Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ד"ר פוליצ'וק: נכון תאונות ושריטות חנייה יש בכל מקום, אבל בארץ זו ממש מחלה. כאילו ל80 אחוז של אנשים במדינה הזאת יש בעיות אם שליטה על הידיים והרגליים שלהם ובמיוחד בעיות שליטה על המוח.:roll:

זה כל כך קשה לתפוס את הדלת כאשר פותחים אותה ולא לזרוק אותה בכל הכוח על הרכב שליד?

חוץ מזה ראיתי הרבה פעמים שאנשים יכולים לדפוק איזה אוטו בחניה ואפילו לא לשים לב לזה, זה מוסיף גם בעיות שמיעה וראיה.

עכשיו תסבירו לי איך אנשים אם בעיות שליטה על הידיים והרגליים שלהם בתוספת של בעיות שמיעה וראיה מקבלים רישיון?:shock:

לTSCR : זה לא שעשיתה לה טובה שהשארתה לה פתק, לא היה לאחותך נעים והיא רצתה לתקן את הנזק.

חשבתה לעצמך שיכול להיות שיש באמת גם שריטה קטנה על הטמבון של הגברת שנגרמה ע"י השיפשוף וגברת רוצה להחזיר הכול לקדמותו?

לפחות זה מה שאני היתי דורש.

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למה תמיד במשפט שמוזכרות בו המילים נשים + רוורס + חניה צריכות להיות גם המילים כסף / ביטוח / מוסך / תיאורי מקום העבודה של הנהגת :lol: ?

Insane things comes from insanely people.

פורסם

לTSCR : זה לא שעשית לה טובה שהשארתה לה פתק, לא היה לאחותך נעים והיא רצתה לתקן את הנזק.

חשבת לעצמך שיכול להיות שיש באמת גם שריטה קטנה על הטמבון של הגברת שנגרמה ע"י השיפשוף וגברת רוצה להחזיר הכול לקדמותו?

לפחות זה מה שאני הייתי דורש.

אם הייתה שריטה היינו מתקנים.

אבל יש גבול, היא מבקשת שנתקן דברים שבכלל לא קשורים, מכות בצד השני של הטמבון ומכות של שפשוף עם המדרכה.

פורסם

tscr: אם כך המצב אז צריך להגיד לגברת שהיא חוצפנית, לתת לה כסף לתיקון הפנס ולשלוח אותה הביתה.

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם
קרה לי מקרה דומה בשנה הראשונה עם הרישיון.

באתי להכנס לחניה, ובזמן שעשיתי רוורס וסובבתי את ההגה ימינה (לכיוון המדרכה), מכונית שהייתה מאחורי המשיכה ישר, ניפצה לי את הפנס השמאלי קידמי, ובעל הרכב התלונן שהכל באשמתי, שדפקתי לו את האוטו (שהיה פאקינס ברלינגו ישנה, מסריחה ומלאה דפיקות), ושאני אביא לו 300 ש"ח ונסגור הכל. (אני חייב להודות שאין לי חזות של בנאדם פראייר, להפך, המראה מסגיר אותי ואנשים בד"כ רואים שאני אחד שיודע לערבב, אבל הוא כנראה ראה שנלחצתי).

אני, כנהג חדש, האמנתי ואמרתי לו שנחליף פרטים. בגלל שלא כל כך ידעתי איך זה עובד, לקחתי ממנו רק טלפון, בזמן שנתתי לו את כל הפרטים שלי.

הגעתי הבייתה עצבני ומבואס וספרתי לאבא שלי את כל מה שקרה. אבא שלי התעצבן כששמע את הסיפור ואמר שאני בכלל לא אשם, והנהג היה צריך להיות סבלני ולא לנסוע קדימה בזמן שאני נכנס לחניה.

התקשרנו לבעל הרכב, ואבא שלי ביקש את הפרטים של הביטוח שלו. הנהג טען שהביטוח באוטו ושיותר מאוחר הוא ילך להביא את הפרטים.

זה התגלגל עד היום שאחרי, ואבא שלי פשוט התחיל לחשוב שלבנאדם אין ביטוח ולכן הוא מורח את זה.

