רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,586 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 708 צפיות
אני נהג חדש ועשיתי ביטוח ואני אמור לקבל טופס של ביטוח החובה שעשיתי, אבל הטופס הוא לא הטופס המקורי אלה העתק. הבנתי שלוקח זמן מסוים עד ששולחים את הטופס המקורי. ממה ששמעתי מחבר הוא פעם נסע ועצר אותו שוטר והיה לו באוטו רק העתק של הביטוח חובה ולא הטופס המקורי, זה הסתיים בקנס כספי לא נעים. מישהו יודע מה החוקים בעניין? האם אני יכול לסוע עם ההעתק או שאני חייב מקורי?
הודעה אחרונה מאת wil, -
תוספות לגולף
מאת GOLF2003- 13 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש מס' תוספות לגולף ולא כ"כ בא לי ליפול בפח באיזשהו תוספת זבאלה, אפשר בבקשה המלצות ליצרנים/מתקינים ומחירים פחות או יותר של כל דבר. מדובר בתוספת של חלונות כהים לרכב, ספויילר אחורי, פנסי אנגל אייז ובקליות שקופות לדים. תודה לעוני ולבעלי הניסיון.
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
יום שישי הייתי בנמל בת"א וכשיצאתי מהחניה ראיתי איזה יגואר כזאת חונה בחניון עם הפנים החוצה. התקרבתי ופתאום אני רואה על הגריל הענק מלפנים את הסמל של מזראטי! העיניים שלי נפתחו ככה והלסת שלי נפלה ככה אני כמעט בטוח שזאת הייתה הקוואדרופורטה. היא הייתה יפייפיה בצבע סגול חציל. פשוט מושלמת.. הבעיה היא שעברתי כל כך מהר שלא הספקתי לצלם אפילו.. מה שכן, הלוחית זיהוי הייתה לבנה אבל לא לבנה של CC או CD סתם לבנה עם מספרים ואותיות.. בסיבות ה6 תווים. מישהו גם חזה במראה המופלא הזה?
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. רצתי לדעת את השיקולים ואת התרומה של הנפח/סמק למכוניות לדוגמא למה דיהטסו אפלאוז ישלה נפח 1600 לעומת פונטיאק 3000 או במוו ששם בכלל זה יכול להגיע ל 4000 וכל המכוניות הללו בגודלם בערך אותו דבר למה אחת מקבלת נפח גדול יותר בהרבה מהשנייה . מה תורם הסמק ?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם תשמעו סיפור קטן שיכול לקרות לכולם. יום שישי האחרון הגיע אל ביתי שליח של גביית דוחות עם הדו"ח האדום.זה דו"ח של מצלמת מהירות.אחרי שאני ואישתי מסתכלים על הדוח אנו רואים כי מספר הרכב הוא בן 6 ספרות.אחרי חיפוש בתאי הזכרון של שנינו וחלק מהמשפחה התברר שזה מספר רכב שהיה ברשותי לפני כ 17 שנה ולפני 15 שנה הוא נשלח לפרוק עקב תאונה .דוח המהירות הוא מלפני שנתיים ביולי 2007. היום הוצאתי אישור כי הרכב נשלח לפרוק ממשרד הרישוי ושלחתי אליהם מכתב עם כל הניירות האפשריים .כנראה משהו לקח את הלוחיות שלי ונוסע איתם עד שיתפס בידי שוטר ולא מצלמת מהירות.עכשיו צריך רק ךחכות שיבטלו לי את הדו"ח ואם לא נלך למשפט .אני לא מודאג כי יש לי את כל ההוכחות שהאוטו שלי נשלח לפרוק.רק מעצבן כל הני…
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- 6 תגובות
- 18.5 אלף צפיות
שלום. אני רוצה להעביר בעלות מחר ברמת-גן /תלאביב אם מישהו יודע היכן נמצאים הסניפים שם וממתי עד מתי פתוחים זה יהיה נהדר באתר של משרד הרישוי לא מצאתי מידע
הודעה אחרונה מאת natco, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת האם יש בעיה לשים באופן קבוע את רשיון הרכב וביטוח החובה ברכב כדי לא לזכור כל פעם לקחת את זה שאני רוצה לנהוג, ומה קורה במקרה של גניבה הרכב עם המסמכים האלה.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
מי אשם בתאונה? 1 2
