Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6089 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך בדיוק היא מאכזבת בסיד? אני לא טוען שאין הבדלים בכלל, אבל הבדלי הכיול קטנים ובסה"כ שתי המכוניות מתנהגות היטב.

מחד, נוחות הנסיעה מאכזבת בסיד. מאידך, למרות הקשיחות הנוספת, הניהוג שלה אינו מהנה יותר. נהפוך הוא - כשמכניסים למשוואה הגה פחות מוצלח, מלאכותי יותר ועם מרכוז חזק מדי, מתקבלת בשורה התחתונה יכולת דינמית נמוכה יותר.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההגה ביונדאי ממש מת, אפילו ביחס להגאים חשמליים אחרים, הוא חסר כל תחושה ומצריך הרבה תיקונים ומושפע מאוד מתנאי הכביש, אין לו שום נטייה למרכוז ולפעמים ממש מרגישים את התגבור משתנה בידיים בסיבוב ההגה בעמידה במקום מרגישים לפעמים מין קליקים קטנים כאלה.

לי גם מפריע חוסר שטח מת קטן, זה מאוד מציק בנסיעת שיוט שהאוטו מושפע מכל תזוזת יד קטנה.

בנוחות אין הרבה הבדלים, הסיד נוקשה יותר אבל זה לא הופך את היונדאי לנוחה ממנה, קשה לי להסביר את זה אבל כשמגיעים לשיבושים, התחלת השיכוך היא רכה לשנייה ואז הופכת נוקשה ומזעזעת את האוטו.

אבל בסך הכל אלה שתי מכוניות טובות מאוד שמציגות קפיצת קומה לא מדרגה ביחס לדגמי העבר של הקוראנים.

מחירי ה-I30 כמשומשת הופכות אותה למעומדת אצלי כשאוכל לשדאג את האוטו...

פורסם
מחד, נוחות הנסיעה מאכזבת בסיד. מאידך, למרות הקשיחות הנוספת, הניהוג שלה אינו מהנה יותר. נהפוך הוא - כשמכניסים למשוואה הגה פחות מוצלח, מלאכותי יותר ועם מרכוז חזק מדי, מתקבלת בשורה התחתונה יכולת דינמית נמוכה יותר.

אני מסכים איתך עם רוב האבחנות (אבחנות דומות היו במבחן השוואתי של "אוטו" לשתי המכוניות), אבל לא עם הקביעה הסופית. היכולת הדינמית של שתי המכוניות דומה מאוד בסופו של יום. לא תהיה מהיר יותר ב-i30, או תהנה הרבה פחות בסיד וזה גם תלוי במידות וסוג הצמיגים שמשפיעים גם הם רבות על ההתנהגות. לכן אמירה כמו "עושה עבודה טובה ב-i30 ומאכזבת בסיד" היא מוגזמת מאוד ומובילה למחשבה של הקורא כאילו הסיד מתנהגת רע אבסולוטית, מה שהוא פשוט לא נכון (ונהגתי בה מאות קילומטרים, לצערי :wink: ).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
סתם רכב קוראני.

.

זו הכללה גסה, אני נוהג על רכב קוראני מאוד נח ומפנק, אמין יש לומר שנותן פול תמורה לכסף.

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

פורסם
אני מסכים איתך עם רוב האבחנות (אבחנות דומות היו במבחן השוואתי של "אוטו" לשתי המכוניות), אבל לא עם הקביעה הסופית. היכולת הדינמית של שתי המכוניות דומה מאוד בסופו של יום. לא תהיה מהיר יותר ב-i30, או תהנה הרבה פחות בסיד וזה גם תלוי במידות וסוג הצמיגים שמשפיעים גם הם רבות על ההתנהגות. לכן אמירה כמו "עושה עבודה טובה ב-i30 ומאכזבת בסיד" היא מוגזמת מאוד ומובילה למחשבה של הקורא כאילו הסיד מתנהגת רע אבסולוטית, מה שהוא פשוט לא נכון (ונהגתי בה מאות קילומטרים, לצערי :wink: ).

רוני

הסיד אינה מתנהגת רע אבסולוטית, ממש לא. היא עושה את העבודה, רק שהיא פשוט חבילה פחות שלמה מ-I30 בהיבט הדינמי, הכולל גם נוחות נסיעה ושיכוך, מעבר לבלימה, היגוי, התנהגות ואחיזת כביש. מן הסתם, לא חידשתי לך פה דבר :-)

לעניין הערתך בעניין מידות וסוג הצמיגים, מסכים לחלוטין. ובכלל, ממליץ לכל מי שלוקח רכב לנסיעת מבחן, אפילו קצרה, לוודא שלחץ האויר בצמיגים מלא כנדרש. חלק מהיבואנים לא מקפידים ולא מודעים בכלל לאפקט השלילי של העניין.

