Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחיזת כביש, הפתעה לטובה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם נהג יכיר את מגבלות הרכב ויסע עליהן, לפעמים הוא יהיה טמבל ויעבור אותן ואז יתרסק.

עדיף שרוב העם ה"פשוט" שלא חולה הגה, יחשבו שהם על DL ויסעו בהתאם.

אני מעדיפה לראות אותם מופתעים לטובה מהרכב שלהם, ולא מרוסקים.

הפאביה נמכרה.:-(

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם נהג יכיר את מגבלות הרכב ויסע עליהן, לפעמים הוא יהיה טמבל ויעבור אותן ואז יתרסק.

אני מעדיפה לראות אותם מופתעים לטובה מהרכב שלהם, ולא מרוסקים.

רוב העם שלא חולה הגה ימשיך לנהוג "על פי החוק". ואם הנהג יכיר את הרכב שלו, וידע להתמודד עם בעיות כמו שהתעוררה כאן,

ההפתעה והבהלה יוחלפו בשליטה על הרכב, ויצאה ממצב חרום בביטחה. וזה חשוב מאוד.

פורסם

נניח מצב לדלהלן: אתה נכנס לסיבוב לא מוכר על מגבלות האחיזה של רדיוס הכניסה, גילית כי הרדיוס התהדק ואתה חייב לסובב יותר מהר את ההגה מאשר הייתה פנייה ברדיוס קבוע, איזו טכניקה בדיוק תעזור לך חוץ מבחירת הקשת הארוכה ביותר האפשרית והמנעות ככל האפשר מהעברות משקל?

.

למה לך להמנע מהעברת משקל ?

יכול מאוד להיות שזה בדיוק הדבר שיציל אותך באותו רגע.

החלטת שאתה רוצה קצת לאתגר את עצמך בנסיעה בקטע כביש מסויים,יש לך לא מעט אפשרויות איך להוציא את עצמך מזה בשלום:

1.ראשית תעשה את קטע הנסיעה בצורה מנהלתית רגועה ותלמד את הפניות הבעייתיות ואת הכביש בכלל (שינויי אספלט,איכות אספלט וכו').

2.עדיין לא בטוח ? סע את כל הכביש בהילוך אחד נמוך יותר ממה שהיית מרשה לעצמך אם כן היית מכיר את הכביש ושמור את המנוע תמיד ברצועת הכח,זה יאפשר לך לבצע תיקוני היגוי עם דוושת הכיף בלי לגעת בכלל בהגה.

כשאני הייתי נוסע בכביש לא מוכר זה מה שהייתי עושה,אם היתה פנייה שפתאום מתהדקת לי יתר על המידה לא הייתי מהסס להכניס את הרכב להיגוי יתר במטרה להוציא מעט את הזנב ולכוון את החזית לתוך הפנייה ואז חזרה לגז והרכב יושב היטב בתוך הפנייה.

הרבה הפתעות יכולות להפתר ללא שימוש בהגה,רק משחק של הדוושות,וכן,העברות משקל (שאני עדיין מנסה להבין למה אתה רוצה להמנע מהן).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
למה לך להמנע מהעברת משקל ?

יכול מאוד להיות שזה בדיוק הדבר שיציל אותך באותו רגע.

החלטת שאתה רוצה קצת לאתגר את עצמך בנסיעה בקטע כביש מסויים,יש לך לא מעט אפשרויות איך להוציא את עצמך מזה בשלום:

1.ראשית תעשה את קטע הנסיעה בצורה מנהלתית רגועה ותלמד את הפניות הבעייתיות ואת הכביש בכלל (שינויי אספלט,איכות אספלט וכו').

2.עדיין לא בטוח ? סע את כל הכביש בהילוך אחד נמוך יותר ממה שהיית מרשה לעצמך אם כן היית מכיר את הכביש ושמור את המנוע תמיד ברצועת הכח,זה יאפשר לך לבצע תיקוני היגוי עם דוושת הכיף בלי לגעת בכלל בהגה.

כשאני הייתי נוסע בכביש לא מוכר זה מה שהייתי עושה,אם היתה פנייה שפתאום מתהדקת לי יתר על המידה לא הייתי מהסס להכניס את הרכב להיגוי יתר במטרה להוציא מעט את הזנב ולכוון את החזית לתוך הפנייה ואז חזרה לגז והרכב יושב היטב בתוך הפנייה.

הרבה הפתעות יכולות להפתר ללא שימוש בהגה,רק משחק של הדוושות,וכן,העברות משקל (שאני עדיין מנסה להבין למה אתה רוצה להמנע מהן).

אותו נהג שכתב את השאלה, כנראה לא יודע על מה אתה מדבר בכלל, זה מה שחבל, כל נהג צריך ידע מסיום בתיקון הגוי יתר\תת היגוי העברות משקל וכ', אף נהג חדש שעולה על הכביש לא מודע לזה בכלל.

