רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
אהלן, קודם כל קרדיט ליניב לוי מפורום VAG. היום נמסרה אודי RS6, יחידה בארץ כסדאן. 580 סוסים!!! וR8
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לפני תחילת היבוא הסדיר של אינפיניטי, הובאו כמה עשרות FX מהדגמים 35 ו-45 ביבוא אישי. כבר המון זמן לא ראיתי כזו, אלא רק את הדגם החדש שמובא ביבוא סדיר. האם יתכן שזה שלא קיבלו שירות מצד קרסו גרמה לבעלים ל"ייצא" אותן חזרה לארה"ב? אגב, גם את הטויוטה FJ- קרוזר שגם היא דגם ייחודי ליבוא האישי לא ראיתי הרבה זמן.
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הנה התשובה : http://www.youtube.com/watch?v=P1NXwbepI88 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. דני G.
הודעה אחרונה מאת netanel_b, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. היום בעיתון הייתה כתבה על ליסינג פרטי. אני אנסה להסביר בעקרון אתה,הלקוח,בוחר אוטו שלדוג' עולה 100,000 ש"ח. אתה משלם דמי מפתח שנעים בין 20% ל50 % מערך הרכב-לפי בחירתך ובמהלך 32 חודשים משלם תשלום חודשי שתלוי במי המפתח(ככל שדמי המפתח גבוהים יותר התשלום החודשי נמוך יותר) עכשיו לאחר 32 חודשים(שנתיים וחצי) שבהם הרכב נמצא באחריות יבואן ובלי טסט אתה יכול לקנות אותו או לחלופין להחזיר אותו לחברה לקבל זיכוי ולקנות אותו חדש מה זה הזיכוי הזה? נגיד שילמת על האוטו 50 אלף כעבור 32 חודשים עכשיו המחירון של האוטו הוא 60 אלף אז אתה תקבל 10 אלף זיכוי לרכישה לרכב הבא.. האם זה באמת כזה טוב? או שיש איזה קאצ' שלא שמתי לב אליו? ובנוסף האם אני יכול בתקופת השנתיים וח…
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בוקר טוב! מכר שלי עשה תאונה עם פיג'ו 307 שנת 2003, ובמוסך מורשה אמרו לו שהתיקון יעלה בערך כמחצית מערכו של האוטו ולכן כדאי לו למכור אותו לסוחר, או בעל מקצוע ברכבים, שיחזיר אותו לכביש (הם אמרו שאין שום בעיה בטיחותית להחזיר אותו לכביש - כל החלקים העיקריים באוטו לא נפגעו). יש מישהו שמכיר סוחר מכוניות שמעוניין לרכוש כזה אוטו? תודה.
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 996 צפיות
שלום לכולם אמי שרשום עליה רכב קיבלה גזר דין על נסיעה במהירות מופרזת בעיר. בגלל שורה של טעויות לא קיבלנו את הדוח והענין הגיע לבית המשפט. רציתי לדעת אם אפשר לשחזר דוח תנועה? ואיך לעשות זאת? אני רוצה לדעת באיזה שעה נעשתה העבירה כדי לדעת מי נהג ברכב באותו זמן. במשטרה לא כל כך מתלהבים לענות וזה אחר נסיונות מרובים. תודה מראש יוסי
הודעה אחרונה מאת yosi277, -
-
- 1 תגובות
- 987 צפיות
לפני כמעט חודש הייתי שותף בתאונות שרשרת של מכוניות ואני הייתי המכונית השניה.משיהו יכול להמליץ לי על עורך דין טוב שידע לטפל לי בתיק ולהשיג לי מהתביעה הרבה כסף??
