Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב , פרטי המקרה הנ"ל :

חייל בנסיעה צבאית ברכב צבאי לבן קיבל דוח על מהירות של 115 קמש במקום 90 שהיא המהירות המותרת בכביש מידי שוטר תנועה אזרחי (לא מצ) . כמה שאלות :

1. האם החייל היה צריך לקבל עותק כלשהו של הדו"ח או מסמך כלשהו ?

2. האם בנהיגה ב-25 קמש יותר ממה שמותר שיפוט יהיה על ידי בית דין צבאי או ע"י היחידה ומה העונשים הריאליים הצפויים פחות או יותר לנהג צעיר (אך לא חדש) מעל גיל 21 בעל כמעט שנתיים ותק של רשיון בלי שום עבירות תנועה ?

3. איך הולך עכשיו תהליך העברת הדוח ? מממשטרה אזרחית למשטרה צבאית הקרובה למקום העבירה ואז ליחידה ? תוך כמה זמן מגיד הוח בערך ליחידה אם כך ?

4. עד איזה תאריך מיום העבירה מותר לשפוט אותך על העבירה ? הבנתי שחצי שנה לא ?

5. האם במידה שהחייל השתחרר ניתן לזמנו להשפט ואם כן גם ע"י בית דין צבאי ?

תודה רבה בברכת נהיגה בטוחה לכולם !

פורסם
1. האם החייל היה צריך לקבל עותק כלשהו של הדו"ח או מסמך כלשהו ?

חייל בשירות סדיר/קבע המקבל דוח תנועה משוטר במשטרת ישראל, לא יקבל לידיו העתק של הדוח.

השוטר לוקח פרטים מהחייל, כותב אותם על דוח "לבן" (שהוא דוח לכל דבר), והפרוצדורה של הזנת הנתונים והעברת הנתונים לגורמים המתאימים היא רק שונה מכיוון שהוא חייל.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

נסעתי עם חבר בסדיר והוא קיבל דו''ח על 151 קמ''ש במקום 90, עבר מאז יותר מ3 שנים לא שמע עדיין כלום מהם, במשטרה עבר תנועה נקי. אז שאלה עוד אם יגיע לאיפה שהוא הדו''ח

פורסם
שלום רב , פרטי המקרה הנ"ל :

חייל בנסיעה צבאית ברכב צבאי לבן קיבל דוח על מהירות של 115 קמש במקום 90 שהיא המהירות המותרת בכביש מידי שוטר תנועה אזרחי (לא מצ) . כמה שאלות :

1. האם החייל היה צריך לקבל עותק כלשהו של הדו"ח או מסמך כלשהו ? ענו לך על זה כבר

2. האם בנהיגה ב-25 קמש יותר ממה שמותר שיפוט יהיה על ידי בית דין צבאי או ע"י היחידה ומה העונשים הריאליים הצפויים פחות או יותר לנהג צעיר (אך לא חדש) מעל גיל 21 בעל כמעט שנתיים ותק של רשיון בלי שום עבירות תנועה ? אם זה יגיע למשפט, אתה תצטרך להגיע לבית דין צבאי, ואז הכול תלוי בעסקת הטיעון שיעשה העו"ד הצבאי שכדאי מאוד שתקח (חינם)

3. איך הולך עכשיו תהליך העברת הדוח ? מממשטרה אזרחית למשטרה צבאית הקרובה למקום העבירה ואז ליחידה ? תוך כמה זמן מגיד הוח בערך ליחידה אם כך ? השוטר צריך להתעסק עם הרבה ניירת. אולי לא יהיה לו כח לזה ואז הוא פשוט יזרוק את זה לפח (קרה לחבר שלי)

4. עד איזה תאריך מיום העבירה מותר לשפוט אותך על העבירה ? הבנתי שחצי שנה לא ? אני יודע הוא שניתן לשפוט אותך על דברים שעשית בשירות הסדיר עד 180 יום אחרי השחרור.

5. האם במידה שהחייל השתחרר ניתן לזמנו להשפט ואם כן גם ע"י בית דין צבאי ? עד 180 יום אחרי השחרור.

תודה רבה בברכת נהיגה בטוחה לכולם !

תכל'ס, פאקינג שוטר בושה שעצר אותך על זה. ממש סיכון אתה... 115.. מטורף!

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

2. האם בנהיגה ב-25 קמש יותר ממה שמותר שיפוט יהיה על ידי בית דין צבאי או ע"י היחידה ומה העונשים הריאליים הצפויים פחות או יותר לנהג צעיר (אך לא חדש) מעל גיל 21 בעל כמעט שנתיים ותק של רשיון בלי שום עבירות תנועה ?