הנה תראה כמה נהגים נבהלו\הפתעו בסיבוב כמו המקרה הנ"ל, ופשוט לחצו על הברקס בעוצמה ועפו בהיגוי יתר לתוך גדר

(מה שקרה לי כשההיתי נהג חדש לפניי 9 שנים). חייבים ללמד נהיגה יותר מתקדמת לכל דורש רשיון!!!!!!!!:!:!!!!

("כשאתה לא מכיר את הסיבוב [מה הבעיה?] קח אותו בהיגוי יתר")

פורסם
זה רק מראה כמה הישראלי הממוצע לא מודע למגבלות הרכבים בימינו (אפילו "המשפחתיים" ביותר), וכולם עדיין חיים במגבלות של DL (כנ"ל חוקי התנועה).

אתה כל כך צודק....ועוד יותר מפתיע זה שאנשים צעירים שלא באו מדור ה DL עוד ממשיכם את מסורת אבותיהם\אמותיהם בעניין...

עצוב מאוד.

פורסם
אל תכנס לסיבוב לא מוכר במהירות גבוהה זו לא טכניקה, זו פשוט הנחייה הגיונית, אני מניח שהמצב כבר נתון .

נניח מצב לדלהלן: אתה נכנס לסיבוב לא מוכר על מגבלות האחיזה של רדיוס הכניסה, גילית כי הרדיוס התהדק ואתה חייב לסובב יותר מהר את ההגה מאשר הייתה פנייה ברדיוס קבוע, איזו טכניקה בדיוק תעזור לך חוץ מבחירת הקשת הארוכה ביותר האפשרית והמנעות ככל האפשר מהעברות משקל?

לתכנן קו פניה? אני מניח שהכוונה לסיבוב מוכר.

נניח נכנסת לפניה והסיבוב מתהדק הרפיית הרגל מהדוושה, ועוד משיכה של ההגה בתיזמון נכון (אולי נגיעה קלה בבלם) בשביל [העברת משקל קדימה] שהגלגלים הקדמיים יכניסו את האף לפניה. ישארו אותך על הקו בלי הפתעות ופניקה, אם לא נכנסת במהירות מופרזת שלא תואמת בכלל לתנאי הכביש\דרך.

פורסם
אתה כל כך צודק....ועוד יותר מפתיע זה שאנשים צעירים שלא באו מדור ה DL עוד ממשיכם את מסורת אבותיהם\אמותיהם בעניין...

עצוב מאוד.

זה לא קשור. פשוט כוחות צנטריפוגליים שפועלים עליך לא כל כך נעימים ולכן אדם ממוצע יקח סיבוב במהירות מסויימת בלי קשר ליכולת אחיזה של הרכב.

חוץ מזה יש הבדל איך אני לוקח ירידה לגהה דרום מ471 כשכל המשפחה באוטו או כשאני לבד.

לפותח שרשור. מומלץ שישה לך GPS דלוק בכביש לא מוכר וחשוך. הוא יגיד לך בדיוק מה יש קדימה.

פורסם
אותו נהג שכתב את השאלה, כנראה לא יודע על מה אתה מדבר בכלל, זה מה שחבל, כל נהג צריך ידע מסיום בתיקון הגוי יתר\תת היגוי העברות משקל וכ', אף נהג חדש שעולה על הכביש לא מודע לזה בכלל.

הנה תראה כמה נהגים נבהלו\הפתעו בסיבוב כמו המקרה הנ"ל, ופשוט לחצו על הברקס בעוצמה ועפו בהיגוי יתר לתוך גדר

(מה שקרה לי כשההיתי נהג חדש לפניי 9 שנים). חייבים ללמד נהיגה יותר מתקדמת לכל דורש רשיון!!!!!!!!:!:!!!!

("כשאתה לא מכיר את הסיבוב [מה הבעיה?] קח אותו בהיגוי יתר")

אותו נהג שאליו הגבתי כנראה כן יודע על מה אני מדבר אם הוא כותב מושגים כמו "העברות משקל".

הוא שאל לגבי טכניקה,עניתי בהקשר לטכניקה.

איך מתאמנים בביצוע נכון של הטכניקה זו כבר סוגייה אחרת.

נכון,ביצוע לא נכון של הטכניקה יביא כנראה לעצירה באופן הבא:

ספין במקרה הטוב ומקרה הפחות טוב יסתיים על מעקה בטיחות\הרכב מהנתיב ממול\הרכב שמאחורייך באותו נתיב.

לא סתם 99% מהמכוניות מתוכננות מבחינת כיול שילדה לתת היגוי,זה מה שהכי מתאים לנהג הממוצע, איבדת שליטה מכל סיבה ? רד חזק על הבלמים.

מצב של היגוי יתר מנוגד לאינסטינקט של הנהג הממוצע.

פורסם

.

יש בעייה עם המשפט הזה.

מצד אחד את צודקת,מי שבטוח שהרכב שלו אוחז פחות ממה שהוא באמת אוחז פחות ימתח את הגבולות.

