רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 677 צפיות
שלום, בארץ נהוג הדבר שמי שלומד לנהוג ברכב ידני יכול לנהוג בכל רכב ומי שלומד לנהוג ברכב אוטומטי יכול לנהוג רק באוטומטי,רציתי לדעת באיזה עוד מדינות נהוגה המדיניות הזאת?
הודעה אחרונה מאת NivStyle, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום האם משתלם להוריד 2000 ש"ח מהמשכורת לטובת רכב מליסינג עם דלקן קצת פירוט? הרכב מליסינג יהיה כנראה מקבוצת רישוי 2 או 3 מזדה 3/מגאן/גטס ושות' הממוצע השנתי שאני ייסע ברכב הפרטי שלי יייהיה 12 אלף ק"מ שנתי, בליסינג אין לדעת... רכב הפרטי שוו 33 אלף שקל לערך לעומת רכב מליסנג שהוא יותר חדש ומתחזק ע"י החברה, לפי מה שחישבתי שדלק ייצא בסביבות ה 1900 ש"ח לשנה לרכב הפרטי. לא חישבתי ירידת ערך, ביטוח, טסט, בלאי סביר, ותיקונים בלתי תלויים, לפי החיפוש אני רואה שמשתלם ליסינג, מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
חשבתי לפתוח תרד סגנון התרד עם החידות אבל כאן לא צריכים לנחש שום דבר, פשוט להעלות תמונות ונתונים מהרכבים הנדירים בעולם. רצוי שיהיו חוקיים לכביש. אפשר גם לתת לינק לאתר של החברה. כחובב רכב יהיה מאוד מעניין ליראות ולהתקל בדברים שאני לא מכיר. סתם לראות שיש דברים מעבר לפורשה/למבורגיני/פרארי/בוגאטי בתחום הזה. מקווה שתהיה הענות...אז אני אתחיל: Leblanc Mirabeau 512 כוח סוס על 785 ק"ג חוקיים לכביש. מחירה 645 אלף דולר והיא מיוצרת בגרמניה. וכן חוקית לכביש...
הודעה אחרונה מאת mystopp, -
- 2 עוקבים
- 43 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
שלום אני עובד מד"א ועושה משמרת ביום כיפור. תכננתי את זה ככה שאני מתחיל לפני תחילת החג, בא עם רכב, ועוזב ב 7:30 (שעדיין הכבישים ריקים מאופניים והולכי רגל) רציתי לשאול מלבד שאני צריך לנסוע לאט ולפתוח 7 עיניים, איזה עוד אמצעי זהירות לנקוט ? (יותר מהבחינה של להמנע מאבנים) אני מתכוון לשים סמל של מגן דוד, וצ'קלקה צהובה מלמעה (אם אני אשיג). אגב, זה חוקי ? ועוד שאלה, נניח ואני מגיע לצומת עם שדה ראייה מצויין (יש כאלה), והרמזור אדום, ואין מצלמה. אפשר לעבור ??
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 27 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
היום הייתי בטסט בדינמומטר ת"ט ואמרו לי שיש לי נזילה מהמערכת הגה. הסברתי לבוחן שלא היה חסר לי אף פעם שמן, אך הבוחן התייחס אלי בזבלול ואמר לי שאני יכול להמשיך לדבר שטויות עד 16:30 שזאת שעת הסגירה שלו. נאלצתי ללכת למוסך שיבדוק את הטענה והוא כמובן רשם שזה שטויות, אך נאלצתי לשלם לו 150 ש"ח על בדיקה ואישור. הגומיה של המסרק אכן היית רטובה אבל כתוצאה מטפטוף של המים של המזגן. איזה חוסר מקצועניות זאת, הוא לא היה יכול לשים את האצבע הקדושה שלו על הגומיה ולראות שמדובר במים ולא בשמן הגה אדום! איך אני יכול להחזיר בחזרה את 150 ש"ח ואת עלות הטסט החוזר?
