רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
כבר מזמן מעניינת אותי השאלה מה יקרה אם ברכב ללא LAUNCH CONTROL אני אלחץ על הגז והבלמים באותו הזמן(ברכב אוטומט). אם זה יתן לי להעלות את הסל"ד או לא? עד כמה זה מזיק למנוע/גיר? והאם זה ייתן לי האצה יותר טובה? מן הסתם שלא ניסיתי את הדבר. לא עושה ניסויים על הרכב שלי. סתם מעניין לדעת מה יקרה ואם זה יכול להועיל.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אני מבקש המלצה לקורס נהיגה ספורטיבית. עברתי קורס קבוצתי במסלולים, ואמור לעבור עוד אחד אישי שקיבלתי במתנה ולא ניצלתי (מקווה שעדיין בתוקף). אני נוהג בקליאו ספורט 2002 דור שני, גר באזור המרכז. אשמח לקבל המלצות. תודה מראש, נתן.
הודעה אחרונה מאת Z4 3.0si, -
- 9 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני מתכוון לעיר ראשון לציון מערב. תודה וחג שמח.
הודעה אחרונה מאת shushahar, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
לאחרונה רכשתי מאזדה 6 מודל 2007 ללא תאונות כלל. הבעיה היא שצבע מכסה המנוע נפגם במספר מקומות בגלל חומר כלשהו שנשפך עליו (הפגיעה יחסית קטנה אבל בכל זאת מפריעה לי). חשבתי בהתחלה לצבוע את מכסה המנוע, אבל אז אמרו לי שעדיף להשאיר את המצב כמו שהוא כדי למנוע בעתיד, שכשארצה למכור את הרכב, שאלות לגבי צביעת מכסה המנוע (יחשבו שהרכב עבר תאונה וכד'). חשבתי על פתרון אחר והוא חיפוש רכב דומה ובאותו צבע באחד ממגרשי פירוק רכבים, והחלפת מכסה המנוע. האם למכסה המנוע יש זיהוי כלשהו שמקשר אותו לרכב ? (כמו מספר שילדה וכד') תודה
הודעה אחרונה מאת sufgi123, -
-
באיזה רכב מדובר ? 1 2
מאת sniper434-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמה כ"ס יש לפורד מוסטנג שנת 96 מנוע 3.8 שעשתה 96 אלף קילומטרים אחרי טיפול רציני במנוע (ללא שיפורים או משהו מיוחד, החלפת חלקים ישנים פשוט) ועם כמה כ"ס הם יצאו מהמפעל באותו זמן שהן היו חדשות?! תודה רבה
הודעה אחרונה מאת V_DoR, -
אחרי שנתיים של תכנונים, אתמול בשעת בוקר נחתי לבסוף בעיה"ק פרנקפורט. מזג האויר כאן נפלא, ולמעט שעות הצהרים, קריר ונעים ואפשר להסתובב עם חולצה קצרה מבלי להזיע. ועכשיו, אחרי שניהלנו סמול טוק על מזג האויר, אפשר לעבור לדבר שלשמו התכנסנו כאן היום: תערוכת פרנקפורט! בואו נתחיל ממה לא: לי ולשני החברים שאיתי יש המון, אבל המון תמונות, ובסה"כ אנחנו רק ביום הראשון. הבעיה היא ששניים מאיתנו שפוכים מעייפות והשלישי מכלה את זמנו (ובתקווה שלא גם את כספו ) בקזינו, מה שאומר שתמונות אתם לא תזכו לראות היום. אז מה כן? וידאו שצילמתי, והמון! נתחיל בתיאור קצר: התערוכה מחולקת לאולמות, כאשר בכל אולם מוצגים יצרנים אחרים (בדומה לאוטומוטור). באולם מס' 1 - הוא האולם שאליו מגיעים מיד לאחר הכני…
הודעה אחרונה מאת Smi1ey, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני נהגת חדשה שעברה עבירת מהירות ופסלו לי מנהלית ל30 יום.הגעתי לעסקת טיעון בה סוכם על קנס ושלילה על תנאי. הנוסח של פסק הדין לא מובן לי 1.הנני פוסלת את הנאשמת מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 30 יום.מן הפסילה ינוכו 30 ימי הפסילה המנהלית.(אז יש לי שלילה בפועל או אין לי?) 2.הנני פוסלת את הנאשמת מלקבל,או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים וזאת על תנאי,למשן 3 שנים שלא תעבור עבירות מהתוספת הראשונה והשניה לפקודת התעבורה ועבירות בהן הורשעה. (על איזה עבירות חל כלל זה? על כל עבירה החל מי לעמוד באדום לבן,לא לעצור להולך רגל? במקרה ואעבור עבירה...אצטרך לעבור טסט ותיאוריה מחדש? מה זה אומר לגבי סיום תקופת הנהג החדש שלי?) תודה!!
