רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני בחיפוש אחרי אקסנט 2006 וראיתי שני דגמים לשנה הזאת - GLI ו-FAMILY אבל במחירון יד2 למשל מופיע רק דגם ה-פמילי. מישהו יודע מה קורה ? ואם יש הבדל בין שני הדגמים האלה ?
הודעה אחרונה מאת SZLTF, -
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בית המשפט - "תבוטל ההחלפה האוטומטית של נוזל הקירור במכוניות סיטרואן ופז'ו. הנוזל אמור לשרוד לכל אורך חיי המנוע, אך המוסכים המורשים נהגו להחליפו כתנאי לאחריות על הרכב ... טענה נוספת של אלג'ם היתה שהנוזל שמולא במכוניות לא היה מהסוג החדיש ביותר" למרות שהיצרן הנחה לא להחליף נוזל קירור, המוסכים של פיז'ו + סיטרואן הכריחו להחליף כל שנתיים, ובנוזל נחות ! והם לא היחידים. למשל-בקורולה מחליפים נוזל הילוכים אוטומטים למרות שלפי היצרן אין צורך להחליף. אין גבול לחמדנות של יבואני הרכב והמוסכים מטעמם. אולי עכשיו היבואנים יבדקו שוב את הנוהלים הפסולים האלה. יהודה
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- 2 תגובות
- 730 צפיות
שלום, אני רוצה לדעת כמה יעלה לי ביטח חובה +צד ג לפונטיאק שנת 94 מנוע 3.1. אני נהג חדש (לא צעיר) ובעל רישון עד למשאית עד 12 טון(האם זה משנה בכלל?). תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת mike6, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ממנוע 1600 ? מכיוון שהסובארו זה אוטו כבד. אני מדבר על סובארו ניו אייג'..
הודעה אחרונה מאת Eviatar, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת kookoo, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לילה טוב לכולם, ברור לי שאין כל תועלת בפוסט הזה וברור לי שהיו רבים לפניו ובכל זאת. נסעתי מחיפה לת"א לכנס בתחילת השבוע, בסביבות השעה 5. תנועה זורמת, שקיעה מהצד, כבר לא חם מדי... תענוג. כשראיתי את המכמונת הראשונה קצת לפני עתלית הזכרתי לעצמי להוריד טיפה את הרגל מהגז... כשראיתי את השניה 5 ק"מ אחרי זה אמרתי לעצמי להאט עוד יותר. ואז עוד אחת ליד זכרון ועוד אחת ועוד אחת.... אלפי מכוניות על הכביש, כולן נוסעות 110~. הם מוציאים דו"חות במהירות שהם מספיקים למלא טפסים. כמו נחש - בולעים את הטרף ואז מעכלים אותו. בזמן השנחש מעכל את העכבר - אפשר לנסוע על פניו על 150. אין לי משהו נגד השוטרים המבצעים. יש לי משהו נגד המדיניות. חלאס להטפל למי שקל. אנשים חוזרים מהעבודה …
הודעה אחרונה מאת urban.racer, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב שבת שלום D: האם אפשר לרכוש מסגרות ללוחיות רישוי שהן לא כרום או שחור במקום כלשהו? אני מנסה להשיג מסגרת לבנה, מט, חלקה לגמרי.
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 923 צפיות
היום יצא לי לסוע בכביש 38 מכיוון שער הגיא למושבים שעל יד בית שמש וחזרה. לצערי הכביש הזה מסוכן מאוד, אין תאורה בחלק גדול של הכביש ואף אין מפרדה. במשך כל הנסיעה שהייתה אך ורק בשעות התאורה, במשך כל הדרך פשוט נכוויתי מהתאורה של הרכבים שבאים מולי. כל הדרך היא גם דו סיטרית וחשוכה ומאוד מסוכנת. למה בעצם לא משקיעים שם משאבים על מנת לסדר שם מפרדה של בטונדות כמו שעושים לרוב אחרי מקרים מצערים שרק אז מבינים שצריך? למה לא עושים שם תאורה לאורך הכביש?