מאת igalbk-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום היקרים. אני צריך את עזרתכם המקצועית. ביום חמישי שעבר הייתי נוכח בתאונה. אשתדל לתת לכם את מירב הפרטים כדי שתביעו את דעתכם מי אשם. אז ככה. מיקום : פ"ת פינת רחובות פפר יוסף ורסינוביץ. הרכב שלי-יונדאי הרכב הפוגע-מיצובישי הנזק ליונדאי: דלת ימנית קידמית, כנף ימנית (קידמית), פגוש קידמי (בחלק הימיני בלבד), טסה של גלגל ימני קידמי, יכול להיות גם פגיעה מכנית (בגלל הפגיעה בגלגל ימני קידמי אך איני יודע כי לא הייתי עדיין במוסך) הנזק למיצובישי: פגוש קידמי בלבד תיאור המיקום: בקובץ מצורף teuna_1 ניתן ליראות כי למיצובישי שבאה מימיני היה שלט תן זכות קדימה. זוית הראיה של הנהגת: בקובץ מצורף teuna_2 זוית הראיה שלי: בקובץ מצור…
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
- 11 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכם, קודם כל אני יודע שיש אפשרות חיפוש בפורומים אבל לצערי האפשרות לא פעילה )http://www.carsforum.co.il/vb/search.php( קיבלתי בדואר הודעה על 'דוחו"ת' חנייה שטרם שולמו. לפי המכתב סכום הדו"ח המקורי הוא 250 ש"ח והדכום כרגע אחרי הכפלה ותוספת הוצאות גביה הוא 421 ש"ח. החברה המטפלת היא "שהר שירותי חנייה בע"מ". עד כמה שזכור לי העירייה מחוייבת לשלוח לביתי עותק מודפס של הד"ח לפחות פעמיים. לצערי לא קיבלתי אפילו התרעה אחת ולכן לא שילמתי את הדו"ח עד עכשיו. התקשרתי לחברה המטפלת כדי לשאול על מה מדובר. הנציגה טוענת שיש לה את אישורי המשלוח ולכן היא פועלת כחוק. יש אפשרות לערער על הדוח בשלב כה מאוחר? להחזיר לסכום המקורי (שאותו אין לי בעייה לשלם)? האם יש עורך דין ש…
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי חבר שעבר ברמזור אדום וצולם על ידיד מצלמת רמזור, לנהג אין כל עבירה קודמת, חבר שלי קיבל את הדוח לבית וכתוב שהוא צריך לשלם את הדוח תוך 90 יום, התלום לא מפחיד אותו כל כך, מה שמפחיד אותו זה אם ישללו את הרישיון, אין לו כל עברה קודמת ללא דוחות תנועה, עירייה וכו', בדוח כתוב שיתמלאו לו עכשיו 10 נקודות, השאלה כזו, אם ישללו לו את הרישיון או לא למרות כל העבר הנקי שלו. תודה לכל מי שעוזר !!
הודעה אחרונה מאת naftali, -
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום. מכרתי את האוטו והבנאדם צריך לבוא עוד מעט לעשות העברת בעלות. אני בן 17 , וכאשר קניתי את האוטו ורצתי לעשות העברת בעלות הייתי צריך חתימת מבוגר במשרד הרישוי השאלה האם כאשר אני מעביר את הבעלות אני גם צריך חתימת מבוגר?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
ראיתי באחד האתרים סרטון, שבו מראים איך יוצא האש מהאגזוז... אז שאלתי היא, האם זה "בריא" לאוטו? וכתוצאה ממה זה נובע? או שעושים את זה בכוונה? והנה הסרט: http://peugeotperformance.pfcorner.net/videos/visitors/205/olaf205dimma_movie_01.zip
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
-
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
הכנסתי את הגלגל יותר מדי קרוב למדרכה ושמעתי חחחח. זה מסוג השפשופים שרואים על הקצה של הג'נט. ראיתי שבחו"ל מתקנים כאלה עם נייר זכוכיות , קצת צבע ופוליש , אבל אני לא מעיז לעשות לבד. יש מקום שאפשר ללכת אליו? תודה
הודעה אחרונה מאת י.ל, -
- 3 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
רציתי לספר את מה שקרה לי יש לי רכב תקין ואני נוהג בו שנה וחצי, אך תוקף רישיון הרכב פג לפני 7 חודשים. בימים האחרונים נעצרתי בבדיקה שיגרתית שלה ציפיתי... וקיבלתי זימון למשפט. אני נהג זהיר ללא שום עבירות קודמות וללא קנסות. טעות או לא טעות, מה שהיה היה, ואין סיבה לצעקות וכאלה. מה שאני כן רוצה לדעת הוא מה השופט יחליט בגזר דין שנקבע לי? שלילה או לא, ובמקרה שכן לכמה זמן? מה גובה הקנס במקרה שאקבל? ואם בכלל יעזור עו"ד למצב שכזה? תודהההה דוד.
