רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, לחבר מאוד קרוב יש BMW עם מספר נחמד מאוד 2100000,אחרי 5 שנים שהוא עם הרכב,הגיע אדם שמעוניין לקנות ממנו את המספר ב10 אלף שקל,רק את המספר. האם ניתן לעשות זאת? האם קיים איזשהו טריק בכדי "להעביר מספר" לאדם אחר (הורדה מהכביש לדוגמא והחזרת הרכב לאחר חודש+-) מה גם שלבעל הרכב נמאס כבר מהמספר הזה עקב כך שהוא מאמין בעין הרע שבעקבות המספר הרכב עובר תאונות חדשות לבקרים (נא לא להאשים את הנהג,הרכב בחניה-נכנסים בו,עומד ברמזור אדום משהו מחליק ונכנס בו,שמן בכביש,,,הרכב נכנס בעמוד...) תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
הנה החלק הראשון של העברת מיטה זוגית. יכולתי לעשות את זה בפעם אחת אבל רציתי לישון על המזרון עוד כמה ימים. ועדיין יש לי מקום לעוד דברים. ומי שרוצה לראות עוד העברה יפה בטווינגו : http://www.twingooc.com/index.php/topic,2272.0.html
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 0 תגובות
- 553 צפיות
השאלה בכותרת. אשמח לדעת מה תג המחיר של הרכב הנ"ל. כמו כן האם ישנה גרסת דיזל לאודי Q5? בן.
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 752 צפיות
בהמשך לאשכול הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=270749 קנו לי את הולנטין1 כמו שאמרתי לגביי הגירסה אני לא כלכך יודע בעוד 20 ימים בערך אדע אותה כשהוא יהיה בידי בע''ה. ברגע שהוא אצלי ביד מה עליי לעשות על מנת להגדיר אותו או מה עושים איך מתקינים וכו'. אשמח לקבל כמה שיותר פרטים בבקשה. בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
לפני 4 חודשים קניתי יונדאי גטס מחברת ליסינג (הרכב היה מטופל היטב). בעת הקניה התלבטתי אם לקנות גטס או רכב יפני בגלל צריכת דלק (נאמר לי שהגטס אלכוהליסטית עושה 9 ק"מ לליטר ע"י סוכן המכירות של חברת הליסינג), לבסוף משיקולי תקציב ומשיקולים של נסיעות מועטות בחרתי בגטס 1350 מנוע עם 12 שסתומים וגיר אוטומט. בהתחלה היו לי נסיעות בין עירוניות רבות, מדדתי צריכת דלק לאורך 8000 ק"מ הגטס צרכה 14 ק"מ לליטר במהירות ממוצעת שבין 90 ל100 קמ"ש. לאחרונה רוב נסיעותיי הן משולבות והרכב צרך לאורך 3000 ק"מ 12 ק"מ לליטר. יש לציין שהרכב היה מטופל היטב מבחינת מנוע שמנים פלגים פילטר אויר וכו', שלדעתי משפיע מאוד על צריכת הדלק. לפני הגטס נסעתי 5 שנים 150 אלף ק"מ בסיטרואן AX 91 1.1 ידנית שהיתה מאוד…
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום, קניתי רכב ממשהו שלא היה לו טסט כ 5 חודשים. לפני הקניה הוא העביר טסט, אולם על רישיון הרכב מודפז התאריך הישן יותר. לדוגמא: הוא היה לחדש את הרישון באפריל 2009, וחידש אותו רק עכשיו. האם הטסט שהוא העביר תקף כעת רק ל 8 חודשים? האם זמן הטסט הוא מהבדיקה והתשלום או עפ"י תאריך ההוצאה של הטופס?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 תגובות
- 618 צפיות
איזה קולות למנוע תענוג
הודעה אחרונה מאת Eviatar, -
בשבת הקרובה יתקיים מפגש מועדון. מועדון VAG החליט לפתוח את שעריו גם לחברים חדשים וכולם מוזמנים . המפגש יתקיים ביום שבת ה17.10.2009 ,בחניית האיצטדיון בראשון לציון בשעה 13:00 (צמוד לסופרלנד). אז קדימה לשטוף את הרכבים להתארגן על כמה חטיפים, ולבוא עם הרבה מצב רוח כי הולך להיות מעניין. חשוב מאוד לא לשכוח מצלמות.
