רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
למה אני שם את התמונה הזאת? אז ככה: אתמול חזרתי מבילוי עם החבר'ה,בערך בשעה 2 ורבע לפנות בוקר. מרחוק אני רואה את המכסה מנוע של האוטו של אבא שלי מורם. עכשיו, אני כזה אומר לחבר שלי 'מה זה למה שאבא שלי יתקן את האוטו בשעה כזאת מאוחרת'? אני מתקרב רואה את כל החלק שסימנתי לכם בריבוע מפורק. לקחו אותו עם הפנסי, עם המספר, הכל, פירקו ולקחו. ישר התקשרתי לאבא שלי, הורדתי אותו למטה. הוא ישן באוטו כדי שלא יחזרו ויגנבו את המצבר. עשו את זה מקצועי, באו עם ארגז כלים. לפי החישובים שלי הם היו בערך 4 אנשים, ככה זה נראה, אבל זה לא חשוב [אם זה לא חשוב, למה לכתוב?]. דפקו את כל החלק הזה [המסומן בתמונה]. יש, יעני, את המכסה מנוע וזהו. כל החלק שסימנתי ,אין אותו, לקחו אותו. במוסך …
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
הידעתם שיש דבר כזה DRIFT ANGLE שיכול למדוד את זווית הרכב שלכם בזמן שאתם משכיבים אותו על הצד? את הדבר הקצת הזוי הבא מצאתי ב ebay: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/VINTAGE-DRIFT-ANGLE-DEGREES-INDICATOR-NO-RESERVE_W0QQitemZ220458555111QQcmdZViewItemQQptZMotors_Aviation_Parts_Gear?hash=item33545a96e7&_trksid=p4506.c0.m245 המוכר טוען שהוא ירד מהמפציץ האמריקאי B52 אז לפני שאתם ממהרים למסמר אותו לדש בורד של ה MX-5 שלכם, תבדקו אם יש לכם חיבור כזה: הרגשתי צורך לשתף.
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
רשיון למלגזה
מאת הולי- 8 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי.. שלום לכולם. הייתי מעוניינת לדעת פרטים לגבי הוצאת רשיון למלגזה. יש לי רשיון רכב פרטי מס' שנים.. מהם הקריטריונים לקבלת רשיון זה? מחיר? זמן קורס? אהה... ואני בחורה אודה על התייחסותכם. יום טוב, הולי
הודעה אחרונה מאת קובי מוריה, -
על ליקוי בטיחותי חמור ביותר! לפני כשנה גנבו לו את הסמל מקדימה מהניסן שלו אז הוא החליט לשים שם סמל אחר שהיה לו במקרה...סמל של פורד. נסע ככה שנה+ ונעצר לא פעם ע"י ניידות לבדיקות שגרתיות. היום המשטרה החליטה לשים לזה סוף והורידה אותו מהכביש. מחר הוא צריך להתייצב בתחנת המשטרה ולהראות שהליקוי הבטיחותי החמור תוקן פשוט אין מילים.
הודעה אחרונה מאת kilek, -
למה אני שם את התמונה הזאת? אז ככה: אתמול חזרתי מבילוי עם החבר'ה,בערך בשעה 2 ורבע לפנות בוקר מרחוק אני רואה את המכסה מנוע של האוטו של אבא שלי מורם עכשיו אני כזה אומר לחבר שלי 'מה זה למה שאבא שלי יתקן את האוטו בשעה כזאת מאוחרת'? אני מתקרב רואה את כל החלק שסימנתי לכם בריבוע מפורק לקחו אותו עם הפנסים עם המספר הכל פירקו ולקחו ישר התקשרתי לאבא שלי הורדתי אותו למטה.... הוא ישן באוטו כדי שלא יחזרו ויגנבו את המצבר עשו את זה מקצועי באו עם ארגז כלים לפי החישוביםש לי גם הם היו בערך 4 אנשים ככה זה נראה אבל זה לא חשוב דפקו את כל החלק הזה יש יעני את המכסה מנוע וזהו כל החלק שסימנתי אין אותו לקחו אותו במוסך ובמשטרה אמרו לאבא שלי שזה בטח נמחק שמוכרים את החלק ה…
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי מגאן קופה, למי שלא יודע המגאן קופה בעלת מנוע 2.0 קיבלה חישוקי מגנזיום מקוריים עם קאפות כאלו: עכשיו הבעיה שלא ניתן להשיג קאפות כאלו, ואצלי ברכב חסרים בכל הג'אנטים (ככה קניתי),וככה נראה הרכב כרגע ללא הקאפות: יש למישהו אולי רעיון מה ניתן לעשות בנידון?אולי בנית/יצירת קאפות מפיברגלס? *ועוד משהו האם ניתן להשיג בארץ מדבקה בצבע הרכב או צהובה לשמשה כמו זאת: תודה רבה, יניב
הודעה אחרונה מאת רוטנברג, -
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, בזמן האחרון אני שם לב ליותר ויותר מכוניות נוסעות עם פנסי ערפל דלוקים(כל ה4), אורות גבוהים או כל אלו ביחד. זה ממש התחיל לעצבן שכל אוטו שני נוסע ככה ומסנוור בכל המראות ברכב. טרנד חדש?, השפעה של החופש הגדול? מה נהייה?. סטס.