הודעה אחרונה מאת neta_0010, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מדובר ברמאות לשמה של מכון בדיקה באיזור הצפון,שלצערי אין ברירה אחרת אלא להגיע עימו להליכים משפטיים. אני זקוק לעו"ד /ייעוץ או לחילופין לפחות לתשובה על השאלה:האם אני יכול לתבוע את מכון הבדיקה בתביעות קטנות ללא עו"ד ?
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
הייתי רוצה לשמוע את דעותכם בנוגע לתיבת ההילוכים הזו כי שמעתי כמה דעות שליליות דווקא בנוגע לה. מישהו בעל ניסיון אישי עם התיבה יועיל מאוד גם כן. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
עד היום ניתן היה לזהות את הג'טות הסמויות ע"י האנטנה המוזרה שלהם (נראה כמו גליל סושי שיושב על הגג). כנראה שהם הבינו שזה חושף אותן, ולאחרונה התחלתי לראות ג'טות משטרתיות עם גגון, שאמור להסוות את הסושי. האמת, אני חושב שהשינוי מבורך אז רק שימו לב, ותמנעו. (אם מישהו רואה אחת עם מתקן אופניים שאמור להסוות את הגגון, שלא יופתע. בקצב הזה, נגיע לשם בקרוב)
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאבא שלי באוטו יש שטיחונים כאלה שמכסים את הדשבורד \ מגש אחורי. אחרי 14 שנה, הדשבורד שלו נראה כמו חדש. הבעיה שהשטיחונים האלה נלקחו ממפעל שנסגר בזמנו, ואבא שלי פשוט חתך את האורכים שהוא היה צריך לרכב. מישהו יודע היכן ניתן להשיג משהו דומה בגודל סטנדרטי או בהזמנה? (כיסוי רכב יירכש בנפרד. בלי שום קשר)
הודעה אחרונה מאת Igor_STI, -
- 2 תגובות
- 799 צפיות
קוראים לי יוני ולפני חודש קניתי סליקה שנת 93... אם אתם מכירים מישו עם רכב כזה תיצרו איתי קשר אני ישמח כי פשוט אין אנשים שאני יכול לדבר איתם על הרכב או מישו שמבין משו ברכב הזה ויכול לטפל בו..(לא שמצאתי עדיין) אני ישמח לעזרה תודה
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכם, אתמול נסעתי בכביש 443 לכיוון מודיעין ובמהלך הנסיעה התחיל ברמזור צבע ירוק מהבהב כשראיתי את הצבע הייתי עם הרכב במהירות וחשתי שאני לא יצליח לבלום עד הקו עצירה, שניה לפני שחציתי את קו העצירה היה אור צהוב ומיד התחלף לאדום לדעתי עברתי כ2 שניות לאחר שהתחלף לאדום ואז ראיתי אור חזק לבן מיד אחרי שיצאתי מהצומת,כנראה שצילמו אותי ובדקתי ואכן יש מצלמה בצומת הזו שמכוונת לחלק האחורי של הרכב יש לציין שראיתי פעם אחת אור ולא פעמיים. עכשיו רציתי לשאול אם מישהו יודע מה הפרוצדורה ? האם במצב כזה מישהו יודע מה העונש שאני אמור לקבל ? קנס? זימון לבית משפט ? שלילה ? אני ממש לחוץ בבקשה ממכם רק מי שיודע בבקשה שיענה ... ואני נהג חדש שחכתי לציין .. בתודה מראש, קובי.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
תודה חג שמח!
