רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,588 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 703 צפיות
מעניין אותי לדעת כמה סיבוב מעלות ההגה ברוב מכונית ה F1 300 מעלות?
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
- 2 תגובות
- 689 צפיות
http://www.gizmag.com/us-vehicle-fuel-efficiency-improves-3mpg-80-years/12410/ לקרוא ולא להאמין. האהבה שלהם לרכבים ענקים עושה את שלה הא?
הודעה אחרונה מאת הבשבוש המחפש, -
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3755857,00.html פשוט עצוב כמה עולה אצלנו mx-5 לא ממהדורה מיוחדת.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 916 צפיות
לאיזה מכון טסטים באזור רמת גן כדאי ללכת בשביל להעביר את הרכב טסט ?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 1 תגובות
- 857 צפיות
שלום חבר שלי (נהג חדש) נסע ברכב (ליסינג) עם עוד 2 אנשים בכביש מהיר, הוא הסיר את העיניים למספר שניות מהכביש, לאחר מכן שהסתכל חזרה על הכביש הוא היה ממש קרוב למכונית ממול לכן הוא בלם וסובב את ההגה ימינה. האוטו הסתובב פעמיים פגע במעקה וקיבל כמה מכות רציניות. הם הזמינו גרר שלקח את האוטו, מה עליו לעשות כעת? האם בעקבות תביעה של הביטוח הוא יכול לקבל שלילה או נזק כלשהו לרישיון? נאמר לחברים שלי שהם יכולים לקבל פיצויים מהביטוח האם זה נכון,אם כן איך זה מתבצע?
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
- 1 תגובות
- 623 צפיות
מי משמיע קולו?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 0 תגובות
- 716 צפיות
לפני כשבוע אבא שלי הכניס את המכונית למוסך, הגיר גסס. החלפת גיר, בעלות של 4.000. הבעיה התחילה כאשר במועד המובטח (יום שני הזה) הגיר לא היה מוכן. וגם יום שלישי, וגם היום. אבל היום זה גם בא עם הפתעה. אתמול אבא שלי בא למוסך ואמרו לו שהגיר מוכן היום. 100 אחוז. היום הגענו ביחד למוסך, לא ישר שמנו לב, המוסכניק נסה להסתיר, אבל כשהוא סגר את מכסה המנוע, הוא לא נסגר טוב. יש קממט במכסה מנוע, מאוד קשה לפתוח אותו עכשיו, והטמבון התעקם. נעזוב לרגע גם את הקטע שהגיר לא מוכן, קופץ, המנוע כולו רועד, חפריות - בקיצור. העובדים ניסו לסתור את העובדה שזה קרה במוסך...אבל אחרי זה אחרי וויכוח הסכימו לעשות "פחחות" על "חשבון הבית". כולנו מבינים איזו עבודה אם ייעשו...ויש עוד כמה שריטות מסביב באוט…
הודעה אחרונה מאת ExtraD, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אתמול בדרך חזרה מהעבודה עוקף אותי נהג מונית בניגוד מוחלט לתמרור האוסר על עקיפה בקטע הדרך המדובר, ולא טרח אפילו להשלים את העקיפה- רק לנסוע קצת מלפניי (מכסה מנוע שלי היה בקו הדלת שלו), ולא עניין אותו במיוחד שיש שם הצרות נתיבים (2 ל-1). עד כאן, הגיוני. הוא גם לא ראה אותי בכלל (WTF?! איך?! הוא בדיוק ירד לנוסע לידו או משהו?!?!) ושם לב לקיומי רק כשצפרתי. גם זה, הגיוני. מה שגרם לי לרצות לנגוח בקצה האחורי של המונית שלו עם הרכב שלי ולהכניס אותו לסיחרור היה שהוא התעצבן על החוצפה שלי שהעזתי לצפור לו!!! (נערכו סימני קריאה מרובים ע"י הכותב. וגם כמה משפטים הקשורים לאחותו אשתו וביתו הקטנה של אותו הנהג כי לא עניינו של אף אחד במה הן עוסקות). תשמעו, אני משתדל לנהוג הכי …
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- 2 תגובות
- 890 צפיות
שלום ויום אהבה שמח (: נסעתי היום בכביש אזור, הגעתי לצומת חולון וברמזור שמתי לב לדייטסו סיריון (מהצורות החדשות) רגילה בצבע שמפניה שיש עליה שרידים של מדבקה או כיתוב כלשהו ורשום Turbo , אני יודע שיש סיריון שהיא טורבו אם אני לא טועה 900 סמ"ק אבל עד כמה שידוע לי אין בארץ, והסיריון הזאת נראתה מוזנחת למדי. היתכן? או שזוהי סתם מדבקה שניתן להשיג בכל חנות צעצועים?