הודעה אחרונה מאת benjah, -
- 0 תגובות
- 611 צפיות
מחיר לטיפול גדול וקטן לרכב טורבו-דיזל? שלום לכולם. אני מתלבט ברכישת רכב דיזל, למרות קילומטרז' שאני עושה כ-35000-40000 בשנה. אז רציתי לשאול ( אם מישהו יודע ) כמה עולה טיפול גדול וקטן לבורה, גולף ואוקטויה טורבו-דיזל. רכבים בטווח של 2001-2003. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Vitalin, -
- 0 תגובות
- 2 אלף צפיות
למישהו יש מושג איך ניתן להשיג אחד כזה? או לחילופין למישהו יש אחד כזה שהוא לא זקוק לו ומוכן לתרום? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת michaelbe6, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם זה מגלה ניידות משטרה בקירבתך בלי קשר למהירות? האם מגלה סמויים? אם לא, קיים מכשיר שיתריע לי האם יש ניידת בקרבתי? יענו בלי קשר למכשירי האכיפה של המהירות. המכשירים האלו חוקיים בכלל? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת shahar31, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היייי, לפני 8 חודשים, ילד עם רישיון חודשיים ו2 הרשאות בחודשיםם האלה החליט לנסוע באור אדום ולרסק לחברה שלי את המכונית, האוטו טוטל לוסט. פתאום אחרי 8 חודשים היא קיבלה בדואר הפנייה לפסיכאטר בעקבות התאונה.... מישהוא יודש למה? מה קורה שם? האם הוא יכול לשלול לה את הרישיון? אשמח לעזרה כי לא אין מושג תודה
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
-
- 1 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
רציתי לשאול אם ניתן להוריד וו גרירה שנמצא על הרכב- עצמאית? איך הוו מחוברת? הלחמה לשאסי? ברגים? אני מצטער אם נפתחו נושאים כאלה, בגלל בעיה טכנית אין חיפוש בפורום ולא מצאתי תשובה דרך גוגל. אגב, זה אמור להיות רשום ברישיון נכון? אם ככה אז אני אמור לפנות למשרד התחבורה בכדי להודיע שאני מוריד? אם אפשר לקבל הסבר לכל התהליך, תודה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מתוך כתבה מ"ידיעות-אחרונות", גיליון יום ששי(4/9/09) - בני ברק. בפס"ד עקרוני של כבוד השופטת אסתר דודקביץ נקבע כי אין כל תוקף חוקי להגבלת גיל הנהג בתעודת ביטוח החובה, גם אם ניתנה למבטח הנחה בגין הצהרת גיל הנוהג.
- 2 תגובות
- 647 צפיות
שלום רב קניתי רכב לפני שבוע בו הוחלף מנוע אך עדיין לא רשום ברישיון הרכב , מפנייתי למכון הרישוי נימצא על הבלוק מס' התואם לשטר המכר של המנוע אך הבוחן טוען שזה לא מס' המנוע וכן המספר אמור להיות מוטבע ושקוע בבלוק המנוע ולא בולט ככתב ברייל עליי לציין שהמנוע הינו מייבוא , עם שטר מכר , הותקן בחיפה ואני מדימונה , אשמח מאוד לייעוץ מקצועי לפתרון הבעיה , אני מודאג.
