Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז זה באמת קצת תמוה , זכותך לבקש בדיקת דם ,לא יודע למה זה לא ברור מעליו (ואני לא מתכוון אליך) .

טיפול בנהג המסרב להבדק בינשוף:

1. הסבר לנהג החשוד בשכרות המסרב להבדק באמצעות ינשוף כי על פי החוק רואים אותו כמי שעבר עברה של נהיגה בשכרות סעיף 62 (3) לפקודות התעבורה, גם אם מבקש להבדק בדיקת דם.

2. חקירת הנהג במקום תחת אזהרה על סרובו (לאחר הסבר על סרובו) באמצעות טופס תחקור.

3. רישום דוח הזמנה לדין.

4. קיימת סמכות פסילה רשיון הנהיגה והשבתת הרכב.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבנו כבר שאין חוק כזה , אבל גם לא כתוב שמי שאשם לא יכול לבקש בדיקת דם ,דרך אגב זה לא בדיוק ההסבר הנכון ,כי אין טעם שהשוטר יסע לבדיקת דם אם הינשוף מראה שאין אלכוהול ,צריכה להיות בדיקה כפולה ולא בעזרת מכשיר אחד:wink: .

פורסם
בדיוק את מה שעשו כשד"ר פוליצ'וק הגיע למסקנות דומות.

אכן היו הזיכוים. ישנם גם התיקים בהם נתתי עדות יחד עם מומחים אחרים והם טרם הגיעו להכרעה, לדוגמה התיק מפני ההרכב בירושלים.

ולעצם העניין. אם אכן מסתבר שהמכשיר איננו פוסל קריאה מושפעת מנוכחות האצטון - זה חמור מאוד. לפני כמה שנים פורסם מאמר מפינלנד שבדק את הנושא והגיע למסקנה כי המכשיר הפיני פוסל תוצאות כאלה. ראה:

Himberg et al. Effect of Eight Solvents on Ethanol Analysis by Draäger 7110 Evidential Breath Analyzer. Journal of Forensic Sciences, 2004, 49,4,

http://www.astm.org/DIGITAL_LIBRARY/JOURNALS/FORENSIC/PAGES/JFS2003101.htm

לנושא זה הוקדשה גם דיסרטציה של ד"ר Olli Laakso

https://oa.doria.fi/bitstream/handle/10024/2139/breathte.pdf?sequence=1

אבל המכשיר הדראגר הישראלי איננו זהה למכשיר הפיני. כעיקרון היכולת לפסול תוצאות מושפעי האצטון חייבת להיבדק ע"פ התקנים במהלך קליטתו של המכשיר. בדיקות אלה נעשות בכל העולם, אך כאמור, לא נעשו בארץ.

דווקא החדשות הרעשוניות לגבי משקאות הקלים פחות מעניינות, כי מניחים שחומרים שבמשקאות הנ"ל לא אמורים להיות נוכחים בדם כי הם מתפרקים בקיבה. יתרה מכך, היצרן עצמו ער לכך למשקאות הנ"ל יכולה להיות השפעה על תוצאה בתור זיהום חלל הפה:

http://kolker.co.il/wp-content/uploads/2009/09/%D7%A0-115.pdf

פורסם

מה עושה בנאדם כמוני שנתפס לפני חודשיים, רשיונו נשלל, רכבו הוחרם ומשפט נקבע לתחילת ינואר 2010? טענתי בפני השוטרים שאין סיכוי שאני שיכור כי שתיתי רק כוס בירה, וטענתי שלא אכלתי מהבוקר (מה שהיה נכון) ואולי זה משפיע על הבדיקה. הייתי בהלם מהתוצאה כי אנחנו חבורה שתמיד לא שותים כשנוהגים ולכן לא הרשתי לעצמי לשתות יותר מבירה אחת. ביקשתי עוד בדיקה, לא הסכימו. את הבדיקות הפיזיות (הליכה, נגיעה באף בעינים עצומות, ידיים לצדדים) עברתי בהצלחה מקסימלית כי באמת הייתי בסדר.

מה אני יכול לעשות לפני שאני משלם כמה אלפים לעו"ד?

