Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יחס דחיסה גבוה מאוד, קמשפטים מאוד חמים, גלגל תנופה קל, מזרקים גדולים, ניהול מנוע, אגזוז, דלק מרוצים, כל זה נתן לו 270 כ"ס בגלגלים.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

המקסימה דור 4 מגיעה עם 200 כ"ס בגלגל תנופה, אם אני זוכר נכון הפסד ממוצע מגלגל תנופה לגלגלים הוא בערך 15-20% שזה משאיר אותנו עם כ160 כ"ס בגלגלים עם הנעה קדמית. שזה אומר שיפור של 110 כ"ס לפני טורבו. אם נוריד את הדלק מרוצים כמה כוח לדעתך יורד לכביש?

פורסם

הכוח שיורד לכביש תלוי בהרבה גורמים שחלקם הגדול הוא גם הצמיגים איזה סוג ואיזה קוטר וחתך.

אתה לא יכול לדעת בוודאות רק מרכיבים מכניים משופרים זה משתנה מרכב לרכב.

S2000

פורסם

לדעתי אין מצב שעם הנתונים עליהם מצהיר בעל הרכב אפשר להגיע לתוצאת 1/4 מייל שהוא השיג.

למה?

הרכב שוקל בסביבות 1.5 טון ובעל הספק של 270 כ"ס (WHP) כלומר 180 כ"ס לטון ובנוסף בעל הנעה קדמית.

דוגמה לרכב שמגיע לזמנים כאלו : http://www.autocar.co.uk/CarReviews/RoadTestsData/Porsche-911-3.6-GT3/224096/, למי שאין כוח לקרוא ה GT3 בעלת יחס הספק למשקל של 293 כ"ס לטון ובעלת הנעה אחורית מן הסתם.

לסיכום שתי אופציות או שבעל הרכב משקר על נתוני המנוע או שאני מפספס כאן משהו בענק על מירוצי דראג, נראה לי

שהאופצייה הראשונה נכונה...

פורסם

ייתכן שפשוט יש לו הרבה מומנט?

דרך אגב בתגובות הוא רושם שיש לו גיר מקורי של הרכב 5 הילוכים, כל העניין מתחיל להשמע לי קצת מונפץ.

פורסם

מבחינת הספק, הרי אפילו במכוניות ראלי אטמוספריות מגרדים 200 סוסים על מנוע 2 ליטר. אם לקחת מנוע 3 ליטר, להגדיל לו נפח בעוד ליטר, מניח שאפשר לעבור 300 סוסים. הרי יש וריאציה של מנוע הזה עם נפח 4 ליטר.

ד"א, מנוע הזה זכה לקבל את הכבוד בלהיות אחד מעשרת מנועים הטובים ביותר בעולם.

מנוע הזה בנפח 3 ליטר באופן סדרתי בגירסאות מסויימות מוצא מעל 220 סוסים, שלא לדבר על גירסא 4 ליטר שמוציא קרוב ל-270 סוסים. אינני רואה משהו שמפריע עם קצת טיונינג לעבור את ה-300, תוסיפו לזה דלק מירוצים ואפשר להגיע אפילו להספק גדול יותר.

תוסיפו לזה משקל הרכב, מניח שפירקו לו את כל מה שאפשר (ריפודים, אויזרים שלא צריך כגון: ה"כ, מזגן), דלתות בטח קלות מאלומיניום או קרבון, כנ"ל מכסה מנוע, מכסה תא מיטען ושאר דברים. בשביל לייצר את האשלייה של כבש כאשר מדובר למעשה על זאב, צבעו את הקרבון בצבע הרכב. פגושים יכולים להיות רק מעטפת ובפנים אין כלום.

הרי רכבי ראלי עם כלוב מיגון שבגירסא סדרתית שוקלים 1300ק"ג בקלות עוברים דיאטה עד 900ק"ג. ללא כלוב ביטחון, אני בטוח שרכב הזה עשה דיאטה של 350ק"ג לפחות.