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול לגבי משמעותם של מושגי הWagen השונים, ישנם שני סוגים שאני מכיר אבל לא יודע מה בדיוק משמעותם אלא רק משער: 1.Sport Wagen - נישמע כמו גירסה מוארכת ספורטיבית של הרכב 2.Cross Wagen - נישמע כמו גירסה מוארכת ומוגבהת של הרכב אשמח לדעת את משמעותם והאם ישנם עוד מושגים, תודה.
הודעה אחרונה מאת adi89, -
- 5 תגובות
- 845 צפיות
בהנחה גם שעבר נסיעות לא קלות..
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 1 תגובות
- 612 צפיות
או כתבה כלשהי על הרכב הנ''ל? פשוט עברו הרבה שנים מאז יצא פונטו דור ראשון והדבר היחיד שאני מוצא באינטרנט זה כתבות על הגרנד פונטו..תודה
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 2 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אולי מישהו יודע מאיפה אפשר להוריד את המפות הנ"ל? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
- 9 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש חנויות שמעצבות ומציירות קסדות או שמציירות על מכוניות אני הודה לכם מאוד אם תעזרו לי תודה רבה עמית
הודעה אחרונה מאת mordy, -
אני רוצה לספר לכם על מקרה שקרה לי לפני שבוע שבועיים. השעה 20:00 בערב, אבא שלי חוזר מהעבודה ורוצה להחנות את הרכב בחניה של הבניין, אבל משום מה יש שמה רכב שלא מוכר לנו(ביניין קטן,6 דיירים), פנינו אל כל השכנים ואף אחד לא ידע של מי הרכב. אבא שלי חסם את הרכב ועלה למעלה. כבר שעה 23:00 ואף אחד לא אומר לנו להזיז את הרכב, אני יורד למטה רואה שהרכב בכלל מאיזור הצפון(בגלל מדבקה של מוסך בחיפה) הרכב ניראה מוזנח ברמות. עליתי למעלה על מנת לדווח למשטרה שימצאו את הבעלים ושיבוא יקח את האוטו שלו. אנחנו מתקשרים למשטרה, הם לוקחים את מספר הרכב ואומרים שיחזרו אלינו, לאחר כמה דקות חזרו אלינו וככה התנהלה השיחה: השוטרת: תקשיב ניסינו להשיג את בעל הרכב ולא הצלחנו, אין יותר מה לעשות בנידון. א…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 7 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום קניתי רנו סניק 2008 יד שניה מחברת הליסינג אלדן. הרכב עדיין במסגרת אחריות החברה עד אמצע 2011. נאמר לי, שכדי לא לאבד את אחריות החברה כל הטיפולים שברצוני לבצע באוטו עלי לבצע אך ורק במוסך מורשה של החברה. האם זה כולל גם התקנת אביזרים כגון, קודן, מרימי שמשות וסטריאו לרכב? האם התקנתם בחנות פרטית יכולה לפגום בצורה כלשהיא באחריות החברה? תודה
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
תראו איזה שוטר המניאק, אחרי יום שקניתי תהונדה [את ההונדה] סיוויק קופה 96 , עברתי תאונה. איזה ילד אחד מהעבודה נסע מהר ופגע במכונית שלי . כל הטמבון ותא מטען, הכל הלך. רק הפנסים מאחורה לא נשברו וזה הכי חשוב . פתאום השוטר, שאני מכיר אותו זה לא פעם ראשונה, היה לי קטע איתו פעם. השוטר עצר אותי ואמר לי: "צא החוצה מהמכונית". רצה לבדוק לי בכיסים משהו, אני לא מבין מה הבעיות שלו. אמר לי: "של מי האוטו?" אמרתי לו שזה אוטו של "אבא" שלי (אני לא רציתי להגיד שזה אוטו שלי). אחרי זה הם קראו לבוחן תנועה לבדוק את המכונית, הם אמרו שאין "פגוש אחורי". אמרתי להם: "מה זה קשור?", כי הטמבון לא היה באוטו בגלל שהוא נשבר באותו יום בעקבות התאונה. הוא נתן לי קנס 250 שקל. נשמע לכם הגיוני קבל …
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
-
- 6 תגובות
- 814 צפיות
אני כרגע במלווה, שנגמר עוד חודש. עכשיו בכל התקופה הזאת לא נסעתי בכלל, אין לי שום חבר/ידיד/אחים שיכול להיות מלווה, ולהורים אין רישיון ואין אוטו. אני מתכנן לקנות אוטו חדש לכשיגמר המלווה. האם צריך שיחתמו לי על איזה מסמך כלשהו בשביל שאני אוכל לנסוע לבדי? או שזה אוטומטית פשוט לאחר 3 חודשים אחרי ששילמתי את כל האגרות למיניהן אני יכול להתחיל לנסוע חופשי?
