רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מה שקרה לי היום, עבר כל גבול ! ולהלן השתלשלות האירועים : במהלך נסיעה שגרתית לנס ציונה השכנה מהעיר שלי ראשל"צ, נסעתי בכביש הבינעירוני שמוביל אליה במהירות המותרת . בדרך לנס ציונה, ישנה השתלבות אחת לתנועה מצד שמאל, השתלבות די מסוכנת שדי ברכב אחד שיוצא מוקדם מדי - בכדי לגרום לתאונה קשה . ובכן, היום זה קרה, יצא רכב מסוג SUBARU B4 שחורה שגרמה לי לבלום בחוזקה, תוך מתן איתות לרכב מאחוריי על בלימת חירום למזלי, בלמתי בהדרגה והנהג מאחוריי, שלא כל כך שמר על מרחק, הספיק לשים לב . אם הייתי נעצר במכה אחת כמו שהייתי אמור, תאונה בוודאות הייתה מתרחשת, מכיון שהסובארו שהייתה מאחוריי הייתה מ-א-ו-ד קרובה לי לתחת מה גם, שלא היה לי לאן לברוח כי היה רכב בנתיב הימני . לאחר שהת…
הודעה אחרונה מאת A3ro, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
השבוע ראיתי מודעה ביד 2, מודעה שמאוד סיקרנה אותי כי אף לא ראיתי או שמעתי על גירסה כזו. http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=1204562&Code=a34f2f2c11f8ea3ab244eaa602257498 כמו שאפשר לראות מדובר על לאנסר 07, שרשום במודעה שזה מנוע 2.0 עם גיר רגיל. זה אמיתי? יש דגם כזה?
הודעה אחרונה מאת אבולושיין, -
התחדשתי באיביזה 2003 טורבו דיזל.רכב שמור מאוד,אפרסם רישומים בקרוב, אם יש לאנשים פה בפורום נסיון אם הרכב אשמח לשמוע,או סתם טיפים...
הודעה אחרונה מאת bart, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
תהנו: http://www.youtube.com/watch?v=bdn7mhP6xv4 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. בברכה - רפי לין
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם. למי שלא מכיר אני רוצה להמליץ על תוכנית רכב ענקית ומענינת מאוד. wheelers dealers זוהי תוכנית בריטית שמראה סוחר רכבים שקונה משפץ ומוכר רכבי קלאסיקה מודרנית כמו peugeot 205 gti , גולף GTI, מאזדה MX5, לנצ'יה דלתא ועוד. לאחר שהסוחר קונה את הרכב אחרי התמקחות ישראלית טיפוסית, הוא לוקח את הרכב למכונאי שלו שהוא אומן שעושה הכל, מכונאות,פחחות, חשמל, אלקטרוניקה וכו. תוך כדי העבודה הוא מסביר איך הוא מחליף למה הוא מחליף וככה גם לומדים קצת. אחרי עבודה מקצועית ושימת לב לפרטים הקטנים כדי להחזיר את הרכב למצבו המקורי הם מוכרים את הרכב. בדרך כלל לא ברווח גדול לעומת העבודה שהם השקיעו, מאוד מומלץ! למי שרוצה יש פרקים מלאים ביוטיוב קחו פרק אחד יפה של הפ'גו 205 GT…
הודעה אחרונה מאת astralmir, -
-
- 0 תגובות
- 690 צפיות
שלום. כן כן עשיתי חיפוש לא מצאתי. מה הנדסאי רכב עושה שמכונאי לא עושה? הנדסאי גם עובד במוסך או יותר בדפים? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת mustang_shelby, -
- 6 תגובות
- 718 צפיות
האם נכון שבכביש ריק לגמרי מרכבים הוא לא מתריע על מארבי לייזר/מצלמות נייחות בזמן?
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אשמח לדעת מי צפוי להגיע לתערוכת פרנקפורט ובאיזה תאריך אולי נצליח לארגן מפגש קארס' בגרמניה...
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 1 תגובות
- 599 צפיות
שלום! אני נוסע מחר לצרפת - פריז. אני מחפש מה לעשות שם בעניין המכוניות. לנסוע על מכונית כלשהי, קורס של יום אחד וכאלה דברים. אז אם אפשר הצעות, הדרכה, שמות או טלפונים של מקומות כאלה כדי שאוכל ללכת לשם. תודה מראש על העזרה
הודעה אחרונה מאת Arieh7, -
לרוב אני נוסע בעיר ועיקר הבעיה מבחינתי זה אקדחי לייזר לכן אף פעם לא ממש הייתי צריך אותו. החודש אני צריך לרדת לאילת שבדרך אליה יש את הדבורה ואין לי חשק להכנס לסרט בגלל 121 על כביש של 90. האם יש מקום או מישהוא שמשכיר את הציוד שיכול לחסוך כאב ראש. אני לא רואה הצדקה בקניית מכשיר לשימוש פעם בכמה שנים שאני יורד לאילת בלי המשפחה. תודה.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
מפגשים בארץ ?
