Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
להלן כמה קישוריות בנושא. השנייה מעניינת במיוחד

http://www.nytimes.com/2008/04/27/automobiles/27EMF.html

http://www.bag.admin.ch/themen/strahlung/00053/00673/02377/index.html?lang=en

ד"ר אתה לא עוקב, הקדמתי אותך כבר...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מנועי דיזל זה פתרון זמני הרבה יותר טוב, הפתרון לטווח הארוך הוא ללא ספק רכבי מימן.

מנועי אתנול/אלכוהול וביודיזל הם פיתרון עוד יותר טוב, כי אפשר להסב רכבים קיימים להנעה בזה. אפשר גם להסב מנוע תבערה פנימית להנעה במימן.

רק שזה לא משתלם ליצרנים...

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
ד"ר אתה לא עוקב, הקדמתי אותך כבר...

צודק! עמך הסליחה!

אינני מהנדס חשמל ולא מכיר את הנושא, למראות שהייתי מודע עליו עוד בטרם רכישת הרכב ההיברידי. אז משום מה חשבתי שמקור הבעייה הוא בכלל במנוע החשמלי, ובין היתר העדפתי את הונדה מפני שזה קטן יותר אצלה. כעט מתברר שהבעייה היא בכלל במושב האחורי ואילו במושב הנהג אין הבדל משמעותי בין רכב היברידי לרגיל (כך למדתי גם מרפרנסים 1 ו-3 לאותו הגליון השוויצרי). כרגע המושב האחורי אצלינו ריק (אם לא לוקחים טרמפיסטים כמובן). אבל בעוד כמה חודשים צפויה לנו התווספות של הדור הבא והסלקל אמור להיות מחובר שם. הדבר ידרוש מחשבה שנייה והערכה בהתאם. נדרש לקבל תשובות לשאלות האים הקרינה בערך גבוה נמדדת רק על פני שטח המושב ומה קורה איתה במרחק של למשל 20 סנטימטרים אשר מוסיף הסלקל.

אגב, בתור איש מקצוע אני מעריך כי ייצור הסנסציות חצי-מדעיות עם מכשיר נייד כזה או אחר הינו דבר קל יותר ממה שחושבים. הייתי מציע את שירותיי לוואלה במדידה של ריכוז תחמוצות חנקן (חומרים מאוד רעילים, מסרטנים וכו וכו עם TLV - ריכוז הממית נמוך מאוד) בתוך כמה רכבי הדיזל למשל. הסנסציה אמורה להיות לא קטנה יותר. אלה משום מה נדמה לי כי וואלה לא יענו להצעה זו. כי הרי לשיטת כמה מגזיני הרכב המקומיים דיזל זה טוב, רכבי ספורט זה מעולה, וV8 זה חלומי. אזי מגזינים אלה מלאים ללא כל פרופורציה בשבחים לרכבים שמחירם כמיליון שקל, כאילו זה רלוונטי לרוב הציבור. ולאומת זאת לשיטתם הרכב ההיברידי או סתם איזו משפחתית עפורה - זה מוקצה ומקור ללעג. רואה למשל הכתבה האחרונה אשר וואלה עשו על הונדה אינסייט.

פורסם
ולהוסיף על קודמי - כל מנוע חשמלי, שנאי, מערכת למניעת גניבות בחנות, חימום תת רצפתי חשמלי, סדין חשמלי, ועוד ועוד, יוצרים שדה מגנטי. אז התגלית המרעישה - למכוניות היברידיות יש מנוע חשמלי גדול.

ואני תמיד פינטזתי על חימום תת רצפתי...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

במקום לחשוש ולנחש למה יש שדה אלקטרו מגנטי ולמה אין, אפשר לקנות מכשיר מדידה. מחיר למד קרינה אלקטרו מגנטית החל מכ-1000ש"ח לדגם סביר ויש מקומות בארץ שאפשר לקנות בהם.

בעידן שלנו מכשירים לניטור קרינה הכרחיים ליום יום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לפני כמה ימים דיברנו על העלאת המס על מכוניות שעובודת על גפ"מ. אמרו כי גם למכוניות ההיברידיות יגיע איזה צינור, וואחד צינור.....

הנה הוא!

המכוניות בעלי "קרינה גבוהה" ומסוכנת, אז יאללה להעלות את המס כמובן! מעכשיו טסט על פריוס זה 5 אלף ש"ח.

רוצים ירוק? תאלכו חסה.

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם
במיוחד כשיש לכם שכנים :evil:

בהחלט, צודק ל-100%. רק במקרה שלנו צריך גם מד קרינה רדיואקטיבית. הצורך הזה הצדיק את עצמו כאשר נמדדה בדירתנו מנת קרינה חריגה וגובהה של קרינה כזאת. בנוסף מידי יום נמדדות כמויות גבוהות של קרינה אלקטרומגנטית.

