Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אוהד , ראית את מכשירי המדידה של הקרינה ואת הערכים הגבוהים , מדוע לקחת סיכון ?.

לפי מה הגדרת שזה מסוכן?

וכפי שציינתי כבר היינון תלוי ברובו בתדר ולא בשטף ההספק לכן אם אתה רוצה להיכנס לפאניקה אז תדע שהטלפון והWIFI שלך מייצרים קרינה פי איזה 10^10 ממנו פר פוטון.

למה זה משנה לך כמה אנרגיה יש לכל פוטון? כי זה מה שקובע אם תהיה בליעה בתווך או לא.

אני ממליץ לך לקרוא על האפקט הפוטואלקטרי :)

אבל אתה מוזמן לקחת מקדמי בטיחות....אתה יודע מה אומרים...הראשונים שמתים במלחמה הם הגיבורים והאמיצים :)

ההיפוכונדרים בדרך כלל חיים עד גיל 200 :)

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אוהד , ראית את מכשירי המדידה של הקרינה ואת הערכים הגבוהים , מדוע לקחת סיכון ?.

בדיוק על אנשים כמוך הבדיקה הזאת בונה. מחר תתפרסם כתבה על אנרגיות אלקטרופסיכוזיות בתדרי-על במיצובישי לנסר - זה אומר שכולם צריכים לבטל את ההזמנה שלהם?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
1 טסלה = 10000 גאוס.

אין לי שום בעיה עם המרת היחידות, סתם הצחיק אותי שהקריין בדיוק אומר שהם מדדו ככה וככה מילי גאוס ורואים טסלה על המסך.

כפי שאתה רואה רוב האנשים לא מכירים את רוב היחידות הפיזיקאליות אז זה רק מוסיף בלבול לסיפור אצל רובם 8)

פורסם

זה אל חדש, זה כבר ידוע וכבר דיברו על זה כאן בפורום, הבעיה שעד עכשיו זה לא היה רשמי, בכ"מ אל תשכחו שבעיקרון גם כשאנחנו במכוניות הבנזין שלנו אנחנו מזהמים את האוויר שאנחנו נושמים עם המון רעלים שאפילו גרועים יותר, מה גם שהדלק לרוב בא מהערבים שאחרי זה ישתמשו בזה נגדנו, ו... מה נעשה כשיגמר הנפט?

פורסם

אני לא רוצה להביע דעה מכיוון שנראה לי שהנושא הרבה יותר מורכב ממה שאפשר להתרשם בכתבה.

להלן ציטוט מעניין על קרינה שאנחנו נחשפים אליה במקומות אחרים ביום-יום:

(ציטוט מאתר גלובס - http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000371415 )

אני מדליקה את מכשיר המדידה במרכז הסלון כדי לקבל 0.9 מיליגאוס, פחות מהתקן הבינלאומי אבל יותר מהממוצע ששליטא דיבר עליו. חמישה צעדים הצדה, לכיוון המחשב הביתי, והמכשיר האפרורי מטפס באדישות לחמישה מיליגאוס. אני נזכרת בכל הפעמים שבהן הוא שימש כמשענת רגליים אקראית, ומפתחת חרדה לגבי נקודת חן שצצה לה לא מזמן. מיד אני דוחפת את המחשב לכיוון הקיר, הכי רחוק שהכבל מאפשר, כדי לקבל על כיסא העבודה 1.4 מיליגאוס שפויים. אחד-אפס לטובתי. אבל אז אני מרימה את המכשיר לאזור המסך, רק כדי למצוא שממרחק של חצי מטר גם לו יש פליטה של 1.4 מיליגאוס. מיואשת אני עוברת למטבח כדי למצוא שהמקרר פולט 6.2 מיליגאוס מטווח אפס ו-3.2 בטווח של חצי מטר, מפצל השקעים - 63 מיליגאוס, הקומקום החשמלי - 2.3 מיליגאוס, והמזגן - 31 מיליגאוס. ארון החשמל הביתי, עם דלת פתוחה, פלט לא פחות מ-104 מיליגאוס, ועם דלת סגורה הסתפק ב-6 מיליגאוס.

אני עוברת לטלוויזיה ומוצאת שמטווח אפס היא פולטת לא פחות מ-34 מיליגאוס, אבל כשמתרחקים ממנה מטר המספר צונח ל-0.9 בלבד. כרגיל, אימא שלי, בלי להתכוון, שוב צדקה כשנהגה לומר שאסור לשבת צמוד למקלט. אני מתקשרת לעדכן אותה בצדקתה הרטרואקטיבית, ומיד מתבקשת לערוך בדיקה מזורזת גם בביתם. את העובדה שהשנאי של הטלפון האלחוטי שלהם פולט ממרחק אפס 600 מיליגאוס העדפתי לשמור לעצמי. בכל זאת, חבל להדאיג.

ביום למחרת יצאנו, אני והמכשיר, לטיול בהרצליה. על ספסל ציבורי, שמוקם במקרה בין שנאי של חברת חשמל לעמוד חשמל, הבהבה הספרה 5 על הצג. כשאני ניגשת לפח הציבורי הצמוד לבסיס השנאי, כמו אזרחית טובה השומרת על ניקיון הרחוב, המכשיר מתחיל להשתולל עם 90 מיליגאוס, לא פחות. אני נזכרת בדבריו של שליטא וממהרת לתפוס מרחק של מטר מהשנאי כדי למצוא שהמספר צונח ל-12 מיליגאוס, הרבה מעל התקן הבינלאומי. אני נמלטת על נפשי, אבל גם ברכב, כמה מטרים טובים משם, המכשיר מתעקש על שלושה מיליגאוס. הלכה הפסקת הצהריים.