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום , החלטתי לספר לכם על דוח מהירות שקיבלתי,תוצאותיו ועל דרכי פעילות של השוטרים הלא כל כך כשרות ,על מנת לא לאכוף פורעי חוק אלא על מנת להעשיר את קופת המדינה ואת מלאי הדוחות שברשותם . יום שבת 10-10-09 שעה 15:35 אני יוצא ממסעדה בראש פינה ופונה לכיוון דרום ,צ.עמיעד בדרכי חזרה הביתה , מהירות מקסימלית מותרת בכביש זה 90 קמ"ש , מיותר לציין שכל עם ישראל חוזר ביחד שכן אני נמצא בדבוקה של מכוניות ובצד השמאלי של הכביש . עובר מתחת לגשר אליפלט (מחלף לכיוון צפת) ומתקדם איזה 800 מ' ועובר עיקול ימינה ככה שמי שנמצא על הגשר כבר איננו רואה אותי . אני כבר נוסע בצד ימין של הכביש, פתאום משומקום באה במהירות ג'טה משטרתית וממש חותכת אותי כאילו מנסה להוריד אותי מהכביש ,מיותר לציין שאני לא עב…
הודעה אחרונה מאת מאור_השודד, -
היי, אני מחפשת שלפנוע. הבנתי שאפשר להעלות אותו לרכבת במצב מקופל, והיה עד לפני כמה שנים מוכר מורשה של השלפנועים בארץ. מישהו ראה מישהו שמע?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
לפני שאני אתחיל, תבטיחו לא לשאול 'למה?'. כי היגיון לא תמצאו כאן. 1. משאיות 'קלות' אמריקאיות (או איך שלא קוראים להן). אני מדבר על שברולט סילברדו, פורד F350, דודג' ראם (שלא נמצאת באותה הקטגוריה, אבל לא נורא) ושות'. מכל נסיעה בצבא ב-F350 (רצוי מהדגם שאחרי מתיחת הפנים) נהניתי. 2. רכבים אמריקאיים. לא, לא קורבט ו-וויפר. אני מדבר על פונטיאק טמפסט (3.1 כמובן), גרנד-פרי, ביואיק (הריביירה יפהפיה), שברולט מאליבו ושות'. בקיצור, כל מה שמשמיע דונג-דונג-דונג מעצבן כל דקה וחצי. מדובר שריטה מהילדות. (כילד התלהבתי מהרכבים האלה. לחבר טוב הייתה טמפסט 3.1 חדשה, השגנו את המפתחות באחת הפעמים, ורק בדקה התשעים הגענו למסקנה שגיל 6 זה עדיין מוקדם מדי לסיבוב). אז בפעם הבאה שאתם מצקצקים ב…
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני כשבועיים הגעתי לתחנה בא המתדלק שאל אותי אם אני מכיר את ה"טריק" לתלדוק גדול מהרגיל. הוא הפנה את תשומת לבי לכפתור קטן (בצבע שחור) בפתח התא שאחראי על ויסות האויר במיכל. לאחר תדלוק של 38 ליטרים הוא והוזזת הכפתור הוא הצליח למלא עוד 9 ליטרים ובסה"כ 47 ליטרים. - אני מניח שהמיכל מניח לפחות 50 ליטרים אם כך. (בניגוד למפרט שמציין 45) - האם מילוי מעבר למה "שמרשה" המיכל ממולץ? (ההיגיון הפשוט אומר שלא אחרת היו מאפשרים זאת מלכתחילה) - ללא קשר לגודל המיכל, איזה תוסף דלק מומלץ לפאביה? תודה!
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מה דעתכם ??
הודעה אחרונה מאת vrtk, -
-
- 0 תגובות
- 571 צפיות
אני מניח שרובכם מכירים את היציאה, אבל מי שלא מכיר מדובר ביציאה מאד מסוכנת עם נתיב האצה קצר מאד שמשתלב עם כביש 4 שעמוס מאד במשאיות במיוחד בנתיב הימני. היום הצטערתי שאין לרכבי עוד 20 - 30 כ"ס. מאחורי נסעה דייהטסו שרייד ישנה שנאלצה להמשיך להאיץ בשוליים. מחר אסע בדרך אחרת לאשדוד. נותר לשאול מי האידיוט שתיכנן תיכנן נתיב כל כך קצר.
הודעה אחרונה מאת LevAizik, -
- 0 תגובות
- 630 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3791551,00.html עיריית תל-אביב עשויה להחזיר עשרות מיליוני שקלים לבעלי מכוניות שנגררו, בגלל עמלת גבייה לא חוקית. זאת לאחר שבית המשפט אישר הגשת תביעה ייצוגית, הנוגעת לכל מי שרכבו נגרר מאז שנת 2001.
