רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי חבר'ה יש לי ויוכוח עם חבר והייתי מעוניין לדעת איזה רכב יקח במירוץ DRAG (קו ישר) מבין הרכבים האלה ? Pontiac Trans am 5700 או GTR Nissan Skyline ? תודה רבה לכם !
הודעה אחרונה מאת Talgaz, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 14.9 אלף צפיות
בוקר טוב שנה טובה ונינוחה על כבישי ארצינו לכל באי הפורום. הייתי רוצה לבדוק את נקודות התעבורה שהצטברו אצל אבי (משנת 1991 ועד היום) ראיתי פרסום ברשת שניתן לבדוק את נקודות התעבורה דרך אתר משרד התחבורה http://www.mot.gov.il/wps/portal/Default.jsp נכנסתי ולא מצאתי מידע זה. אם מישהו יוכל להנחות אותי איך בודקים זה מאוד יעזור לי. תודה
הודעה אחרונה מאת ronenlev, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אני גר בדרום וכבר 3 חודשים לא נימכרות חוברות הגה ברשתות השיווק הגדולות ובסטימצקי האם יש סיבה לכך דווקא חוברת אוטו שפחות מענינת אותי ישנה. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
- 8 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אתמול ביקרנו בתערוכת פרנקפורט והתרשמנו מהלנדקרוזר החדש. מכוער או לא מכוער (הוא אינו מלך היופי, אך התמונות לא מטיבות עימו בכל מקרה. כלומר, המצב במציאות טוב בהרבה) אך אין ספק כי אם המחירים ישארו כמו שהם היום(או אפילו יעלו באופן סביר) צפויות לו עוד שנים בצמרת הישראלית. למה? * שיפורים "בקטנה" שהיו מאסט לעומת הדגם הקודם- פנסי "פרוז'קטור" כלומר, יש קסנון מקורי. מסך מגע מקורי (אין באף אכב בקטגוריה) השולט על כל מערכות הרכב. המקרר מהקרוזר וי8 נמצא גם כאן. לוח השעונים דיגיטלי (כמו בקרוזר וי8, לא מספרים דיגיטלים אלא סטייל מרצדס S).יש עוד גאג'דטים כמו הרד דסיק במערכת, חיבור יואסבי ואוקסילרי מסך מקורי בתקרה וכו. בקיצור רואים שהרכב מ2009 ולא מ2003. ולדברים החשובים שאין להם מתחרים …
הודעה אחרונה מאת י.ל, -
- 1 תגובות
- 788 צפיות
אהלן, אתמול אחרי ארוחת החג נתתי לבני דודים שלי לשבת בכיסא הנהג כשהאוטו חנה והם לחצו על הקודן והיום שמתי לב שהוא מכובה וההאוטו מניע גם בלי להקיש את הקוד. איך אני מפעיל את הקודן שוב? הקודן נראה ככה: 12# *34 ולא כתוב עליו שום דבר, יש רק 6 מקשים, אין שם של חברה או משהו. למישהו יש רעיון? תודה.
הודעה אחרונה מאת ba323f, -
- 1 תגובות
- 718 צפיות
ככתוב בכותרת - נתקלתי במושג הזה של קבוצות בתחום, מזה אומר? לאיזה קבוצה כל רכב שייך, ואיך משייכים אותו?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 679 צפיות
הייתי באירופה, מבקש עזרה בזהוי היצירה הזאת
הודעה אחרונה מאת mill3r, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 853 צפיות
אני שואל בעקבות ויכוח עם קרוב משפחה. הבחור טוען בתוקף שמספר דומה של קורבנות שנצלו בעזרת חגורת הבטיחות גם נהרגו באשמתה, שכן היא ריתקה אותם למקום בזמן שהרכב עלה באש/חנקה אותם וכו'. אני כמובן לא האמנתי לשמוע כאלו שטויות מאדם מבוגר (או שדווקא כן?), אבל בכל זאת, האם קיימות אילו הוכחות שמחזקות טענות אלו? איך חגורה יכולה לחנוק בן אדם שיושב נכון? האם חגורה יכולה להינעל על הנוסע בזמן תאונה? מה שמעציב אותי שאני לא מפסיק לשמוע טענות דומות מצד אלו שלא חוגרים חגורות בטיחות, וחוגרים רק כדי "לא לקבל קנס".