אני נעצרתי על 23 קמ"ש מעל המותר. בזמנו הייתי בן 20 והיה לי רשיון קצת יותר זמן ממך (3 שנים) - כמובן שבלי עבירות קודמות.

היות והעבירה הייתה של יותר מ-20 קמ"ש מעל המותר המשפט הועבר מהיחידה לבית דין צבאי לתעבורה (ותודה רבה על ה3 קמ"ש הנוספים!).

התקשרתי לפרקליטות הצבאית, הוזמנתי לפגישה עם עו"ד צבאי (חינם לחלוטיןן) ושאל אם אני רוצה להודות ולהגיע לעסקת טיעון או ללכת למשפט.

אמרתי שמבחינתי אם אפשר לסגור את זה מהר ובלי שלילה - שיהיה הסדר טיעון.

ההסדר טיעון היה 200 שקל קנס וחודשיים שלילה על תנאי למשך שנה.

יצאתי מרוצה.

מרוצה בגלל שדו"ח כזה באזרחות היה יקר יותר.

מרוצה יותר בגלל שזה היה 23 קמ"ש ולא 19 - כיוון שבמקום לקבל ריתו 45 יום או כלא 14 יום (עבירות תנועה נשפטו אצל סגן מפקד היחידה - שהיה פסיכי בנושא) קיבלתי קנס כספי קל.

יצאתי מרוצה עוד יותר כיוון שבשביל הפגישות עם העו"ד קיבלתי חופש מהצבא. 3.5 ימי חופש בשביל 200 שקל? היה שווה :D

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני נשפטתי על עבירת מהירות של 27קמ"ש (אחרי הפחתה) בדרך עירונית עם אינטר :twisted:

וקיבלתי רק 100ש"ח קנס

בתכלס זה היה לפני הכניסה לב"ש שמותר 70 ושמו תמרור "דרך עירונית" שמותר לסוע בה רק 50 עם אינטר צבאית (ושכחתי מזה באותו זמן..)

זה היה אמור לעבור לבית דין בסוף שפט איזה קצין בדרגה גבוהה שנתן עונש קל עקב נגררת נקייה..

ואגב, נזכרו לשפוט אותי מעל שנה מביצוע העבירה

פורסם

ברוב המקרים עדיף להישפט בבית דין צבאי על עבירות קלות ולא ביחידה.

האם גם חייל בשירות סדיר/קבע שלא נסע ברכב צבאי (או ברכב פרטי בשטחי הבסיס) יישפט בצבא?

זה חדש לי.

DISCOVER, אתה עשית את העבירה עם רכב צבאי? עם רכב פרטי בשטחי הבסיס?

נ.ב במקרה שירתתי בפרקליטות. המפקד של היחידה שלי בזמנו (סא"ל) הסכים איתי שיש בעיה בשיפוט עבירות תנועה בתוך היחידה. ייתכן והייתה בעיה במדידה או בתפעול המכשיר - ומה הקצין שעומד מולך מבין בזה?

נ.ב^2 יש אפשרות במקרים חריגים להעביר עבירה משיפוט של קצין ביחידה לבית דין צבאי. בכל מקרה, צריך להתייעץ עם עורך דין, זה חינם, ויש עו"ד טובים בפרקליטות. (חבר טוב הוא אחד כזה ובדיוק השתחרר ומתחיל להתעסק בזה עצמאית).

נ.ב^3 במקרה שנשפטתם (לא משנה על מה) ניתן לפנות פעם אחת להמתקה לאלוף הפיקוד; הוא חייב להשיב לכם תוך 48 שעות ואסור לו להחמיר לכם בעונש - רק להמתיק!.

99% מהחיילים לא מודעים לתקנה הזו, ובצבא גם לא רוצים שתדעו.

פורסם

נ.ב^3 במקרה שנשפטתם (לא משנה על מה) ניתן לפנות פעם אחת להמתקה לאלוף הפיקוד; הוא חייב להשיב לכם תוך 48 שעות ואסור לו להחמיר לכם בעונש - רק להמתיק!.

99% מהחיילים לא מודעים לתקנה הזו, ובצבא גם לא רוצים שתדעו.

זה או זה או להגיש ערעור לא?

לפני שנתיים נשפטתי על עבירת תנועה בבית דין צבאי, אני כבר לא זוכר את כל התקנות שקראתי לגבי הדברים האלה. מה שכן, באינטרנט יש הכול. ממליץ לפותח השחרור לחפש בגוגל!

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

DISCOVER, אתה עשית את העבירה עם רכב צבאי? עם רכב פרטי בשטחי הבסיס?

רכב אזרחי בשטח הבסיס (תל השומר לכיוון שער דרום, המשטרה עמדה במעבר טנקים. היה פה שרשור על זה בעבר).

עריכה: לינק: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=120010

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...