Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6188 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשנת 90 או 91 הייתה אופל כלשהי עם מנוע 3.1 V6 תוצרת GM והנעה אחורית.

המכונית הייתה נראית משפחתית סולידית ופשוטה ופרט לגלגלים המעט רחבים ויפים יותר לא יכלת להבחין בהבדל של זאב בעור של כבש.

איך קראו לדגם אם מישהו זוכר למה אני מתכוון?

*לא יובאה לארץ.

אופנוען

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן, זאת המכונית.

אני מחפש כתבת רכב שנעשתה עליה בוידאו לאחת התוכניות הבריטיות דאז, משהו בסגנון טופגיר או משהו כזה.

בכתבה הבוחן מתאר איך מכונית משפחתית למכולת ולביה"ס בעצם הופכת לנהיגת שודים.

מישהו יודע למה אני מתכוון?

תודה.

אופנוען

פורסם

http://www.youtube.com/watch?v=7voasjattnQ דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

זה לא זה אבל זה הכי טוב שיכולתי למצוא.

אגב, בדרום אמריקה מכרו אותן כשברולט MONZA.

הן היו מאוד פופולריות כמוניות שירות (של 4 אנשים) ועדיין משתמשים בהן הרבה. המשיכו גם לייצר אותן עוד כמה שנים בארגנטינה או משהו כזה, עוד בדור הקודם.

(עכשיו שאני חושב על זה, זה יכול להיות רכב אספנות מעניין)

זאת ספציפית היא משנת 97.

1240023270200_1242265828111_nachoanormales.jpg

פורסם

לאופל סנאטור לא היה מנוע V6 אלא 6 בוכנות טורי שסיפק 177 כ"ס.

הסנאטור היתה גירסת הפאר של האומגה הכושלת שהוצגה ב 87', והיא החליפה את הסנאטור הקודמת שהתבססה על הרקורד.

מכונית שודים ? נו שויין..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ויקי מהילוך חמישי (איוש זה נשמע רע בעיברית) עשתה עליה מבחן השוואתי קצר בזמנו.

חפש בפרקים חוזרים באגו.

פורסם

בשנים שציינת, מנועי אופל בעלי 6 בוכנות היו 6 טורי שנקראו מנועי DUAL RAM.

הנפח היה 3000 ולא 3100 והם היו גרמנים למהדרין ולא אמריקאים.

חוץ מזה, הסנאטור לא היה איזה רכב מיוחד, יש מצב שאתה מדבר על הלוטוס קרלטון/ אומגה, שגם היא הייתה עם מנוע 6 טורי 382 כ"ס, 5.2 ש ל 100 ומהירות סופית של 310 קמ"ש. יוצרה ב 91-92.

אם לזאת התכוונת אז זה לא זאב בעור כבש, זה כל להקת הזאבים בכבודה ובעצמה :twisted:

אולי הסיבה לבלבול שלך נעוצה בעובדה שהייתה לה תיבת הילוכים 6 הילוכים ידנית שנלקחה מהקורווט ZR-1

lotus-omega.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

http://cgi.ebay.de/Opel-Senator-A-1-Chrommodell_W0QQitemZ300335199801QQcmdZViewItemQQptZAutomobile?hash=item45ed5f7639&_trksid=p3286.c0.m14#ht_822wt_1165

אתה יכול להביא אחת משנות ה70 לארץ בערך ב15000 ש"ח אחרי מיסים במצב די טוב.

מוכרים אותן בגרמניה בין 900 ל1300 יורו.

אני פשוט חולה על גרמניות גדולות (רק מכוניות. עם נשים כבר עברתי את השלב הזה :) )

פורסם
בשנים שציינת, מנועי אופל בעלי 6 בוכנות היו 6 טורי שנקראו מנועי DUAL RAM.

הנפח היה 3000 ולא 3100 והם היו גרמנים למהדרין ולא אמריקאים.

חוץ מזה, הסנאטור לא היה איזה רכב מיוחד, יש מצב שאתה מדבר על הלוטוס קרלטון/ אומגה, שגם היא הייתה עם מנוע 6 טורי 382 כ"ס, 5.2 ש ל 100 ומהירות סופית של 310 קמ"ש. יוצרה ב 91-92.

אם לזאת התכוונת אז זה לא זאב בעור כבש, זה כל להקת הזאבים בכבודה ובעצמה :twisted:

lotus-omega.jpg

זהו זה!

זו בדיוק המכונית אליה התכוונתי, הסנטור סתם דומה ועקב השנים שעברו ויתרתי לעצמי ואמרתי "טוב, כנראה זו הסנטור."

אך זו בהחלט המכונית ששמת בתמונה, והשנים שציינת לגביה גם מבהירות את העובדה.

אך יתכן שהייתה עזרה פיתוחית מ-GM?

כיוון שזכור לי מהכתבה ש"ג'נרלס מוטורס" נאמר יותר מפעם אחת בהקשר למנוע.

מהם אגב הכי קרוב לנפח הזה זה בהחלט 3.1 ו-V6, כך שברור שהייתה לי טעות בסוג המנוע אם סיכמנו על מנוע 3 ליטר.

אז רגע בוא רק נבהיר משהו, המכונית שצירפת בתמונה, זו הלוטוס קרלטון/ אומגה?

והאם הלוטוס קרלטון/ אומגה נחשבת כאופל?

או שהיא בעצם לוטוס-לוטוס?

סורי על שאלת הפעירות, נזכרתי שהייתה קיימת מכונית כזו ואני חייב לסגור לעצמי כמה פינות עם העיניין הזה.

אופנוען

פורסם

היא הייתה במקור אופל, אבל החליטו לעשות גרסה מיוחדת עם מנוע 3.6 ו377 כוחות סוס, שהגיעה ל283 קמ"ש.

בשביל זה עם עשו עסקה עם לוטוס (שבאותו זמן הייתה בבעלות GM, בדיוק כמו אופל) והם הוציאו את האגדה הזו.

הן די נדירות כי עשו רק 950 יחידות.

פורסם

הנה הכתבה שרצית:

למה שלא תהיה עזרה פיתוחית מ GM?

גם אופל וגם לוטוס בזמנו היו בבעלות GM.

הרכב נחשב לאופל לכל דבר ועניין.

לא פחות מאגדה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מישהו זוכר גם את המוניות אופל אומגה הארוכות שהיו בארץ?

פעם אחרונה ראיתי אחת כזאת היתה לפני 9 שנים בבאר שבע.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

האומגה לוטוס נימכרה אמנם במיספרים קטנים, אך היא נחשבה למכונית הסאלון המהירה ביותר בעולם, והחזיקה בתואר זה שנים ארוכות.

מה שכן, הלוטוס אומגה "הצילה" את תדמיתה של האומגה העממית, שהיתה מכונית כושלת למדי, למרות השקעה העצומה של אופל בפיתוח המכונית.

הגירסה הארוכה של האומגה פותחה בעזרת חברה גרמנית, ונימכרה בארץ עם מנוע טורבו דיזל 100 כ"ס ותיבה ידנית.

כולן היו בצבע כחול כהה, אגב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
האומגה לוטוס נימכרה אמנם במיספרים קטנים, אך היא נחשבה למכונית הסאלון המהירה ביותר בעולם, והחזיקה בתואר זה שנים ארוכות.

.

מתעלק על השירשור בנושא קצת לא קשור, מי מחזיקה בתואר הזה כיום?

פורסם

ישנה גם אופל קליברה. לפחות בארץ ניתן להתרשם ממספר מאוד מצומצם של אקזמפלרים :shock:

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.

• תוכן חדש...