Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ברמאות לשמה של מכון בדיקה באיזור הצפון,שלצערי אין ברירה אחרת אלא להגיע עימו להליכים משפטיים.

אני זקוק לעו"ד /ייעוץ או לחילופין לפחות לתשובה על השאלה:האם אני יכול לתבוע את מכון הבדיקה בתביעות קטנות ללא עו"ד ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
מדובר ברמאות לשמה של מכון בדיקה באיזור הצפון,שלצערי אין ברירה אחרת אלא להגיע עימו להליכים משפטיים.

אני זקוק לעו"ד /ייעוץ או לחילופין לפחות לתשובה על השאלה:האם אני יכול לתבוע את מכון הבדיקה בתביעות קטנות ללא עו"ד ?

בתביעות קטנות לא רק שאתה יכול לתבוע ללא עו"ד אתה חייב לעשות כך. בתביעות קטנות אין כניסה לעו"ד לא מצד התביעה ולא מצד ההגנה.

פורסם

לא מדוייק.

במידה והמשיב מטעם המכון(בוחן, מנהל, בעל-הבית) הינו גם עו"ד בעברו/תוארו, הוא חייב לידע זאת את ביהמ"ש ולקבל את הסכמתם ליצוג הנתבעת.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

כן. אבל צריך לקחת עורך דין שיכין כתב תביעה ויכין אותך למשפט.

מנסיון בית משפט מפציר בצדדים להגיע להסדר. לכן רצוי לעשות זאת בטרם. אולם לפעמים אין ברירה אלא לחשוף שיניים ולהתחיל בהליכים כדי שצד שני ירצה להתפשר.

פורסם

בגדול מדובר על רכב,שנקנה מסוכנות טרייד אין בצפון ושעבר בדיקה באחד ממכוני הבדיקה בצפון (לא רוצה לחשוף שמות,לפני התביעה).

בדו"ח הבדיקה נכתב, שהרכב עבר תאונה במשמעות גבוהה ונפגע חלק מסויים בחזית הרכב שהוחלף ורותך בבחזרה לשילדה(עד כאן בסדר) ואולם כאשר נדרש הבוחן לשאלה האם יש פגיעת שילדה הוא ענה בשלילה ושהחלק שהוחלף נמצא בין שתי הקורות והשילדה נקייה. (למזלי הייתי עם מכונאי שמטפל ברכב שלי והוא שמע הכל).

לפני שבועיים, נסעתי ברכב ועליתי על אבן במהירות 40 קמ"ש,מכיוון שהאבן היתה מסיבית נדרשה החלפת משולש והוא הוחלף כולל כיוון פרונט.

אלא, שלאחר כיוון הפרונט ההגה החל למשוך ימינה ללא סיבה הנראית לעין והוא נלקח אחר כבוד לפחח מאחר והעניין היה נראה לי די חשוד.

הפחח,שהעלה את הרכב על הליפט קבע חד משמעית,שקיימים ריתוכים והלחמות של השילדה באיזור מתחת לדשבורד ואת זה כמובן שהבוחן-נוכל לא טרח לספר.

הרכב ביום קנייתו עלה לי כולל העמדת הלוואה 56,000 ועכשיו כנראה שהוא שווה בקושי 50% ממנו.

הפחח,שיעץ לי מבקש תמורת כתיבת דבריו על מסמך רשמי המחייב אותו 500 ש"ח וזה כולל אפשרות,שהוא יבוא להעיד בבית משפט (הוא מכין עצמו לגרוע מכל) והוא אומר שהאלטרנטיבה שלי היא להזמין שמאי ולשלם (זה לא יהיה זול יותר).

מכיוון שאנחנו מדברים על 2 פגיעות שונות לחלוטין,לפחות לדעתי מכון הבדיקה מחוייב לשאת בעוגמת הנפש ובמקרה הזה הייתי אומר שהיא גדולה במיוחד עבורי.

יום רביעי שעבר חזרתי לבוחן,דיברתי איתו,הסברתי לו את המצב וכל מה שהיה לו להגיד זה: הפח שלחך מבלבל את המוח ולא מכיר את הרכב,סה"כ יש ריתוכים רק מקדימה של החלק לשילדה וזהו....

זה כמובן נפנוף אלגנטי ולכן יש צורך לחשוף שיניים מול רב הבוחן (רב-נוכל) והשאלה היחידה זה האם בתביעות קטנות או דרך איגוד המוסכים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

במקום להסתמך על דברי המוסכניק, ממליץ לך ללכת לשמאי רכב ולקבל חוות דעת כתובה שתהייה קבילה על בית משפט.

השמאי צריך לציין בדו"ח מה היא ירידת הערך של הרכב כתוצאה מפגיעת השלדה. זה הסכום אותו תוכל לתבוע ממכון הבדיקה (ואת עלות הבדיקה,כמובן).

עם חוות דעת זו תוכל לחזור למכון הבדיקה ולבקש פיצוי. אם מכון הבדיקה לא ייענה - אתה יכול לפנות לבית משפט.

לבית משפט לתביעות קטנות לא צריך עו"ד. בית המשפט מטפל רק בנושאי נזיקין ולא יעסוק בשאלה של אשמה פלילית (האם הייתה הונאה מכוונת). סכום התביעה המירבי עומד כיום על 30,100 ש"ח.

בתביעות קטנות לא מתייחסים בד"כ לנושא "עגמת נפש" או נזק ישיר או עקיף שאין לו סימוכין.

אם אתה רוצה לטעון להונאה, אתה צריך להגיש תלונה למשטרה. במקרה זה המשטרה תחקור ותחליט אם יש עילה לתביעה. יכול גם להיות שהתיק ייסגר מחוסר עניין או מחוסר ראיות. כמובן שאתה יכול לפנות במקביל לאיגוד המוסכים או למועצה לצרכנות. זה יגביר את הרצון של מכון הבדיקה להגיע אתך להסכם.

• תוכן חדש...