מאת 125Live- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
במהלך כל סוף השבוע ניסיתי לחפש באינטרנט ובפורום, מפגשי רכב מתוכננים (לאו דווקא של הפורום הזה) והתקשתי למצוא הזמנה עדכנית (מצאתי דברים מלפני שנה ושנתיים). מישהו יכול לשתף במפגשים קבועים\קרובים בתחום הרכב ? בנוסף כדי לעשות חיים קלים יותר לכולנו פתחתי קבוצה ב- Facebook שנקראת "מפגשי רכב בישראל" שהמטרה היחידה שלה זה לרכז את כל המפגשים בארץ ולהיות מעודכנים על כל מפגש שיתקיים, כך תהיה נוכחות גדולה יותר במפגשים. אין לי שום מטרה נסתרת או כלכלית- רק לעשות את החיים קלים יותר. תודה על שיתוף הפעולה.
-
מציאה? אינפיניטי G37 1 2
מאת רועי5-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
אינפינטי G37 בכמה גרושים פחות מ 300K, כשמקבילתה המתבקשת ( לדעתי כמובן ) לקסוס GS300, עם פחות כח באופן משמעותי, תעלה עוד כ 100K. מחיר ה G37 יקנה אצל לקסוס בערך את ה IS 250 שהיא קטנה וחלשה באופן ניכר.
הודעה אחרונה מאת gershon17, -
-
- 4 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
גם ליום הזה הגענו בסופו של דבר, אחרי שכמעט כל הדגמים קיבלו מתיחת פנים גם בסופו של דבר ה-911 טורבו קיבלה את שלה. מדובר ב-2 גירסאות טורבו - קופה וקבריולת. איך שלא תסתכלו על זה השיפורים הם ייחסית דיי משמעותיים: *שיפור בצריכת הדלק (10.2 - 10.5 ק"מ לליטר) *הורדת משקל *שיפור בהספק (20 סוסונים יותר - 500 כ"ס, מנוע 3.8 ליטר במקום 3.6 בקודם) *תיבת הילוכים PDK *מתיחת פנים חצונית בדומה לשאר סדרת ה-911 נתוני מנוע עיקריים: הספק - 500 כ"ס @ 6,000 סל"ד (480 כ"ס @ 6,000 בדגם היוצא) מומנט - 65 קג"מ @ 1,950-5,000 סל"ד (62 קג"מ @ 1,950 סל"ד בדגם היוצא) קצת נתונים ריאליים: מ-0 ל-100 קמ"ש ב-3.4 שניות. מהירות מרבית 310 קמ"ש. עם השקתו המחודשת של הט-ו-ר-ב-ו ה…
הודעה אחרונה מאת TShavit, -
יום ראשון בצהריים אני מקבל צילצול מפתיע ומשמח מהסוכנות, היא כאן, ויש לך הפתעה ! כמו טיל אני מגיע, קצת בירוקרטיה והנה הנסיכה באדום עם מנוע 1.4TSI והילוכים ידניים לתפארת מדינת ישראל וההפתעה? היא הגיעה עם ההגה החדש (שדומה לשירוקו R, מחשב דרך מוגדל ותאורת מכוונים בצבע לבן ולא אדום) מבחינת תוספות אין משהו מיוחד מעבר לדיבורית BT בילטאין במערכת של הרכב. לא חושב שצריך לפרט הרבה מעבר, התמונות עושות את העבודה יותר טוב. וכמובן קרדיט לצלם benj שמייד קפץ לבקר ולראות את הבובה
הודעה אחרונה מאת Z4 3.0si, -
- 3 תגובות
- 751 צפיות
איזה שנה זה רכב סקודה עם סיומת 19 או 17 סקודה ניו פליסיה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 728 צפיות
מי יודע בבקשה מה המישקל של פונטו SX-75 שנת 1995? (יש לי בעיות עם משרד הרישוי לגביי הנגרר) תודה.