הודעה אחרונה מאת d.j benyosef, -
- 0 תגובות
- 915 צפיות
היום נכנסתי לתחנת דלק בסמוך לסברי, בנהריה. בטעות נכנסתי עם הצד הלא נכון והייתי צריך להשתמש בכל אורך הצינור. שילמתי לקופאית, מתחיל לתדלק ולפתע הדלק מתחיל לנזול באמצע צינור, אחר כך עברתי למשאבה אחרת, שגם לא הייתה תקינה ולא מעט דלק נזל מחוץ לפתח מילוי. ויכוח קצר(כי כזה אני בן אדם, וגם כן תדלקתי על 50 שח סהכ), לא הניב אפילו "אנחנו מצטערים". ממליץ לא להתקרב לתחנה הזאת
הודעה אחרונה מאת liber, -
- 1 תגובות
- 652 צפיות
שלום רב אני מעונין לקבל כמה שיותר מידע תאורתי, כתוב בעיברית, סירטונים, מצגות, מאמרים, כתבות, קישורים באתר או בכל מקום אחר, לכל מה שקשור לנהיגה נכונה, ספורטיבית, מקצועית. אשמח מאוד לקבל את עזרתכם, תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת A3ro, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום, נתקלתי בכמה פרוייקטים מעניינים בחו"ל לשיפורי קוסמטיקה לרכבים. אחד מהם הוא פשוט צביעת גג הרכב לצבע שחור הנותן הדמייה של גג פנוראמי(אבל בהחלט כל צבע אחר אפשרי). השאלה הנישאלת האם זה חוקי במדינתנו? האמת שהייתי בטוח בהחלט שכן.. עד שחשבתי והעלתי בדעתי שבמקום שאנו חיים אולי גם פרט שולי שכזה אוסרים בשינוי. תמונה להמחשה ( לא מדובר על גג פנוראמי שמגיע מהמפעל אלא צביעה כללית של גג הרכב) :
הודעה אחרונה מאת Tito, -
-
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
http://videos.streetfire.net/video/carrera-carmoviesde_713597.htm חלום של כל אחד .
-
מה הכי ישראלי בנהיגה ורכב? *לקטר על המיסים ולשבת בשקט. *לא לעצור בעצור ולהאשים את הצד השני. *לומר שנשים לא יודעות לנהוג. *לבהות בתאונה בנתיב השני. *לחשוב שאתה הנהג הטוב ביותר. *לחשוב שספורט מוטורי הוא פשע. בכל הקשור לרכב: *להנהן בראש כשהמוסכניק אומר שנפל הקרבורטור לרדיאטור ועשה סבטוחה. *לקנות רכב מליסנג יד ראשונה אפס ק"מ ללא תאונות. *לחפש "קצה שילדה" ברכב שקונים. *לבעוט בצמיגים של הרכב כדי לבדוק את תקינותם. *לבקש לפתוח מכסה מנוע ולא להבין מה רואים. ועוד היד נטויה... ירון
הודעה אחרונה מאת היו זמני בומבה, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 830 צפיות
שלום . עזרתכם ברעיונות לבעיה של רמת גזים גבוהה מאוד לאחר החלפת חיישן למבדה . הרכב משנת 97 עם מנוע 2000 . הוחלף לחיישן בוש אוניברסלי , צבעי החוטים היו זהים לחיישן החדש !
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
טוטאל לוסט
מאת raam1-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי ושבוע טוב יש לי רכב בעלות של 150 אלף שקל, אם זה משנה. במקרה של טוטאל לוסט, בתוך כמה זמן מתחייבות חברות הביטוח להחזיר את הכסף? האם בתקופה הזאת אני אמור לקבל לכל התקופה רכב חלופי? תודה
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
-
- 2 תגובות
- 919 צפיות
שלום רב. ברצוני לחדש את ביטוח הרכב ואם לומר את האמת נמאס לי להיות פראייר ואני מחפש חברת ביטוח זולה וטובה. על הדרך רציתי לדעת... 1.הא זה נכון שביטוח חובה היו ביטוח אחיד והעלות שלו אחידה בכל החברות? 2.האם עדיף סוכן על פני פנייה ישירה לחברות הביטוח? הרכב שאני מעוניין לבטח הינו רנו סניק נפח 1600. תודה!
