רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
שלום, המצב בקצרה: קרובת משפחה מתכננת להגיע לביקור בישראל למשך שבועיים. היא מתניידת בכסא גלגלים, בעלה מסיע אותה לכל מקום ומסייע לה כמלווה לכל דבר. יש להם את כל האישורים הנחוצים בארץ המוצא (אוקראינה), אבל לא נראה לי שזה תופס כאן. התכנית היא לשכור רכב למשך התקופה. בירורים שעשינו לגבי תו חניה זמני לנכה העלו את ההצעות הבאות: משרד הרישוי - דברו עם משרד הבריאות משרד הבריאות - דברו עם משרד הפנים משרד הפנים - דברו עם ביטוח לאומי ... בקיצור, כרגיל, ישראל מסבירה פניה לתייר. אשמח לשמוע אם מישהו מכם נתקל במקרה דומה בעבר. למי צריך לפנות ומה צריך לעשות ע"מ לנפק אישור חניה זמני לנכה? קשה לי להאמין שהמקרה שלי חסר תקדים, אך נראה שאיש לא יודע כיצד להתנהל במצב…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
חברים לאחר שרישמית סיימתי את פרוייקט ההסבת גיר יצאתי ליום צילומים עם הבורה החברה והכלב, תהנו - ראשית אני רוצה להודות לאמקור על ציוד הצילום - עידן תגיד שלום יפה לציוד. יאללה נתחיל - ריקו הכוכב - וטיזר ליום צילומים הבא - ממשיכים - יש לי סיכויי להיות צלם ? בברכה אסף.
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
- 0 תגובות
- 527 צפיות
http://www.youtube.com/user/MotorAndGear
הודעה אחרונה מאת 504L, -
- 2 תגובות
- 910 צפיות
מתי היא שווקה בארץ בכלל? פיאט סדיצ'י למרות שהיא נראתה חדשה יחסית, עם תחילית 10 וסיומת 67 בלוחית הרישוי...
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 2 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
רק לי היא נראת כתוצר של הכלאה בין שברולט אופטרה לבין C קלאס החדשה?http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3786138,00.html
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1586821 לדעתי העיצוב די יפה, לאחותי יש את הדגם היוצא ואני חושב שהיא תחליף לחדש היא ממש מרוצה ממנו.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
- 22 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
ברצוני לשאול, האם אני יכול לקחת רכב מתחנת משטרה לאחר 30 ימים , שהיה מושבת עכב עבירה פלילית למרות שאינני בעל הרכב ? הרכב נמצא בתחנת מג"ב בבסיס מכבים ולא בחניה משטרתית בתשלום. אם ישנה אפשרות כזו, מה אני צריך להביא איתי? (ת.ז, ייפוי כוח וכד')
הודעה אחרונה מאת subwoffer, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 802 צפיות
נצפתה אחת כזו אדומה בחיפה, זה מנוע רגיל או משופר? פעם ראשונה שאני רואה אחת כזו.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם יש אפשרות לקנות פוליש גס באריזה קטנה?
הודעה אחרונה מאת Igor_STI, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יכול להיות שממכה כזו קלה זה קורה ?
הודעה אחרונה מאת shahar1, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כמה זמן מרגע אי חידוש רישיון הנהיגה,הרשיון מבוטל על ידי משרד הרישוי?
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
אהלן. שמי תומר ואני בן 18 ואני ועוד מספר חברים רוצים לנסוע בקיץ לסיבוב באירופה והדגש הוא מכוניות. כמו לדוגמא באיטליה למבורגיני ופרארי,גרמניה מרצדס וכו'. שאלתי היא איפה אפשר למצוא את מיקומי המוזאונים/מפעלים,כרטיסים מראש וכל פרט הכי קטן. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
-
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
לפני מספר ימים ראיתי בת"א מונית קיה OPIRUS ולפי המספר הרכב חדש לחלוטין. האם החל שיווק של הרכב בארץ? עד כמה שידוע לי הרכב מגיע בשילוב מנוע בנזין בנפח של יותר מ-3 ל' ושישה צילינדרים. למה שמישהו ירצה מונית עם מנוע בנזין זללני שכזה?