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בימים הקרובים אני מתחדש בהאצ'בק, 1400, 99, ידנית. ברכב אזעקת MPV + עלוקת דלק. אני נהג צעיר (23) ומחזיק ברשיון בערך 5 שנים, תאונה אחת עם נפגע קל (אנוכי) באשמתי, ותביעת ביטוח אחת בנושא התאונה (רק נזקי רכוש, לא גוף). כמה הצעות מחיר שקיבלתי על חובה + מקיף: ביטוח ישיר : לא מוכנים לבטח אותי, בגלל שאני נהג צעיר ותביעה הוגשה נגדם.. "אתה לא עומד בקריטריונים" עלק. חובה 3060 מקיף 6807 ביטוח אישי ולא למספר אנשים. בדיקת מיגון עליהם, התקנה אם צריך עליי. הפניקס: 6151 ביטוח לכל הנהגים כולל חובה + מקיף. לא מחייבים התקנת מיגון. AIG: חובה 2698 מקיף 5414 מחייבים התקנת מיגון 500 ש"ח. אשמח לקבל חוות דעת לגביי ביטוחים נוספים וגם לגביי הפניקס, איפה טמ…
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
אהלן. רציתי לשאול האם יש לסיאט קשר כלשהו ליצור עם הגרמנים,הרי הסיאט הוא רכב ספרדי לפי מה שידוע לי. תודה
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ראיתי היום שבמחירון של יד 2 רשום על הונדה סיויק אוטומטית שיש לה 125 כ"ס וזה מנוע 1600 בלבד, האם זה הגיוני?? דניאל.
הודעה אחרונה מאת drdr1222, -
- 2 תגובות
- 786 צפיות
קראתי באחת הידיעות שניתן שוב להגיע, לשלם סכום מסויים ולהתחרע. איך אני יוצר איתם קשר?
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם. נסעתי לפני יומיים בצומת יגאל ידין - דוד טוביהו - על כביש 25 לכיוון מרכז באר שבע. לפניי נסע רכב שנכבה לו המנוע תוך כדי חציית הצומת ואני הייתי אחריו. עד שהוא התניע מחדש והמשכנו לנסוע, שמתי לב שהרמזור הספיק להתחלף. לחצתי את הדוושה עד הסוף, כדי לצאת מהצומת כמה שיותר מהר, אך שמתי לב לאחר מכן כי ברמזור מותקנת מצלמת רמזור. האם היא פעילה? במידה וכן - מה עושים במקרה כזה? הרי הרכב שמקדימה נתקע - האם אני אשם בכל זאת? אשמח לייעוץ.
הודעה אחרונה מאת gluk, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לילה טוב. (טוב לכם, פחות טוב לי. אני ער כי יש מבחן על הראש). יכול להיות שתחשבו ששתיתי משהו, אבל הנושא עלה בראשי אחרי שניהלתי דיון עם מכר על נסיעה במהירות מעבר לזו המותרת בחוק. יש לציין שמדובר בבחור אינטליגנט ולא מתלהם, היה דיון פורה, הוא העלה טענות יפות והנושא של מפגש לא רצוני עם בע"ח הייתה אחת מהן, כתגובה לטענה שלי שמי שמסתכל כמה שיותר רחוק ולא 'מטר קדימה' יצמצמם משמעותית את הסיכוי לתאונה. (באופן כללי, את דעתי בנושא אתם יודעים, או לפחות יכולים לנחש לפי הרכב בתמונה). אשמח לדעת למי יש ניסיון במפגש עם בע"ח במהירויות גבוהות. (בינעירוניות חוקיות, וחוקיות פחות בעיקר). גם לפני כן חשבתי על ההשפעה של מפגש עם בע"ח במהירות גבוהה ועד כמה זה מסוכן. ומה יותר מסוכן - מפג…
הודעה אחרונה מאת Tvr_speed_12, -
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=5CU-k0XmLUk דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. תוצאות לפניכם.
הודעה אחרונה מאת S^M, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאחר שזה קרה כבר מספר פעמים אני חייב לשאול - אחרי מספר ימי מנוחה לאוטו (חניה במקום מקורה, ללא תזוזה) האוטו פשוט מרגיש טוב יותר. סוף שבוע של רביצה בבית (יום וחצי ללא תזוזה) והכל מרגיש טוב יותר - ההגה, הגיר הידני, המתלים ואפילו המנוע. בפעמים הראשונות ייחסתי זאת לתחושה מוטעית, אך לאחר פעמים רבות - אין לי ספק. ייתכן ו"מנוחה" מספקת לרכב זמן "רגיעה"? כיצד זה ייתכן? עוד מישהו נתקל בתופעה דומה?
