רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום! ברכב שלי יש ריח של סיגריות שעושנו בו במשך 15 השנים האחרונות (אני לא מעשן, תודה) ע"י בעלים קודמים. ברכב יש ריח לוואי רע של העישון (מי שמכיר את זה מרכבים שונים) השאלה שלי היא כיצד ניתן להעלים את הריח? באוטו יש מושבי עור או דמוי עור או משהו כזה, אבל לא בד. אני יודע שיש תרכשירים לניקוי פנים הרכב והשאלה שלי אם יש משהו לטיפול בריחות (ואל תגידו לי עץ ריח). תודה רבה לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת servus, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
אם אני רוצה לשים עגלה של אופנוע ים לרכב, מה התהליכים שאני צריך לעבור? האם העגלה דורשת טסט?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 6 תגובות
- 935 צפיות
שלום! ברצוני לשנות את האיזור שהגדרתי בהתקנה של אוטודאטה שנת 2007 V3.18. הגדרתי UK - בריטניה, וחלק מהרכבים בשנתונים מסויימים לא מופיעים לי, כמו כל שברולט, ועוד.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
חברי פורום יקרים, קבלתי יונדאי אקסנט חדשה עם מערכת ESP, למרות שמובן לי מה המערכת עושה לא מובן לי למה עשו לה כפתור ביטול גדול ובולט, מתי לא רצוי שמערכת זו תהיה בפעולה, האם לא עדיף כמו ה ABS למשל שהיא תהיה תמיד בפעולה? אשמח לתשובות מאנשי מקצוע, יום טוב, רוני
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, בשעה טובה קיבלנו סוזוקי סוויפט בצבע כחול ככה. האוטו הגיע ושמתי לב בשמש שכל האוטו מלא שריטות,מין עיגולים של מכונת שטיפה . האם זה היה להיות?האם זה נורמלי? ירד בפוליש וקס? תודה רבה, עידן
הודעה אחרונה מאת Hansap, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
יש לי GPS של FUJICOM, התוכנה שיש בו כרגע היא IGO8 והיא אינה מעודכנת( יש כבישים שהיא לא מכירה). יש מישהו אולי שיודע איך מעדכנים תוכנה?(רצוי בחינם)
הודעה אחרונה מאת daniel2468, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, לפני מספר ימים קיבלתי דרישה לתשלום קנס לפני עיקול. העבירה היא מ01/2007 וזאת ההתראה הראשונה שקיבלתי לגבי הדו"ח הזה והוא כבר מוכפל כמובן. התשלום הוא עד ה 25.8.09 ואחרי התאריך הזה זה עובר להוצאה לפועל. הקיים דבר כזה התיישנות? יש דרך להימנע מזה? הרי זה לא הגיוני שישלחו לי פתאום דו"ח מלפני שנתיים? אשמח לקצת עזרה, אלכס
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה יקרה אם אני אלחץ קצת על הגז בניוטרל ואז יעביר לראשון ויתחיל נסיעה? זה הורס את האוטו?
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם,רציתי לספר לכם מקרה שקרה לידי,בין שתי רכבים,מאדזה 2 וטויוטה קורולה 2002. מי שמכיר את רחובות בטח מכיר את הצומת שבקריית היובל,ליד המגרש,לפני היציאה לעוקף,יודע שזה צומת מסוכנת. הרבה ניסיונות היו להציב כיכר אבל כל הניסיונות כשלו. אז הסיפור הוא כזה-אני מחכה למישהו בצומת שם,פתאום הטויוטה קורולה באה ונכנסה לצומת בלי להסתכל לצדדים,בלי לאותת,פשוט נכנסה כאילו לא אכפת לה מהכביש,בטויוטה קורולה היה אישה נוהגת מדברת בפלאפון אם שתי ילדות קטנות באוטו,פתאום מהצד השני באה במהירות של לפחות 80-90 קמ''ש המאזדה 2 ,הטויוטה ראתה אותה. אבל בכל זאת נכנסה לצומת. התאונה כבר היתה לי מול העיינים.נסיעה במהירות גבוהה יותר של המאזדה הייתה נגמרת באסון. מהצד של המאדה יש 3 נתיבים ו…
הודעה אחרונה מאת d.j benyosef, -
- 0 תגובות
- 677 צפיות
שלום, ניסיתי למצוא את התשובות לשאלה הזאת, אבל אין לי מושג בכמה עלי להוריד את מחיר המחירון של סוזוקי יורוסוויפט 2001 אוטומטית במידה והיא יד שנייה אחרי שיד ראשונה היתה בליסינג, קילומטראז' 110000. מחיר מחירון לרכב כזה מיד ראשונה הוא 26,000 בערך. בלי קשר גם אשמח לעצות לגבי איזה רכב כדאי לקנות מבחינת קילומטר לדלק ואמינות בטווח המחירים של 100,000 ש"ח (רכב חדש כמובן). תודה! קנה מחירון לוי יצחק וענה לעצמך על השאלה. ציטוט מחירים ממחירון בפורום הינו עבירה על חוקי זכויות יוצרים ולפיכך אסור. בנוגע לשאר השאלות: נא בצע חיפוש בפורום יעוץ ברכישת רכב.
