אלא הנדסת מכונות מגמת רכב.
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
לפני צבא או ממש אחרי... מה הרכב הכי מומלץ מבחינת הכל (כמובן גם מחיר)
- 2 תגובות
- 908 צפיות
לפני כחודש עשיתי טסט במכון בירושלים (מ.מ.מ.) והכשילו אותי בגלל ש"לא רואים טוב את המספר על לוחית הרישוי". זה היה מוזר בגלל שלא היתה שום בעיה בלוחית, הלוחית נראית חדשה והכתב היה לגמרי ברור. הפקידה בקבלה הסבירה לי שיש בעיה בלוחית ו"תמורת 50 ש"ח נכין לך במקום לוחית חדשה" אמרתי שאני לא רוצה ואחרי בירור והעלאת תמונה של הלוחית כאן בפורום הבנתי שזו שיטה של מכוני רישוי להכשיל על בעיות שלא קיימות, ואז הם מציעים לך לתקן במקום. אני מניח שיש להם אינטרס להכשיל כדי שתתקן אצלם במקום בידיעה שלא תתווכח יותר מדאי- כדי לעבור סוף סוף את הטסט. בסופו של דבר צבעתי עם טוש שחור כמה שריטות כמעט בלתי נראות שהיו על המספר בלוחית רישוי, ובפעם השניה העבירו אותי. השאלה היא אם מותר למכון טסט…
הודעה אחרונה מאת yb23, -
- 18 תגובות
- 11.5 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי איביזה FR 2007, אני מחפש המלצה על נורות H& לאור נמוך שנותנות אור בצבע לבן ושמאירות חזק. לא רוצה דמוי קסנון (צבע כחלחל) אל תציעו לי PHILIPS DIAMOND VISION 5000K ,ראיתי אותם על הרכב ולא אהבתי. אני חושב על OSRAM NIGHT BREAKER, יש הצעות אחרות? תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לפני כמה ימים ראיתי פורש פנמרה , רכב מדהים צבע לבן מסתובב לו ברחבי ישראל ... לפנמרה יש את החזית הידועה והמוכרת של פורש , בחלק האחורי העיצוב שלה מדהים . שאפו לגרמנים . מישהו יודע על הרכב הזה ? כמה יחידות יש בארץ ?
הודעה אחרונה מאת תמיר ליאני, -
אני כול כך כועס שאין לי מה להגיד אפילו. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3797158,00.html
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
ציטוט מהכתבה "בהוראת בית המשפט נערכה בדיקת מעבדה, אך התוצאות יביכו את המשטרה: בבחינת מיץ תפוזים ותירוש המכשיר גילה – מכילים אלכוהול " קישור לכתבה http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/959/565.html?hp=1&loc=4&tmp=1908
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
- 1 תגובות
- 754 צפיות
שלום לכם. יש לכם אחלה פורום אני תמיד נכנס וקורא ותמיד מעניין להתעדכן. אז קניתי ניסן אלמרה פרפקט 1.6 שנת 2001 האוטו שמור מאוד פנימי וחיצוני ומנוע חבל"ז. לקחתי לבדיקה אמרו לי הכל 100% אז קניתי. מספר דברים ששמתי לב אליהם שהעלו לי שאלות. ברכב המדובר אין משענות לראש במושבים האחוריים דבר שנראה לי מאוד מוזר ברכב מהשנה הזאת. ועוד דבר אין תאורה באזור ההילוכים למטה. אני מסתמך רק על התאורה בדש שמראה לי את ההילוך. עם מישהו מכיר את הדגם הזה ויכול לומר לי עם הכל בסדר או שזה בעיה? אני ישמח לשמוע בכללי חוות דעת על הדגם. תודה רבה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Alex_b, -
- 2 תגובות
- 879 צפיות
שלום, אני טס ביום שלישי לקרואטיה עם אישתי ועם הבן שלי ואני לא יודע איזה רכב לבחור. אני רוצה רכב: *שלום שותה יותר מדי דלק שלום וברכה גם לך. *שיש לו אחיזת כביש *מרווח בשביל 3 אנשים רציתי פולו 1.9 דיזל אבל יש לה 65 כ"ס.
