רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני מחפש להשכיר רכב בגרמניה לנהג צעיר הרכב חייב להיות אוטומטי ולא משנה מאיזו קטגוריה רצוי כמה שיותר גדולה. בכל מקום אני נתקל בסירוב. האם מישהו השכיר או מכיר פתרון ?
הודעה אחרונה מאת RichBoyInside, -
- 6 תגובות
- 890 צפיות
האם נכון הדבר שבנובמבר עומד לעלות ביטוח החובה למסחריות? ברשותי קנגו והיום אני משלם ביטוח חובה של כ1900 ש"ח. לפי טיוטת משרד האוצר , התעריף צפוי לעלות ל 3892 ש"ח ! כולם מדברים על עליית מחירי הביטוח לאופנועים, אך ישנם רבים המשתמשים במסחריות קטנות כרכב למשפחה. http://ozar.mof.gov.il/hon/2001/insurance/memos/t2009-190.pdf
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
יבוא רכב מארה"ב 1 2
מאת lustigliran-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם כרגע סיימתי 4.5 שעות מול הפורום הזה. למדתי המון על יבוא רכב לארץ, אבל גם הסתבכתי עם המון טענות צולבות. אני יודע שהמידע קיים בפורום איפה שהוא - אבל לא מוצא מידע לגבי המקרה שלי, אז אנא מכם: כרגע אני בארה"ב, בחוף המערבי. התאהבתי מחדש. הפעם ברכב. זוהי שברולט ישנה, שנת יצור 1993, מסוג G20. זוהי ואן גבוהה מהרגיל שנקראת בשפה המקומית "קמפר". יש בה מקרר, מיקרוגל, טלויזיה, ווידאו (כן, היא מאוד ישנה) ושני ספות שנפתחות למיטה מאוד נוחה, אפילו שולחן באמצע. ניתן לחבר אותה לחשמל חיצוני ולטעון מצבר נוסף, ניתן לחבר לצינור ולהשתמש בכיור שבה... בקיצור, מכונית החלומות לכל טייל. עכשיו, כמובן שקניתי אותה במחיר מצחיק, הרי כולם יודעים איך זה בארה"ב, זה לא הטריק. נברתי…
הודעה אחרונה מאת lustigliran, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן, במהלך חודש ספטמבר השכנים שלי ביצעו עבודות שיפוץ בגינה שלהם הכוללות הורדת הסורגים ובניית גדר אבן במקום. הם לא הודיעו שהם מבצעים את השיפוץ, לא הזהירו מפני נזק שיכול להגרם לכלי רכב החונים מתחת לגינה. באותו היום שהתחילו השיפוצים חזרתי הבייתה וראיתי שהמכונית מלאה באבנים קטנות. הבנתי שמתבצעות עבודות שיפוץ בדירה של השכנים והזזתי את הרכב למקום אחר, הרחק ממקום השיפוץ. הודעתי מייד לבעלת הדירה על כך שהם היו צריכים להזהיר לפני ושגיליתי המון אבנים קטנות על הרכב. שבועיים אחרי, שטפתי את הרכב ושמתי לב שנוצרו לי המון נקודות ג'ינג'יות במכסה מנוע ובכנפיים עקב העבודה. הודעתי לבעלת הדירה על הנזק שנגרם אך הם בשלהם עם ראש קטן. החלטתי לצלם את הנזק. השבוע שטפתי שוב את הרכב ושמתי לב שהנ…
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
עוד חנייה "מיוחדת" 1 2
מאת Wonka-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ציטוט מהכתבה "עוברי אורח במרכז המסחרי לא האמינו למראה עיניהם: רכב טויוטה "התיישב" על גג מכונית פיג'ו, לאחר שהנהגת שילבה בטעות להילוך אחור" קישור לכתבה + תמונה http://www.nrg.co.il/online/54/ART1/949/662.html?hp=54&loc=8&tmp=420 אני זוכר שהיה שירשור שהראו בו כמה דוגמאות לחניות בסגנון , אז אולי צריך להוסיף גם את החנייה הזו.
הודעה אחרונה מאת wa11a, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום יש לי מיצובישי לנסר 2.0 שנת 2006 ידנית עם מעקכת גז ואני רוצה להתקין לה טורבו של איוו. האם זה אפשרי?
הודעה אחרונה מאת mh53, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מנהל הפורום - אני לא יודע לאיזה פורום לשייך את ההודעה. אם היא לא מתאימה לכאן , בבקשה ממך לא לנעול או למחוק , אלא להעביר - תודה וסליחה. שלום , חשבתי לעשות פרוייקט קטן וזול ולהחליף את השטיח אצלי באוטו לשטיח אדום - כמו ב205 GTI , (לי יש 205 רגילה - ג'וניור). רציתי לשאול איך אוכל לקבע את השטיח לרצפה , חוץ מהדבק מגע ? ובדפנות הדלת , למטה ליד הגומיות, יש עכשיו מין חתיכות ברזל מכופפות כאלה שמחזיקות את הקצוות של השטיח , שאם פותחים אותם פעם אחת, זהו , הלכו. מאיפה אוכל להשיג כאלה?