אגב, אני בן 26 עם כמעט 9 שנים רשיון עם עבירת תנועה אחת של "אי החזקת הגה של רכב מנועי ב-2 ידיים".

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

שיכור זה לא אדם שמדיף ריח של אלכוהול ומתנדנד מצד לצד.

שיכור על פי החוק זה אדם שעל פי בדיקה נמצאה בגופו כמות העולה על פי המותר בחוק.

240 מיקורגרם של אלכוהול בליטר אחד של אויר נשוף.

אבל נהגים מואשמים רק החל מ 265 מיקרו ומעלה.

או 50 מיליגרם של אלכוהול ב 100 מיליליטר דם.

אלכוהול משפיע על כל אדם בצורה שונה, ולכן אתה יכל לשתות בירה אחת ולאחר בדיקה תמצא רמת האלכוהול באויר הנשוף שלך גבוה, ואילו אצל אדם אחר הכמות תתפוגג הרבה יותר מהר.

שיהיה בהצלחה במשפט. (כדאי לקחת עורך דין).

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אין בעיה מקובלת עלי ההגדרה החוקית של זה. אבל למה עושים לי מבחן "כשירות" ? מה זה משנה בעצם אם מתבססים אך ורק על סמך תוצאות הינשוף? ומה בכלל אני יכול לעשות עכשיו אחרי שהוכח שהינשוף אינו אמין?

תודה.

הימים הקשים חלפו :-)

פורסם

יודעים מה? אם שתית ועלית על הכביש (כן אנחנו יודעים שאתה מלך ואתה מוריד חצי ליטר וויסקי בלי להרגיש ואתה נוהג הכי טוב במצב הזה) גם אם שליש בירה מגיע לך שייקחו לך את הרישיון.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

למה לעצור בשליש בירה?

אם ישנת פחות משבע שעות שינה ועלית על הכביש מגיע לך שיקחו לך את הרשיון

אם רבת עם בת הזוג ואתה מעוצבן ועלית על הכביש מגיע לך שיקחו לך את הרשיון

אם אתה סובל משלשול רצחני ועלית על הכביש מגיע לך שיקחו לך את הרשיון

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

יש לי שאלה קטנה בנושא.

אם נתפסתי שיכור ועדין לא נערך המישפט שלי ויחליטו כתוצאה מהבדיקות שעשו שהינשוף לא אמין . זה אומר שהתיק שלי מובטל.?

VOLVO S60 2.4

HU: alpine 9855 .AMP JBL 1004 . SPK:MORAL PULSE

פורסם

סביר להניח שלא. אלף כל מדובר בבית משפט השלום, אשר כידוע איננו מנחה ואיננו קובע, דהינו, החלטתו/ה של שופט/ת שלום איננה מחייבת שופטים אחרים. בנוסף אפילו אותו השופט אשר קיבל טענותיו של סנגור א' וזיכה את לקוחו יכול להרשיע את לוקוחו של סניגור ב' אשר לא טען את הטענות. ובשולי הדברים אך לא בשולי חשיבותם - התיק המדובר (ת 11222/08 תעבורה ירושלים) עוד רחוק מהכרעה ואני בכל אופן פסימי לגבי תוצאותיו. הרעש התקשורתי לא תמיד מתורגם להצלחה משפטית.

פורסם

עדכון קצר. יצא לי לראות את הדו"ח שלדף לתקשורת. לא נעשו הבדיקות לגבי האצטון. למעשה הבדיקות לא נעשו ע"פ התקנים ואני אשמור לעצמי את דעתי לגבי ערכן. ולכל המקווים אגיד דבר אחד - לא מכאן תבוא הישוע.

פורסם

לפני כשנה הפחתתי משמעותית את צריכת הפחמימות בכדי להוריד במשקל

אחת מתוצאות הלוואי היא המצאות קטונים וכתוצאה מכך אצטון בדם דבר שמורגש גם בנשימה .

האם זה יכול להשפיע על תוצאות בדיקת הינשוף .

אני עושה בדיקות דם תקופתיות בקופת החולים שאכן מאששות הימצאות קטונים שגורמים לשחרור אצטון מהדם דרך הראות .

האם ייתכן שבדיקת ינשוף תתן תוצאה חיובית למרות שלא שתיתי מעל המותר ?

• תוכן חדש...