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
שברולט קרוז, המשפחתית החדשה מבית UMI, סובלת ממחלות ילדות המתבטאות בתקלות שונות, בהן מקרים אחדים של כיבוי מנוע תוך כדי נסיעה. שימו לב לתגובה של UMI זה לא פחות מהזוי ומטורף. לא מדובר בתקלה. מכיוון שמדובר ברכב חדש, המחשב פעם אחת מכבה את הרכב על מנת לבצע עדכון למחשב, ולא אמור לכבות שוב". שמעתם? האוטו עושה עדכון למחשב ומכבה את האוטו.... ואם בדיוק אני אהיה על 130 קמ"ש בסיבוב בכביש דו סטרי? מזל שהם לא יבואנים של בואינג. מאיפה לעזאזל הם ממציאים את התשובות המטומטמות שלהם? תגידו את האמת: המתקינים החאפרים של הקודנית התחברו ל מתח של מחשב הרכב. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3751590,00.html
הודעה אחרונה מאת bagira, -
- 7 תגובות
- 777 צפיות
שלום חברים! ידיד שלי שהוא עולה חדש עשה תאונה, מישהו עם ג'יפ נכנס בו מאחורה. למרבה הצער הוא לא לקח רק את פרטי אותו אדם ומספר הטלפון ולא לקח את שם חברת הביטוח ופרטי הרכב הפוגע. חברת הביטוח שלו לא מוכנה לעזור לו (אגב הם ממש מגעילים, רק ששכחתי את שם החברה, אני אכתוב פה אם אני אזכר) והם טוענים שצריך את שם חברת הביטוח, גם עורך הדין טוען אותו הדבר. התקשרנו למספר שקיבלנו אבל הוא לא מוכן לתת את שם חברת הביטוח וטוען שהוא בכלל כבר מכר את האוטו, אחרי שלחצנו עוד קצת הוא התחיל לצעוק וכו', בקיצור לא מוכן לשתף פעולה. יש למישהו הצעות מה לעשות בעיניין, כדי שיוכל לתקן את הרכב ולתבוע את הנזקים?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום רב, לפני כמה ימים הגעתי לניו-יורק. במילה אחת - מדהים. המצב שונה לחלוטין מישראל, הכל מלא מלא בתוצרת אמריקאית (רכבי GM, קרייזלר, פורד יפהיפיות שונות לחלוטין ממה שקיים בארץ גם אם מדובר באותו הדגם, דודג אינטרפייד וטרטוס, אוונג'ר וצלנצ'ר פורד 500, מונדאו, שבי אימפלה,קאמרו., וכן קאדילקים DTS יפהיפיות מוסטנגים וקורבטים) מאד חזקים כאן הם לינקולן ומרקורי (מאד מאד יפים הטאון קאר על כל סוגיהן עם הלימוזינות ומאות מוניות, MKZ, MKX ומרקורי לסוגיהן) אחרי כל התוצרת האמריקאית, באה התוצרת היפאנית - טויוטה מכל הסוגים והמינים (כולל סולארה), ניסאנים בכמויות עצומות (במיוחד אלטימה ומקסימה), הונדה אקורד חדשה ומהממת כולל מנועי V6, אקיורה TL מדהימה (זוויתית) וכן TGX (שנקראת אצלנו אק…
הודעה אחרונה מאת nimikipod, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום , לאחרונה לאחר תאונה הוכרז הרכב שלי כאובדן גמור (total loss). עוד לא קיבלתי את הערכת השמאי באופן מלא - אך ככל הניראה זה יהיה אובדן גמור להלכה (יתוקן ויעלה על הכביש שוב). האם במקרה הנל יש צורך בבקשה להחזר אגרת רישוי רכב? האם בכלל המקרה הנ"ל רלוונטי לבקשה הזו? בהסבר באתר משרד הרישוי רשום: "בעל רכב גנוב או רכב באובדן גמור ימסור את פרטי חשבון הבנק לחברת הביטוח. החלק היחסי יוחזר לחשבון הבנק." אך לא רשום אם זה נעשה באופן אוטומטי או שיש להגיש להם משהו , וע"י איזה ביטוח זה נעשה - חברת הביטוח המקיף או החובה ? תודה רבה על העזרה וההכוונה.