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
בהמשך לשרשור הקודם מוזמנים להתפרע
הודעה אחרונה מאת shuku999, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לכל מי שמואס ממוחצנותן ותדמיתן של הסאלון הגרמניות - BMW סדרה 5 , אודי 6 וכו' מתברר כי יש מתחרה ראויה ואפילו עדיפה. אמנם לקח ליצרן 12 שנים להוציא מחליף לקודמתה אבל מסתבר שמדובר ברכב גדול יותר, מתוחכם ויחודי. להתרשמות במראה עיניים : QMNy8AE4D6E דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. להתרשמות מילולית לקוראי אנגלית : http://www.carthrottle.com/saab-releases-official-specs-on-2010-9-5/ בטוח שבגלל הסולידיות והתדמית (והדעות הקדומות...)המכונית לא תצליח בארץ , אם בכלל תיובא.
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
- 4 תגובות
- 891 צפיות
שלום לכולם, אני בתקופת המלווה. כל-כך נהניתי ללמוד נהיגה ואני כל-כך נהנה מהנהיגה עצמה, שאני רוצה להמשיך אפילו קצת הלאה. כעיקרון, אבא שלי מוכן לשמוע על הקורס ואני מאמין שהוא גם יממן לי אותו אם זה אכן קורס שעושה רושם רציני, חשוב, תורם ולא יקר עד בכדי כך. מישהו היה באחד הקורסים ויכול להמליץ לי על קורס ספציפי? אם כן, מישהו גם יודע, עד כמה הם מלמדים דברים חדשים? דבר שני, רוב הקורסים (עשיתי חיפוש רב באינטרנט) נעשים עם הרכב שלך. הבעיה היא, שחברים, לי יש אוטו אוטומאטי וישן. ודווקא, הייתי רוצה ללמוד איך עושים את הדברים שאני אלמד, גם בהילוכים.. כדי שאני אדע לשלוט גם באוטו הילוכים כמו שצריך. מכירים קורסים שאולי לא עובדים איתי על האוטו שלי, אלא על אוטו הילוכים מתק…
הודעה אחרונה מאת ron_man, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בגיליון "הגה" של החודש יש מבחן קצר לברלינגו הארוכה, עם 7 מקומות. הגיליון הגיע אלי היום, וקראתי רק את הכתבה הזו בינתיים, כי אני מתעניין בסוג זה של מכוניות. רשום שם, בין הייתר "מנוע 1.6 דיזל, שאינו מוגדש (!), תפוקת הסוסים בהתאם, 75 כוחות סוס, ומומנט עדין יחסית 17.7 קג"מ. אני רוצה לראות מישהו מפיק ממנוע דיזל אטמוספרי בנפח 1.6 מומנט של 18 קג"מ. זה בילתי אפשרי, ועיתונאי רכב אמור לדעת את זה. קשה לי לקבל את העובדה, שעיתונאי רכב, שניגש לבצע מבחן דרכים, לא קורא את דף הנתונים של היצרן, ולפחות - המינימום שבמינימום - לא פותח מכסה מנוע של מכונית, אותה הוא בוחן. אם היה פותח מכסה מנוע, הדבר הראשון, שהיה רואה זה מגדש טורבו, ואינטרקולר די גדול לצד הרדיאטור…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 6 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
נאמר ורכב A פוגע קלות ברכב B תוך כדי חנייה ברוורס. נזק לרכב B של מעיכה קטנה בכנף בעקבות זאת טמבון לא יושב ישר וגם פנס ראשי. לרכב A יש ביטוח חובה וצד ג'. נהג רכב A הוא נהג צעיר ונהג חדש. נאמר ובעל רכב A מביא הצעת מחיר מפחח לתיקון הנזק מבלי לערב ביטוח. איך לחשב את סכום התיקון המקסימאלי שמבחינה כלכלית כדאי לשלם מבלי לערב ביטוח? (בהתחשב בעובדה שעם כל תביעה נגד נהג רכב A מחיר הביטוח יעלה). *המקרה הוא דמיוני לחלוטין.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
מישהו יכול להסביר לי איך זה הגיוני שרוב הזמן הצמיגים הקדמיים נוטים פנימה? הם אמורים להשחק. מה ההגיון? http://www.youtube.com/watch?v=uHaj5bDSgRA&feature=related