הודעה אחרונה מאת Derish, -
למה רק המדינה שלנו לא יכולה להיות קצת יותר פתוחה בכל מה שקשור לאקזוטיקה מוטורית? אפילו לשכנותינו הערביות יש לא מעט מכוניות על, ואני לא מדבר על דובאי, באתר למבורגיני רשום את רשימת הערים בהן יש להם סוכניות: ירדן, לבנון, אפילו פקיסטן.. סבבה אולי הם לא מדינות עניות כמו שרבים חושבים, אבל גם אנחנו לא כ"כ מסכנים, אין לנו עשירים בארץ? עובדה שאיך שהביאו את הR8 רבים קפצו על המציאה... אז מה יש שם שאין פה? וזה לא שלהם יש טעם במכוניות, כי הם פשוט הורסים כל אוטו שמגיע לידיים שלהם עם איזה ספויילר של 15 מטר... זה פשוט מדכא... http://www.youtube.com/watch?v=6JpLMOtRWpQ שימו לב שכל זה נתפס ביום אחד בביירות, מתי יעלו סרטונים של יום אחד בתל אביב? שיר מעפן מה אני יעשה זה ערבים ה…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כידוע תחום הפיקוח על הביטוח נמצא בסמכותו של המפקח על הביטוח. מסתבר שבין התקנות שהוא אישר יש תקנה שהיא ממש בבחינת עושק כספי המבוטחים, והיא נוגעת להפסקת חוזה הביטוח על ידי המבוטח עקב מכירת הרכב. מתוך אתר המפקח: במקרה בו המבוטח מבטל את פוליסת הביטוח שלו לפני תום תקופת הביטוח, המבטח ישאיר לעצמו דמי ביטוח המחושבים כך: 10% מדמי הביטוח השנתיים בעד כל חודש או חלק ממנו שבו היה הביטוח בתוקף ובנוסף לזה תוספת כוללת של 10% מדמי הביטוח השנתיים. היתרה תוחזר למבוטח, תוך 30 ימים ממועד ביטול הביטוח. הוראות בעניין זה נמצאות בסעיף 26(א) לפוליסה התקנית לביטוח רכב פרטי. חשוב לציין שחברת ביטוח יכולה להיטיב את תנאי הפוליסה התקנית.http://www.finance.gov.il/hon/2001/pniyot/faq.aspכלומר…
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים. לאחר בירורים אינטסיביים קיבלתי הצעה לביטוח חובה + מקיף דרך סוכן חיצוני. ההצעה הכי זולה שהשגתי היא: 1730 ש"ח לביטוח חובה. 1950 ש"ח לביטוח מקיף. (המבטח חברת שלמה זו של ההשכרת רכב). הפרמטרים הם-נהג צעיר ביותר בן 27,אין היסטוריה של תאונות\שלילה והמחיר כולל שירותי גרירה וכל החארטה מסביב כולל השתתפות עצמית יחסית מאוד נמוכה. מדובר ברנו סניק מודל 2001 מנוע 1600. מה אתם אומרים חברים? הסוכן אמר לי שאין מצב שאני אמצא הצעה יותר זולה והאמת באמת לא מצאתי. השאלה אם יש לכם ניסיון מחברת שלמה? תודה!
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום . אבא שלי רוצה להביא לי את הרכב שלו לי ולקנות לעצמו חדש , השאלה שלי ושלו , איך אנחנו עושים זאת ? איך מעבירים בעלות ? לאן הולכים ? מה עושים ? מה התהליך ? תודה רבה. יום טוב.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, למי שמתמצא בכתובות רציתי לדעת את תהליכי שרשרת האספקה של פורשה מהוצאת חומרי הגלם בטבע ועד המוצר המוגמר. זה דרוש לעבודה שלי כהנדסאי. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Smi1ey, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 36 אלף צפיות
במסגרת פרויקט "קיצור תולדת הזמן (*)" עליו הכרזתי בתחילת נובמבר האחרון, אני מעוניין לדעת מהם הקטעים שפתוחים לנסיעה חינם בכביש 6 באזור הדרום. אני יודע שהקטע הדרומי, מבית קמה ועד קריית-גת פתוח לנסיעה בחינם. השאלה היא מה לגבי שאר הקטעים? אם אני עולה על הכביש בבית קמה (מאחז?) ונוסע עליו עד גדרה, אני משלם אגרה? מה לגבי המשך עד דניאל? אגרה לפי קטע אחד? משום מה כל שיחת טלפון שאני עושה למוקד של דרך ארץ רק מבלבלת אותי עוד יותר, ובאתר שלהם כמובן שלא מופיע שום מידע על הקטעים שבחינם. (*) - מדידת פרק הזמן המינימלי לנסיעה בין העיר ב"ש לת"א, בשעות הלילה המאוחרות, ללא פקקים, ללא עצירות מיותרות וללא דוחות על מהירות
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם זה בתוקף כבר, שאסור לשתות אפילו שלוק יין? עוד חוק מטומטם, כאילו מה שליש בירה יעשה לבן אדם?!
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 37 תגובות
- 18.5 אלף צפיות
היי, ברצוני ליבא טויוטה קאמרי היברידית מארה"ב. ידוע לי שיש כחמישה כל רכב כאלה שיובאו ביבוא אישי ונוסעים בכבישי הארץ. בשיחתי עם קישרי הלקוחות של יבואן טויוטה נאמר לי שהם לא מנפיקים יותר אישורים ליבוא אישי של רכב זה בהוראת המנכל. (למרות שהם כן מודים שהנפיקו מספר אישורים לרכב זה בעבר) אודה על עזרתכם/עצתכם להשגת רשיון יבוא לרכב זה.
הודעה אחרונה מאת erga25, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני מחפש ספר טיפולים יענו כמו ספר אחזקה כזה מתי צריכים להחליף כל מיני דברים ברכב יש לי ספר שקיבלתי עם הרכב אבל לא רשום שמה שום דבר לגבי טיפולים למעט אחזקה כזה בחפיף איך למנוע חלודה וכל מיני חרטות. הרכב זה יונדאי אלנטרה 2006 המכונאי אמר לנו לבוא עליו כל 5 אלף הוא יחליף שמן מנוע וכל 10 אלף לבוא עליו לטיפול 10 אלף
הודעה אחרונה מאת la1234, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לאאודי 80 כיסוי להגה, אך הבעיה היא שההגה גדול מהסטנדרט של היום. היכן אני יכול למצוא כיסויים גדולים יותר? (באוטו דיפו כולם באותו הגודל). תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת maor/z,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 329 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- borsood
- YULI1
- TZR84
- NAPOLEON
- המגיב
- Or05230
- BoazB11
- lanosforce
- David32
- daniel.asu
- mcaspi
- ETStudio