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
לפני הכל, מי שלא היה בריביירה הצרפתית (Cote D'Azur) - מאוד מאוד מומלץ, מסט. טרופה ועד מונקו. איזור יפהפה, ויש יותר מסיכוי סביר שללא קשר לטיב חלומכם המוטורי - בין אם על 4 גלגלים או 2, בין אם מיוצר על ידי פרארי, למבורגיני, פורשה, מרצדס, בנטלי, אודי וכו' - אתם תתקלו בו איפשהו על הכביש, ובדרך כלל במספר שהיה מאפשר לעשות צי רכב. בכל מקרה, ביום האחרון של הטיול ממנו חזרתי אתמול, מצאנו את עצמנו באיזור בולוניה עם זמן להרוג לפני החזרה לצרפת. זה המקום לציין שכמו שכאן במרחק 40 קילומטר מתל אביב ניתן להתקל במספר אתרי אשפה יוצאי דופן, הרי שגם לאיזור בולוניה יש מה להציע ברדיוס דומה - דוקאטי, למבורגיני ופרארי. בעוד שדוקאטי נמצאת בפאתי בולוניה עצמה, השתיים האחרות נמצאות כמה ק"מ מצפון ל…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 2 תגובות
- 816 צפיות
לאבא שלי יש אוטו, יש לו עליו ביטוח אבל לא ביטוח צעיר, אני נהג צעיר השאלה שלי היא: אם אני נוסע באוטו שלו וקורה משהו, הביטוח יכסה את זה למרות שאני נהג צעיר? או שלביטוח רגיל אין שום כיסוי לנהג צעיר? תודה
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
אבא שלי קיבל מספר דו"חות מכביש 6 על רכב שכבר מזמן לא בבעלותו. הרכב נמכר בנובמבר 2004 והדו"חות הם מדצמבר 2004 ומ-2008. הבעיה היא שהוא לא זוכר למי ואיך מכר את הרכב, לא יודע להגיד אם הועברה בעלות ואין לו שום מסמך מתאים. הרכב היה רכב חברה בכלל והיה רשום על חברה של אבא שלי שכבר איננה פעילה. יש למישהו עצות מה ניתן לעשות? תודה רוני
הודעה אחרונה מאת adi89, -
אאודי טיטי -
מאת noamtt- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. אני משתמש חדש והבעלים הגאה של אאודי טיטי שנת 2001 דגם quattro . רציתי לדעת אם ישנו מועדון חברים \פורום\ אתר .... שניתן למצוא עזרה מקצועית לבעלי הרכב הנ"ל וזאת לפני שצ'מפיון יפשטו את עורי! ובכלל שתהיה שנה טובה לכולם
הודעה אחרונה מאת noamtt, -
- 7 תגובות
- 21.9 אלף צפיות
שלום לכולם , חג סוכות שמח יש לי שאלה ,רישיון רגיל מסוג B ,מקנה לי גם רישיון לטרקטורון ? אני יודע שהרשיונות הישנים היו כוללים גם טרקטור , אבל כשבאים לטיולי טרקטורונים דורשים רישיון נהיגה רגיל. אשמח לתשובה ושוב ,חג שמח תודה.
