רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,586 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
חשבתי לעשות רישיון לריינג'ר. אני בגיל 16 וקצת ואני רוצה לדעת עוד פרטים על ריינג'ר כי אני לא ממש יודע עליו דברים. רציתי לדעת למשל מאיזה גיל אפשר לעשות רישיון לריינג'ר בכביש? כמה הוא סוגר? האם ניתן לסוע איתו על כבישים מהירים? כמה דלק הוא אוכל? כמה עולה לעשות עליו ביטוח? התקציב שלי לריינג'ר הוא 20 אלף שקל..אני יוכל למצוא ריינג'ר בסכום כזה? ואיפה? ביד 2 אני לא יודע איזה קריטריונים נחוצים בכדי להגיע לריינג'ר.
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בתמונות של התאונה הזו רואים מספר רכבים שהיו מעורבים בתאונת שרשרת. האם אחרי שמסתכלים על הסיוויק ועל הנזק שנגרם לה ניתן להסיק שהיה כשל בפתיחת כריות האוויר? כל מרכז הדשבורד עף החוצה, וגם הפרונט נראה שקיבל מכה לא קטנה.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
האם אפשרי להנמיך את כסא הנהג או לקרב את ההגה, במכוניות שאין בהם את הכיונונים הנ"ל?
הודעה אחרונה מאת fords, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, אני כרגע נהג חדש עם מלווה. אני מתכנן לאחר סיום תקופת המלווה ללכת לקורס נהיגה מתקדמת. יש לי מס' שאלות בבקשה, הראשונה,איפה ניתן לעשות קורס נהיגה מתקדמת (השלב הראשון) באזור הדרום (באר שבע)? השניה,מהו טווח המחירים? תודה מראש, דור.
הודעה אחרונה מאת omerroz, -
-
- 0 תגובות
- 932 צפיות
אני מייבא לארץ פורד מוסטנג 2009. היכן אפשר (רצוי בארה"ב) להשיג פנסים בתקינה אירופית כפי שמופיע בהוראות היבוא - סוג "e" או "E"? תודה, דרור.
הודעה אחרונה מאת דרור סלומון, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
אהלן, יש לי שאלה לגבי הסבת רכב. אני וחברים שלי מאוד אוהבים את תחום המוטוריקה אבל מתוקצבים נמוך לצערי. לכן חשבנו לעשות משהו ככה קצת פרוע ולהנות בלי השקעה יותר מדי , ולקנות רכב זול וישן (ג'אסטי,205,איביזה וכד') לחתוך אותו (גג,דלתות וכל מה שאפשר להוריד ממנו - משקל) ולקרוע אותו בשטח עד שתצא ממנו נשמתו לגמרי. אנחנו חלילה לא מתכוונים לעלות איתו על הכביש, והירידה לשטח מאיזור הבית שלי היא ממש פחות מ 300 מטר נסיעה. אני שואל אם למשל באגי נוסע מרחק כזה ורואה אותו ניידת, אם היא עוצרת אותו ויכולה לתת לו דו"ח , ונניח שלא הייתי כזה שכונתי וקונה באגי מסודר כמו שצריך לשטח, עדיין הייתי צריך לעשות את הנסיעה הקצרצרה הזו לשטח, עדיין שוטר יכול היה לתת לי קנס? ומה בעצם הופך רכב ל…
הודעה אחרונה מאת astralmir, -
-
- 5 תגובות
- 48.3 אלף צפיות
כולם מכירים את המרדפים המשטרתיים שזוכים לתיעוד בוידאו. כמובן שהרשת מוצפת בכאלה, אבל מדי פעם יוצא לי להיתקל במקרים יוצאי דופן. הנה כמה דוגמאות : 1. נהג שנוגח מאחור בניידת המשטרה וגורם לה להתהפך : http://www.youtube.com/watch?v=2Ou61QvIDJg דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. 2. במהלך מרדף משטרתי, נהג הרכב הנמלט מחליט להתנגש חזיתית ברכב תמים בכיוון הנגדי (זהירות - תאונה מזעזעת): http://www.youtube.com/watch?v=jhqH0S21tpk דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. 3. נהג …
הודעה אחרונה מאת astralmir, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
ראיתי את הפרק שהם הופכים את השברולט נומד למכונית חלומות ואי אפשר שלא לחשוב כמה עולה טיפול כזה. אני חייב לדעת, כמה עולה לשפץ אותה מהחלודה שהיא הייתה לדבר היפה הזה בסוף? ועוד לעשות את זה בשבוע זה נראה לא אפשרי בכלל
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני שוקל לרכוש אופל אסטרה 2005 ויש טענות בעד ונגד הצעד. האם העובדה שאופל היא השלוחה האירופית של ג'נרל מוטורס המתפוררת יכולה להשפיע לרעה, בטווח הקצר או הארוך?