סיפור משעשע; לפני כ-15 שנה לקחתי מ-UMI סאאב 900 לנסיעת מבחן. הצמיגים היו קרים, לשמחתי, כך שיכולתי לקבל נתונים רלבנטיים לנתוני היצרן עם המדיד שהבאתי עמי. לאחר שגיליתי כי בכל הגלגלים היו חסרים כ-6 PSI, הארתי את תשומת ליבו של מנהל האולם(אז לסאאב היה אולם נפרד). הלה הסמיק מעט - והודה שהם עשו זאת במתכוון על מנת לרכך במשהו את הנסיעה הקשה של המכונית - ולכן הוא ממליץ לי לנהוג כך בעת המבחן...

למי שלא זוכר, אותה סאאב 900, הסאאב הראשונה שישבה על רצפת (הדור הראשון של) וקטרה, היתה מכונית גרועה במיוחד מבחינה דינמית. היום קונים אותן בגרושים - וכנראה שזה מה שהן שוות :cry:

פורסם

הזכרת לי עכשיו שבדיוק היום לקחתי רכב מיבואן כלשהו, ובפנייה הראשונה קיבלתי צווחות צמיגים איומות ונוראות במהירות כמעט אפס. עשיתי לעצמי תזכורת לבדוק לחץ אוויר - ושכחתי. מחר על הבוקר... :wink:

באשר לסיד - לטעמי היא מכונית לא רעה כחבילה, ובוודאי לא נחותה באופן משמעותי מה-i30 עבור הנהג הממוצע. יש לזכור שההבדלים, בסופו של דבר, קטנים מאוד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הסיד אינה מתנהגת רע אבסולוטית, ממש לא. היא עושה את העבודה, רק שהיא פשוט חבילה פחות שלמה מ-I30 בהיבט הדינמי, הכולל גם נוחות נסיעה ושיכוך, מעבר לבלימה, היגוי, התנהגות ואחיזת כביש. מן הסתם, לא חידשתי לך פה דבר :-)

זה לא אותו רכב עם סמל שונה?:?:

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

פורסם
קצת הסטוריה כואבת...

באותה תקופה האירו היה רק בתאוריה - אומנם בצד המטבע המקומי כבר נקבו גם את המחיר באירו. אם זכרוני לא בוגד בי, הדויטשמארק ז"ל נע בין 1.8 ל-2 שקלים, לכן האירו התאורתי היה אז בערך כמו הדולר כיום, בסביבות 3.6-3.9 שקל. כאשר המטבעות המקומיים בוטלו - כל המחירים כולל המכוניות עלו (לא בכדי בגרמניה ה-"euro" נקרה "teuro"). לכן אין זה יהיה נכון להצמיד את מחירי המכוניות האירופיות לסיפורו של הדולר.

ולגבי המחירים של מכוניות המיני - לערכתי הן אינן רווחיות ליצרנים אך מאוד רווחיות ליבואנים הישראליים. כאשר אני בודק את מחירן בחו"ל - אכן המחיר כאן יכול להיות הרבה יותר נמוך.

פורסם

דווקה הפורטה יועדה בראש ובראשונה עבור השוק האמרקאיי!! יונדאי מאוד מתחזקת בשוק הזה ושם היא שווקה לראשונה לפני אירופה וכו' ויחד עם מנועי 2 ו 2.4 ליטטר (משהו כמו 155 כ"ס ו 176 כ"ס ל א זוכר במדויק ול 2.4 עם תיבת 6 הילוכים).

לפי מבחנים אמריקאים איכות היצור לא משהו (רשרושים בזמן הנסיעה) , היא מאוד רועשת (בידוד גרוע) לא ממש נוחה ולא ברמה של הונדה סיוויק שהיא מובילת הקטגוריה בשוק האמריקאי (לא יודע אם במכירות מול הקורולה) ויש גם גירסת האצ'בק שלא נראה לי שתגיע לארץ.

המעצב שלה היה מעצב אודי לשעבר ולכן החלק האחורי מאוד דומה לדגמי אודי אבל החלק הקדמי אכן צועק סיוויק ואני דווקא חושב שצפוייה לה הצלחה בשוק הליסינג הישראלי.

פורסם
באותה תקופה האירו היה רק בתאוריה - אומנם בצד המטבע המקומי כבר נקבו גם את המחיר באירו. אם זכרוני לא בוגד בי, הדויטשמארק ז"ל נע בין 1.8 ל-2 שקלים, לכן האירו התאורתי היה אז בערך כמו הדולר כיום, בסביבות 3.6-3.9 שקל. כאשר המטבעות המקומיים בוטלו - כל המחירים כולל המכוניות עלו (לא בכדי בגרמניה ה-"euro" נקרה "teuro"). לכן אין זה יהיה נכון להצמיד את מחירי המכוניות האירופיות לסיפורו של הדולר.

מ-1.1.2002 "מתו" המטבעות האירופיים הלאומיים בגוש האירו והפכו לתיאורטיים. חודשיים או שלושה לאחר מכן התחולל אותו פיחות אצלנו. באותם חודשים ראשונים של 2002, דבר לא השתנה.

לאחר מכן, היבואנים פשוט תפסו טרמפ על המצב. לא רק של האירופאיות, כולם!

