רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
רציתי לדעת אם יש אתר כלשהוא שאפשר לבדוק מתי היתה העבירה האחרונה שלי. אשמח אם מישהו יענה לי
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 5 תגובות
- 937 צפיות
http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20090930_1117692 דעתכם?
הודעה אחרונה מאת SupersoniK, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
האם ניתן מבחינה חוקית לצבוע את גג הרכב בצבע שונה מהצבע המקורי (בסגנון המיני קופר או פאביה)?
הודעה אחרונה מאת ~ts~, -
- 2 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, יש לי פיאט אונו שהרישוי שלה לא שולם (חודש) בשלוש שנים האחרונות, הרכב עמד ואני רוצה לחזור ולהשתמש בו, פניתי למשרד הרישוי והם הוציאו לי רשיון עם העלות של הכוללת של השלוש השנים האחרונות 3700 ש"ח. שאלתי היא האם אי אפשר באיזשהיא דרך להפחית את הסכום, האם אין דין שונה לרכב שעמד-שהרי הרכב לא נסע 3 שנים. בתודה מראש אריק
הודעה אחרונה מאת arik2005a, -
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 3 אלף צפיות
גרסאת הסטרואידים של ה500 יצאה ושמה לארגו. לעזאזל, לדעתי היא מדהימה ובטח הנתונים הרבה יותר. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3781624,00.html
הודעה אחרונה מאת subwoffer, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 16.1 אלף צפיות
שלום רב, אנו טסים בקרוב לאירופה ומחפשים רכב שיתאים לאחסן ארבע מזוודות בינוניות+ בבגאז' , בצורה שהם יוסתרו מהחוץ. אין לי הרבה נסיון עם רכבים מתצורת סטיישן אבל מהסתכלות מבחוץ אני חושב שזה לא יספיק. האם רכב מסוג רנו סניק יכול להיות מספיק? [גרסת 5 מושבים]. שאלתי בעלים של רנו סניק ולדעתו לא, הוא המליץ על אופל זאפירה אבל ראיתי שבאתרי השכרה אירופיים הם נמצאים באותה קטגוריה. האם האופציה היחידה היא ללכת על רכב מסוג מיניואן שיקר משמעותית? אם כן איזה סוג מומלץ? אני מודע לכך שלרוב מזמינים קטגוריה ומקבלים את מה שיש, אבל כמה דעות מהפורום פה יעזרו לי לכוון את עצמי. בנוסף, האם יש המלצות לחברת השכרה שמאפשרת לאסוף בהולנד ולהחזיר בבלגיה? אתרים רבים לא נותנים לעשות זא…
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן חברי פורום יקרים, אני מאוד אשמח לקבל מכם עזרה קטנה. ברחוב (בתים פרטיים) בו אני גר יש מצוקת חניה קשה, לא תמיד אני מוצא חניה ברחוב שלי וכך גם שכניי. באותו הרחוב בו אני גר, ישנו בית של אישה קשישה חסרת רכב אך לה יש שער חלוד וישן של חנייה פרטית בתוך חצר ביתה. כמובן שמחוץ לשער ישנו סימון של איסור חניה על מנת לא לחסום את השער. אני אציין שוב שלאישה הקשישה אין רכב, אך בכל פעם שאחד מדיירי הרחוב חונה מול שערה, היא פשוט צועקת עליו בצורה מגעילה ומרירה בטענה שהרכב המחנה חוסם את החניה שלה. אז שאלתי היא ככה.. קודם כל, האם מבחינת חוקיות אני יכול לעשות משהו בנידון? ודבר נוסף, האם אני צריך לחשוש מלהמשיך לחנות לה מול השער? מה אתם הייתם עושים במצבי? או שפשוט תגידו לי מה עליי…
הודעה אחרונה מאת death-like, -
אוסטין מונטגו 1 2
מאת noknok-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 6 אלף צפיות
שלום, קפץ לי רגע נוסטלגי מהילדות שאני זוכר המון את האוטו הזה האוסטין מונטגו,מה שכן היום אני רואה שהן פשוט נמחקו מהכביש הישראלי,השאלה היא,האם כשהן היו חדשות הן באמת היו נמכרות והייתה להן נוכחות על הכביש או שפשוט זה רכב שלא נמכר בארץ ולכן נדיר לראות ולהשיג כאלה?