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
השנה מכון ה IIHS חוגג 50 שנה,לכבוד מאורע שכזה החליט המכון לעשות מבחן הדגמה על מנת להראות כיצד התקדם נושא בטיחות הרכב ב50 שנה האחרונות ולשם כך ריסק שברולט מאליבו מדגם 2009 ושברולט בל אייר מדגם 1959. התוצאות ברורות לעין: http://www.youtube.com/watch?v=5CU-k0XmLUk&feature=player_embedded דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת Arilou, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני נמצא כרגע החיפושים אחרי אודי A3, והוצע לי רכב שנת 2000 מנוע 1800 גירסאת V5 האם זה בעצם גירסאת הטורבו 1.8T? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת GTI33, -
- 1 תגובות
- 841 צפיות
שלום ביום חמישי אבא שלי רכש טיוטה יד 2 חדשה שנת 2008, עכשיו נתקלנו בבעיה די מעצבנת שלפעמים האוטו לא מניע או לדוגמה אם האוטו מתכבה בזריקת קלאץ' בהילוך ראשון הוא לא מניע, עכשיו הבעיה הזו די מכניסה לעצבים ונתקענו לפעמים עם הבעיה הזו 5-10 דקות כמו מפגרים מחוץ למכוניות ובתוכה. למה יש את הדבר הזה, מה אפשר לעשות איתה?והאם אפשר לבטל את זה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מצאתי קישור: http://hessmo.com/Hessmo/Top_Gear.html לכל 12 העונות של טופגיר! תיהנו!
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
אתמול בבוקר בעודי מפקק את כביש 531 לכיוון רעננה כפ"ס, אני מבחין בהונדה סיוויק שחורה 93 של בת מיעוטים. בכל מקרה, לרכב המדובר שכמו שבטח ניחשתם שהוא "קצת משופר" היו גלגלים קצת גדולים מאחורה וקצת קטנים מקדימה. נוסף על הפשע הזה, לגלגל הקדמי הימני היה חסר בורג, 1 מתוך 4. באמת שכעסתי על זה בלב שלי, אך לצערי באותם השניות לא יכולתי לעשות עם זה כלום. ממש לאחר כמה מטרים בעודי ממשיך עם הרכב בפקק, אני רואה סקודה אוקטביה משטרתית, לא ניידת אשר גם איתנו בפקק. ישר ניגשתי אל השוטר הנחמד אשר ישב באוטו עם בקשה לטפל בהונדה סיוויק המדוברת. מפה לשם, לאחר הפניה שלי לשוטר והסבר שלי לאיזה לאוטו לגשת, הבחור פשוט לא עשה כלום. לא בושה? אני לא שוטר ולא איזה בוחן תנועה גדול, א…
הודעה אחרונה מאת TT, -
- 1 תגובות
- 790 צפיות
http://uk.askmen.com/top_10/cars/top10-reasons-real-men-drive-stick_1p.html
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני יודע שמועד החלפת הרכב עוד קצת רחוק, אבל אני מעניין אותי האם אמורות להגיע לארץ מכוניות חדשות בסגמנט של הסוויפט עד סוף שנה הבאה?