פורסם
זה לא אותו רכב עם סמל שונה?:?:

כיום בעידן הפלטפורמות והמכללים המשותפים, החוכמה היא בכיול השונה של מכללים דומים ביסודם, על מנת לתת לך תחושה של רכב אחר. נסה פעם לנהוג על אוקטביה-לאון-גולף/ג'טה-A3 ותחוש באותם הבדלים, קלים אך מורגשים.

פורסם
היבואנים פשוט תפסו טרמפ

קודם גם כן הייתי בדעה זאת, עד שהתחלתי להתעניין ולברר את העובדות לאמיתן. התבררו לי דברים מעניינים. כך למשל ישנם הרכבים שנמכרים בארץ במחיר כמעט זהה למחירם באירופה*. ישנם אפילו מקרים חריגים בהם כאן המחיר זול יותר. למשל יונדאי I30 CW החדשה. וכל זאת למרות הבדלי המס של בערך פי-3.

אני מעריך כי קביעת המחיר לרכב הינו דבר מסובך יותר מלמשל קביעת מחרי הגרעינים בפיצוציה. יש דגמים כאלה שירצו להחדיר לשוק אפילו תור הפסד זמני. יש דגמי נישה או רכבי יוקרה, ועליהם ירצו לגרוף רווחים, וכדומה. זה נוגע גם ליצרנים וגם ליבואנים, והם בד"כ עובדים בש"פ. אז לקבוע כי כל היבואנים נהגו כי קרטל הפיצוציות והעלו את מחירי הגרעינים ללא שום הצדקה לא יהיה ממש מדויק.

*גם באירופה עצמה אין אחידות מחירים. כך למשל באנגליה המחירים זולים יותר, אולי בין היתר בגלל המפולת של הפאונד. משום מה שם לא מעדכנים את נמחירים. ישנן המדינות בהן המחירים אפילו יותר יקרים מבארץ, למשל דנמרק ונורווגיה. באירלנד זה די דומה לכאן. כאשר אני מדבר על "אירופה" אני מתכוון לגרמניה, צרפת, הולנד, בקיצור האירופה היבשתית.

פורסם

אכן, אין דין בריטניה כמדינות האיחוד באירופה גופא.

זה ישמע מוזר, אך הגורם שתרם יותר מכל גורם אחר להורדה ולשמירה על מחירים שפויים היה בועז סופר מהאוצר, שכפה זאת על היבואנים באמצעות קבוצות הרישוי שעדכן אחת לחצי שנה. לולא אותו סופר, המחירים היו נותרים היכן שהיו ואף גרוע מכך(מכוניות קבוצה 2 עלו אז מ-99,000 ש"ח ל-125,000 ש"ח).

ולעניין היבואנים והתמחור, אל תהיה תמים. מציע לך לבדוק פעם בכמה קונות חברות הליסינג את המכוניות שלהן, מהדגמים הפופולריים בשוק. רק תדאג שיהיה לך כדור הרגעה בקרבתך :-)

פורסם

אני מעריך כי ההנחות נעות בין 10% ל30%. שיטת קבוצות הרישוי יצרה המציאות בה לרכבים עם עלות שונה ישנן תגי המחיר כמעט זהים. אז אני מניח כי לא תהיה בעייה גדולה לתת הנחה של 30% אם לא יותר עבור למשל שברולט אופטרה או לנסר קלאסיק שהיה משווק עד לאחרונה. אני בספק אם יוכלו לקבל הנחה בגודל כזה על פז'ו 308 או ג'טה מקבוצה 2.

אגב, עלות הגריעינים לפיצוציה זולה יותר מזו של הצרכן. כי הרי ישנו ההבדל בין המחיר הקימונעי לזה הסיטונאי.

פורסם
דווקה הפורטה יועדה בראש ובראשונה עבור השוק האמרקאיי!! יונדאי מאוד מתחזקת בשוק הזה ושם היא שווקה לראשונה לפני אירופה וכו' ויחד עם מנועי 2 ו 2.4 ליטטר (משהו כמו 155 כ"ס ו 176 כ"ס ל א זוכר במדויק ול 2.4 עם תיבת 6 הילוכים).

לפי מבחנים אמריקאים איכות היצור לא משהו (רשרושים בזמן הנסיעה) , היא מאוד רועשת (בידוד גרוע) לא ממש נוחה ולא ברמה של הונדה סיוויק שהיא מובילת הקטגוריה בשוק האמריקאי (לא יודע אם במכירות מול הקורולה) ויש גם גירסת האצ'בק שלא נראה לי שתגיע לארץ.

המעצב שלה היה מעצב אודי לשעבר ולכן החלק האחורי מאוד דומה לדגמי אודי אבל החלק הקדמי אכן צועק סיוויק ואני דווקא חושב שצפוייה לה הצלחה בשוק הליסינג הישראלי.

אני מנסה להבין על איזה מבחנים אמריקאים אתה מדבר?

כי אני מנוי על 12 מגזינים ולפחות ב8 מהם הייתה התייחסות לקיה, והביקורות מפתיעות.

haters will hate

• תוכן חדש...