Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כביש 6 והנהג הישראלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול, בשעה טובה ומוצלחת, נפתחה ההרחבה ל-3 נתיבים בכביש 6 בקטע אייל - נחשונים.

נסעתי השבוע פעמיים בקטע הזה, לפני ואחרי, וההבדל (הצפוי יש להגיד) בין מה שראיתי כאן וכאן מראה לך משהו על הנהג הישראלי.

בעוד שבכביש 6 בעל שני נתיבים אף אחד לא חושב בכלל על להיות שנייה מיותרת בנתיב שהוא לא הנתיב הימני,

בכביש בכל שלושה נתיבים לאנשים כנראה נסתם המוח, הם לא חוזרים ימינה אחרי עקיפה, נרדמים על הנתיבים השמאליים,

והופכים את הנתיב הימני לנתיב משאיות בלבד, דבר לא הכרחי בכלל.

וכמובן, זה מכריח את הנהגים שכן שומרים על הימין לחתוך שני נתיבים שמאלה במקרים רבים (ע"ע המקרה של המשתמש אלעד).

בקיצור, מה עובר לנהגים האלה בראש?

פורסם

גם לפני זה (בקטעים דו נתיביים) אפשר להעיד על הנהג הישראלי כמה דברים לא מחמיאים.

בבוקר נוסעות הרבה משאיות בקטע נשרים-קסם, והן איטיות יחסית, אז הנהגים עוקפים אותן במהירות צב תוך יציאה לשמאלי קילומטר קודם ולא חוזרים מהר לימני. מייד נהיה פקק בנתיב השמאלי ואז מתחילים החכמים שנוסעים מהר בימני עד מטר מאחורי המשאית וחותכים שמאלה, מה שמביא לבלימות חירום לא נורמליות כל יום ויום.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

לא רק בכביש 6 ואיילון, כל הארץ ככה.

כנראה שהימין זה השמאל החדש.

מה שכן, באיילון המצב הוא הכי גרוע מכל הכבישים שראיתי בארץ.

אף אחד, אבל אף אחד לא שם לא באמת חוזר לימין או מנסה בכלל. כל אחד נתקע בנתיב שהוא תפס מתוך החמישה, ושכולם יתפוצצו. אם זה משאית בנתיב השלישי, או הבלונדינית שבידיוק עושה גבות בנתיב הכי שמאלי.

בשום כביש לא עשיתי כל כך הרבה זיגזג כמו באיילון.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

הימין זה השמאל החדש ממזמן. יוצא לי הרבה פעמים (ולא במהירויות לא חוקיות, 100-110) להיות בימני ולנוע מהר יותר מהנתיב השמאלי העמוס כלכך.

בקשר לזיגזג - מסכים. ולא בגלל שאני ממהר למקום כלשהו, אלא בגלל הדברים שציינת (שוב, על נסיעה דיי נינוחה במהירות חוקית).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני נוסע תמיד באיילון בנתיבים הכי ימניים ועוקף את כולם כי הנתיבים האמצעיים והשמאליים מפוצצים.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

כביש 6 יחסית לכבישים מהירים אחרים בארץ יחסית די זורם ורוב הזמן, הבעיה באמת היא עם המשאיות שנוסעות על ההגבלת המהירות (בין 85-105 קמ"ש) וכאשר הן עוקפות אחת את השנייה ומקרה ההבדל בין מגביל המהירות של משאית אחד לשנייה הוא 1 קמ"ש, העקיפה יכולה להערך כ 3 דקות בקלות ואף יותר.

לא עולה על הדעת של משאית הנעקפת להוריד רגע את הקרוז קונטרול ב 5 קמ"ש כדי לאפשר למשאית העוקפת לסיים מהר את העקיפה, כאשר בנתיים תור ארוך מאוד של רכבים בנתיב השמאלי וחסרי הסבלנות בנתיב הימני, שחותכים בצורה מסוכנת לשמאלי, מתארך ונוצר עומס מתמשך.

פורסם

יש קטע אחד מסויים בכביש 6 , שחכתי באיזה מחלף זה בדיוק, אבל זה קצת לפניי מחלף קסם, יש עלייה כזאת, ובתחילתה יש הגבלת עקיפה של משאיות.

אבל נחשו מה? הן עוקפות בכל מקרה. למרות שהן איטיות ולמרות הכל.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם

^נהג עצבני עם שוטגאן?

אני לא מבין למה להתלונן על המצב.

כולם מתלוננים, דבר לא קורה, השירשור נזנח, אחרי שבוע כולם מתלוננים על משהו חדש.

אולי תעשו 1 מ-2 דברים:

או שתפסיקו להתלונן,

או שתתחילו לעשות משהו עם זה.

אין תרבות נהיגה בארץ. הנהגים פה נוסעים כמו עדר בבונים שהסניף קוקאין מישבן של סלבריטי לפני הקפה של הבוקר ואחרי הבירה. חוקי התנועה הם "תיזהר יא #$%#$%^&$$%^%$& אתה לא רואה שאני נדחף כמו אדיוט?!" ואם לא תציית העונש הוא דקירה,

כולנו יודעים את זה, לכולנו נמאס מזהף, לחלקנו נמאס לחלוטין לשמוע על זה.

אז או שתעשו משהו ותפסיקו להתלונן, או שתפסיקו להתלונן בלי לעשות משהו. רק בכל מקרה, תפסיקו כבר להתלונן. כי נמאס.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני לא מבין על מה כל המהומה?

לאנשים עדיין מושרש כל עניין הנהיגה בצד שמאל מאז ימי המנדט הבריטי.

הרכבת בארץ גם בקטע ונוסעת בצד השמאלי של המסילה אז הבעיה במשרד התחבורה.

:lol:

פורסם

אתמול נסעתי בקטע המדובר, לכל אורך התלת נתיבי ספרתי (כולל אותי) 9-10 מכוניות על הימני. השאר, נחשו איפה..

צריך לזכור שבערב חג התנועה הייתה לא קלה.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם
"...עם כל כך הרבה שמאלנים על הכביש, איך זה שדווקא הליכוד ניצח בבחירות?"

חג שמח ושנה טובה,

סופ"ש נעים,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

• תוכן חדש...