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
-
- 3 תגובות
- 999 צפיות
בקשה בכותרת, נוסע בינואר. אם יש אירועים ומקומות ששווה ללכת אליהם שקשורים למכוניות או סתם בכללי אני אשמח להמלצות, תודה.
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום רב, אני מעונין להפתיע בחורה שאני מאוד אוהב. לצורך המשימה אצטרך בין השאר רכב קבריולה (גג נפתח) לערב אחד. אני לא מדבר על TT או משהו כזה...אפילו מיאטה תספיק למשימה. כפי שציינתי בכותרת, אני נהג צעיר (בן 20) אך לא חדש (כבר יותר משנתיים רישיון). האם יש מקום שמשכיר מכוניות כאלו? כדי שאוכל לתכלל את העלות של הנושא - האם למישהו יש הערכת מחיר?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום רב לחברי הפורום ושבוע טוב שיהיה (: רציתי לשאול לגבי משהו שקראתי לגביו באחד השרשורים האחרונים שפורסמו כאן בפורום. מה הם בעצם הסוגים שאתם מדברים עליהם? צמיג חד-כיווני, צמיג סימטרי, א-סימטרי איך אפשר לדעת מה לי יש, מה לי באמת מתאים, ומה אני יכול לעשות כדי לשפר אולי מצב שקיים אצלי ברכב. אצלי באקסנט 2005 יש סרן קדמי גלגלי פירלי, ובסרן האחורי גלגלי GTמשו. לאחרונה החלפתי בין הסרנים (קדימה לאחורה) עקב שבתקופה שהGT היו מקדימה האוטו היה מושך ימינה קצת, והגלגלים היו חורקים בסיבובים (PSI תקין כל הזמן אצלי) הייתי סקרן מה יקרה אם אני אשים את הפירלי (היותר חדשים) מקדימה. כעט האוטו מרגיש שונה, יציב יותר, הגלגלים לא חורקים.. אבל, במקום ל…
הודעה אחרונה מאת איל לוין, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
יש לי רעיון מדהים, אנני יודע מי יוכל לממש אותו, נראה לי שמנהלי האתר/ פרומים יכולו לתת לראיון נשמה ולהקים את הראיון. אז אחרי הקדמה שכזו הראיון: במקום לחפש ולחפש בתוך הפורומים השונים כל מיני מידע שלפעמיים לא קשור על רכבים מסויים אפשר לעשות רשימה של מכוניות עם דגמים (אפילו עם אפשרות לרדת עד רמת שנת יצור). כאשר כל אחד שיכול לתרום מידע על אותו הרכב יתרום מעין חוות דעת, מנסיון עם הרכב. המידע יקוטלג (עם אשפרות לציון בנוסף) עפ"י קרטריונים מוגדים מראש כמו: צריכת דלק, אחזקה, מחיר חלקי חילוף, מה "לשים לב" לפני קניה, תקלות ידועות שחוזורות וכו'. ראיון שכזה ניתן לראות באתר "הרים" שתמעסק בתחום האופניים, וראיון דומה של חוות דעת לקוחות יש באתר זאפ לגבי מכשירי חשמל וכו'…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
כל פעם שסוכנות פורשה מחדשים יש מה לראות... אחד הדברים המעניינים זה הפאנמרה, היו 2 גרסאות, ה-S וה-4S עם ההינע הכפול אבל... הפעם... העיניים שלי ראו משהו חריג לחלוטין. החלטתי להיכנס לסוכנות כדי להגיד "שלום שלום" כמיטב המסורת וגם לראות 911 שנראית לא רגילה למידיי. מתקרב אלייה ו... WOOOW זו היא Porsche GT3 לבנה חדשה דנדשה מנויילנת עם ג'אנטים לא מהעולם הזה, עם צמיגים רחבים בעל חתכים מאוד נמוכים וספויילר שכל זה קוראים לך "תן לי את האמאמא של הלחיצות!". אשכרה Ready to race כמו שאומרים. לפני שתעברו לידה, אנא תיזהרו, היא נושכת! בול אותה אחת כמו בסירטון:
