Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, יש לי שאלה שאני כבר המון זמן מתלבט לגביה ואולי לכם תהיה התשובה בשבילי,

נתחיל בכך שאני "ילד", כלומר בן 22 בסה"כ, ברשותי רכב מסוג מזדה 3, רכב שלי פרטי ואני מתלבט האם להישאר עם האוטו או לעבור לאופנוע, האופנוע הוא מבחינתי חלום, מבחינת בטיחות האוטו כמובן עדיף וגם בעניין של מזג אוויר גשום אבל הוא יותר חסכוני בדלק, לא מצריך חשיבה של פקקים ומציאת מקומות חנייה ויותר מכך, אין בליבי ובראשי המחשבה שמישהו ייתן לי מכה פה או ישרוט לי ת'רכב, אני שומר על האוטו בקנאות רבה מאוד, בודק אם שרטו או נתנו מכה לאוטו בכל כניסה ויציאה מהאוטו, משתדל להחנות את האוטורק ליד רכבים "נקיים" כלומר רכבים ללא מכות, לא אוכלים/שותים וכו' באוטו -קיצר פסיכי לגמרי!

העניין הוא שעם אופנוע אני זמין ונגיש, הכל מהר, הכלי זמין, אין כאב ראש של "למה להוציא 2 כלי רכב" למשל וכול מיני מחשבות כאלו. המזדה הוא אוטו מצויין, נוח, מהיר - בקיצור יש בו את כל הלוקסוס שילד בן 22 עדיין לא חולם עליו, וכן אני רואה חברים עם רכבים פחות חדשים שכל היום נמצאים במוסכים, כל היום בטיפולים אבל בשביל בנאדם יחיד שנוסע באוטו זה אוטו מאוד גדול, טוב לי עם האוטו אבל הוא מרגיש לי גדול ומיותר. אני מרגיש כמו ילד קטן לבד בארמון ענקי, זה כיף, זה מפנק אבל זה גם מאוד מאוד מיותר.

אני מעוניין לקנות אופנוע נינג'ה 250 סמ"ק מכיוון שהוא הכלי היחיד (מבחינתי) שעומד בקריטריונים של יופי, מהירות ואמינות (קוואסאקי) ואחרי שאני יגדיל את הרישיון ל-ללא הגבלה הכיוון הוא לעשות טרייד אין על האופנוע ולהעמיד R-1 או לפחות R-6.

השאלה שלי היא האם זה נכון לעשות צעד שכזה, לוותר על נוחות של רכב חדש (שנת 2007) ולעבור לאופנוע (גם חדש 08-09)??? מה דעתכם, אני ממש אובד עצות.

מקווה שתוכלו לענות לי בהקדם, תודה רבה מראש!!

אני אף פעם לא מחייך, אם זה תלוי בי. חשיפת שיניים היא סימן לכניעה אצל יונקים עילאיים, כשאדם מחייך לעברי כל מה שאני רואה הוא שימפנזה מתחנן על חייו..

פורסם

היי קוף עצבני

אני שמח שהעלית את השאלה הזאת, כי גם אני נכנסתי לדילמה הזאת ואני עומד בערך באותו מצב כמוך.

אני גם בן 22 וקניתי רכב בשביל השימוש היום יומי למקום עבודה שיש סביבו שפע חנייה.

בשנה הבאה אני אתחיל לעבוד במקום עבודה בתל אביב, ואני חושב לעבור לאופנוע בגלל החנייה וחסיכת הפקקים.

בצד השני של המתרס, יש את עניין הבטיחות, מחיר ביטוח, וכמובן הפחד שירימו את האופנוע.

אשמח אם אנשים יוועצו גם לי בעניין.

תודה חבר'ה.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

ייתכן שתוכל, בערך באותו תקציב, להחזיק את שניהם. החיסכון שבנסיעה באופנוע - בשעות ואיזורים פקוקים - יכסה את ההוצאה העודפת. כך תוכל לבחור בכל נסיעה/עונה את הדרך הטובה ביותר. אבל כמו שאמרו לפני, זה עניין אישי.

פורסם

להורים שלי יש רכב ואני בחרתח לקנות קטנוע, הסיבה לכך זה בראש ובראשונה האהבה שלי לדו גלגלי, יש לציין שהקטנוע שלי משמש אותו לנסיעות קטנות ,הנסועה השנתית שלי עומדת על ממוצע של 3,500 ק"מ, מה גם שהרכב שלנו גומע בקושי 10,000 ק"מ בשנה ורוב הזמן מתחת לבית, וכך יש לי אפשרויות בחירה במה לנסוע,( לילה, גשם).