נסענו לפגוש את הבנאדם, אבא שלי ראה את הרכב ואת הבנאדם, צחק לו בפנים ופשוט אמר לו "עם רכב מלא דפיקות, ובתור בנאדם שנוסע בכלל בלי ביטוח, תגיד תודה שאני לא זה שתובע ממך. סלמאט", וכמובן שלא נתן לו שקל.

הנוכל ההוא נשאר בלי מילים ופשוט לחץ לו יד וככה הכל נגמר.

ממש לא ברור לי שהוא הנוכל. לדעתי מבחינה משפטית, בגלל שהוא על הכביש ואתה חונה, ידך על התחתונה.

גם לי היה מקרה דומה, עם נהגת שיצאה וראתה אותי כותב פתק. ניסתה לטעון שכל הדפיקות שהיו אי פעם על הרכב הן תוצאה של מכת החניה הקלה. ביקשתי שתלך למוסך לקבל הצעת מחיר, ומאז היא לא חזרה אלי...

צביקי

פורסם
קרה לי מקרה דומה בשנה הראשונה עם הרישיון.

באתי להכנס לחניה, ובזמן שעשיתי רוורס וסובבתי את ההגה ימינה (לכיוון המדרכה), מכונית שהייתה מאחורי המשיכה ישר, ניפצה לי את הפנס השמאלי קידמי, ובעל הרכב התלונן שהכל באשמתי, שדפקתי לו את האוטו (שהיה פאקינס ברלינגו ישנה, מסריחה ומלאה דפיקות), ושאני אביא לו 300 ש"ח ונסגור הכל. (אני חייב להודות שאין לי חזות של בנאדם פראייר, להפך, המראה מסגיר אותי ואנשים בד"כ רואים שאני אחד שיודע לערבב, אבל הוא כנראה ראה שנלחצתי).

אני, כנהג חדש, האמנתי ואמרתי לו שנחליף פרטים. בגלל שלא כל כך ידעתי איך זה עובד, לקחתי ממנו רק טלפון, בזמן שנתתי לו את כל הפרטים שלי.

הגעתי הבייתה עצבני ומבואס וספרתי לאבא שלי את כל מה שקרה. אבא שלי התעצבן כששמע את הסיפור ואמר שאני בכלל לא אשם, והנהג היה צריך להיות סבלני ולא לנסוע קדימה בזמן שאני נכנס לחניה.

התקשרנו לבעל הרכב, ואבא שלי ביקש את הפרטים של הביטוח שלו. הנהג טען שהביטוח באוטו ושיותר מאוחר הוא ילך להביא את הפרטים.

זה התגלגל עד היום שאחרי, ואבא שלי פשוט התחיל לחשוב שלבנאדם אין ביטוח ולכן הוא מורח את זה.

נסענו לפגוש את הבנאדם, אבא שלי ראה את הרכב ואת הבנאדם, צחק לו בפנים ופשוט אמר לו "עם רכב מלא דפיקות, ובתור בנאדם שנוסע בכלל בלי ביטוח, תגיד תודה שאני לא זה שתובע ממך. סלמאט", וכמובן שלא נתן לו שקל.

הנוכל ההוא נשאר בלי מילים ופשוט לחץ לו יד וככה הכל נגמר.

מצטער להודיע לך אבל מבחינת החוק אתה הוא האשם. נכון שהוא היה חסר תרבות נהיגה וניסה לעשוק אותך, אבל מבחינת החוק אתה אשם. לצערי מניסיון.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

יש כמה סיבות למה בחו"ל התופעה של מכות ושריטות כמעט ולא קיימת,

קודם כל בחו"ל אנשים שנוהגים באמת יודעים לנהוג, בארץ זורקים כסף למורי נהיגה שבעצמם לא יודעים לנהוג ואז איכשהו לומדים לסובב את ההגה. אני לא חושב שבחו"ל יש הרבה נשים שלא יודעות לנסוע רוורס , או שחושבות שמראות זה רק לאיפור , בארץ זה הרוב.

התרבות והמנטליות שונה, בן אדם שפוגע ברכוש של אחר לוקח על זה אחריות ולכן האנשים גם זהירים הרבה יותר.