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
שוב נושא תצפיות שלי ממקום אחר בעולם, תבלו. הפעם התמונות הם של אבא שלי (כולן).
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם. בשכונה בה אני גר יש כמה ערסונים הרוכבים יומם וליל על הקורקנטים הממנועים שאביהם האידיוט בנה \ קנה להם. אני מדבר על הכלים עם מנוע הבנזין, זה שנשמע כמו אופנוע שטח 50 סמ"ק של תיכוניסט שאוהב לנסוע על 7,000 סל"ד עם פחית קולה באגזוז. הערסונים נהנים לנסוע על הכלים האלה יום וליל, שעות כמו 1 ו 2 בלילה הן שעות כלל לא זרות להם, וכל "יעף" כזה מעיר את כל הרחוב. תוסיפו את העובדה שכמו החיות באפריקה גם הם התקבצו לעדר, ויוצא שב 2 בלילה כל הרחוב מתעורר לשמע זעקות ארבעה מנועים, בד"כ תוך כדי הפגנת נסיעה אומנותית על שני נתיבי הכביש. מי שמנסה לצפור להם או לעקוף אותם זוכה בנסיעה איטית במיוחד וחסימת נתיב לעקיפה. אני בכלל לא מדבר על אמצעי בטיחות מינימליים כמו קסדה או מחזירי …
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
-
יש לי BX GTI 1900 שנת 1992 והלך המנוע. בכמה אני יכול למכור אותה? "קונים מכוניות לפירוק" הציעו לי 200 ש"ח, כי הם מוכרים את זה לברזל. אם אני אמכור אותה לברזל, אני אקבל 400-500 ש"ח. יש לי סיכוי לקבל יותר מזה?
הודעה אחרונה מאת bagira, -
רנו מגאן 1996
מאת רנדו-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 822 צפיות
קניתי רנו מגאן 1996 עם קילומטראז' נמוך יחסית לשנה (145,000 ק"מ). אתמול התחילו בעיות עם השמנים למינהם, עם הציריות, עם הגיר ועם הצמיגים הישנים שלא הוחלפו כמעט 5 שנים (האוטו היה של אדם זקן שהיה בסה"כ מקפיץ את אשתו לעבודה ומחזיר אותה). שתי שאלות: 1. מה הקילומטראז' הממוצע השנתי לפרייבט? משהו כמו 13,000 ק"מ בערך? 2. עד כמה ק"מ האוטו הזה יכול להחזיק עד שישבוק חיים לגמרי?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
קיבלתי דו"ח בדואר על עבירת מהירות 92 במקום 70 ע"י מצלמה. הדו"ח רשום על שם אבא שלי שהאוטו על שמו (אני נהגתי). 750 שקל קנס ו 8 נקודות. האם ניתן להמיר לאזהרה כי לאבא אין שום עבירת מהירות וגליון הרשעות כמעט נקי? האם להישפט? או רק לשלוח מכתב? מה כדאי לעשות?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי אני מוצא שלהתחיל נסיעה על מצב 3 ולאחר מכן ישר להעביר לD גורם לאוטו להתחיל נסיעה במצב יותר חלק.. האם זה הורס\שוחק\ כל דבר אחר את הגיר\מנוע או משו כזה? חשוב להזכיר שנגיד בתחילת ניעה אני שם על 3 ואז לאחר כמה שניות שהואטו נוסע מעביר חזרה לD והפוך לפני פנייה או משו (מגיע לפניה-מעביר ל3 יוצא מהפנייה מחזיר לD )האם זה יכול לדפוק מערכת כלשהיא באוטו ? (טויוטה ראב 4 שנת 2007)
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 933 צפיות
כך משהוא טען, בעיני זה בלוף, יש הגיון בדבר?