הודעה אחרונה מאת גוגומגוג, -
אשמח לקבל הסבר על הגיר הזה.. איך הוא פועל בכלל? ואם יש לי רשיון לתיבת הילוכים אוטומטית בלבד, אני יכול לנהוג עליו מבחינת החוק? תודה לעוזרים.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני מעוניין לעשות ווקס לרכבי(יש לי רכב חדש). אני יודע שאני צריך גם פלסטלינה. אין לי מושג מאיפה להשיג את זה, אין באוטודיפו, וכשעברתי בכמה שטיפות באיזור שלי(אשדוד) לא רצו למכור לי. כמה הדבר אמור לעלות..? ומאיפה אני יכול להשיג אותו? המון תודה לעוזרים. יעקב.
הודעה אחרונה מאת isalamon, -
-
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הי, אני מעוניין למכור את הרכב, הבעיה היא שאני לא מהתותחים בזה, איך אוכל למכור את הרכב במחיר הכי גבוה שאפשר, מה אני צריך לעשות; מה להגיד לקונה וכו', עזרתכם נחוצה, אני אפרט קצת על הרכב שתדעו מה הבעיות שיש לי ושמונעות ממני למכור את הרכב במחיר גבוה : מאזדה 6 דגם לקצ'ורי 5 דלתות שנת 2004 קילומטרז' 148K ק"מ אוטומט מנוע 2000 יד ראשונה מחירון הרכב; 76500 מנוע הוחלף: מנוע קיים כרגע הוא שנת 2008 עשה עד עכשיו 25K ק"מ פנס אחורי צריך להחליף אותו + תיקון צבע זרועות אחוריים עליון ותחתון צריך להחליף אותם עולים בחברה כ- 4000 ש"ח שריטות בחלק מפלסטיקת הרכב הפנימית. ניקוי ריפוד פנימי. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
האם מישהו מחברי הפורום שמע על הפטנט הנ"ל ו/או יודע היכן ניתן לרכוש את הרצועה? חבר קנה, אבל לא זוכר היכן. בנוסף, לבסיסים עם איזופיקס יש רגל מייצבת, האם חסרונה של הרגל הזאת משמעותי?
