Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6168 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שנותר לממשלה לעשות זה להמציא גם פה איזשהו מס לבעלי ההיברידיות (מס היברידי למשל) בטענה שהוצאות הבריאות שלהם יהיו גבוהות בעתיד , וכבר מהיום צריך לחסוך לזה.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מלאכתם של צדיקים נעשית בידי אחרים, יאללה חוזרים לV8.

בעניין הזיהום של הפריוס, ראיתי את זה בעוד מקום חוץ מטופ גיר. הטענה שהציון הכללי של הרכב, כולל כל מחזור חייו, יותר מזהם מרכב רגיל בעיקר בגלל כרית המתכות שמצויות בסוללה אשר תהליך הכריה שלהם מאוד מזהם.

הפריוס החדשה אמורה לספק שיפור משמעותי בתחום הזה.

פורסם

מחקר ארווווווווווך בנושא מחזור החיים של מכוניות. בין השאר מראה כי המכוניות ההיברידיות בדור הנוכחי הן די זריית חול בעיניים מבחינת זיהום לאורך מחזור חייהן לעומת מכוניות סטנדרטיות

http://www.cnwmr.com/nss-folder/automotiveenergy/DUST%20PDF%20VERSION.pdf

פורסם
וטופגיר היא באמת אמת המידה למחקרים מדעיים מוסמכים. תעשה לי טובה...

היא באמת תיפסק בסופו של דבר. וכל העולם יעבור לרכבים חשמליים. כך שאם אתה מפחד מקרינה במכוניות היברידיות, אני ממליץ לך לוותר על נסיעה ברכב בכלל בעוד עשור או שניים...

שמעתי לא פעם על קרינה מוגזמת גם במכוניות רגילות. הבעיה היא שלא ניתן באמת לקבוע כיום עד כמה הקרינה הזו מזיקה. יש הרבה משתנים ולך תדע אם הקרינה מהסלולרי שלך לא גורמת ליותר נזק.

חוצמזה, הנה עוד סרטון מעניין שמראה מדידת קרינה בפריוס מול מסחרית מגודלת לא היברידית.

והנה מחקר קצת יותר רציני שהמסקנה שלו היא שהשדה האלקטרו-מגנטי במכוניות רגילות והיברידיות הוא לא ברמה מסוכנת

רוני

אף פעם לא ראיתי ברכבים חשמליים כרכבי ה"עתיד"

מה לייצר חשמל זה לא מזהם? ומה עם הסוללות שלא ניתן כמעט למחזר?

מנועי דיזל זה פתרון זמני הרבה יותר טוב, הפתרון לטווח הארוך הוא ללא ספק רכבי מימן.

פורסם
אין קשר לקרינת מיקרוגל,

הקרינה המדוברת כאן היא קרינה אלקטרו-מגנטית, בדומה לקרינה מעמודי חשמל, קרינה זו נמדדת במילי גאוס.

הקרינה שכולם מדברים עליה, בדומה לטלפון סלולרי, היא קרינת רדיו בתדרי מיקרוגל- קרינה בלתי מייננת - SAR, קרינה זו נמדדת בואטים, יחידת המידה היא ואט לק"ג או מילי ואט לגרם.

SAR=Specific Absorption Rate.

גאוס היא יחידה של שטף השראה מגנטית, בעזרת ווקטור פוינטינג והאימפדנס הגל של התווך (שבמקרה הזה הוא של אוויר ולכן כ370 אום) ניתן להמיר את היחידות לוואטים.

היינון לא כל כך קשור לוואט אלא לאורך גל, תיזכר בניסוי שאיינשטן קיבל עליו את פרס הנובל. בדיוק שם הוכח שהגדלת עוצמת השטף שגוררת הגדלת ההספק (הכל בנתיים לפי משוואות מקסוול) יתן לך עליה בהספק שנבלע בתווך אך כל זה קודם כל תלוי אם אתה באורך גל הנכון והתווך בולע את הפוטונים או לא (מהירות האור חלקי התדר נותן לך את האנרגיה של כל פוטון).

ולגבי היחידה של וואט לקילו, אני חושב שהמקום היחידי ששמעתי על יחידה כזאת היא כאשר מנסים להשוות בין קבלים, אבל ייתכן שהגדירו אותה גם למטרות רפואיות כמו כאן.

ובחזרה לעניין, נשמע שהם עשו עבודה מעפנה בסיכוך, אולי על מנת לחסוך משקל מהרכבים, אני לא חושב שצריכה להיות בעיה גדולה למסך את הקרינה הזאת.