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
- 1 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי ידידה שכרגע נמצאת בתקופת המלווה שלה, מתארח אצלם תייר כבן 31 מארצות הברית עם 8 שנים רישיון נהיגה, ברשותו בארץ רישיון בין לאומי המקנה לו נהיגה בכבישי ארצנו. שאלתי היא האם מותר לו "ללוות" את אותה ידידה אף על פי שהוא תייר? תודה, כפיר.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני בודק אפשרות של השכרת רכב לתקופה של שנה כל פעם או יותר. נכון להיום אנחנו יכולים להחליף רכב כל 3.5 שנים (רכב נכה) אני מנסה לבדוק אפשרות של השכרת רכב ברמה דומה :s80/a6/e250 לפי חישובים בגדול הרכב מפסיד כל שנה בין 50-70 אלף שקל 10.000 ביטוח ועוד 10.000 לפחות לטיפולים לפני תיקונים לא צפויים הרכב עובר ממצוע של 50.000 קילומטר בשנה עוד יתרון הוא שאת הרכב השכור אפשר לקזז מע"מ כהוצאה לפי האינטרנט רכב דומה עולה 10.000 לחודש כולל מע"מ אני מאמין שיהיו עוד הנחות על המחיר הנקוב האם מישהו נתקל בחישוב דומה או משכיר רכב לתקופה ארוכה ?
הודעה אחרונה מאת שניר106, -
- 11 תגובות
- 23.6 אלף צפיות
האם זה דוח? או שנותנים אישור נסיעהואתה צריך להראות במשטרה שסידרת? יש איזה משהו באינטרנט על זה? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לילה טוב, אני מתכוון לקנות קטנוע, טייפון לצורך העניין, שמחירו הוא 2500 שקלים. האם כדאי בכלל לקחת אותו לבדיקה או להסתמך על נסיעה שלי בלבד? כמה עולה בדיקה לקטנוע כזה? תודה
-
- 7 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
קיצורו של סיפור: השמשה הקדמית ברכבי החדש דורשת החלפה - מישהו עלום שם טרח לזרוק עליה בקבוק מגג הבניין והיא נשברה. הביטוח המקיף שלי כולל ביטוח שמשות, אולם הם מוכנים לתת שמשה חליפית בלבד בעוד שאני רוצה מקורית (הרכב בן פחות משנה, לכל הרוחות) - לטענתם ביטוח השמשות הוא לא חלק אמיתי מהמקיף, ולכן אין השתתפות עצמית ולא מאבדים את העדר התביעות, אולם מנגד הם מתקנים בשמשות חלופיות תוצרת הארץ בלבד. מנגד, כאן נרמז שרכב עד שנתיים, חובה לתקן בחלקים מקוריים. מישו יודע בוודאות מה אומר החוק בעניין? בינתיים אני נואשתי מהביטוח והזמנתי בהונדה שמשה מקורית, על חשבוני, דבר שיעלה לי כ 3500 ש"ח... אני אשמח לגלות שיש לי קייס כנגד הביטוח, ולקבל בחזרה את ההוצאה הזו.
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 16 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום חברים, לאחרונה מכרתי את רכבי (RAV4) ואני בפני דילמה קשה. מחפש לקנות רכב חדש\יד2 ועניין בטיחות הרכב חשוב מאוד. באתר העולמי למבחני ריסוק 90 אחוז מרכבי 4X4 מקבלים רק 4 כוכבים ורוב מכניות הפרטיות מקבלות 5 כוכבים: http://www.euroncap.com/home.aspx רכבי השטח אומנם גדולים חזקים אבל לא מצליחים לקבל 5 כוכבים בריסוק !! מדוע? האם אני מפספס משהו? תודה.