והכי חשוב הענשיה בחו"ל היא אמיתית , אם תפגע במישהו או ברכושו ותיתבע בבית משפט אז אתה תשלם והרבה מאוד (יש כבוד לאדם ולרכושו) בארץ גם אם תיתבע מישהו הסיכוי שתראה את הכסף שואף ל "0" גם אם תזכה והסכומים מצחיקים, ולכן בארץ אף אחד לא מפחד מעונש.

גם אם אדפוק רכב של מישהו ואזרח טוב ירשום את הפרטים , הסיכוי שאקבל עונש או אשלם בכלל הוא אפסי ולכן האנשים מתנהגים כך.

כל עוד המשטרה מתרכזת בדוחות מהירות ומערכת המשפט מתעסקת בעיקר בתיקי שחיטות ציבורית ו משפחות הרשע שמציפים אותה , לנו האזרחים הקטנים) אין שום סיכוי לעשיית צדק.

פורסם

שני מקרים שקרו לי.

1. לפני 8 שנים נסעתי רוורס כשהיינו בחופשה בצפון - כשבאוטו מקפצים להם הבן שלי ו 2 חברים שלו. מרוב הרעש שהם עשו פגעתי בדלת של רכב שחנה שם.

השארתי פרטים. עד היום לא חזרו אלי..

2. לפני חודשיים אשתי פגעה בדלת של שכן ברחוב. השארנו פרטים ואחרי שעתיים הבנאדם מתקשר ואומר שהדלת גמורה וחייבים להחליף וזה 1500 שקל.

הלכתי לראות את האוטו - פורד פיאסטה שנת 98 עם מכות פח בכל הרכב. שאלתי אותו אם הוא יודע איפה פגענו בו והוא הראה לי קמט בגובה של מטר בגודל של בית.

לקחתי את האוטו רוורס והראיתי לו עד איפה מגיע הרכב שלי.

סגרנו על 50 שקל.(לא קרה כלום למעט לכלוך של צבע - אפילו לא שריטה)

פורסם

הנה שני שקל שלי:

א. לפני כחודש וחצי, נכנסתי לחנייה (משום מה היה לי חשוב להתעקש על מקום ספציפי, למרות שפע המקומות ליד), קצת מהר ובטוח מדי, לא הספקתי לתקן את הזוית, תוצאה: שפשוף קל של כנף שמאל של הרכב מימיני. השפשוף הותיר שקע קטנטן בכנף (צילמתי) וזהו. כמובן שהרגשתי מאוד רע והשארתי פתק עם פרטיי. אחרי כשעה מתקשרת אליי בעלת הרכב, רוצה להחליף פרטים, ברור שהבאתי לה הכל אבל סגרנו שתיסע למוסך (היא מכירה רק את המורשה של היבואן) ותתקשר אלי עם הצעת מחיר. בתוך כשעתיים אני מקבלת טלפון ממנה: היא במוסך והצעת המחיר לתיקון היא 1,500 ₪ +מע"מ. לא היה לי ברור על מה רוצים ממני את הכסף הזה (אני עצמי עשיתי תיקון פח לאחרונה באוטו שלנו, יצא לי 150 ₪, אז נניח אצלה 300 - 400 - 500, אבל מאיפה ה-4 ספרות?). ביקשתי לדבר עם מי שנתן את ההצעה, היא מעבירה לי את המוסכניק, אני שואלת אותו על איזה תיקון מדובר, הוא עונה לי "פחחות ובצע כנף ימין". פה מתברר לי שהיא בכלל לא יצאה מהאוטו כדי לבדוק את הנזק לפני שהגיעה למוסך ולכן הראתה לו את הכנף הלא נכונה (ובכנף ימין יש לה פגיעה רצינית שכמובן לא קשורה אלי). אני מעמידה אותו על טעותו, הוא הולך עם הטלפון ליד האוזן לכנף הנכונה, מחפש איתי על הקו את הנזק (ממלמל לעצמו "איפה פה הנזק?") ואז זורק לי 1,000 ש"ח + מע"מ. איך לא תחשוב אח"כ פעמיים לפני השארת פרטים?