אתה אומנם צחוק, אבל אני לא בטוח שאתה מבין על מה אתה צוחק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כרגע בהפסקת סיגרייה לא התעצלתי ופתחתי את אוסף התקנים הגרמניים ועברתי על התקנים הרלוונטיים מחוצץ DIN VDE 0848

אני מתחזק בדעה כי בכתבה מדובר בסנסציה בגרוש. בינתיים לא מצאתי תקן לגבי הרכבים, אבל לגבי הפלפאונים דווקא כן:

Nationales Vorwort

Für die vorliegende Norm ist das nationale Arbeitsgremium K 764 „Sicherheit in elektromagnetischen Feldern“ der DKE

Deutsche Kommission Elektrotechnik Elektronik Informationstechnik im DIN und VDE zuständig.

Norm-Inhalt war veröffentlicht als E DIN EN 50360 (VDE 0848 Teil 360):2001-02.

אני רואה פה ערכים מותרים שהם בסדרי גודל גדולים ממה שדובר בכתבה. אשמח ללמוד מאיזה תקן הם הוציאו את הערכים.

פורסם
גאוס היא יחידה של שטף השראה מגנטית, בעזרת ווקטור פוינטינג והאימפדנס הגל של התווך (שבמקרה הזה הוא של אוויר ולכן כ370 אום) ניתן להמיר את היחידות לוואטים.

היינון לא כל כך קשור לוואט אלא לאורך גל, תיזכר בניסוי שאיינשטן קיבל עליו את פרס הנובל. בדיוק שם הוכח שהגדלת עוצמת השטף שגוררת הגדלת ההספק (הכל בנתיים לפי משוואות מקסוול) יתן לך עליה בהספק שנבלע בתווך אך כל זה קודם כל תלוי אם אתה באורך גל הנכון והתווך בולע את הפוטונים או לא (מהירות האור חלקי התדר נותן לך את האנרגיה של כל פוטון).

ולגבי היחידה של וואט לקילו, אני חושב שהמקום היחידי ששמעתי על יחידה כזאת היא כאשר מנסים להשוות בין קבלים, אבל ייתכן שהגדירו אותה גם למטרות רפואיות כמו כאן.

ובחזרה לעניין, נשמע שהם עשו עבודה מעפנה בסיכוך, אולי על מנת לחסוך משקל מהרכבים, אני לא חושב שצריכה להיות בעיה גדולה למסך את הקרינה הזאת.

לא קראתי אותו אבל זה נראה כמו מחקר שבודק את זה, למרות שעל פי רפרוף קצר זה נראה שהם עובדים סטטיסטית ולא יוצרים בעצמם מקרים לבדיקה:

http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?artid=1568419

תודה על ההרחבה :)

דיי שכחתי את כל מה שידברת עליו, קורס שדות וגלים א"מ עברתי ושכחתי. :D

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

עוד דברים:

http://auto.ihs.com/news/2008/eu-en-lithium-batteries-9-08.htm

הנה תוכן העניינים של התקן (תיק התקנים שלי מעודכן לשנת 2007 לכן אין לי כרגע את DIN V VDE V 0510-11)

http://www.vde-verlag.de/previewpdf/70510011.pdf

ברגע שאקבל את התקן - אפרסם מה הערכים. אך אין לי ספק שמאז כניסתו של התקן לתוקף או לפני כן הרכבים נבדקו ונמצאו תקינים, אחרת לא היו משווקים בגרמניה.

פורסם

רק אתמול המלצתי על הפריוס לנכה מלחמת לבנון השניה ......וואו אזו פשלה ....אני אתקשר לעדכן אותו על הקרינה המסוכנת.

תודה רבה.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
רק אתמול המלצתי על הפריוס לנכה מלחמת לבנון השניה ......וואו אזו פשלה ....אני אתקשר לעדכן אותו על הקרינה המסוכנת.

תודה רבה.

אתה קופץ מהר מידי, הדעות בנושאים האלו חלוקות מאוד ואחד הדברים החשובים ביותר פה הוא תדר הגל.

אני מניח שהתדר פה במקרה הכי הכי מופרע הוא בסביבות ה100KHZ מה שאומר שזה בערך 10 או יותר סדרי גודל מגלים שידוע שהם בעייתיים.

אם כבר תגיד לו לקנות ולהכין תביעה ייצוגית טובה למקרה ותצליחו ליפול על שופט חובב עצים :)

ל machinehead , בכיף, למרות שגם אצלי זה היה קצת מעורפל אז גוגל קטן והבנה כללית חיברה בין הכל.

כפי שראית ניסיתי לא להיכנס לפרטים שידרשו ממני יותר כי אין לי את הזמן והרצון להשקיע בזה מעבר לכך, עברתי רק על הבסיס של הבסיס.

• תוכן חדש...