הודעה אחרונה מאת jimbo, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
וכמובן גם בא לקחת אותה
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מה יותר בריא לרכב להעביר הילוכים הרבה פעמים או למשוך לפעמים את ההילוך? לדוגמא: אם אני לפני כיכר על 40 קמ"ש, להעביר לשלישי ואח"כ להוריד לשני? או שעדיף להישאר על שני?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
פירסומים באינטרנט אושרה לייצור! FERRARI 458 SPIDER אחד האתרים לדוגמה http://www.worldcarfans.com/109081221022/rendered-speculation-more-ferrari-458-italia-spider
הודעה אחרונה מאת $DRAGSTER$, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, בשבוע שעבר הייתי עד למקרה מוזר, הלכתי ברחוב וראיתי אזרח מעיר בצומת לנהג על כך שראה אותו מקודם חוצה פס לבן ועבר עבירת תנועה חמורה.הנהג השיב לו משהו כמו:"האם אתה שוטר תנועה?מה אתה מעיר לי בכלל"? אז האזרח השיב לו:" אני משקיף תנועה ואני רושם את המספר רכב שלך." נראה שזה סוג של אכיפה סמויה ובהחלט מעולה ועוזר להוריד את כמות העבירות. האם זה כביל בבית משפט? האם מילתו מקבילה לזו של שוטר תנועה? אני מאמין שכן,אבל מעונין דעתכם... תודה
הודעה אחרונה מאת blackice, -
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום חברים יקרים. קיבלתי דוח ממצלמת מהירות 118 קמ"ש בכביש של 90 (כביש 4) הסכום נראה לי משום מה מוגזם - 3000 שקל - הסכום לא נראה קצת תמוה? (מעולם לא היו לי עברות תנועה ומדובר באוטו חברה) דבר נוסף הבנתי מכה אנשים שאפשר לקבל תמונה - איך עושים את זה? אפשר מכל תחנה? מכייון שהבנתי שאם יש כמה רכבים בתמונה או משהו כזה יש אפשרות לבטל? ובכלל אשמח לשמוע כמה עצות של האפשרויות העומדות בפני. תודה ענקית לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת israeliviper, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3783643,00.html הם לא הבינו שזה לא רק בכביש 6 צריך להיות ככה. המהירות אינה הורגת ועכשיו יש גם הוכחה.
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
יש בבעלותי רכב מרצדס קלאסיק 220 שנת 1996. הרכב נכון לעכשיו עומד על קילומטראז' של 1,324,000. בעל מנוע מקורי, גיר ידני מקורי, אין סדק, עבר טסט עבר הכל. שמעתי, שניתן לפנות לחברה שייצרה את הרכב, ולהחליף רכב אשר עבר קילומטראז' מסויים בעבור רכב חדש, מתנת החברה. בתנאי, שברכב: המנוע אורגינלי, הגיר אורגינלי וכל החלקים כנ"ל (כולם אורגינליים מהיצרן!!). יש למישהו מושג איך אני עושה את זה? והאם זה תקף לגבי כל יצרני הרכבים (ידוע לי על בעלים של פורד פיאסטה אשר עשה זאת עם רכבו שעבר חצי מליון קילומטר) תודה וחג שמח.
הודעה אחרונה מאת naftali, -
-
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני בשלילה של חודש וחצי(בגלל נקודות) שמסתיימת ב-6.10, כלומר בחוה"מ. ברמת העקרון אני צריך לקחת את הרשיון ממשרד הרשוי שבו הפקדתי אותו, אבל בחוה"מ משרדי הרשוי סגורים כמובן והיום כבר פיספסתי גם(12:30 נסגר). האם ב-7.10 מותר לי לנהוג או שאני חייב לקבל את הרשיון ממשרד הרשוי בשביל לנהוג?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חוויות ורשמים בהמשך http://www.youtube.com/watch?v=Y5EjltEC1JA דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת golangti, -
- 1 תגובות
- 538 צפיות
שמעתי שמועות כאלו. תודה
הודעה אחרונה מאת IsraelR, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 703 צפיות
שלום לכולם, מחר אני מתכנן לעשות נסיעת מבחן, ואני מחפש כביש מקורצף באיזור ת"א. מישהו יכול להפנות אותי לאחד כזה? (מספיק גם באורך 30 מטר, אבל עדיף יותר) (איכשהו, למרות שאני גר בת"א, לא עולה לי בראש קטע כביש שמקורצף בימים אלה ). תודה לעוזרים, טל.
הודעה אחרונה מאת oferh, -
-
מחיר לקילומטר
מאת olin38- 1 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לאחרונה התבקשתי לבצע נסיעה עם רכבי הפרטי, לצורך המפעל, נאמר לי שבסוף החודש אגיש דו"ח ויוחזר לי הכסף לפי כמות הקילומטרים שנסעתי. מישהו יודע כמה כסף שווה כל קילומטר לפי משרד האוצר/תמ"ת? אני יודע שיש מחיר קבוע שהמדינה קובעת לפי חישוב של החשב הכללי באוצר. נסעתי 185 ק"מ, רכבי הוא : הונדה סיוויק 2007 LS נפח מנוע 1800 סמ"ק. תודה.
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הלוואי. http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3362596,00.html
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 16 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
יכול להיות שעל אי עצירה בעצור בא דוח בדואר לבית? יש מצלמות שמצלמות באי עצירה? פשוט הדוח הגיע לכתובת שאני לא נמצא בה,ככה שאני לא יודע הרבה פרטים חוץ מזה שכתוב שם אי עצירה בעצור.
הודעה אחרונה מאת Eviatar, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 758 צפיות
הדלת פשוט לא ננעלת ,שאר הדלתות ננעלות עם השלט חוץ מדלת אחת מה יכול להיות הבעיה?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
מי מחובר 34 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 731 אורחים (הצג רשימה מלאה)