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
-
- 1 תגובות
- 799 צפיות
אני מסתכל באתר הראשי של פיאט העולמי ואני רואה שיש הרבה איבזור סטנדרטי שבארץ בכלל לא קיים. למשל: blue&me ובקרת אקלים וכו'. האם למישהו יש מושג מדוע אין אפשרות להשיג את התוספות הללו בארץ לפיאט פונטו גרנדה?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 21 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
יש לי אוטו סוזוקי בלנו מודל 96 יד רביעית שאני מוכר עקב כך שאני רוצה לעבור לקטנוע, לפני שבועיים פרסמתי אותו באינטרנט, אנשים מתקשרים אבל לא מגיעים לראות את האוטו, אנשים רוצים שאני יתחייב להם שאין פגיעה בשאסי ואני לא ממש יודע להתמודד עם זה, את האוטו קניתי לפני שנה מקרוב משפחה של חבר ללא טסט, אין לי ממש מושג אם האוטו עבר תאונה קטלנית, אני רק יכול להגיד שמשום מה ב 9 מיליון לא רוצים לבטח אותו, קרוב משפחה של חבר שלי אמר גם לו וגם לי שהאוטו נקי מפגיעות חזקות, הייתה רק פגיעה קטנה מאחורה ואחת מקדימה. כך האוטו נראה מבחוץ http://img196.imageshack.us/gal.php?g=img44542.jpg בכל מקרה, בעוד שבוע אני מתחיל עבודה בהייטק שהשעות בה יהיו מרובות ואני מעוניין להיפטר מהאוטו הרבה לפני…
הודעה אחרונה מאת גל1, -
- 16 תגובות
- 14.9 אלף צפיות
שלום רב לחברי הפורום לאחר יום אחד של מילואים שנסעתי לשם עם הרכב הפרטי, נתנו לי זוג כרטיסי תידלוק פז CASH על סך 10 ליטר דלק כל אחד. מכיוון שאני אף פעם לא מתדלק בפז, אין לי מושג איך להשתמש בכרטיסים הללו. אם מישהו יודע מה הפרוצדורה, אשמח אם תסבירו לי. אני צריך לגשת לשירות עצמי או שירות מלא? על הכרטיסים כתוב - לרכב צבאי או שכור, שלי לא זה ולא זה. לא יעשו לי בעיות בגלל זה? תודה מראש לעונים, גבי
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
ואם אכן הרכב יכנס לקבוצה 2, יהיה זה תקדים היסטורי ופינוק אמתי מצד היבואן, כי למשל בגרמניה בגרסה הכי פשוטה הרכב אפילו יקר יותר, 21.590,- EUR http://www.hyundai.de/pages/beratung/konfigurator/konfigurator_modell.phtml#konfi לשם השוואה - חברתה לקבוצה 2, יונדאי I20 בגרסת הליסינג עולה 16.120,- EUR בלבד, שזה אגב גם מחיר לא רע.
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
- 1 תגובות
- 649 צפיות
התערבות עם חבר טיפש.האם העץ בדשבורד במכוניות הפאר הוא אמיתי? לי נראה שלא...ואם הוא באמת פלסטיק כמו ברוברים אז השאלה היא למה? אחרי שאנשים שילמו כ"כ הרבה כסף על במוו או מרצדס האם כמה פסי עץ הם כ"כ יקרים כי אני בטוח שלא(סתם לדוגמא,ארון עץ מלא עולה כמה אלפי שקלים-אז כמה חתיכות קטנות לא צריכות להפריע במחיר..
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
המשטרה משקיעה מאמצים רבים לתפוס עבריינים. מארבים / מלכודות / שוטרי סיור / מסוקים. כל זאת, בזמן שבכל רגע נתון היא יכולה לשים ידה על מאגר של עברייני תנועה. בכל יום נגרמות תאונות רבות. לחלק מתאונות אלו (אם נתעלם מתאונות הנובעות מתשתית) אחראיים עברייני תנועה. חלק מהעברות ברורות מאוד, חלק ניתן להוכיח בקלות, חלקן אפילו מצולמות (מצלמות רמזור / מצלמות אבטחה). לתאונות רבות יש אחראי ברור - שעשה עבירת תנועה וגרם לתאונה להתרחש. פרטיו ידועים לחברת הביטוח, ואף למשטרה עצמה. כן. ישנו מאגר רשום ומסודר של עברייני תנועה, שלא רק שהם עבריניים, אלא אף גרמו לתאונה, והוא נמצא ברישומי חברות הביטוח והמשטרה. המחשבה עברה במוחי, כשחשבתי על תאונה שעברתי לפני מספר חודשים. טואר…
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אנו משפחה בת שלושה אנשים (שני הורים ונערה בת שמונה עשרה). אנו מתכננים לנסוע ברחבי סקוטלנד (מחוץ לערים הראשיות) בחודש ספטמבר למשך שמונה ימים כאשר כל יום מתכננים לינה במקום אחר (דהיינו לשאת שלוש מזוודות עימנו כל הזמן ברכב). בבירור שכבר ערכנו הציעו לנו את הרכבים הבאים - אופל וקטרה, אופל אסטרה, פז'ו 308, רנו לגונה, פורד מונדאו ופורד פוקוס. כן הציעו לנו פולקסוואגן פאסאט אך רכב זה יקר בצורה משמעותית מהיתר. אבקש עצה איזה סוג רכב כדאי לשכור כך שישא את שלושתנו ואת המטען שלנו בנוחות וברווחה (כולל תא מטען גדול כך שהמטען יהיה מוסתר בעת חניה). חלק מהדרכים הן צרות ואולי אף משובשות. תודה
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום. יש לי שאלה האם יש דרך לדעת ע"י העין בלבד האם אימפרזה היא טורבו או שהיא רגילה אני מדבר על הוחכה חותכת בלי קשר למה שהבנאדם הוסיף ושינה . ומה ההבדל בין WRX STi לבין STi ?