הודעה אחרונה מאת Smi1ey, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רציתי לשתף אתכם במייל שקיבלתי ולוודא שאכן כל מה שכתוב הוא נכון. לידיעת כל הנוהגים בכביש 6. החל מ4 באוקטובר החלה המשטרה להפעיל מכמונות מהירות אוטומטיות על כביש 6. המהירות המירבית המותרת בכביש עומדת על 110 קמ"ש , אולם המשטרה מתחילה לאכוף החל מ 130 קמ"ש ומעלה. במצלמות אלו המשטרה אינה מורידה 5 קמ"ש מהמהירות הרשומה כמו במכשירי הלייזר (ממל"ז). ככלל המשטרה מתחילה לאכוף , בדרך בין עירונית, החל ממהירות הגבוהה ב-20 קמ"ש מעל המהירות המירבית המותרת באותו קטע כביש. שימו לב והיזהרו . היתפסות בנהיגה במהירות העולה ב 41 קמ"ש מעל המותר בדרך בין עירונית עלולה לגרום לפסילה מנהלתית וכרוכה בהזמנה לדין . בנוסף: ברחבי הארץ החלו מהשבוע לפעול מצלמות אמיתיות ( לא קרטון...) …
הודעה אחרונה מאת A3ro, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מעוניין לקנות באיזור באר שבע יריעת פיברגלאס, לצורך בנייה ברכב, האם מישהו יודע היכן מוכרים בב"ש? חיפשתי בגוגל ולא מצאתי. תודה, ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רצתי להתייעץ עם אנשים בעלי ניסיון. הבאתי רכב בייבוא אישי(שנת 2008 עלייה לכביש 2009) מבנאדם שעוסק בתחום,הבנאדם עבד עליי והביא לי רכב עם מלא חלודה מתחת לרכב. לפי כל המסמכים שביידי התברר לי כי הוא הביא אותו ללא מכולה מה שבדיעבד גרם לכל החלודה(שילם 750 דולר על השילוח הימי שזה תובלה ללא מכולה). אני רוצה לתבוע אותו ,מישהוא יודע אם יש לי קייס ומה אני צריך לעשות.
הודעה אחרונה מאת DROR954, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב, יש לי סיפור לספר לכם, בתקווה שתוכלו לעזור לי. הסחתי את עיניי מהרמזור הירוק לעבר הצומת. כשחציתי את הצומת, הרמזור כבר היה אדום ו"זכיתי" לשני פלאשים. זה היה בלילה, כך שאין לי שום ספק שצולמתי בוודאות. אני מצטער על כך, התייסרתי כל הלילה מה היה קורה אילו וכו', אבל תודה לאל, זה נגמר בפלאש בלבד. המקרה קצת מורכב: מדובר ברכב חברה ששייך לחבר טוב - "ללא בעלים". הקנס יגיע אליו לעסק, במידה והוא לא יסב את העבירה על שמי - הקנס יהיה על ראשו 4000 ש"ח (1000 ש"ח כפול 4 על אי הסבת הדו"ח). הבעיה היא שאין לי רישיון ישראלי ולא אזרחות ישראלית. הרישיון הוא צרפתי - מה שהופך את הסבת הדו"ח למורכבת יותר. מה עושים? 1. האם אפשר להסב דוח על אזרח זר? 2. האם אני מ…
שמשה שבורה
מאת erez a- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום , לפני שבוע אשתי נסעה אחרי משאית ואבן עפה ושברה את השמשה , יש לי את מספר המשאית . האם לפנות לביטוח שלי שיסדרו את זה ? האם נרשם כתביעה בתיק ? מה התהליך ?
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 767 צפיות
הוא מגיע למיחזור?נהפך לפחיות??