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
היום פותחים בקייב סוכנות חדשה של פורש, 10 מטר מהבית שלי, מעבר לכביש. היום הם חונכים את הסוכנות בחשיפת הקרארה GT, מה שמצחיק פה זה שאני מצלם הכל מהמרפסת שלי... בשעה 4:30 מורידים את הבד מהמכונית. אולי יותר מאוחר אני ארד למטה (זה יקח 3 שניות) וגם אצלם מקרוב ומבפנים. נ.ב. הוזמנו כבר 4 או 5 GT'S בקייב.
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
- 0 תגובות
- 533 צפיות
יש לי מזדה לנטיס 323F הדגם שבתמונה: http://cars.gctranslations.co.uk/images/past_cars/Mazda323/Mazda323_1.jpg אני יודע שהוא מנוע 1.8 115 כ"ס. אני רוצה לדעת כמה נתונים כמו האצה מ0-100 וצריכת דלק (עירונית ובינעירונית), חשוב לציין שהרכב הוא אוטומט! תודה ושבוע טוב! עריכה: שכחתי לציין שהרכב שנת 99.
הודעה אחרונה מאת OverProtected, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
לתדלק,וגם העניין ברח לי מהראש...בדיוק עכשיו נזכרתי בזה שלא אמרתי לו איזה סוג דלק לתדלק ואני לא ידוע באיזה סוג הוא תדלק לי,כעקרון אני מתדלק ב95 אוקטן,יכול להגרם נזק אם המתלדק תדלק לי את האוטו בסוג דלק שונה? אני לא שומע רעשים מהמנוע ולא מרגיש שינויים בנסיעה...אבל עדיין זה קצת מטריד אותי תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי לכולם לא מזמן קניתי רכב חדש ובעת הקנייה ביקשתי שבנוסף אליי גם אבי יהיה רשום בבעלים בשל החזקת רכב שהוא מקבל מהעבודה שלו כאשר קיבלנו את הרכב ברשיון רק אבא שלי היה רשום בתוד בעלים הסוכן של החברה בדק ואמר שלפי כל הטפסים של החברה הגישו למשרד הרישוי בקשה לרשום את שנינו בתור הבעלים וכנראה שזאת סתם טעות הקלדה של פקידה השתכנענו מכך ולקחנו את הרכב מאוחר יותר התקשרתי לשירות לקוחות של החברה ממנה נקנה הרכב וגם שם טענו שלפי כל המסמכים שהוגשו הכל תקין ושאנחנו יכולים ללכת למשרד הרישוי וניתן לתקן את זה ללא בעיה ניגשתי למשרד הרישוי ושם הפקידה אמרה שבמחשבים שלהם מופףיע שרק אבא שלי הוא הבעלים ולא ניתן להוסיף אותי,הדרך היחידה לטענתה הוא לעשות העברת בעלות שמיותר לציין אין לי …
הודעה אחרונה מאת ballerum, -
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היא יצאה לשוק לפני חצי שנה- שנה ואצלינו כלום.
הודעה אחרונה מאת noknok, -
- 1 תגובות
- 958 צפיות
ניתן לקרוא במגזין הרכב autoexpress : איזה נורות H7 הכי חזקות? נורות פיליפס מאירות יותר מאוסראם או בוש , בנורות H7 performance יהודה
הודעה אחרונה מאת punz, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שיא הטמטום שלנו כציבור הנהגים, הן על 2 והן על 4 גלגלים, זה שאף אחד מאיתנו לא צועק שעושים לנו הפרד ומשול, אם מחירי הבטוח יהיו הגיוניים עוד חצי מליון קטנועים יצטרפו לשוק, ישתמשו בהם כרכב משני בעלי רכב נטולי חנייה שנמאס להם לחפש חניה, בעיקר לנסיעות קצרות בעיר. אינטרס המחיר היקר לביטוח הוא ליצור חסם גבוה לאזרח להנות משני העולמות. כתוצאה מחסם כניסה גבוהה יש זהום אוויר מתגבר, בגלל הפקקים הזהום גבוה עוד יותר. מכאן נוצרים שלושה גופים שמתעשרים כתוצאה מהחסם הגבוה, פרט לחברות הבטוח הקרטליסטיות בכח החק: האוצר הנהנה ממיסוי דלק, בתי הזיקוק וגם חברות הדלק, לפי מידת ההנאה שלהן להערכתי. אז כדי להביא את התיקון הנכון, להביא לשינוי חוק בטוח החובה למתכונת האירופאית, שמובילה כ…
הודעה אחרונה מאת Smi1ey,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 604 אורחים (הצג רשימה מלאה)