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- 9 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום רב , פרטי המקרה הנ"ל : חייל בנסיעה צבאית ברכב צבאי לבן קיבל דוח על מהירות של 115 קמש במקום 90 שהיא המהירות המותרת בכביש מידי שוטר תנועה אזרחי (לא מצ) . כמה שאלות : 1. האם החייל היה צריך לקבל עותק כלשהו של הדו"ח או מסמך כלשהו ? 2. האם בנהיגה ב-25 קמש יותר ממה שמותר שיפוט יהיה על ידי בית דין צבאי או ע"י היחידה ומה העונשים הריאליים הצפויים פחות או יותר לנהג צעיר (אך לא חדש) מעל גיל 21 בעל כמעט שנתיים ותק של רשיון בלי שום עבירות תנועה ? 3. איך הולך עכשיו תהליך העברת הדוח ? מממשטרה אזרחית למשטרה צבאית הקרובה למקום העבירה ואז ליחידה ? תוך כמה זמן מגיד הוח בערך ליחידה אם כך ? 4. עד איזה תאריך מיום העבירה מותר לשפוט אותך על העבירה ? הבנתי שחצי שנה לא ? 5. האם במ…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 698 צפיות
שלום רב. ושנה טוב אני מעניין לקנות גפורים "לא בטוחים" שאפשר למצוא רק בארצות הברית רציתי לדעת עם אני מסתכן שהמכס יחרים לי את החבילה או שאין איסור על כזה דבר כמות קטנה רק בשבילי?. כמובן שעל החבילה ירשם מתנה וכו. סליחה שפרסמתי כאן ולא באוף טופיק אין לי גישה תודה רבה לכם ושיהיה לכולם שנה טובה ופוריה
הודעה אחרונה מאת hgilad123, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אני נוסע שם לפחות פעם בשבוע בחודשיים האחרונים מיפו לאיילון צפון, כמו תמיד בנתיב הימני שמיועד לנסיעה ימינה או ישר, ואם הנתיב הימני מיועד לנסיעה ישר, ברור שהנתיב משמאלו מיועד לנסיעה ישר. כל פעם שאני נוסע שם בכיכר, רכבים מהנתיב שמשמאלי חושבים משום מה שמותר להם לפנות ימינה. ופונים ימינה מתוך הנחה כנראה שאני גם חייב לפנות ימינה, פעם אחת אני בתור נהג זהיר נאלצתי לעצור כשאנשים חתכו אותי ככה ולתת להם לחתוך, ואז רכב מאחורי צפצף לי. בפעמים אחרות אני זה שהיתי צריך לשים לב במראה השמאלית שאין רכבים במסלול שמשמאלי, כי צפוי שהם יפנו משם ימינה. זה מחדל בטיחותי חמור, ונראה לי מאד מסוכן, למי אני צריך לדווח על זה? אני נמנע מלנסוע בנתיב הימני בגלל זה. צריך לעשות שם שילוט וסימון יותר ב…
הודעה אחרונה מאת ronenfe, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 794 צפיות
שלום,מצלמה צילמה את אחי בלילה פעמיים. העניין הוא כזה,הוא נכנס לצומת, ויש רמזור ישר ורמזור שמאלה,אז במקום להמשיך ישר הוא המשיך שמאלה והיה ירוק.והרמזור של הישר צילם אותו פעמיים.מה גזר הדין?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הזעיקו אותי הביתה בשל מצב רפואי של מישהו מבני הבית, שדרש הגעתי המיידית, תוך כדי הנסיעה חייגתי לקופת החולים ע"מ לברור מיקום מוקד רפואי קרוב לבייתי, לא הצמדתי את הסלולארי לאוזן, אלא דיברתי כאשר הסלולארי רחוק מהאוזן, על על ספיקר, כנראה שהרמתי את ידי מעל גובה החלון לרגע, מכיוון שלא שמעו אותי היטב, שוטר בניידת שנסעה אמר לי שהוא ראה אותי מדבר עם הסלולארי שהיה צמוד לאוזן, (למרות שזה לא נכון), וכתב בפנקס את מספר הרכב שלי. אני מניח שהדו"ח פחות או יותר מוצדק, אבל אשמח לדעת את הדברים הבאים : 1. מה בדיוק אומר החוק מבחינת שיחה סלולארית ? חייבים 2 ידיים על ההגה ? חייבים דיבורית מותקנת ? מותק על ספיקר ? 2. מישהו יודע מה הסיכוי שבאמת אקבל דו"ח הביתה בדואר ? (אולי ר…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם. אני מעוניין ב-GPS אם מסך לא גדול מידי,השימושים הם רק לכבישי ישראל,ולא שום דבר אחר (נהיגת שטח וכדו'.) הנה כמה דגמים שחשבתי עליהם בתקציב שלי. http://zap.co.il/RateModel.aspx?modelid=713701 http://zap.co.il/RateModel.aspx?modelid=710134 http://zap.co.il/RateModel.aspx?modelid=697298 http://zap.co.il/RateModel.aspx?modelid=715026 יש המלצות נוספות?כמובן שזה התקציב המירבי שלי. חשוב לי שהיה דייוק במכשיר,לא אכפת לי מכל מיני אפשריות של תלת מיימד וכדו'. חשוב לי גם עידכונים למכשיר.