הודעה אחרונה מאת HoreshA, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
האם זה מקובל שסוכנות תמסור כך רכב? אם לא נקבל, הרכב יחזור ליבואן לטיפול. איזה טיפול בדיוק? הוא יחליף את הדיסקים? ישייף את החלודה? בקיצור, לקבל אותו או לדחות? תודה
הודעה אחרונה מאת Shmelov, -
-
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
השנה מסיבות כאלה ואחרות הביקורים שלי במסלול המקומי היו פחותים בהרבה משנים קודמות ולכן גם לא יצא לי לשתף אותכם בחוויותי מהמסלול, העובדה שגם לא עשיתי שום שיפור לרכב מזה זמן רב גם פגע במוטיבציה שלי לצאת למסלול או לכתוב על ימי המסלול. תאריך:10/8/2009 מקום: PORTLAND INTERNATIONAL RACEWAY הארוע: BMW HIGH PERFORMANCE DRIVING EDUCATION האמת היא שלא היה שום ארוע מיוחד לספר עליו, ה M3 שלי עדיין מפגינה ביצועים מרשימים בהתחשב במספר שנים והקילומטרים שעברו עליה ומנגד מספר הכוחות סוס המצומצם שבקרביה ביחס למתחרות. אך עדיין אין לי שום בעייה לעשות חיים קשים לפורשים עם 350-400כ"ס ויותר. הסטודנט או יותר מדויק סטודנטית שלי הפעם היה בחורה צעירה עם מיני קופר אוטומאטית, בדיוק …
הודעה אחרונה מאת Smi1ey, -
- 2 תגובות
- 963 צפיות
אני נוסע לברצלונה, קוסטה בראבה, ורציתי לדעת איפה אני יכול למצוא תצוגת מכוניות. תודה.
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נשמע כמו התחלה של בדיחה גרועה? http://www.youtube.com/watch?v=kfF55LIxZo4&feature=fvst דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום החלטתי ללכת על האיביזה SC החדשה, והשקילה שלי היא הצבע.. או שחור או לבן, שקלתי גם אדום אבל אדום תגיע לארץ כמעט חדושיים אחרי שנגמר לי המלווה אז זה ירד מהפסוק
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום ברשותי סובארו ג'סטי שנת 92 ידנית בלי מזגן (לא מותקן) הרכב נוסע, אבל דרושה השקעה אני מנסה למכור אותה כבר זמן רב ולא מצליח המחירון שלה 4000 אני רוצה 2000 בפירוקיות מוכנים לתת 10% כלומר 400 שח מה עושים ?