לא קראתי אותו אבל זה נראה כמו מחקר שבודק את זה, למרות שעל פי רפרוף קצר זה נראה שהם עובדים סטטיסטית ולא יוצרים בעצמם מקרים לבדיקה:

http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?artid=1568419

פורסם

מעניין למה טויוטה והונדה לא השקיעו קצת יותר בבידוד תא הנוסעים ותכנון למניעת קרינה.

כנראה משיקולים של הורדת מחיר כדי לחדור לשוק וזה נשמע רע.

וחוץ מזה כתב פה מישהו בצדק שמנוע חשמלי גדול צורך הרבה זרם ופולט קרינה אלקטרו מגנטית ונגד זה אין מה לעשות.

פורסם
מעניין למה טויוטה והונדה לא השקיעו קצת יותר בבידוד תא הנוסעים ותכנון למניעת קרינה.

כנראה משיקולים של הורדת מחיר כדי לחדור לשוק וזה נשמע רע.

וחוץ מזה כתב פה מישהו בצדק שמנוע חשמלי גדול צורך הרבה זרם ופולט קרינה אלקטרו מגנטית ונגד זה אין מה לעשות.

יש מה לעשות, מיסוך, עושים את זה בהמון מכשירים ואני לא רואה למה צריכה להיות פה בעיה מיוחדת.

פורסם

כמה שאני מבין, מיסוך צריך שתהיה לו הארקה. אני לא בטוח שבודי של רכב יכול לספר הארקה מספקת, הוא כולו יהפוך לאנטנת מיקרוגל בצורה כזאת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
שמעתי לא פעם על קרינה מוגזמת גם במכוניות רגילות. הבעיה היא שלא ניתן באמת לקבוע כיום עד כמה הקרינה הזו מזיקה. יש הרבה משתנים ולך תדע אם הקרינה מהסלולרי שלך לא גורמת ליותר נזק.

1. אף אחד לא יודע אם קרינה כזו מסוכנת בכלל (גם קרינה מהסלולרי, דרך אגב). נזהרים לשם זהירות בלבד.

2. לקחה מחלקת הרכב של הירחון המדעי המפורסם Walla Scientific ופרסמה סקופ עולמי, על בסיס המחקר המדעי של שני מומחים ידועים עם שיטות בדוקות ומוכחות (ולא סתם שני חאפרים עם אתר שבנה ילד בכיתה ג' ושמתמחים בסחיטת מזומנים מאנשים היסטרים).

אני חושב שזה גילוי עולמי והצעד הבא הוא לפנות ל-FDA. בוא נראה אותם אז...

ולכל ההיסטרים המזועזעים, אני מציע פשוט להשתטח על המדרכה כל פעם שעוברת לידכם מכונית היברידית. ליתר ביטחון...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כמה שאני מבין, מיסוך צריך שתהיה לו הארקה. אני לא בטוח שבודי של רכב יכול לספר הארקה מספקת, הוא כולו יהפוך לאנטנת מיקרוגל בצורה כזאת.

אני חושב שאתה צודק, אבל אם אתה זוכר את הפס שהיה משתרך מאחורי המכוניות הישנות זה היה בדיוק זה, הארקה.

בסך הכל הרכב נוסע כל היום על אדמה אז לספק לו מגע אליה לא צריך להיות פרויקט הנדסי מתוחכם :)

פורסם
1. אף אחד לא יודע אם קרינה כזו מסוכנת בכלל

לא מסכים עם הקביעה הזאת מכיוון ש:

1. בכתבה http://news.walla.co.il/?w=//1535489 רשום:

הארגון הבינלאומי לחקר הסרטן (IARC) קבע ב-2001 כי מתקני חשמל החושפים את הציבור לאורך זמן לשדה מגנטי העולה על 2 מיליגאוס הם "גורם אפשרי לסרטן"

2. בנוסף יש המון מקורות ומחקרים שמציינים בהם שקרינה אלקטרו מגנטית (בלתי מייננת) מסוכנת - מספיק לגגל קצת כדי ליראות מאמרים על מחקרים כאלה.

3. בצורה כזאת אפשר ליקבוע שאנשים שנחשפים למנות גדולות של קרינה מייננת (רדיואקטיבית) מתים או הופכים לחולקי ממשהו אחר ולא תוצאה של קרינה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ולכל ההיסטרים המזועזעים, אני מציע פשוט להשתטח על המדרכה כל פעם שעוברת לידכם מכונית היברידית. ליתר ביטחון...

הנה שיטה חדשה לגרום לאנשים לשמור מרחק... ;-)

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

• תוכן חדש...