הודעה אחרונה מאת נהג_צעיר, -
-
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
באוקטובר 2006 נהג עבר באדום ופגע ברכב שלי בעת שפניתי שמאלה באור ירוק. הרכב הלך טוטאלית, והשמאי העריך את שוויו ב- 12,000 ש"ח. לא היה לי ביטוח מקיף לרכב, ובנוסף המשטרה החליטה שאין אשמים בתאונה. הבנתי שבמצב זה אני לא אקבל את הכסף על רכבי - כי הנהג הפוגע לא אשם כביכול - וביקשתי לפתוח את התיק, הבאתי עדים וכו', עד שלבסוף הורשע הנהג הפוגע, ביולי 2009. למיטב הבנתי, חברת הביטוח צד ג' של הנהג הפוגע צריכה לשלם לי את הכסף, אך אני לא יודע איך אני גורם לזה לקרות ללא עו"ד. האם אני יכול לתבוע את הנהג הפוגע ישירות בבי"ד לתביעות קטנות? אם כן, על איזה סכום אני יכול לתבוע? תודה מראש, ליאור.
הודעה אחרונה מאת dorshoshani, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם מכרתי את האודי 80 שלי לפני חודשיים לבחור מתל שבע. משום שהדואר לא היה פתוח בשעות הלילה אז עשינו זיכרון דברים, הטלפון שלי אבד ככה שאין לי שום זכר למספר שלו או לשם שלו מה אני אמור לעשות במצב הזה שמסתובב רכב על שמי בכבישי הארץ? למישהו יש פיתרון?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם. ליד ביתי יש 205 שככל הנראה לא בשימוש כבר הרבה חודשים. לפי הזכור לי היא הייתה שייכת לחייל שגר כמה בניינים ליד, לא יודע איזה בניין בדיוק ואיך קוראים לו בכלל. היום חניתי לידה וראיתי שהחלונות שלה מנופצים ונגנבו ממנה רמקולים במגש האחורי, רדיו דיסק וכו'. רציתי לדעת איך ניתן לברר מי הבעלים של הרכב ע"פ המספר, ניתן לקבל כאלה פרטים דרך האינטרנט אולי?? לא נראה לי שהוא יודע על המקרה ואם הרכב לא בשימוש אז כמה חלפים ופלסטיקים ממנו יוכלו לעזור לי מאוד (ה205 והדשבורדים המנופצים שלה ) תודה לעוזרים, עידן
הודעה אחרונה מאת Dr_Janana, -
שאלה על מונית
מאת orenaaa- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שאלות על מונית 1- נניח שסיכמתי עם לקוח מחיר,ובסיום הנסיעה הלקוח דורש קבלה,האם מס הכנסה יכול להעמיד אותי לדין בגין אי הפעלת מונה או שכל מה שמענין אותם זה הקבלה.? 2-בפנצר או תיקון גלגל או החלפת כלכל האם צריך לכייל מונה? 3-יש תקנה שחייב להתקין במונית לוחית באותיות עבריות ולטניות עם מספר רישיון מונית ושם נהג+כרטיס עם שם נהג מהיכן אני משיג תלוחית ותכרטיס? 4-נכון הדבר שמונית לא יכולה להיות מונית לאחר 12 שנים?כלומר מונית ששנת יצורה 96 לא יכולה להיות בכבביש?