הודעה אחרונה מאת alexander8824, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 769 צפיות
אין זה חדש כי כתבות הרכב שלנו מלאים באי-דיוקים רבים. אבל בנוגע לרכבים ההיברידיים הבורות לפעמים חוגגת. "למרות המס: 400 הזמנות לפריוס ב-3 שעות, מחסור בקורולה" צועקת הכתבה בגלובס: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?fid=3220&did=1000490154&nextArticleId=3220 וזאת למרות שכל אחד אשר עקב לאחר המתרחש יודע כי המס מטיב בצורה קיצונית עם הפריוס וכמעט ולא השתנה לגבי הקורולה. אז "למרות המס" או "בזכות המס"? נעבור ל-TheMarker. http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=ds20090816_54512 הייתי רוצה לשאול את הכתב - האים המשפט "ישנו סוג של סתירה פנימית בין מכונית בטיחותית ומכונית ירוקה." מתאים לכתבה מכובדת במדיה רציני או לטוקבקים מאחריה…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 4 תגובות
- 637 צפיות
אתמול עשיתי טסט לרכב פרטי ועד עכשיו אין תשובה לגבי תוצאת המבחן התקשרתי למורה והוא אמר שאני יבדוק באתר משרד התחבורה ועדיין אין שם תשובה התקשרתי ל 5678* הזנתי את תאריך התיאוריה ומס' ת.ז והמענה הקולי עושה לי - מבחן שבוצע ב16 לאוגוסט (יענו אתמול) - סוג הרכב: אופנוע(???) תוצאה: עבר ...מה הם מצפים ממני לעשות?
הודעה אחרונה מאת packrat, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אוקיי, אתם בטח מכירים טנדרון או שניים מהדגמים החדשים כדוגמת הקנגו, הקונקט הברלינגו והדובלו. ברובם ניתן לראות בכל מיני פינות חלקי פח בצבע הרכב אשר ''שכחו'' להסתיר. ראשית אני באמת שלא מבין מדוע ממשיכים לעשות זאת, (אני זוכר שהדבר הזה היה קיים עוד בתקופת האקספרס, רק ששם הבעיה קשה יותר ויש מלא חורים). השאלה האמיתית שלי היא כיצד ניתן להסתיר את חלקי הפח המטרידים את העין? דיי ברור שרק כסף יפתור את זה, אז אנא, תאמרו לי בערך מהו הסכום הנדרש.
הודעה אחרונה מאת shlomi6280, -
-
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום אני נהג חדש בעל וותק נהיגה של כחודשיים (עם מלווה). ישלי "בעיה" בכבישים דו סטרים. אני יגיד את האמת,אני מפחד, מה זאת אומרת?אני לא יודע אם אני באמת בימין הנתיב שלי או שנגיד אולי אני טיפה סוטה לשמאל ואז חס וחלילה מכונית שמולי יכולה להגיע ו... עכשיו מה שאני עושה זה פשוט לאורך כל הנסיעה אני מזיז את המבט למראות הצד כדי לראות איפה אני עומד ביחס לקו הפרדה וקו שוליים וזה די מציק כל הדרך להסתכל ימינה שמאלה ברציפות. האם יש איזה שיטה להישאר בימין הנתיב?
הודעה אחרונה מאת mishmesh, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
**עריכת הנהלה** בנטלי יוצאים עם רכב חדש שאמור להתחרות במייבאך וברולס רויס פנטום. אין כרגע פרטים טכנים על המכונית, רק תמונות, לכן... תהנו, או שלא.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3761151,00.html אני כבר רואה את הכותרות בחורף - נתניה העיר מספר 1 בתאונות הדרכים המוזרות והלא מוסברות.
הודעה אחרונה מאת chev corsica, -
- 0 תגובות
- 562 צפיות
מאבקי ההשתלטות הגיעו לסיומם כאשר פולקסוואגן השתלטה באופן סופי על פורשה.. האם כאן נסתיימה הסאגה באופן סופי? מי הבא בתור? http://www.otoli.co.il/news.asp?cat=articles&scat=ar&ai=1278
הודעה אחרונה מאת itaychiz, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
במחיר סביר + של 1800 ש"ח לרביעייה כולל הכל בגלגלי העיר הרצליה - שירות וסבלנות רבה. בינתיים מיום שישי על האימפרזה טורבו במקום הקומהו ששרדו שנתיים. זוגתי ואני מדווחים על שיפור בתחושה + אחיזה משופרת. מידה 215/45/17 בציר 2009. החלטתי לקחת את הפאלקן ולא את טויו משיקולים של זמינות וכן עדיפות המוצר עצמו. הוצע לי גם מקסיס ודאנלופ שסורבו - הם גם יקרים יותר. באוטו דיפו הוצע לי טייפון אבל באמת לא כדאי.