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 0 תגובות
- 758 צפיות
שלום רב לחברי הפורום - אני אדם פרטי לא מוסך . אני מתעניין בקניית מנורת מוסך(פלורסנט) לרכב . הוצעו לי שני סוגי מנורות האחת : נאמר לי שמתחברת לקטבים של המצבר - אמרו לי שזה סוג טוב ומיוצרת בגרמניה . השנייה מנורת לדים - נטענת , יש אפשרות להטעין דרך המצת או דרך שקע החשמל בבית , אני מפחד שמנורה זו למרות שאני י יטעין אותה למקסימום תתרוקן תוך כמה דקות , והדבר השני מבחינת עוצמת התאורה מה יותר כדאי נטען או מתחבר לקטבים של המצבר ? . מה יתן אור יותר חזק מנורת לדים או פלורסנט רגיל . הנטענת עולה כ- 180 ש"ח וזו עם הפלורסנט הרגיל עולה כ- 140 ש"ח . תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת erga25, -
- 4 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
האם ניתן ליבא רכב כזה, כמו אינפיניטי או לקסוס המיוצר ביפן מארה"ב ? במידה וכן, מה יהיה שעור המס ? ככל שידוע לי על רכב המיוצר בארה"ב ומיובא ארצה, מוטל מס של 102%
הודעה אחרונה מאת DROR954, -
היום נסעתי ב307 שלי שנת 2007 בכביש מפותל וחשוך ובכלל לא צפוי,נסעתי יחסית מהר למקום 70-80. הגעתי לקטע שנראה סיבוב קל כאשר נכנסתי אליו,הוא היה סיבוב מפחיד והרגשתי שהוא גדול ממה שחשבתי,היה טיפה אבנים על הכביש,לקחתי את ההגה חזק ימינה,והאוטו היה נתוי כמו עץ באדמה,הפתיע אותי לטובה מאוד,משום שבאתי במהירות גבוהה,והאחיזה הייתה פשוט מושלמת,סתם רציתי לשתף.
הודעה אחרונה מאת biohazard, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם מקווה שפגעתי בפורום המתאים. לאחרונה אני מתעניין ברכישת סוזוקי איגניס 2002, אך לא מצאתי כלשהם מבחני ריסוק או מבחני בטיחות לרכב. האם יש סיבה לכך? איך ניתן לדעת מה רמת הבטיחות לעומת רכבים קטנים אחרים? תודה
הודעה אחרונה מאת howitzer, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני נוסע ביום רביעי בעז''ה לחיפה מירושלים. רציתי לדעת מהי הדרך הכי מהירה האם דרך כביש 6? או כביש החוף? תודה וחג שמח לכולם
הודעה אחרונה מאת ariel20059, -
-
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נראה שהיא תבחן בנחשונים.
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
- 3 תגובות
- 793 צפיות
שלום לכולם, מקווה שאני פותח אשכול בפורום הנכון, לא ראיתי אופציה יותר מתאימה. הגיע הזמן לחדש את הביטוח על היונדאי אקסנט 05 שלי. שאלתי: הסוכן שלי הציע לי מחיר טוב על ביטוח של חברת איילון, כ400 ש"ח יותר זול מחברת כלל. האם יש למישהו סיפורי אימה (או אולי שבחים) בנוגע לחברת איילון? כדאי להיות מבוטח אצלהם? תודה
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום! אני מעונין לשפר את עוצמת ההארה של הרכב (יאריס 07) H4. לא משנה לי הגוון אלה רק העוצמה. התנאי היחיד הוא שהנורות יהיו חוקיות בארץ (טסט, משטרה). על מה אתם ממליצים מהאתר הזה: http://www.autolamps-online.com/index.htm
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם. מחפש מנשא אופניים אחורי שיכול לשאת בבטחה כ- 40 ק"ג. הרכב שלי הוא סיטרואן (גראנד) פיקאסו - 7 מקומות. האם יש לכם מידע/נסיון בנושא? תודה!
הודעה אחרונה מאת adunsky, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
איזה מפעלי רכב\ מקומות ששווה לבקר בהם (לחובבי רכב) יש בערים ברלין/פריז/אמסטרדם?