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לא יאומן, אבל ההגמוניה של מחירון הרכב של לוי יצחק נשברת. בנק מזרחי טפחות החליט לעבור לעבוד עם המחירון של יד2 בעת מתן הלוואות לרכישת רכב חדש. הידיעה המלאה: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000492743&fid=594
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ובכן, כל מה שאני יודע על הרכב, שהוא מנוע 1600, והמשקל שלו על פי מה שבדקתי הינו 1450 קילוגרמים בערך. אם אפשר מידע על מספר הבוכנות, על ההאצה שלו או עוד פרטים טכניים, זה יהיה פגז תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yonivi91, -
- 0 תגובות
- 543 צפיות
שלום, קראתי עכשיו באתר של אוטו שעוד קבוצה של מכוניות השיגה ציון מקסימום במבחן של encap. לפי הזכרון שלי בשנים האחרונות הרבה מאוד מכוניות זוכות בציון מקסימום. לדעתי בגלל העובדה הזאת כדאי להעלות את הסטנדרט ויש לזה כמה דרכים: 1. להעלות את המהירות של הריסוק 2. לבדוק ריסוק מאחורה 3. להיות יותר ביקורתי על סוג הפציעות ואני אסביר. אם לדוגמה נמדד שהראש של הנהג יסבול מזעזוע בינוני וזה נותן לרכב ציון חיובי X, אז עכשיו זה ייתן לרכב ציון חיובי X פחות 10 אחוז. 4. להתחיל לבדוק רכבים שהם עמוסים (כמו בטיול משפחתי). אני חושב שהגיע הזמן כי התעשייה הגיעה לאיזה סוג של בשלות, והגיע הזמן לקדם את התעשייה עוד יותר. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת chev corsica, -
- 0 תגובות
- 671 צפיות
נהגתי סה"כ כ-1600 ק"מ.מקלן שבמערב אמצע גרמניה לכיוון דרום. כבישים בעלי 3 נתיבים לרוב,שלטי המהירות=130 קמש,כמובן שנוהגים מהר יותר,לפני כשחודשיים גם הייתי עם רכב בגרמניה אבל נהגתי לפולין אז הנוף היה קצת שונה.ישנם תחנות עצירה והתרעננות כמעט כל 2 ק"מ. קורסה חדשה ידנית 3 דלתות עם נפח זעום של 1200 סמ"ק.עגלה שאין לתאר(ולא שיש לי משהו מיוחד פה-כולה סיויק 2004). לא! נוהגים שם בשמאלי אלא רק לצורכי עקיפה.משאיות תמיד! בימין. חווית נהיגה חוץ מהרכב.טיפ לשוכרי רכב :למרות שהרכבים הקטנים הם חסכוניים וזולים עדיף(רק אם יש הרבה לנהוג)לקחת רכב גדול יותר(שלי פשוט סירב לעקוף).הייתי גם בשטרסבורג(הגבול פתוח כמובן,אבל ברגע שרואים כ"כ הרבה לוחיות זיהוי עם האות אף שמורכבות על כ"כ הרבה פיז'ו ור…
הודעה אחרונה מאת yaya24, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
הלוויתי את הרכב לחבר שגם הועיל בטובו לתדלק אותו בדרך חזרה. הוא שכח את המכסה של הדלק על הגג ונסע (קורה , לא נורא). איזה סוג של מכסה יש שם? אם אני זוכר נכון זה בלי מפתח (דלת הפתח נפתחת ע"י ידית ליד רגל הנהג). הברגה מלאה? חצי סיבוב? תודה.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
למי שלא מכיר (אני מניח שהרוב מכירים) כשקונים רכב משומש יש לבדוק באופן יזום ברשם המשכונות אם הרכב לא ממושכן. דובר על כך רבות בעבר שניתן להעביר רכב גם אם הוא ממושכן. ניתן לבצע בדיקה ברשם המשכונות באחת מן הדרכים הבאות: התקנת סביבת "ממשל זמין וחתימה דיגיטלית" מהאינטרנט ובירור המשכון באופן עצמאי. הגעה פיזית לרשם המשכונות בשעות העבודה. שירות חדש של בנק הדואר- ביררו ברשם המשכונות (שזה אומר בפועל שהם ביצעו על המחשב שלהם את סעיף 1 ובודקים עבורך). ברוב חוצפתם הם לוקחים על עיון ברשומות רשם המשכונות שעולה 28 ש"ח 99 ש"ח. מילא להרוויח אבל למה לעשוק בצורה כזו? בדיקה שאורכת בדיוק דקה! אני כבר לא מדבר על זה שבמדינת חלם אפשר להעביר בעלות רכב ממושכן והרגולטור הנחמד לא …
הודעה אחרונה מאת אביב, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חבר הפורום, איל נוימן, מ"מעבדת רכב ממוחשב" יופיע היום ב"תכנית חסכון" שבערוץ 2 בין השעות 19.30 עד שעה 20.00 שתעסוק גם בנושא חסכון בתיקוני רכב וצריך לקוות שלא יהיו חיתוכי עריכה אכזריים בתוכנית. בברכה - רפי לין
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
מה לא נאמר על כביש 6 שהוא נפתח , שהוא יקר מידי שהוא לא נותן הרבה אפשרויות תשלום , מכפיל קנסות - אבל עכשיו הגענו לשיא: לפני שלושה חודשים משהו באיזור סוף אוגוסט נהגתי כמה קטעים בכביש 6 , וחיכיתי לחשבון בידעה שהוא יגיע וכמובן אני אשלם ( אחרי הכל אני לא רוצה כפל קנס ואפשרות עיקול של האוטו על סכום זעום) חיכיתי והחשבון לא הגיע , היום אני מגיע הבייתה ובתיבת הדואר מחכה לי הפתעה - המכתב המיוחל מחברת "דרך ארץ " הלא הוא החשבון על נסיעתי בכביש 6. פתחתי את המעטפה - המחיר היה כמו שציפיתי ( למרות ש 13 שקל זה סכום דיי גדול ) אמרתי נשים את החשבון בצד ונשלם בזמן הקרוב . אני סתם עובר לי על הדף , ורואה את האותיות הקטנות " לחשבון שלא ישולם במועד , יתווספו חיוב…
הודעה אחרונה מאת yishai_c, -
-
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
שלום לכולם תמיד הכרתי את מחירון לוי יצחק הרגיל שבתשלום: http://www.winwin.co.il/Cars/Mehiron/Lobby/Page.aspx ולאחרונה התגלה אליי גם מחירון לוי יצחק בחינם: http://www.mehiron-rehev.co.il/ האם זה באמת מחירון מבית לוי יצחק שתואם אחד לאחד למחירון שבתשלום? אם כן אז מה ההגיון לעשות אחד חינם ואחד בתשלום? ואם לא,אז מה פשר הדבר?