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מדינת חלם,ככה מטרטרים אזרחים. לקרוא ולהתרגז: (אוטוטו טסט,צריך להשיג אישור) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3786693,00.html
הודעה אחרונה מאת Yuval.k, -
-
- 4 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
קיבלתי שלילה מתאריך 15-6-08 למשך 4 חודשים והבנתי שבשביל לקבל את הרשיון אני צריך לעשות טסט ותאוריה מחדש. עבר כבר שנה מאז ואני רוצה לדעת מה התהליך איך זה הולך , האם אני צריך להוציא טופס ירוק מחדש? תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת Itay007, -
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אל דאגה אני לא מתכוון להחליף את האיביזה . תמיד הבנתי שה-V5 רכב לא מוצלח מקריאה פה בפורום והיה לי זלזול כלפיו. יום שישי האחרון בצהריים, הייתי עד למפגש בין GTI לV5 שניהם 2001 דרך אגב. מרמזור לרמזור, בערך 500 מטר לערך ה-V5 הייתה כ-2 רכבים לפני הGTI! שניהם סטנדרטיות לחלוטין, הגיוני שבבסיסה לפני צ'יפ והכל ה-GTI חלשה יותר? 1.8 טורבו חלש יותר מה-2300 האטמוספרי?
הודעה אחרונה מאת Haze, -
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום , קוראים לי ארז ואני ככלל מכור לנהיגה , בעיקר שטח ;רוב זמני אני מבלה על דו-גלגלי אך הנהיגה אצלי בכלל היא תענוג . מבחינתי להיכנס עם רכב לשטח זו המהות האמיתית של נהיגה , כל סוג אחר מהווה מבחינתי נהיגה מנהלתית . הסיבה שאני כותב פה היום , היא מעצם העובדה שאנחנו היום עסוקים במאבק כנגד הרפורמה שמטרתה לעלות לנו את תעריפי הביטוח לגבהים חסרי פרופורציה . אני מאמין שחלק ממכם בעד הייקור , אבל זה לא באמת משנה . המאבק שלנו כרגע נוגע לכל אזרח במדינה ומהות הדמוקרטיה בה אנו חיים . ישנו פקיד בשם ידין ענתבי , תפקידו : המפקח על הביטוח . אדון ענתבי הלא נכבד בכלל מנהל צייד מכשפות עפ"י אג'נדה אישית;היום זה אופנועים , מחר רכבים ומחרתיים ביטוחי החיים שלכם , הפנסיות וכיוצא בזה . …
הודעה אחרונה מאת re_ilan, -
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום אני חדשה פה לפני פחות מחודש ימים רכשתי סיאט אביזה החדשה DSGבצבע כחול ומתי שנגשתי לסוכנות לקבל את האוטו התרשמתי שהצבע של הרכב יש כל מני טשטושים . ואז אמרו לי שזה יעבור אחרי שתרחץ את האוטו אחרי שבוע מהיום. ואכן אחרי שבוע רחצתי את האוטו וכל הסימנים נשארו . לצורך דיוק הסימנים כמו מדבקות שהוציאו אותם ונשאר הסימן במקום ואז נגשתי לסוכנות ואמרו לי שזה מדבקות שמים על הרכב מתיי שמיבאים אותו בכדי לשמור על הרכב וכנראה שכחוו לסיר אותם . וקבענו שיטפלו בעניין על ידי ווקס עדין הסכמתי בתמורת שהשירות הראשון חינם למרות לא הייתי משוכנע מזה אבל מחוסר ברירה הסכמתי בקיצור לקחו ת האוטו ולא יודע מה עשו החזירו הרכב ועדיין פה ושם יש טשטוש בצבע של הרכב אבל בהרבה יותר טוב…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
ביטוח לרכב
מאת mike6- 1 תגובות
- 623 צפיות
שלום, רציתי לדעת האם יש חובה לעשות ביטוח חובה וביטוח צד ג באותה חברה? ובבקשה אם אפשר להמליץ לי על חברה זולה ואמינה שאפשר לפנות אליה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 604 אורחים (הצג רשימה מלאה)