הודעה אחרונה מאת senda, -
- 32 תגובות
- 3 אלף צפיות
אהלן אנשים שלום יש לי רשיון לאוטו ויש לי טרקטורון L400 שרשום כחקלאי עכשיו השאלה שלי זה האם אני יכול לנהוג עליו? ואם לא מה אני צריך לעשות בשביל כן לנהוג עליו? חוץ מלעשות רשיון לטרקטור תודה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 901 צפיות
עצים סולאריים
הודעה אחרונה מאת erezfed, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאחר שגמלים כבר גרמו להרג משפחה שלמה בכביש דימונה-באר שבע, אתמול סוס כמעט גרם לנזק דומה כשנכנס במכונית, וצולם! צריך לדעתי לשפוט את בעל הסוס על חוסר אחריות! הנה הסירטון מ-FLIX http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=3324103&proid=2 http://www.susim.co.il/website/home/detail.asp?iData=2230&iCat=314&iChannel=24&nChannel=חדשות ובערד בסוף השנה שעברה: http://www.aradnik.co.il/30428/%D7%94%D7%A8%D7%95%D7%92-%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%A3-%D7%91%D7%A7%D7%A8%D7%91-%D7%A0%D7%92%D7%93-%D7%94%D7%92%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%98%D7%98%D7%99%D7%9D----22-5-%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%9F-453
הודעה אחרונה מאת shuku999, -
- 1 תגובות
- 912 צפיות
שלום. אני השתחררתי עכשיו מהצבא. אני מתלבט אם כדאי ללמוד להנדסאי רכב. מה האופציות להתקדמות , סוגי עבודה, ושכר., אויפה כדאי ללמוד. יש לי תעודת בגרות מלאה. ממוצע 90. עוד לא עשיתי פסיכומטרי .ואם אני אלמד להנדסאי אני גם לא אעשה אותו. אם מישהו מבין או מכיר את התחום והנושא אשמח לקבל מידע והמלצות. תודה
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
למה אנשים באמת לא משאירים פתקים כשהם פוגעים במכונית של מישהו אחר? למה גם אם זה נזקים רציניים של אלפי שקלים ואף אחד לא משאיר פתקים? למה נשארו אולי 200 כאלה שמשאירים בכל הארץ? אולי הסיפור הקטן שלי יתן לכם כיוון מחשבה. לפני מספר ימים אחותי נסעה לעבודה, היא מיהרה ובשלב מסויים שהיא נכנסה לחניה היא עשתה רוורס ושיפשפה אוטו שחנה במקום. השפשוף היה מקומי על הפנס ועשה שריטה, אפילו לא שבר!! אחותי החליטה להשאיר פתק [הכרחי לפי המחשבה, למה שנדפוק ומישהו אחר ישא בתוצאות? בשום פנים ואופן, מוכנה גם לשלם על חלק מקורי של בעל הרכב]. אז למה בעלי הרכב פשוט לא מקבלים את זה יפה? יום אחרי המקרה מתקשרת אלינו האישה, היא שואלת אם נרצה שהיא תלך למוסך לקבל הצעת מחיר או שנפעיל ביטוח, כמובן שא…
הודעה אחרונה מאת tscr, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אנחנו מטיילים חמישה מבוגרים + שלושה ילדים +הרבה מאוד ציוד באיזור לאס וגאס והקניונים הגדולים. הוצעו לנו הרכבים שבכותרת. הסברבן מוכר בישראל. הפורד E350 הוא ואן גדול כמו בתמונה (כשיש אפשרות שבמקומו נקבל את המקביל של שברולט). מה עדיף?
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
- 3 תגובות
- 748 צפיות
חיפשתי סירטון על נהיגה שראיתי לפני כשנה, בו מראים אלפא 164 וסדרה 5. בדרך מצאתי סרטון מדהים: זה סירטון פירסומי שנועד לקדם מכירות של אלפא 164 כאשר היא יצאה. הייתי אומר סרטון הזה מרגש ומאוד יפה. לכן החלטתי לעלות לכאן קישור שלו. ד"א, לדם השוואה סרטון של 750I E32:
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
כבר הרבה זמן אני מרגיל את עצמי לטכניקת ההיגוי שנלמדת במכוני הנהיגה המתקדמת בארץ (אלטרנתיבי ומסלולים), אבל בגללה אני נכנס לויכוחים עם אנשים. זה די ברור שהטכניקה הזאת טובה יותר מהצלבת ידיים, אך האם ובמה היא עדיפה על היגוי "Shuffle steering" ( אני קורא לה "דשדוש", נהוג באנגליה, אפילו במירוצים וגם באימוני מרדפים במשטרה!) ועל היגוי בשתי הידיים (מכינים את שתי הידיים מראש ומפנים לתוך הסיבוב עם שתיהן). חשוב לי גם להבין את העדיפות מבחינת כרית האויר, הרי בשיטה של אלטרנתיבי יש חשיפה לפגיעה של כרית האויר בידיים, מה שכמעט ואין בשיטת ה"דשדוש". (Shuffle) חוץ מזה, האם הטכניקה שאני משתמש בה יעילה גם במשאית (הגה אופקי עם קצת יותר סיבובים מנעילה לנעילה).