הודעה אחרונה מאת good__one, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
השבוע כמידי יום חניתי את הרכב בחניה באיזור מגוריי בעיר ליד מרכז מסרחי , מתקשר אליי חבר , לא חבר טוב אומנם אך "חבר" שאין לי מושג מה עבר לו בראש ובשילוב עם החוסר זהירותו דאג לדפוק לי את הדלת לצד הקאנט היכן שהכנף. והשאיר בור יחסית קטן אך ניראה לעיין. קיבלתי שיחה ממנו , הוא אמר לי תגיע לרכב דקה, זיהתי את הרכב שלך במזל ועצרתי , הוא טען ש"באתי לברוח" אך במזל זיהתי את הרכב שלך לפי המגנזיום והסנפיר הצבוע , וזה עוד יותר הכעיס אותי. הגעתי לרכב ואני רואה את התחת של הרכב שלו קרוב לשלי וכבר הווירידים התחילו להעלות אל המח, רכב נקי ללא שריטות בקושי, ובטח שבלי מכות, צריך לקבל עכשיו מכה על חוסר זהירות שטותית בתוך החנייה. הגעתי אל הרכב , והופה הדלת קיבלה מכה לייד הקאנט צמוד ל…
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 21.8 אלף צפיות
מישהו יודע על טיפול שלייף סבון, לרכב מה זה נותן, ומה ההבדל בין פוליש רגיל לשלייף סבון, והאים שלייף סבון יכול להוריד דבק סופר גלו מהצבע ברכב. אשמח לשמוע תגובות.
הודעה אחרונה מאת 116_Veloce, -
- 2 תגובות
- 703 צפיות
שלום, אני שואל האם ניתן להוריד קטגוריה לרכב (למשל מ 3 ל 2) ואיך עושים זאת?? תודה.
הודעה אחרונה מאת howitzer, -
האם מישהו שמע על "מגן שמש לאוטו-נייד" דבר שמחברים למאחורה ואז מותחים ומכסה את כל הרכב
מאת dorshoshani- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם מישהו שמה על דבר שכזה? קיבלתי פלייר לא מזמן אך לצערי הוא אבד וכרגע אני מנסה למצוא את אתר האינטרנט של המוצר..
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם זה כדאי? די לחוץ לי לעשות בימים הקרובים קורס נהיגה מתקדמת ומצד שני-הרכב שלי במוסך לימים הקרובים האם לפסול את זה על הסף או לעשות ללא האוטו שלי? האם זה יהיה פחות אפקטיבי בהרבה?
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 608 צפיות
שלום לכולם, עלתה לי מחשבה בראש שהחלטתי לעלות אותה כאן לדיון, האם צריכת הדלק שרכב צורך בהאצה מX מהירות ל Y מהירות היא קבועה? זאת אומרת יהיה הבדל עם אני יאיץ עם לחיצה חזקה על הגז ויגיעה ל X מהירות תוך זמן T, או שילחץ בצורה מתונה על הגז ויגיעה למהירות X תוך זמן T+Z? זאת בהנחה שההאצות מתחילות מאותו סל"ד. תודה רבה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת Outlaw, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, מצורף ציור שמתאר כיכר בשדרות מוריה בחיפה. נסעתי עם חבר לפי הקו האדום המצויר והוא נעצר ברמזור האדום. לדעתי הכיכר ממש מוזרה כי ממתי שמים קו עצירה ביציאה מצומת או כיכר. בכל אופן השאלה היא האם צריך לעצור שם באור אדום.