כך בחשבון שרק ביטוח חובה זה קרוב מאד ל4,000 שקל לגילך,צד ג עוד 500 שקל,ומקיף (שגם הוא חלקי) זה עוד 12% מערך הכלי,

הסיבה שבכל זאת גם בחרתי לקנות קטנוע ולא רכב משלי היא שקודם כל כאשר אני צריך רכב 99.9% יש לי רכב זמין,ואם יוצא שיורד קצת גשם בחורף הישראלי שלנו אני פשוט משאיר את הקטנוע בבית,ועוד סיבה שמבחינה כלכלית לא רציתי לקנות רכב ב50,000 שקל(די חדש) ולהפסיד את הפחת שלו, או לחילופין לקנות רכב ב20,000 ולחכות פעם בכמה חודשים למכה הקטנה בכיס עקב בלאי טבעי של רכב ישן.

פורסם

אם אתה רוצה דו"ג רק בשביל לחסוך דלק,מקום חניה,פקקים...

תקנה קטנוע 125(גם אופנוענים קונים קטנוע בנוסף לאופנוע בשביל סידורים בעיר).

אם אתה רוצה דו"ג בשביל הכיף,כיף,כיף,כיף,כיף,כיף...

תקנה בייבי נינג'ה ואחרי שנה נינג'ה בוגר.

בגלל שקונים אופנוע בשביל הכיף מוציאים עליו כסף בלי לחשוב בכלל.

שלא נדבר על זה שצריכת דלק של אופנוע 1000 ומכונית 1000 בערך אותו דבר.

אייל

פורסם

לפי דעתי אתה תהרוג את עצמך מהר מאוד.

אני חושב שחייבים להתחיל עם 50-125 סמ"ק כדי ללמוד את רזי הנהיגה ורק לאח מכן להתחיל לתת בראש עם נינג'ות.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפי דעתי אתה תהרוג את עצמך מהר מאוד.

אני חושב שחייבים להתחיל עם 50-125 סמ"ק כדי ללמוד את רזי הנהיגה ורק לאח מכן להתחיל לתת בראש עם נינג'ות.

אלעד.. הבייבי נינג'ה בכלל לא חזקה.

לדעתי דו"ג חלש מסוכן מאוד, כי קשה לך לעמוד בקצב התנועה. כולם עוקפים אותך ואתה הופך לטרף.

להיות מהיר מהתנועה, זה תמיד יותר בטוח לדו"ג.

לפותח השירשור, לפרקטיות - קנה קטנוע 250 והוא לא פחות חזק.

אם אתה מחפש את האקסטרה שאופנוע נותן (פוזה, התנהגות, כיף). אז בייבי נינג'ה.

אביחי

פורסם

ראשית כל אם אין לך ניסיון על דו גלגלי רצוי שתקנה אופנוע בלי פריינג כי מספיק שתיפול פעם אחת ואז תשלם ביוקר. דבר שני אל תשכח שאופנוע זה לא כמו אוטו יש הוצאות נלוות כמו קסדה מעיל חורף מעיל קיץ כפפות חורף כפפות קיץ מגיני ברכיים מגפיים ועוד.

וכמובן לא לשכוח את הביטוח שהוא יותר יקר מרכב קח את זה בחשבון. לפי מה שרשמת אני מבין שאין לך כל כך מידע בנושא של הדו גלגלי כי אתה רוצה נינג'ה 250 ואז לקפוץ לR1 או R6 וזה כבר מראה על חוסר בגרות וידע בנושא. תבין דו גלגלי צריך לאהוב את זה ולהתחבר לזה דרך הנשמה כי יש כל כך הרבה סיגנונות סופר-ספורט, קאסטום, ספורט- תיור, שטח, דו"ש וכו'.

אני מקווה שתשקול טוב את הנושא של המעבר ואם החלטת לעבור רצוי שתלמד את הדו גלגלי לפני שאתה עושה זאת.

המלצה שלי לך לשיעור אחד שניים לראות אם בכלל אתה מתחבר לזה ותכנס לפורומים של האופנועים שיעזרו לך מאוד.

גילוי נאות: הכותב בעל אופנוע 600 סמ"ק עם ניסיון של 10 שנים בתחום הדו גלגלי ומחזיק רכב משפחתי.

שיהיה בהצלחה

פורסם

אל תקפוץ במחיר, נינג'ה 250 הוא כלי מעולה למתחילים וידידותי אבל כמו כל מתחיל יכול להיות שייקרה בטעות שתפיל אותו ותפגע בפיירינג שחוץ מזה אתה תסבול מירידת ערך גבוהה.

אתה יכול לקנות נינג'ה 250 משומש במחיר אטרקטיבי גג או כל כלי שמתאים לרישיון A1 והוא נחשב לאחד החזקים.

הנה לפניך רשימה, תתעניין ותראה מה נראה לך:

http://www.fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=15114

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

• תוכן חדש...