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 4 תגובות
- 969 צפיות
היי אני נהג חדש הנוהג ברכב של אמא שלי. ברשותנו טויטה ראב4 שנת 2007 . לפני כחודש מגני השמש נפלו ופנינו למוסך טויטה והוזמנו שני מגני שמש חדשים אשר הגיעו לא מזמן למוסך. סליחה על הבורות אבל האם אני צריך לקבוע "תור" כדי ללכת למוסך?או פשוט מחר על הבוקר ללכת להיכנס ולהגיד את המקרה ומתקינים על המקום? איך זה הולך? שוב,סליחה על הבורות:\
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
בחדשות: מיני ואן: רנו לוגאן קטנות: סיאט איביזה משפחתיות: שברולט קרוז ג'יפים: ניסן קשקאי במשומשות: קטנות: סוזוקי סוויפט 3 משפחתית: מזדה לנטיס דור 1 מנהלים: מזדה 6 דור 1 היבירדיות: הונדה סיוויק IMA ספורט: מרצדס SLK 99-2004 ג'יפונים: מיצובישי אאוטלנדר דור 1 גי'פים: סאנגיונג רקסטון 2003-2009 מיני ואנים: מזדה 5 טנדרונים: פולקסווגן קאדי
הודעה אחרונה מאת shuku999, -
- 3 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
שלום, ברצוני למכור רכב שנקנה דרך משרד הבטחון (ללא מיסים). כשהלכתי להעביר בעלות בדואר לא ניתן היה לבצע. לאחר בירורים התברר לי שבסעיף "תנאים והגבלות" ברישיון רכב מצויין: הע"ב באשור מכס-בטחון. הבנתי שעליי לגשת למכס ולמשרד הרישוי לשם הסרת המגבלה, אך מאחר וחג השבוע לא ניתן לעשות כלום (עד שבוע הבא 11.10.09). ידוע לי שההגבלה הזו הוסרה במסגרת החוק כבר בשנת 2003, אך לא נמחק מהרישיון שלי. הרכב שלי מודל 2000 (שוויו כ-20,000 ש"ח). מה ניתן לעשות בכדי לא לאבד קונה לרכב? האם ניתן לטפל בלי לגשת למכס או למשרד הרישוי? מילוי טפסים/הצהרות באינטרנט או שליחה בפקס? הקונה הפוטנציאלי לא רצה לחתום על זיכרון דברים ואני מבינה את החשש שלו. תודה וחג שמח!
הודעה אחרונה מאת tzahico, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אתמול חזרתי מטיול בלונדון. אין מכונית שלא ניתן להתקל בה והמגוון כולל הכל. מרוב התנועה העמוסה כל הזמן, לא הספקתי תמיד לתפוס בעדשת המצלמה את כל מה שרציתי לתפוס (כמו M5 E39 שמנסה לתת פייט ל-TVR טוסקן בצבע סגול מהמם עם צליל מטורף ). בכל אופן, הנה מקבץ קטן של תמונות להנאתכם. לפני כשבועים וחצי, העלה מישהו תמונה של חניה של בית מלון יוקרתי בלונדון שאכלסה בין השאר ויירון וגייארדו. היום אותה חניה מאכלסת מכוניות מעט צנועות יותר וביניהן הפנמרה המדהימה הזו. אצלנו בנתב"ג בכניסה לדיוטי פרי עומדת סוזוקי אלטו החדשה, ושלושת המוסקטרים הללו עומדים בנמל התעופה הית'רו (כחלק מהגרל…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום. אחנו חבורה בני 18-19 לפני גיוס. אני מתכנן טיול באירופה עם 4 חברים (אני החמישי) אנחנו רוצים להשכיר רכב בחברת סיקסט דרך סוכנות אנגלית מאחר מהסוכנות בארץ לא מאפשרת לבני נוער בגילי להשכיר רכב. (וידאנו שהדבר אפשרי לגילנו) יש לי 2 שאלות שאלתי הראשונה היא : האם יש אפשרות לנהג צעיר (עם ותק של שנה וחצי) לנהוג ברחבי אירופה - צרפת גרמניה צ'כיה והולנד ברכב מלא עם ארבעה נוסעים לא כולל הנהג ? בארץ מותר להסיע עד 2 אנשים לא כולל הנהג. שאלתי השניה היא האם נסיעה ברכב מושכר ברחבי אירופה עדיפה על נסיעה ברכבת (בהנחה שאנחנו רוצים להגיע רק לערים מרכזיות כמו אמסטרדם ברלין פראג ופריז) תודה מראש וחג שמח
הודעה אחרונה מאת mishmash19, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
ביום ו' האחרון נגנבה מחניון בי"ח שערי צדק בי-ם מכונית סובארו DL שנת 88' בצבע אפור עכבר השייכת לחבר טוב.הרכב אינו יקר אך היו בו פריטים יקרים ביותר (מעל 20 אלף ש"ח!!).הרכב שייך לזוג עם ילדה נכה 100% שהרכב היה הרגליים שלהם. מספר הרישוי הוא 22-916-88. אודה מקרב לב לכל מי שראה\שמע משהו או שיכול לעזור בהשבת הרכב ו\או הרכוש שהיה ברכב-סודיות מובטחת. פרטים נוספים בה"פ בני
הודעה אחרונה מאת ~shay~, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שיפורים למנוע לדוגמא אגזוז לחץ כמה זה עולה ומה זה עושה? פילטרים מה זה ומה זה עושה? צ'יפים וכמה שיפורים כאלה צריכים לעלות וגם כמה חציות לאוטו וכאלה כמה הם עולים.
הודעה אחרונה מאת אלעד,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 604 אורחים (הצג רשימה מלאה)