הודעה אחרונה מאת maier, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מנוע VR של פולסווגן קראתי עליו קצת בוויקיפדיה ואני לא ממש מבין איך הוא שונה ממנוע V סטנדרטי? במה הפעולה שלו מתבטאת ? וגם מנוע EJ שעד כמה שהבנתי יש לו כמה וכמה גרסאות והוא שייך לסובראו אותו הדבר בקשר אליו במה שונה צורת הפעולה שלו לעומת מנועים אחרים? תודה רבה לכם וחג שמח
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
הנה מאמר קטן שכתבתי בזמנו; מאזדה 323F Lantis היא בין המכוניות הבודדות בקטגוריה שלה שהתפנקה בהיסטוריית עיצוב דגם ייחודית ומעניינת, ותאמינו או לא נחשבת ל"חייה נדירה"! The concept was first sketched in the early 90s בתחילת שנות ה-90, יצא הסקיצה הראשונה לדגם, וכעבור זמן קצר הדגם קיבל "אור ירוק" לייצור מהנהלת החברה. תהליך עיצוב הדגם, מהסקיצה הראשונה ועד לדגם החמר הסופי, בוצע במרכז העיצוב של החברה (Mazda Design Center - MRE) בעיר Orberammergau שבגרמניה. המעצב שעמד מאחורי העיצוב החיצוני של ה-323F/Lantis היה אותו האדם שבזמנו עיצוב את דגמי 924, 928 ו-944 Porsche שהיו כמובן רכבים מאוד נאים לאותה התקופה, מספיק רק להעיף מבט על פורשה 944 ובמקביל על לאנטיס 3…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 957 צפיות
לא חשבתי על זה עד היום. תודה.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם. אתמול מאוחר בלילה עצר את חבר שלי שוטר באמצע נסיעה. הרכב בעל חלונות שחורים כהים מאד ואני ישבתי מאחורה. החבר עצר לשוטר שסימן לו לעצור. שהרכב נעצר הוא הגיע לחלון שליד הנהג. אחרי כמה שניות הורדתי חגורה פתחתי חלון ופתאום הוא נבהל כאילו הוא לא ראה אותי בכלל. אומר לי למה אתה בלי חגורה? עניתי לו שהוא לא רציני... והרגע הורדתי לו אותה מול הפנים. הוא התעצבן ביקש תעודת זהות מהר מהרררר לפנייי שהוא מוציא אותי מהאוטו!! בקיצור נתן לי דו"ח 250 שקלים על נסיעה ללא חגורה. הוא היה לבד. הוא לא ראה אותי. יש חלונות שחורים באוטו מאחורה הוא לא יכל לראות בכלל אם אני עם או בלי חגורה. הדו"ח שהוא כתב כתוב כמו מכתב של ילד בן 4. לא מפורט לא מובן. נכתב בדוח ש…
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
עפ''י הכתבה http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3783658,00.html
הודעה אחרונה מאת מרטין מקפליי, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
המרוץ היא גרסה עדכנית ומאורגנת למרוצי ילדים שובבים משנות ה30 בארה"ב, גם אז בנו מכוניות מקופסאות סבון משומשות. התחרות הייתה בין כלי רכב לא ממונעים מתוצרת עצמית של המתמודדים, אשר ירדו במדרון תלול ביותר. גם בישראל המרוץ יצא לדרך, נקודת הזינוק שדרות רבין בירושלים, צמוד לבית משפט העליון כאשר המסלול נגמרבמורדות גן סאקר בשדרות בן צבי, לאורך המסלול מוקמו חבילות חציר לצידי הכביש כדי לשמור על בטיחות. היה נחמד ושווה לבוא רק בשביל לראות את ה"מכוניות" שבנו שם תהנו
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז כמו שהבנתם מהכותרת, הרכב המדובר הוא לנסר שנת 91 שעבר תאונה בחזית ומגודר כ-Total Lost, הבעלים של הרכב שוקל מה לעשות איתו (טוב זה לא שהוא שווה הרבה אבל בכל אופן). הוא התקשר למודעה כלשהי שראה בעיתון של פירוק מכוניות והציעו לו 500 שקל על הרכב, משתלם או לא? במידה ולא מה כדאי לו לעשות? אולי לפרסם את כל החלקים בנפרד דרך אתר כלשהו או אפילו כאן? ולכל מי שמתכנן לישאול כבר, לא אני לא בעל הרכב.
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בוקר טוב התחדשתי לי השבוע ברכב מסוג מיני מינור (1985) ועל מנת לבטח אותה (חובה), דורשים ממני קוד דגם לרכב - שלא מופיע לרוב החברות על המחשב! אומרים לי לפנות ללוי יצחק שעל פיו חברות הביטוח עובדות ולברר או להוציא קוד דגם לרכב.. נתקלתם בתופעה?
הודעה אחרונה מאת STANG, -
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 604 אורחים (הצג רשימה מלאה)