"בשהייה קצרה וחד-פעמית ליד שנאים אין הרבה סכנה, הבעיה מתחילה כשהשנאים ממוקמים מול חלונות בתי מגורים, אז יש להם השפעה ארוכת טווח", מסביר שליטא בדיעבד.

פורסם

הפסקתי לקרוא את הכתבה המטומטמת הזו מייד אחרי ההסבר המלומד (לגבי המכשיר השני) שהקרינה נמדדת ב"יחידות קרינה".

נו באמת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
1. אף אחד לא יודע אם קרינה כזו מסוכנת בכלל

לא מסכים עם הקביעה הזאת מכיוון ש:

1. בכתבה http://news.walla.co.il/?w=//1535489 רשום:

הארגון הבינלאומי לחקר הסרטן (IARC) קבע ב-2001 כי מתקני חשמל החושפים את הציבור לאורך זמן לשדה מגנטי העולה על 2 מיליגאוס הם "גורם אפשרי לסרטן"

2. בנוסף יש המון מקורות ומחקרים שמציינים בהם שקרינה אלקטרו מגנטית (בלתי מייננת) מסוכנת - מספיק לגגל קצת כדי ליראות מאמרים על מחקרים כאלה.

3. בצורה כזאת אפשר ליקבוע שאנשים שנחשפים למנות גדולות של קרינה מייננת (רדיואקטיבית) מתים או הופכים לחולקי ממשהו אחר ולא תוצאה של קרינה.

עם מה אתה לא מסכים?

הבאת ציטוט שמאשר את מה שכתבתי. עד היום אף אחד לא יודע אם קרינה בלתי מייננת היא מסוכנת. אין שום הוכחה בעניין ולא תיאוריה שמסבירה כיצד קרינה בלתי מייננת עלולה לגרום לסרטן (בניגוד לקרינה מייננת). יש מחקרים לכאן ולכאן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חשוב לשים לב כי הנושא מוגבל לסנסציות תקשורתיות. לא שמענו מדענים רציניים מתבטים בנושא. אני עברתי על תקנים גרמניים וגיליתי כי הנושא הקרינה סבוך מאוד, ישנם ערכים שונים בתדרים שונים. ערכים שונים לחשיפה קבוע במקום מגורים, חשיפה במקום עבודה (במהלך משמרת של 8 שעות) - שם הערכים גבוהים בד"כ בכי-שני סדרי גודל והערכי ה-TLV שהם גבוהים ב-5 סדרי גודל. לגביי אני לגמרי שקט ורגוע בקשר לנהגיה ברכב היברידי, בדיוק כפי שאינני חושש לדבר בטלפון הסלולרי. אבל הנושא של השבת תינוק בכיסא האחורי כנראה ידרוש מחשבה נוספת, ליתר הבטחון. אני מאמין כי ישנם פתרונות פשוטים וזולים מאוד - למשל שימוש בנייר כסף. אגב, אני מעריך כי אנחנו נחשפים יום יום לדברים הרבה יותר מסוכנים, למשל לאוויר המזוהם ללא כל חשש כלל. כך שטוב לשמור על פרופורציה. יתכן וסנסצית תקשורתיות יבריחו אי-אלה לקוחות מהרכבים ההיברידיים לתקופה קצרה, אבל הרגולציה תעשה את שלה לאורך הזמן וכך נראה יותר ויותר רכבים היברידיים על הכבישים.

פורסם
עד היום אף אחד לא יודע אם קרינה בלתי מייננת היא מסוכנת. אין שום הוכחה בעניין ולא תיאוריה שמסבירה כיצד קרינה בלתי מייננת עלולה לגרום לסרטן (בניגוד לקרינה מייננת). יש מחקרים לכאן ולכאן.

falou, רשמת: "אף אחד לא יודע אם קרינה כזו מסוכנת בכלל "

זה לא מדוייק. נכון אומנם שיש מחקרים לכאן ולכאן. במחקרים שטוענים שקרינה בלתי מייננת מסוכנת, זה הרי על סמך תוצאות כלשהן ולא סתם מילים באויר. זה כמו ליראות שדה שאיש אחד טוען שיש בו שדה מוקשים (נניח שלא ניתן לגלות מוקשים האלה ע"י מכשור) ואיש אחר אומר שאין. אחר עבר ולא התפוצץ, האם זאת הוכחה שאין מוקשים? יהיו אנשים שמתוך חשש למוקשים לא יילכו בשדה הזה. אותו אחד שטוען שיש מוקשים, רואה סימפטומים, כמו גבעות קטנות בהרבה נקודות.

ניקבעו מנות של קרינה בלתי מייננת שמותר לספוג לפרקי זמן מסויימים ויש לכך סיבה.

הרי תלוי מתדרים יש השפעה על גוף האדם. יש נזקים מידיים שנגרמים מכמות גדולה מאוד של קרינה בלתי מייננת בתדרים מסויימים, כולל מוות ויש נזקים מצטברים כתוצאה מחשיפה לאורך זמן, אחד מנזקים מצטברים היא חשש לאפשרות לחלות בסרטן.

מדע באופן חלקי מתבסס על השארות, לא תמיד ברגע נתון ניתן להוכיח כל תאוריה, חלק מהשארות מופרכות וחלק לא. כך המדע מתקדם, בצורת מדרגות מתאוריות, הפרכות והוכחות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...