הודעה אחרונה מאת zah_azran89, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אתמול הלכתי לשטוף את הרכב שלי במכון לשטיפת מכוניות ברעננה הקרוב לקאנטרי קלאב רעננה. מילאתי דלק באחת התחנות וקיבלתי שטיפה חינם. נסעתי עם הרכב אל מכון השטיפה. זאת הפעם הראשונה שאני שוטף שם את הרכב, כי תמיד שטפתי ידנית בבית. נכנסתי עם הרכב למכונה, חשוב לציין שלא נגעתי בגז בכלל, לא באמברקס שהיה כמובן למטה, ולא בבולמים. לקראת סוף השטיפה יש את המפוח אוויר הזה שעשוי פח או ברזל, לא משנה כרגע. ראיתי שהוא עולה (ע"י חיישנים אלקטרונים) יותר מידי צמוד לרכב. לשמשה ולפח הרכב. ברגע שהוא סיים שמעתי חריטה קלה. יצאתי אחוצה וראיתי שאכן יש סימני שיפשוף קל על חזית הרכב (ממש ממש קל על המכסה מנוע) ועל גג הרכב (טיפה אחרי הסאן רוף). אלה סימנים מוכחים בהחלט כל מי שרואה יגיד שזה מזה. מהר…
הודעה אחרונה מאת צביקי, -
-
ביטוח חובה לרכב צפוי להתייקר בחורף הקרוב
מאת Guest WmW- 5 תגובות
- 748 צפיות
כך דווח מאתר YNET ראו קישור http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaNewsFlash/0,2297,L-3761172_184,00.html
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכול חברי הפורום . אני מצטרף להזמנה של דני G ונוסע גם לנורבורגרינג בתאריכים שלו רק יותר קצר אני אהיה רק שלושה ימים. כמו תמיד אשלח תמונות מכל יום בפורום . יאיר
הודעה אחרונה מאת ilan 206, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מוסכים יסכימו לקבל מישהו ללא ניסיון קודם, אבל עם רצון ללמוד?
הודעה אחרונה מאת kookoo, -
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 919 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3761401,00.html האמת היא שהתגובות יותר מעניינות מהכתבה עצמה
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 0 תגובות
- 746 צפיות
כידוע הרכב מדגם 2001 יוצר ביפן והחל מ 2002 פס הייצור עבר לאנגליה... מישהו יכול לעמוד את ההבדל באמינות והרכבת הרכב? תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת vv61078, -
- 3 תגובות
- 883 צפיות
באיזה פיתוח לדעתכם עדיף לאלפא רומיאו להשקיע: בגרסת ה- GTA הספורטיבית למיטו או שאולי בגרסת GTA ספורטיבית אף יותר ל- 8C? לדעתי במיטו! http://www.otoli.co.il/news.asp?cat=articles&scat=ar&ai=1272
הודעה אחרונה מאת alexk, -
- 1 תגובות
- 547 צפיות