- 1 תגובות
- 718 צפיות
היי סוף כל סוף אחרי מלא התלבטויות, נקנתה עבורי דייהטסו סיריון חדשה. עוד לא מכירה אותה. וכך, בכל פעם שאני מוציאה את המפתח מן ההתנעה, נדלקת "נורת חיווי בטחון", צורתה כצורת מכונית, והיא פועלת כל הזמן, גם כשנועלת את הדלת. האם זה תקין וכך זה צריך להיות או ש....???? תשובה מהירה תאפשר לי שינה ערבה שסק
הודעה אחרונה מאת nik, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
אני מעוניינת לפנות שברולט קווליר שלא בפעילות מבצעית מזה כחצי שנה. רשיונות לא מופקדים ולא בתוקף. הרכב לא במצב נסיעה (צריך לפחות מצבר אם לא יותר). מה הפרוצדורה הכי זולה לבצע את זה? הרכב לא שלי, אבל אני זוממת על החניה בה הוא עומד והבעלים של הרכב (שמוכנה לוותר על החניה במידה והרכב יפונה) טוענת שזה כאב ראש עם עלות של כ-1000 ש"ח.
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום,אני טס ללונדון השבוע.ורציתי המלצות לתערוכות של רכבים וכו,שאפשר לצלם גם.תודה לכולם.אם אפשר את המיקום,כתובת וכו.אני אהיה קרוב לאזור של אוקספורד סטריט.
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אז ככה. ביום ראשון ביליתי 12 שעות מאחורי ההגה של הB4 החדשה. (2.0 ליטר, הגרסה הזולה ביותר) במבט חיצוני הB4 החדשה נראית גדולה יותר ומרשימה יותר, אך יחד עם זאת נראית ספורטיבית וחדה פחות המדור הקודם. וכך גם היא מתנהגת.. בעקומות מהירות היא מרגישה בבית. מתנהגת טוב מאוד. שומרת על קו אחיד בלי נדנודי מרכב ובעלת אחיזה גבוהה. בקטעים קצת יותר "טכנים" (בית אורן לדוגמה) היא מתחילה להשבר תחת הלחץ והעומס המופעל עליה. יש נטיה מובהקת לתת היגוי! היא פשוט רכה מידי לנהיגה ספורטיבית! (לעומת הדור הקודם). עיצוב הפנים הוא עליית מדרגה רצינית. הכל נוח ונגיש לנהג. מושב עם כוונון חשמלי (לנהג בלבד), שליטה על הרדיו מגלגל ההגה, בקרת שיוט, מערכת סטריאו עם איכות לא רעה בכלל ועוד.. …
הודעה אחרונה מאת NMP, -
-
היום ב"ישראל היום" פורסמה כתבה לאחר הארוע שהיה בחמישי האחרון. נוכחות השוטרים הייתה כבדה במספר ובקשיחות, לראשונה נתקלתי בהפגנת חוסר ידע מצד הבחונים וכמו כן התנהגות ברברית של ממש משאר אנשי המשטרה בארוע. ייתכן ותפורסם כתבת טלוויזיה בהמשך השבוע, אני מראש מתריע על כוונת התקשורת להציג את הדברים על הצד האפל, הנבזה והשחוק שכבר כולנו מכירים על תחום הספורט המוטורי. חברים קיבלו הורדות על שינויי מרכב ומבנה מבחינת הבוחנים ומהצד השני ישנו מקבל הדו"ח שמנסה להסביר לבוחן כי 330mm דיסק עוצר יותר ביעילות מ240mm שמגיע מהחברה. מדינת משטרה, לך תבין...
הודעה אחרונה מאת ג'רמי,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 357 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- AmitGo
- גולדן191
- פריג'י
- yohai71
- Pavlik
- מי
- Camaro 92
- asix
- yoni162
- Chmimo
- MMi
- yahaga