לכן, מה שראינו בסרטון בהחלט הגיוני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בוא נתחיל בזה שהוא לא עושה 12 שניות. הזמן הכי טוב שלו היה מעל 12.6 וזה הבדל גדול.

עכשיו תסביר לי מה בדיוק הזוי בזמן הזה?

עם עבודה נכונה (שיפורים+כיוונים) ונהג טוב זה בהחלט אפשרי כמו שאתה רואה בסרטון...

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

לפי מה שהוא אומר בתגובות לאנשים יש לו מנוע 3 ליטר דור 4 (גרסאת 198 כ"ס) תיבה ידנית מקורית 5 הילוכים. בנוגע לשיפורים הוא אומר שהוא החליף צנרות פליטה ויניקה, ניהול מנוע וקאמשאפט. אני מניח שמדובר גם בעבודת מתלים רצינית.

גם 13 ו14 שניות זה זמן רציני לרכב משפחתי\מנהלים.

פורסם
מבחינת הספק, הרי אפילו במכוניות ראלי אטמוספריות מגרדים 200 סוסים על מנוע 2 ליטר. אם לקחת מנוע 3 ליטר, להגדיל לו נפח בעוד ליטר, מניח שאפשר לעבור 300 סוסים. הרי יש וריאציה של מנוע הזה עם נפח 4 ליטר.

ד"א, מנוע הזה זכה לקבל את הכבוד בלהיות אחד מעשרת מנועים הטובים ביותר בעולם.

מנוע הזה בנפח 3 ליטר באופן סדרתי בגירסאות מסויימות מוצא מעל 220 סוסים, שלא לדבר על גירסא 4 ליטר שמוציא קרוב ל-270 סוסים. אינני רואה משהו שמפריע עם קצת טיונינג לעבור את ה-300, תוסיפו לזה דלק מירוצים ואפשר להגיע אפילו להספק גדול יותר.

תוסיפו לזה משקל הרכב, מניח שפירקו לו את כל מה שאפשר (ריפודים, אויזרים שלא צריך כגון: ה"כ, מזגן), דלתות בטח קלות מאלומיניום או קרבון, כנ"ל מכסה מנוע, מכסה תא מיטען ושאר דברים. בשביל לייצר את האשלייה של כבש כאשר מדובר למעשה על זאב, צבעו את הקרבון בצבע הרכב. פגושים יכולים להיות רק מעטפת ובפנים אין כלום.

הרי רכבי ראלי עם כלוב מיגון שבגירסא סדרתית שוקלים 1300ק"ג בקלות עוברים דיאטה עד 900ק"ג. ללא כלוב ביטחון, אני בטוח שרכב הזה עשה דיאטה של 350ק"ג לפחות.

לכן, מה שראינו בסרטון בהחלט הגיוני.

לפי הסרטון הוא כותב שכמעט כל האינטריור הושאר.

TFSI Power

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אחרי קצת הצקה לבעל הרכב זהו התאור שלו של מה שהרכב עבר:

The car does have some weight removed out of it, a lot of that just from doing things like switching to lightweight aluminum coilovers, and exhaust etc. It also has a racing seat and the passenger seat removed for the track runs but most everything else in the interior was left in. Let's see, what else... polyurethane motor mounts and bushings everywhere up front in the suspension, and at the track the slicks I run are M&H Racemasters, 24.5x8.5x15.

ובקיצור לא בוצעה ברכב שום הורדת משקל מלבד החלפת מושב נהג והורדת מושב נוסע.

גם מבחינת מתלים לא בוצע דבר ורק שימוטש בסליקס הוא היוצא דופן כבר מעבר לנתוני כ"ס לטון היבשים.

אני לא חושב שהרכב עם הנתונים האלו מסוגל להפיק את הזמנים שראינו בסרטון, כל אחד שיסיק מה שבא לו.

• תוכן חדש...