מצד שני,אותו אחד מהמשפט הקודם זה גם הנהג של הפז'ו 307 שיום אחד יקפוץ לו ילד לכביש והוא אומנם ילחץ על דוושת הבלמים עד הסוף,כי זה מה שהאינסטינקט שלו אומר,אבל הוא לא יסיט את ההגה,מחשש שהאוטו יתהפך,והוא ידרוס את הילד.

לכל מטבע 2 צדדים.

אני אישית מעדיף שאנשים כן יהיו מודעים ליכולות של הרכב שלהם,מי שלא חולה הגה במילא לא ינסה למתוח את הגבולות אבל לפחות הוא ידע פחות או יותר איפה נמצא הגבול למקרה חירום.

ולגבי אלה שכן חולי הגה ופתאום ידעו את הגבולות- או שהם יהיו מספיק חכמים כדי לדעת את הסיכונים שבהגעה למגבלות או שהם יהיו נאמנים לתורת דרווין. (אגב,בתקופת ה-DL גם היו אנשים שמשתוללים על הכביש).

פורסם

סך הכל אחיזה לא עה בתנאי שהצמיגים טובים.

לפותח השרשור אין צורך לפתוח נושאים על כל דבר כזה.

למגיבים "יפה" הבן אדם רצה לשתף סך הכל וזה בסדר זה פורום, אני מקווה שלמד ושימשיך לסוע רגוע מבלי להגיע לא למגבלות של הרכב ולא למגבלות שלו

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

לא סתם 99% מהמכוניות מתוכננות מבחינת כיול שילדה לתת היגוי,זה מה שהכי מתאים לנהג הממוצע, איבדת שליטה מכל סיבה ? רד חזק על הבלמים.

מצב של היגוי יתר מנוגד לאינסטינקט של הנהג הממוצע.

אצר לי ידידי, אבל אתה טועה בשני הדברים :

1. מכוניות מכוילות לתת-היגוי משום שפיזיקלית מדובר בהחלקה שתפסיק מעצמה אם הנהג יפסיק ללחוץ על הגז (מה שבד"כ קורה כשהוא נבהל במצב חירום). כלומר, נהג שלא מבין הרבה ויעזוב את הגז בתת-היגוי, יגרום לתיקון ההחלקה גם בלי שהוא יודע.

2. כמעט לכל נהג יש את האינסטינקט הנכון לתיקון היגוי-יתר, ובתנאי שהוא לא קופא על מקומו אלא ממשיך לנסות ולכוון את הרכב להמשך הכביש. יותר מזה, גם לילדים קטנים יש את היכולת הזו. הכל תלוי בכיוון אליו מופנה המבט.

דני G.

פורסם

מסכים עם מה שאתה כותב,זו גם בדיוק היתה כוונתי,התיקון בהיגוי יתר מנוגד לאינסטינקטים של רוב הנהגים בעוד בתת היגוי בלימה בעת החלקה יכולה להביא לתיקון המבוקש (נכון,גם הורדת הרגל מהגז יכולה להספיק בחלק מהמקרים).

פורסם

מצד שני,אותו אחד מהמשפט הקודם זה גם הנהג של הפז'ו 307 שיום אחד יקפוץ לו ילד לכביש והוא אומנם ילחץ על דוושת הבלמים עד הסוף,כי זה מה שהאינסטינקט שלו אומר

הלוואי.

הניסיון שלי מלמד שנהגים לא מנוסים גם לא לוחצים עד הסוף (ואם כן אז מאוחר מדי).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
יש בעייה עם המשפט הזה.

מצד אחד את צודקת,מי שבטוח שהרכב שלו אוחז פחות ממה שהוא באמת אוחז פחות ימתח את הגבולות.

מצד שני,אותו אחד מהמשפט הקודם זה גם הנהג של הפז'ו 307 שיום אחד יקפוץ לו ילד לכביש והוא אומנם ילחץ על דוושת הבלמים עד הסוף,כי זה מה שהאינסטינקט שלו אומר,אבל הוא לא יסיט את ההגה,מחשש שהאוטו יתהפך,והוא ידרוס את הילד.

לכל מטבע 2 צדדים.

לימוד בלימה נכונה, לדעתי, בכלל לא אמור להיות תחת הכותרת נהיגה מתקדמת.

לדעתי זה אחד הדברים הבסיסיים והכי קריטים שצריך ללמד.

(ברכיבה על סוסים הדבר הראשון שאני מלמדת זה לעצור. אחרי זה ממשיכים)

זה מחדל מטורף שלא מלמדים בלימה נכונה בשיעורי נהיגה רגילים.

מצד שני, לנהוג על הגבולות של הרכב זה לא חובה, זה לא קריטי, ועדיף לרווחת כל התושבים שכולם ינהגו רחוק מהמגבלות.

אנחנו חולי הגה? אוקי, בואו נכיר את המגבלות ונבדוק אותם ונהנה איתם במסגרת לימודית, במסגרת מבוקרת עם מודעות עצמית והכי חשוב: רחוק ממקומות מאוכלסים ובלי תנועה.

(קשה, אבל חובה)

הפאביה נמכרה.:-(

• תוכן חדש...