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מקרה שקרה לי אתמול בערב. יצאנו אתמול בערב לאירוע מחוץ לירושלים, נסעתי בכביש 443 לכיוון כביש 6. במהלך הנסיעה נשמעה התרעה קולית קצרה ובמקביל נדלקה נורית השמן בלוח המכוונים. הפעלתי איתות מצוקה ועצרתי מיד בשולי הכביש. למי שמכיר אותי, ולמי שלא, אני מקפיד על תחזוקת הרכב, מטפל בזמן, בודק שמן-מים-אוויר בממוצע כל שבועיים שלושה. בפעם האחרונה מדיד השמן הראה שמפלס השמן נמצא בין המקס' למינ' עם נטיה קלה כלפי מטה. לא הוספתי בהנחה שאוסיף בבדיקה הבאה. בחודש האחרון חרגתי ממנהגי ונסעתי "הרבה" מעל הממוצע, 3 נסיעות בינעירוניות. ההגיון חייב לבדוק שמן לפני היציאה לנסיעה האחרונה, מה שלא עשיתי, וחבל. הוצאתי את מיכל השמן מתא המטען, שהכיל בקושי רבע ליטר. למזלי, שלא מומש ה…
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 815 צפיות
1. Arash AF-10 http://www.arashcars.com/ 2. Zenvo ST1 http://www.zenvoautomotive.com/ 3. Revenge GTM-R http://www.revengedesignsinc.com/gtm.html 4. Marussia http://www.marussiaclub.ru/ 5. Lotec Sirius http://www.lotecsirius.com/ בכוונה לא נוספו כאן רכבים יחסית מפורסמים כמו, ATOM, SUPER7 וכו'. אם למישהו יש להוסיף - אשמח להשכיל.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב. אני מעוניין בחוו"ד בנוגע למוסך 'מ.פ. מלכה', ומוסך 'אור מור' ברחובות; השוואה בין עלויות טיפול, ואיכות השירות. רצוי ממי שהתנסה בטיפול במוסכים אלה. תודה.
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
כביש 6 והנהג הישראלי 1 2
מאת Gaudi-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אתמול, בשעה טובה ומוצלחת, נפתחה ההרחבה ל-3 נתיבים בכביש 6 בקטע אייל - נחשונים. נסעתי השבוע פעמיים בקטע הזה, לפני ואחרי, וההבדל (הצפוי יש להגיד) בין מה שראיתי כאן וכאן מראה לך משהו על הנהג הישראלי. בעוד שבכביש 6 בעל שני נתיבים אף אחד לא חושב בכלל על להיות שנייה מיותרת בנתיב שהוא לא הנתיב הימני, בכביש בכל שלושה נתיבים לאנשים כנראה נסתם המוח, הם לא חוזרים ימינה אחרי עקיפה, נרדמים על הנתיבים השמאליים, והופכים את הנתיב הימני לנתיב משאיות בלבד, דבר לא הכרחי בכלל. וכמובן, זה מכריח את הנהגים שכן שומרים על הימין לחתוך שני נתיבים שמאלה במקרים רבים (ע"ע המקרה של המשתמש אלעד). בקיצור, מה עובר לנהגים האלה בראש?
הודעה אחרונה מאת TheHunter88, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ערב טוב, חג שמח ושנה טובה לכל חברי הפורום! לאחרונה אני עד לתופעה מאוד רחבה לטעמי של אוטובוסים של אגד שפשוט מתלקחים מעצמם באמצע הדרך. ראיתי בעצמי 2 אוטובוסים שנשרפים, באינטרנט שמעתי על עוד 2 והיום, מישהי מהבסיס של חברה שלי נסעה באוטובוס שהתחיל להשרף. קודם כל, מה לעזעזל נסגר?! מה עושים לאוטובוסים האלה שהם מתלקחים? האם הנהגים לא שמים לב למד החום מנוע?! שנית, במקרה שקרה היום, הנהג לא יכל/רצה/אנערף לפתוח את תא המטען שאנשים יוציאו את התיקים שלהם, והכול נשרף. מה עושים? שולחים מכתב לאגד עם כל מה שהיה בתיק והם ישלחו צ'ק? או שעכשיו צריך לעבור את כל התהליך של "אנחנו לא אשמים ובעצם תתבע את רוח הקודש" וללכת למשפט?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מצאתי את הסרטון הנ"ל ביו טיוב: מה שמיוחד בזה זה שהרכב 3.0L לא מוגדש. איך לדעתכם הוא עשה את זה?
הודעה אחרונה מאת Tvr_speed_12, -
שלום לכל חברי הפורום זה הפעם השמינית שלי ושל ניב זו הפעם השנייה במסלול היום היה קצת לחץ בהתחלה אבל בסוף היה קצת יותר רגוע קצת תמונות מהיום מחר נצלם עוד מחר
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
בעקבות וויכוח אם חבר,אני רוצה לשאול פה בפורום אנשים שמבינים. אני נוסע בהילוך 3,מגיע רמזור אדום,אני מעביר לניטורל ועוצר. אני נוסע בהילוך 3,מגיע רמזור אדום,מעביר להילוך 2 ואז להילוך 1. מה הדרך הכי נכונה לבצע העברת הילוכים נכונה? תודה.