מי זה זה שכול הילדים הקטנים מתלהבים מההונדה שלו מישהו מכיר אותו? שאלה קצת מטומטמת אבל יצא לי להתקל בהרבה אנשים שתארו את ההונדה שלו כמכונית הכי חזקה בארץ עם יותר מ750 כ"ס
הודעה אחרונה מאת Godflash, -
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אהלן, זכרתי שהיה פה שרשור על "איך אתה מדבר לשוטר שעוצר אותך" אבל לא ניתן כרגע לחפש,אז אני קודם אזהיר את כולם מפני תמרור עצור בעייתי בראשל"צ ואחר כך אספר את סיפורי בהקשר לאותו תמרור בעייתי. מדובר בתמרור עצור שמוצב בצומת הרחובות ברשבסקי ומנחם כהן. התמרור מוצב למי שמגיע מכיוון איזור הבילוי במרכז ראשון על רחוב ברשבסקי ומתעתד לפנות שמאלה לרח' מנחם כהן. מיד לאחר הפנייה שמאלה למנחם כהן עומדת במשך הרבה שעות ועוצרת לא מעט נהגים שלא עצרו באותו תמרור עצור. גם אני הגעתי לאותה צומת ולמען האמת לא שמתי לב לכך שהוצב במקום תמרור עצור (התמרור די חדש לפי מה שהשוטר אמר לי, מה גם שאני כמעט ולא נוסע משם). בקיצור,הגעתי לפנייה בערך על 30 קמ"ש בלי להאט,ראיתי שבנתיב הנגד…
הודעה אחרונה מאת asaf.m, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 921 צפיות
האים זה חוקי?ויפה?.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
הגיעו לידי תמונות מקטלוג של טויוטה לנד קרוזר פראדו(הנמכר ביותר בישראל). הקדימה עוד בסדר האחורה שלו פשוט מגעיל,לאיפה העיצוב של היפנים מדרדר?
הודעה אחרונה מאת פלג_, -
-
- 2 תגובות
- 953 צפיות
סקירה של הXJ החדשה עם ג'יי לנו למרות שהוא לא נוסע בה קישור
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
- 2 תגובות
- 767 צפיות
שלום אי רוצה לדעת איך אני עושה את המיכסה מנוע הם חור שקוף שרועים את המנוע וכמה זה עולה יש סירטון : http://www.youtube.com/watch?v=MvAdd4zUcaE&feature=related תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
http://www.netcar.co.il/magazin/ed/editors.asp במקום לעודד חיסכון בדלק, ממשלת ישראל וכל הגאונים שיושבים במשרד התחבורה \ אוצר ממשיכים לקבל החלטות מפגרות. ישראל ממשיכה להוביל את עולם התחבורה בעולם בקבלת החלטות מנותקות מהמציאות.
הודעה אחרונה מאת rm571, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
היה לי משפט על מהירות. אני לא הייתי במשפט (לא הייתי בארץ). המשפט היה לפני שנה ולא קבלתי שום דבר בנושא. לא פסק דין לא קנס לא הזמנה חוזרת לא מליון דולר פשוט כלום והרשיון שלי בתוקף (נבדק לפני שבוע מול המסוף המשטרתי בבדיקה שגרתית) מה? שלושת הקופים או שיש משהו לעשות (לא שאני רוצה לעשות משהו)
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום! איך אני יכול לדעת אם הרכב שלי בצבע מטאלי? מצד שני הוא כחול שמבריק בשמש[מאזדה 323 שנת 97] ומצד שני ברשיון רכב כתוב : צבע הרכב: כחול הבנתי שאם זה מטאלי רשום ברשיון הרכב שזה מטאלי,השאלה אם תמיד רשום או יש מקרים שלא? כי הצבע שלי מטאלי אני כמעט בטוח והיום ראיתי ברישיון רכב שלא. כרגע אין לי תמונה,אני יעלה ביום ראשון.
הודעה אחרונה מאת SuRuK,
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 1,026 אורחים (הצג רשימה מלאה)