אז ככה יש לי סובארו ג'סטי צבע בורדו! שנת 93. אבא לא שמר על האוטו וכל האוטו ניראה זוועה,כאילו שייפו אותו עם נייר זכוכית. לצבוע את האוטו אין ממש טעם ורוצים על הצבע 8 אלף כשהאוטו שווה 4 בלחץ. אז חשבתי מה אפשר לעשות ועלה לי הקטע של הפוליש והווקס אז נכנסתי לפורום והתחלתי לקרוא את האשכול הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=118350 הצבע שלנו הוא מטאלי אז אני צריך לעשות פוליש עדיין. אז מה שאני צריך לעשות הוא לקנות שמפו לאוטו לשטוף את האוטו עם שמפו לקרצף אותו ואז עם הפוליש לעבור בחיתיכות קטנות וגם לקצף אותו ואז לשתוף ולמרוח את הווקס כשהאוטו רטוב(אחרי שהשטיפה של הפוליש) או ליבש אחרי השטיפה של הפוליש ואז לשיים וקס? ואחרי שאני מורח את הווקס בתנועות מ…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
Hyundai Group Overtakes Ford in First Half of 2009 and Becomes World's Fourth Largest
מאת LotusElise- 7 תגובות
- 791 צפיות
Hyundai Group Overtakes Ford in First Half of 2009 and Becomes World's Fourth Largest Automaker זה מה שקורה שהעולם נמצא במצב הכלכלי הכי גרוע אי פעם. במדינות שמקבלים כסף על מכוניות משומשות אנשים נותנים את הגרוטאות שהם נהגו בהם עד עכשיו וקונים את הדבר הכי זול שיש.
הודעה אחרונה מאת atikot, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו מכיר את זה? המחיר נראה אטרקטיבי, אבל האם המושב באמת שווה משהו?
הודעה אחרונה מאת michaelbe6, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היום איזה פרחה אחת מה זה עצבנה אותי. אני חונה ככה יפה באמצע כמו שצריך, אבל לא מספיק כדי שהיא תפתח את כל הדלת לרווחה. חצי דלת +. לא בעיה. כל אחד יכול לצאת. פתאום חברה שלה חוטפת כאפה ומפחדת לצאת. אלוהים יודע למה. כנראה שייכת לאותן בחורות שלא מסוגלות להעריך מרחק. קיצר אותה אחת מתחילה לצאת עלי ואני אומר "מה הבעיה כל אחד יכול לצאת. זה שלא שנדבקתי לדלת. קיצר אני בתור אוהב רכבים מקבל את התשובה הכי מעליבה מהנהגת " מה אכפת לו הוא נוהג בפיאט". אני מוכן לשים עכשיו 1,000 שקלים על השולחן שרכבי במצב מכני הרבה, הרבה יותר טוב מהפחית הגמורה שלה שלא ראתה טיפול 50,000 ק"מ. זה פשוט מעליב ומביא לידי ביטוי את המנטליות הישראלית לשני מצבים שונים: או שיש לי רכב חדש ואני צריך להחביא אותו כל …
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
פשוט מזעזע,ולא יאמן: http://news.walla.co.il/?w=//1535489 ראיתי ופשוט לא האמנתי,במיוחד על טויוטה
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. היום במהלך נסיעה מנהלתית לכיוון הרצליה הוולנטין שלי ציפצף ליד כל תחנת רכבת באיילון. וכאשר הגעתי לאזור תעשיה בהרצליה הוא ציפצף והראה לי על 6 מכמונות. כמובן שזה לא יכול להיות. שוב פעם הוא השתולל באזור קניון הזהב. למישהו יש מושג? קרה מקרה דומה? תודה שחרון
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אפשר להשיג כזה דבר בארץ? אני צריך חתיכה ממש קטנה של 50 ס"מ על 30. יש חנות בארץ שמוכרת דבר כזה?