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
-
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
בעיקר לבעלי הVAGים, חשבתי לאחרונה אולי לשדרג את הנוכחית. אפשר לקבל קצת אינפורמציה על ההבדלים בין הרכבים? אם יש מישהו ששידרג מ 20VT לFR שירחיב בבקשה. תודה!
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
ממה שאני מבין, על הכביש יכול להווצר מצב חרום שבו הנהג נאלץ ללחוץ על הבריקס עד הסוף ולגרום לנעילת גלגלים, השאלה שלי היא בשביל מה זה טוב? הרי גם ככה הרכב לא יעצור מיד והנהג יאבד את רוב השליטה על המכונית, וגם איך ABS ומחסור בABS משפיעים על זה?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
עזרה עם תאונה
מאת sandisk- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם.... היום בדרך חזרה הביתה נסעתי עם הרכב-הונדה סיויק שנת 96, היה השעה 6 בערך והיה מים על הכביש, הכביש היה חלקלק(השקו שם תצמחיה)ונתתי פניה דיי מהירה,לצערי איבדתי שליטה על הרכב עליתי על מדרכה ופגעתי במדרגות שהיה שם למעלה. הנזק הוא בחלק הקדמי של הרכב-כל הטמבון הקדמי נשבר והשלדה נכנסה פנימה, הרכב זה לא טוטלוס, עשיתי בדיקה יש שמן במנוע+מים ברדיאטור. אבל מה בגלל המכה צריך כנראה להחליף את החלקים הקדמים שזה מאורר+רדיאטור, לא הבחנתי בעוד משו שצריך להחליף. עכשיו הרכב עולה 21,200 דיברתי עם כמה פחחים אמרו לי שתיקון כזה עולה 10 אלף בערך עכשיו ממש כואב לי על הרכב הרכב שנת 96 אבל מאוד מאוד שמור מבחינת מנוע+פנים לא תאמינו אבל הרכב עשה רק 95 אלף קילומטר(שוב …
הודעה אחרונה מאת sandisk, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 918 צפיות
רציתי לדעת מה הדרך הטובה ביותר לפתוח עם אוטו אוטומט???1600 סמ"ק
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
השנה: 1991. הרכב: אופל משפחתית כלשהי עם מנוע V6 אמריקאי. איזו אופל זו הייתה? 1 2 3
מאת Giladben.zaken-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 37 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
בשנת 90 או 91 הייתה אופל כלשהי עם מנוע 3.1 V6 תוצרת GM והנעה אחורית. המכונית הייתה נראית משפחתית סולידית ופשוטה ופרט לגלגלים המעט רחבים ויפים יותר לא יכלת להבחין בהבדל של זאב בעור של כבש. איך קראו לדגם אם מישהו זוכר למה אני מתכוון? *לא יובאה לארץ.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מחלף אייל תוכנן בצורה לקויה ומיום הקמתו נוצרו עומסי תנועה באיזור. המחלף נמצא בעבודות תמידיות ועכשיו מוחקים ממנו את השוליים ומנסים להעביר בו 5 נתיבים במקום השלושה להם תוכנן. בשבועים האחרונים נוצרים עומסים של 25 דקות עד 45 דקות בשל מופע רמזור קצר וסינוור של הרמזור בשקיעה. מדובר על בזבוז של עשרות שעות ועשרות ליטרים של דלק למשתמשים במחלף. פניות טלפוניות חוזרות ונשנות לכביש 6 לא הביאו לפתרון. אני מחפש רעיון יצירתי לגרום לכביש 6 לפתור את הבעיה באופן זריז. האם יש עילה להגשת תביעה נגדם? אם ני אסע במהירות 30 קמ"ש על כביש 6, האם אני אעבור על החוק? רעיונות יצירתים אחרים? תודה אריאל
הודעה אחרונה מאת Liran222,