הודעה אחרונה מאת gil, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חבר'ה היה לי ויכוח עם חבר. הוא טוען ש ה MX-3 משופרת במנוע יכולה לקחת impreza turbo gt סטנדרטית. מה אומרים?
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
חבר רוצה ללכת לטיפול אצל פסיכולוג או פסיכיאטר בגלל בעיות שלא קשורות לנהיגה. האם הדבר עלול להשפיע על הרישיון נהיגה?
הודעה אחרונה מאת chebu, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 689 צפיות
שלום, אני רוצה להתקין ברכב שלי חיישן או התקן, שיגיד לי בLIVE כמה דלק אני מבזבז בזמן נסיעה. יש את זה בפורד פוקוס למשל, וזה מאוד עוזר ומזכיר לך שאם תיסע רגוע וכמו בן אדם זה יחסוך לך. אני רוצה להתקין דבר כזה ברכב שלי, האם אפשרי? איפה להשיג?
הודעה אחרונה מאת TT, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 66.4 אלף צפיות
יש לקרוב שלי סוואנה (הארוכה) ויוצא לי לנהוג עליה לפעמים , חבר אמר לי שהרשיון של הסוואנות הארוכות זה 4 טון והקצרות 3.5 טון כיון שהוציא את הרשיון אחרי 2008 מותר לי רק 3.5 טון, ואסור לי לנהוג עליה. האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 תגובות
- 769 צפיות
אני זוכר שפירסמו פה פעם אבל אני לא זוכר את השם שלו. איפה אפשר להשיג אחד כזה?
הודעה אחרונה מאת drivemaster, -
- 5 תגובות
- 825 צפיות
כך מישהו אמר לי. האם נכון?
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בשבועות האחרונים התפרסם בעיתונות מבצע של חברת מאיר שמודיע כך: 4 רכבי יגואר XF 3.0 במחיר חסר תקדים: אתה משלם 100K מקדמה וכל חודש למשך 36 חודשים 5K. נשמע משתלם, לא? בפועל אתה אמור לשלם על האוטו 280K במקום 440K. ראיתי את המבצע, ונדלקתי. צלצלתי לסוכנות יגואר ושאלתי אם נשארו להם מכוניות. אמרו לי שכן. דיברתי קצת עם האיש מכירות על האוטו וכו' וסיכמנו שאני בא לסוכנות לסגור. רק בסוף השיחה הוא נזכר להגיד שלאחר 3 שנות תשלום חודשי צריך לשלם עוד 180K. דבר כזה לא נכתב בשום מודעה. פשוט חוצפה ורמאות שאין כמותה.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בעודו אני עומד במרפסת ומעשן אני צופה בסקית זבל מתעופפת באוויר, מתפרקת ותכולתה מתפזרת על הרכבים העומדים בחצר. מקל של תירס אכול נוחת בין היתר על רכבי. אני רץ החוצה בכדי לעמוד את הנזקים - למזלי לא קרה כלום פרט מחתיכות תירס שהתפזרו לאורך מכסה המנוע והחלון הקדמי. ותשאלו איפה המזל? המזל שתירס נחת על קנף הרכב. אילו היה נוחת על מכסה המנוע - לבטח היה גורם למעיכה. גרוע מכך - אילו היה פוגש את החלון - בוודאי היה שובר אותו. אני תוהה עוד כמה זמן המזל ישחק לטובתו של רכבי המסכן בגן קופים זה...
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
שלום ביליתי בסנוקר בלינקולן ברחוב לינקולן בת''א והחניתי בחניה מאחור. מאוחר יותר התברר שאסורה החנייה מ7 בבוקר , לקראת 7:40 יצאתי בחזרה לאוטו וגיליתי שנעלם, כמה בירורים והבנתי שהוא נגרר לדולפינריום. לקחתי מונית לדולפינריום ושילמתי על הגרירה 260 ש''ח (!) וכשהגעתי לאוטו התברר לי כי פגעו בו באופן מאוד בולט לעין! 3 דקות של התפוצצות הוריד במוח וחזרתי למשרד של הגרירות הפנו אותי לאחראים על הגרירה עצמה ברחוב סלמה בת'א , כשהגעתי לשם לקראת 10:30 הראיתי לאחראי שם את הפגיעה הוא אמר שהוא ידבר עם הגרריסט והפקח ויחזור אליי לקראת 13:00. ב13:00 אבא שלי הגיע למשרד שם בסלמה והתקשר אליי ואמר לי שהם לא מוכנים לקחת אחריות על הפגיעה והם טוענים שזה לא הם! עכשיו הפגיעה היא כ'כ שקוף שזה …
הודעה אחרונה מאת samc,
-
מי מחובר 34 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 731 אורחים (הצג רשימה מלאה)