הודעה אחרונה מאת motor head, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לקראת השעה 22:00 נוסע לי באשדוד עובר דרך איזור ג' ,פניה מוכרת שמאלה איזור נטוש יחסית... רואה בהמשך הדרך באלכסון לפני הפנייה רכב עומד בשוליים עם אורות אזהרה, אין אף אחד בקרבת הרכב מה שהתברר מאוחר יותר. ומה שהתברר עוד מוקדם יותר? השאירו שלולית שמן ממש באמצע הפנייה. נכנס לפניה ב 45 קמ"ש , מהירות סבירה לקאואליר פתאום תת- היגוי חד... ממשיך לעבר עמוד תאורה. ברגע האחרון לוחץ קלות על הבלמים,בכוונה להוציא את התחת החוצה התחת בורח ומאפשר לי לשנות כיוון ... עם תיקון של ההיגוי יתר. ויצאתי מזה. מי שנהג פעם בקאוואליר יודע כמה מפחיד זה יכול להיות שלולית שמן עם קאוואליר... למרבה ההפתעה ה ABS לא התחיל לעבוד במפתיע. בדרך כלל בקאוואליר על רטוב אפילו כל לחיצה מפעילה א…
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
-
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
היום יצא לי לראות תאונה די מוזרה. בכביש הזה יש שתי נתיבים, הימני הולך לפניה שמאלה, ימינה ולמשאיות גבוהות והשמאלי נכנס למנהרה. רכב שניסה בשניה האחרונה לעבור לנתיב השמאלי כדי לעבור במנהרה נכנס בפז'ו שאתם רואים בתמונה. כשהם חוסמים את הנתיב השמאלי בגלל התאונה נהג המשאית עקף אותם מימין ולא שם לב בגלל זה לעמוד התלוי והשלט של ההגבלת גובה (כי הוא נמצא מעל הנתיב השמאלי). *בתמונה רואים את הפזו ממש קרובה למנהרה עצמה אבל זה רק כי הם הזיזו את הרכב אחרי התאונה של המשאית כדי לא להפריע לתנועה. זאת התוצאה:
הודעה אחרונה מאת PsyRax, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ירושלים, 3 בלילה. אני נוסע לי להנאתי עם חברים, גג פתוח, חימום עובד עד הסוף, החיים יפים. באמצע המנהרה שצמודה לשדרת ממילא, פתאום מתחילה אזעקה ושומעים בכריזה "כל הנהגים מתבקשים לעזוב מיד את המנהרה" מס' פעמים. מולי היה רכב שעצר, וכנראה הם חשדו שמדובר במחבל. ישר נתתי בגז כדי לצאת משם. (תוך כדי שאני מסתכל במראה לראות אולי המנהרה תתפוצץ איך שאני אצא כמו בסרטים האמריקאיים ) השאלה שלי היא: האם בכל מנהרה יש בקרה 24 שעות שמנטרת את התנועה? קשה לי להאמין שבמדינה שלנו עד כדי כך הגדילו ראש.
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
אחרי שK.T.M הפתיעו והציגו מכונית (שהיא בעצם יותר אופנוע על 4 גלגלים, ומאוד מאוד מאוד נמוך), היבואן שלהם לארץ החליט להפתיע בעצמו, ולמכור אותה כאן מתוך 100 יחידות שייוצרו, 10 "שוריינו" לשוק הישראלי, ולפי הכתבה, אחת כבר הוזמנה ע"י לקוח מאושר. http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1291093
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 760 צפיות
שלום, נתקלתי לא מזמן בתמונה הזאת של איוו חסרת גלגלי סגסוגת וצביעה בידיות של הדלתות ובמראות,השאלה שלי היא מי יודע איך קוראים ל"רמת גימור" שלה? כי נדיר למצוא תמונות שלה.
הודעה אחרונה מאת 504L, -
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
יחס מתנשא עד כדי מגעיל מבעל הבית. המקום משמש כגן ילדים וזאת בעידוד בעל הבית. עמוס יתר על המידה - 10 ילדים שזאת הפעם הראשונה שלהם למקצה. מסלול משעמם. יקר ביחס לתמורה. אני לא ממליץ.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מזרטי מציגים היום גירסת קבריולט ל-GranTurismo המדהימה. עם מנוע של 4.7 ליטר ו440 כ"ס תזנק ה-GRANCABRIO ל100 ב5.7 שניות ותגיע למהירות מירבית של 280 קמ"ש. מידות הרכב ומשקלו זהים לדגם הקופה למרות המרכב הקבריולטי. הרכב יוצג בתערוכת פרנקפורט הקרובה.
הודעה אחרונה מאת bmw ricer,