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
-
- 2 תגובות
- 726 צפיות
בלי יותר מדי דיבורים,עכשיו האוטו חדש,קיבלתי אותו לפני שבוע,לא ממש רוצה ללכת לשטוף ידנית,ניסיתי לשפוך על זה קצת מים וזה.. וזה עדיין משאיר כתמים כאלה וזה טיפה דביק. 99.99 אני יודע שזה לא מזיק/יכול להזיק לטווח הארוך. ללכת לשטוף את זה או לא? תודה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
ד' ישמור. היא עברה מבחני ריסוק?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- 1 תגובות
- 751 צפיות
קיבלתי עיקול על הרכב, אבל הרכב כבר ממושכן על מלוא ערך הרכב - מה עושים? בעל המשכון גם לא מסכים לעניין ויש את שיתוף הפעולה שלו.
הודעה אחרונה מאת kiki666, -
- 43 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
אוקיי אז ככה אתמול חבר סיפר לי משהו שהיה נשמע לי מאוד מוזר, אם כי יש הגיון בדבר. ברחבי הארץ פזורים אלפי רמזורים, שמתחלפים רק כאשר עומד רכב על ה"משקל" (שדה אלקטרו-מגנטי?). יכול להיות שלא כולם יבינו על מה אני מדבר, אז תנו לי להמחיש לכם בדוגמא: בתור רוכב קטנוע (לשעבר) יצא לי לעמוד המון ברמזורים שלא מתחלפים עד שבא אוטו. כמובן שלפעמים זה קורה תוך 2-3 סיבובים של הצומת, אבל לפעמים אפשר להתייבש שעה.(אי אפשר לדעת מתי יבוא האוטו..) פשוט בתור רוכב דו גלגלי זה ידוע שיש רמזורים שלא מתחלפים אם לא עומד רכב לפני קו העצירה. עכשיו, עד כאן די מבאס, אבל אתמול שמעתי משהו הזוי ! אם אחרי סיבוב אחד של הצומת לא הגיע רכב,(משמע אתה תקוע במקום), יש אפשרות "להפוך" את הרמזור לתמר…
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
ב"ידיעות אחרונות" של יום שישי ישנה פרסומת המתיחסת למכשיר חדש שהתקנתו ברכב תגרום לניסים ונפלאות(זה הֶתקן ולא נוזל שיש להוסיף לדלק): חסכון ניכר, ניצולת מנוע טובה יותר וכו'. יש לסיפור גם אתר אינטרנט בכל השפות ושלל מידע מעוצב גראפית(בהצטיינות): http://www.z55555.com/?categoryId=29777 מה הסיפור הפעם? שוב שרלטנים עובדים שעות נוספות?
הודעה אחרונה מאת koka, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם. בזמן הקרוב אני עומד לפני רכישה של סוזוקי סוויפט חדשה. אני מעוניין לעשות לה כמה שינויים קטנים מבחינה חיצונית {החלפת פנסי חזית ותוספת צתחתונה לפגוש הקדמי +חצאיות צד}. מכני אני לא נוגע בכלום ועכשיו לשאלה. האם לפי דעתכם שיפור מסוג זה מבטל אחריות? נגיד והחלפתי פנסים אז ברור לי שאחריות עליהם לא תהיה לי , אבל אם אני מחליף פגושים או שם להם תוספת זה לא מזיק כלל לרכב ולא אמור ביכלל להשפיע בכלום. אני שואל זאת כי כשהייתי בסוכנות אז דברתי עם סוכנת אחת שאמרה לי שזה מבטל את האחריות אבל אז מוכר נוסף ששמע את השיחה שלנו קפץ ואמר שבחיים זה לא מבטל ושאין שום בעיה. אני רק רוצה לדעת מה אתם חושבים או יודעים מניסיון אישי. אני בכל אופן אחזור לסוכנות ואני מחתים אותם על …
הודעה אחרונה מאת moshe-s,