ב. אני נמצאת כרגע בחו"ל, באחת מבירות מזרח אירופה, ואני לא מאמינה למראה עיניי: אין כאן בכלל מכוניות עם פגיעות! לא בטמבון, לא בכנפיים, לא בצד, לא בשום מקום! שאלתי את האנשים כאן האם משאירים פרטים אם פוגעים, אמרו לי שלא, אבל אין גם פגיעות! כלומר, למרות שכנראה שאם תפגע באוטו אחר, לא תשא בתוצאות, אנשים עדיין נוהגים מאוד בזהירות. אני חושבת שהעניין הוא כבוד לאחר ולרכושו ולא משהו אחר (האותה מידה יש כאן הרבה מקומות עם שלט "רכוש פרטי" וללא אמצעי אבטחה כלשהם על פניו ועדיין אף אחד לא נכנס, לא מנסה, לא מתרעם - פשוט מכבדים!)

ליהי

פורסם

ההורים שלי דיברו איתה שוב, שימו לב לרשימת דרישות שלה! פשוט חוצפה וניסיון סחיטה!!!

היא אומרת שהמוסך מאריך את זה בכ700 שקל [לפנס של אוטו מודל 9X יונדאי ישנה!], היא רוצה לערב שמאי, היא רוצה שנביא לה רכב חלופי!!! והיא רוצה שנחליף לה חצי אוטו! מאשימה אותנו בפגיעות שפשוט הרכב לא הגיע לשם! היא מאשימה במכות צבע ובפגיעות פח. על הרכב שלנו אין שום סימן, היא לא הסכימה לקבל שום הערכת מחיר ממוסך מהצד שלנו.

ובאמת אם זה היה נכון היא הייתה מקבלת את כל הכסף שהיה מגיע לה.

הצענו לה 200 שקל כאן ועכשיו וזהו, היא לא הסכימה.

כניראה שנפגוש אותה בבית משפט, אולי אחרי שנתבע אותה על ניסיון סחיטה.

אני לא מאמין שהיא בעצמה תפנה לבית משפט.

נ.ב

יש תמונות ויש עדים למקרה.

פורסם

כל המקרים כאן פשוט מבאסים אותי, כי אני הולך לקבל טויוטה קורולה 2009 עוד כחודש וכבר רע לי על המכות שבטוח יגיעו :cry:

ואני אחד ששומר על הרכב ואוהב אותו נקי.

המאזדה 3 הנוכחית שלי בת שנתיים וכבר מלאה שריטות\חריטות מפתח\מכות קטנות והדבר מעצבן..

פורסם

tscr - שאלה קטנה לי אליך, ואני אעריך מאוד אם תענה לי בכנות.

במידה וחס"ו תפגע שוב פעם ברכב חונה/עומד וכדומה.. האם תחשוב פעמיים אם להשאיר פרטים, או שלא תחשוב ובכלל לא תשאיר?

בנאדם שפוגע ברכב ורוצה להשאיר פרטים חושש יותר מהסחיטה שיכולה להגיע מהצד השני במקום על הנזק הכספי של התיקון הספציפי שאותו הוא באמת צריך לשלם.

הבעיה היא לא להשאיר פרטים ולשלם על התיקון, הבעיה היא שהישראלי המצוי פתאום ירצה לתקן במוסך הכי יקר, ואם אפשר אז גם לזרוק מילה לבעל המוסך ולעשות קומבינה ועוד קצת כסף.

פורסם
tscr - שאלה קטנה לי אליך, ואני אעריך מאוד אם תענה לי בכנות.

במידה וחס"ו תפגע שוב פעם ברכב חונה/עומד וכדומה.. האם תחשוב פעמיים אם להשאיר פרטים, או שלא תחשוב ובכלל לא תשאיר?

בנאדם שפוגע ברכב ורוצה להשאיר פרטים חושש יותר מהסחיטה שיכולה להגיע מהצד השני במקום על הנזק הכספי של התיקון הספציפי שאותו הוא באמת צריך לשלם.

הבעיה היא לא להשאיר פרטים ולשלם על התיקון, הבעיה היא שהישראלי המצוי פתאום ירצה לתקן במוסך הכי יקר, ואם אפשר אז גם לזרוק מילה לבעל המוסך ולעשות קומבינה ועוד קצת כסף.

אני מסכים איתך לגמרי, ולהבא אני באמת יחשוב פעמיים אם זה שווה לי את כל הבלאגן.

עכשיו כניראה המקרה יגיע לבית משפט שהולך לגזול ימי עבודה והרבה נסיעות ועצבים.

• תוכן חדש...