הודעה אחרונה מאת kookoo, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
לפני שימסרו לפח... [email protected]
הודעה אחרונה מאת oren1001, -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, היום בלילה נסעתי עם האונו בכיכר , באמצע סיבוב ראיתי שהכיכר מלאה מי השקייה, בלמתי ולא הספקתי לצאת מהפניה..., הנזק לאוטו זה בינתיים ג'אנט ברזל עקום וכנראה צריה ובית ציריה, ופנס איתות שבור, השאלה האם אפשר לתבוע את העירייה במקרה כזה ? יש לי תמונות של מקום האירוע עם הנזק של האוטו והשלולית מים, שווה לנסות לתבוע את העיריה או שחבל לי על הזמן ?
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אז השנה החלטנו, אני וחבר, לצאת סוף סוף לפרנקפורט ולראות תערוכת רכב אמיתית מהי. ציוד הצילום: קנון 400D עם עדשת סיגמא 30mm (וכמה תמונות עם קנון 75-300mm). התוצאות לפניכם, תהנו. אגב, אם מישהו מעוניין בתמונה כלשהי מוגדלת וללא קרדיט \ מסגרת - אתם מוזמנים ליצור קשר בהודעה פרטית ואשלח לכם את קובץ המקור. ונתחיל עם כמה מכוניות אקראיות בכבישי פרנקפורט: אודי A5 ספורטבק. לא מרגש, אבל חדש. אל תטעו, לא Q7 רגילה - מושתל בה מנוע ה-V12 TDI של וואג שמסוגל לסובב את כדור הארץ לכיוון השני... ב.מ.וו M5... ועוד אחת, רק קצת פחות מושכת. פורשה פנאמרה. בעל הרכב ישב לצידה באמצע הרחוב, קרא עיתון והסתכל על התרשמויות עוברי הא…
הודעה אחרונה מאת Herman, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
נצפתה בבלאג'יו איטליה. לי אין מושג מה זה.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אחרי חופשה באנגליה-סקוטלנד הגעתי למסקנה שהאופל אינסיניה זה האוטו הכי יפה והכי מושקע בקלאס שלו... האוטו נראה מיליון דולר, ונוסע נהדר, לא ראיתי אחת בלי אבזור מלא אבל יכול להיות שזה פשוט כי מדובר במדינה שבה צריך באמת באמת להתאמץ בשביל למצוא אוטו עם טסות. עכשיו השאלה היא - האם UMI העלובים פרסמו משהו בקשר ליבוא של האינסיניה?
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו יודע מה קורה עם המצלמות רמזור בכיפור? סתם שאלה שעלתה לי בראש, אופניים מפעילים אותם? איך באמת הם עובדות? לפי מאסה? לפי משקל?
הודעה אחרונה מאת mystopp, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות דיבורית, נמאס לעצור בצד בשביל לדבר. דיבורית בלוטוס ששמים באוזן זה חוקי? שמעתי גם שיש מיוחד לשקע מצית, מה שבטוח אני לא רוצה מובנה שיהיה קבוע ברכב ואני לא רוצה לשלם על התקנות מיותרות, משהו נייד וזמין.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
והנה קצת תמונות
הודעה אחרונה מאת omerroz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שמעו,זה כבר ממש מציק,אני מדבר על רכב פיג'ו 307 2007.הגיר עצמו על הפנים,הוא מסרב הרבה פעמים קיק,אין בו העברה חלקה בין 1 ל2 ,כל צומת שמאיטים מרגישים כאילו ירד הילוך,אני ממש לא מסתדר עם הגיר הזה,רוב הזמן אני בטיפוטרוניק שגם שם הוא מסרב לפעמים להוריד. אני נוהג על מאזדה 3,שם הגיר תענוג,נותן קיק מתי שצריך,העברה חלקה,הכל טוב ויפה כמו אוטמט.
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
מי מחובר 34 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 731 אורחים (הצג רשימה מלאה)