הודעה אחרונה מאת nikoAV, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 855 צפיות
http://cars.walla.co.il/?m=1&mid=72785 מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 12 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי שאלה שאני כבר המון זמן מתלבט לגביה ואולי לכם תהיה התשובה בשבילי, נתחיל בכך שאני "ילד", כלומר בן 22 בסה"כ, ברשותי רכב מסוג מזדה 3, רכב שלי פרטי ואני מתלבט האם להישאר עם האוטו או לעבור לאופנוע, האופנוע הוא מבחינתי חלום, מבחינת בטיחות האוטו כמובן עדיף וגם בעניין של מזג אוויר גשום אבל הוא יותר חסכוני בדלק, לא מצריך חשיבה של פקקים ומציאת מקומות חנייה ויותר מכך, אין בליבי ובראשי המחשבה שמישהו ייתן לי מכה פה או ישרוט לי ת'רכב, אני שומר על האוטו בקנאות רבה מאוד, בודק אם שרטו או נתנו מכה לאוטו בכל כניסה ויציאה מהאוטו, משתדל להחנות את האוטורק ליד רכבים "נקיים" כלומר רכבים ללא מכות, לא אוכלים/שותים וכו' באוטו -קיצר פסיכי לגמרי! העניין הוא שעם אופנוע אני זמין ונ…
הודעה אחרונה מאת Smi1ey, -
אהלן, אני בקרוב נוסע לסלובניה והסביבה ורציתי לדעת מאיפה אני יכול להוריד מפות של המדינות(סלובניה, קרואטיה, בוסניה והרצגובינה ומונטנגרו) שיתאימו לתוכנה IGO 8 . תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת DeoxYs, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://sports.walla.co.il/?w=/153/1535911 פציעה בצוואר מפברואר גרמה לכך ששומאכר לא יוכל להתחרות, בהחלט אכזבה לכל אוהדי הספורט הומטורי וF1 בפרט.
הודעה אחרונה מאת Riquelme, -
-
אני ממליץ לכל מי שלוקח את רכבו לטיפולים במוסכי צ'מפיון מוטורס לקרוא הודעתי זו בעיון. ברשותי פולו 2006 יד ראשונה, שמורה מאוד, מטופלת במוסכי צ'מפיון כל שנה לפי הספר, עד היום עשתה 30000 ק"מ. עוד כשהרכב היה חדש שמתי לב כי מפלס נוזל הקירור הורוד (G12) יורד בקצב מואץ. הרכב היה באחריות ולקחתי אותו למוסך המרכזי. יועץ שירות בדק ויזואלית וטען שאין כל בעיה, ואני צריך לקנות במחסן נוזל קירור ולמלא בעצמי. כך עשיתי. לאחר כשנה באתי שוב באותו נושא ויועץ שירות אחר נתן לי אותה תשובה. בטפשותי האמנתי להם. בשלב מאוחר הנוזל התחיל להתרוקן בקצב גבוה יותר וגם נורה אדומה היתה נדלקת. לקחתי הרכב למוסך אחר מרשת צ'מפיון, הרימו את הרכב, והראו לי שיש סימני נזילה מהרדיאטור. יועץ השירות טען כי …
הודעה אחרונה מאת redead, -
שלום לכם , בבניין שלי ישנון חניון משותף (מן הסתם) וישנו קטע שיש מעבר , כמו מין מסדרון כזה שמוביל לחניות המקורות . בצמוד לקיר של אותו מעבר , חונה דרך קבע בכל פעם , רכב אחר וחוסם את המעבר . רוורס ? הצחקתם אותי ! לוקח לי די הרבה זמן לצאת מהחנייה תוך חשש , שמא לא אדפוק את רכבי ברכב החוסם . פירסום מכתב לכלל הדיירים , האחד אלים ומאיים בונדליזם והשני , לא מאיים ואף מודה שאני לא תומך בונדליזם - לא עוזר . השכנים "הנחמדים והמתחשבים" לא מפסיקים לחנות באותה חניה . שימו לב ! לא מדובר בחנייה מסומנת , מדובר במעבר . הזמנת ניידת משטרה לא הועילה , הם מסרבים לנקוט צעדים , כך גם העירייה . ואני ? לא דוגל בונדליזם , מחשש לאלימות שתופעל בחזרה ואני לא מעוניין להיכנס לזה …
הודעה אחרונה מאת ozwrx, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ראיתי את שני הדגמים הנ"ל,שניהם עם מספרים רגילים (הכוונה,לא יבוא אישי) האם הדגמים האלו הגיעו ביבוא סדיר?או שמדובר ברכבים שהגיעו לבדיקת התאמה לשוק הישראלי?
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 1,026 אורחים (הצג רשימה מלאה)