הודעה אחרונה מאת Geler GasGroupie, -
-
היי, בחניון תת קרקעי במקום עבודתי חניתי בתום לב בחניה של חברה אחרת, אחת ליד איזור החניות של החברה שלי. טסתי לחול לשבוע והשארתי שם את הרכב. אנשי החברה לה שייכת החניה במקום לבדוק של מי הרכב עם החברה שלנו פשוט הוציאו אויר משני גלגלים של הרכב! בנוסף למדבקה על קדמת הרכב שמאוד קשה להוציא... שתי שאלות: 1. אני מבין כי המעשה לא חוקי, הם הודו כבר שהם אחראים לעניין ואני שואל פרט לתלונה במשטרה האם ניתן לתבוע אותם על נזק ועוגמת נפש? 2. האם צמיגים שהיו ללא אויר במשך כמה ימים רצופים ניזוקים? (לא בוצעה נהיגה, הרכב היה עומד) תודה, ואגב ניסיתי לכתוב את זה בפורום אופ-טופיק אבל מסתבר שלא כולם מקבלים גישה לשם.
הודעה אחרונה מאת AssafO, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 881 צפיות
בשעה טובה, משרד התחבורה החליט להפעיל את הראש. מעכשיו לא חייבים אישור של מוסך היבואן כדי לייבא רכב מחו"ל, מוסך מתמחה יעשה את העבודה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3756827,00.html
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 8 תגובות
- 969 צפיות
ברשותי רכב VW JETTA דצמבר 2008. האוטו עבר טיפול 15 אלף לפני כחודש .לאחר כשבוע ,ראיתי נזילה של שמן .נסעתי למוסך בדקו את האוטו והתוצאה של הבדיקה היא שסמו אטם הפוך. שאלתי היא : ביקשתי מהמוסך המורשה קבלה על התיקון של "הנזק " ,אבל הם אמרו לי שבמסגרת האחריות אין מחובתם לתת לי שום נייר .האם זה נכון ? נגעו לי באוטו החליפו חלקים למה שלא יהיה לי היסטוריה של טיפולים. בנוסף יש לי בעיה חמורה של רעידה בסל"ד נמוך ,בדקו במחשב את הבעיה ואמרו לי שזה טבעי . הם טוענים שכל רכב VW JETTA מנועו עובד אחרת. החליפו לי מזרק אחד על מנת שאני אהיה מרוצה, כאילו הם ניסו לפתור את הבעיה . החליפו מזרק כנראה שבאמת יש בעיה . כמו כן הם לא רוצים לתת לי קבלה גם על החלפת המזרק ,שוב פעם בטענה שיש …
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם ב 8 ימים האחרונים הייתי עם המשפחה בטיול באיטליה שוויץ וצרפת. אז נתחיל מזה, שבגבול איטליה שוויץ שנסענו הרבה פעמים, אפילו צפצוף אחד לא קיבלנו, ממש אנשים נחמדים. אבל כשנכנסים לבפנים, הם לא ממש שונים מהישראלים... היינו עם פיאט קרומה חדשה (1000 ק"מ ) ועשינו מעל 2000 ק"מ עם הרכב. היינו גם במרנלו, ושילמתי "קצת" בשביל לנהוג בפרארי F430, היה נחמד מאוד רק שהחוויה מאוד קצרה ( 10 דק' ). עוד משהו שצריך לציין, זה שבגבול איטליה-שוויץ היה אפשר לספור על יד אחת את היפניות, 99% מהמכוניות הם אאודי, מרצדס, BMW ושאר האירופאיות, וזה היה תענוג כשנכנסו יותר לכיוון איטליה ( וגם בצרפת ) רואים טיפה פחות יפניות וגם מכוניות קצת יותר ישנות מאלו שבגבול איטליה-שוויץ, וגם אנשים …
הודעה אחרונה מאת yaniv572, -
-
- 2 תגובות
- 703 צפיות
מעניין אותי לדעת כמה סיבוב מעלות ההגה ברוב מכונית ה F1 300 מעלות?
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
- 2 תגובות
- 689 צפיות
http://www.gizmag.com/us-vehicle-fuel-efficiency-improves-3mpg-80-years/12410/ לקרוא ולא להאמין. האהבה שלהם לרכבים ענקים עושה את שלה הא?
הודעה אחרונה מאת הבשבוש המחפש, -
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3755857,00.html פשוט עצוב כמה עולה אצלנו mx-5 לא ממהדורה מיוחדת.
הודעה אחרונה מאת edan82,