הודעה אחרונה מאת naorco1, -
אני מתכנן לקנות את היאריס החדשה. הצבע היחידי שבמלאי זה השחור. אני בהתלבטות לגבי הצבע הזה. מצד אחד הוא מאוד יפה, אולי הכי יפה. מצד שני, הבנתי שצריך לשטוף אותו הרבה כי האבק מאוד בולט, ושהצבע קולט יותר קרני שמש ולכן הטמפרטורה בתוך הרכב עולה ב2 מעלות שזה דיי משמעותי בחום של ישראל. צריך חוות דעת. תודה!
הודעה אחרונה מאת AlonBar, -
במהלך הלילה נהרג רוכב קטנוע אשר ניסה להתחמק מהמשטרה, ובמהלך המרדף איבד שליטה. יש לציין שהפרטים היחידים שעליהם אני מסתמך הם אלה שפורסמו בתקשורת. אני שמח לראות שהמשטרה עושה לפעמים גם דברים טובים. משתמשי דרך בכלל ורוכבי דו"ג בפרט שמצפצפים על רמזור אדום ראויים לטיפול שכזה מזרועות החוק, ואני אומר את זה בתור אחד שביומיום רוכב על קטנוע. מה שהכי לא מובן לי בכל הסיפור זה מה לעזאזל עבר לרוכב בראש כשהוא אשכרה חשב שהוא יצליח להתחמק למשטרה בעודו רכוב על סאניאנג ג'וימקס? למי שאינו מעורה בפרטים, אסביר שלמרות שמדובר בקטנוע חביב מאוד, מדובר בכלי שבמקרה הטוב הוא בנפח 250 סמ"ק. כלי כזה, בהנחה שניתן לו כביש ארוך מספיק, מגיע למהירות מירבית של כ-140 קמ"ש - לא משהו שאוק…
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הבאתי את המכשיר עכשיו מארצות הברית , כיילתי אותו לארץ ויצאתי לנסיעת מבחן קטנה בכביש גהה לכיוון רעננה (כביש 4) על הגשר של גהה המכשיר התריע כ100 מטר לפני. על מצלמה אבל בכביש 4 לכיוון רעננה , מתוך 4 מצלמות שיש (הלוך חזור) המכשיר לא התריע פעם אחת ואני בטוח במיליון אחוז שהמצלמה האחרונה, כשחוזרים מרעננה פעילה. האם זה התריע למישהו על מצלמה קבועה שעובדת בכביש הזה? תודה מראש !
הודעה אחרונה מאת masu, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בקיצר יש לי קורולה חדשה ואתמול היינו במסיבת שיחרור אני ועוד 2 חברים. אחד החברים שתה יותר מידי ושמתי אותו במושב מאחורה ,וכתוצאה מכך כל המושב האחורי שלי היה מלא בקיא ניסיתי לנקות כמה שיותר אבל עדיין יש כתמים וריח רע איפה ניתן לטפל בזה ? ואיך מטפלים בזה? צריך להחליף למושבים חדשים ?
הודעה אחרונה מאת drivemaster, -
- 1 תגובות
- 633 צפיות
שלום לכולם. כתוצאה מדליקה פתאומית שפרצה אתמול בתא המנוע של ה205 שלי, ככל הנראה מצינור דלק שפיתח נזילה ברגע, נמסו והתעוותו רוב חלקי הפלסטיק של פילטר האויר וסביבתו. אין לי מושג היכן לאתר את החלקים האלו מפירוק, ולכן שאלתי ליודעי דבר- היכן אפשר למצוא את החלקים המדוברים, ונוספים, באיזור המרכז? הרכב הוא פג'ו 205 1400, קרבורטור. בנוסף אם מישהו מכיר חבר עם החלקים/ 205 קרבורטור מושבתת או אפילו יש לו כזאת לחלקים, שידבר גם. האוטו משמש לנסיעות יום יומיות וכרגע אני מושבת. תודה מראש ויום נעים.
הודעה אחרונה מאת dny, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות מאזדה 3 שנת 2007 מליסינג דרך העבודה. הרכבים סיימו 3 שנים. הציעו לי שני הצעות לרכבים , אחד עם 78K והשני עם 81K . האם זה קילומטראז סביר לרכבים מליסינג עם 3 שנים ? (הרכבים ללא תאונות , 15% מתחת למחירון ).
הודעה אחרונה מאת oryrm19, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היום כאשר הלכתי לנחם אבלים אצל משפחתי הגרה ברחוב החשמל בחיפה, כמה משועממים החליטו שלאוטו שלי יש מראה אחת יותר מדי והחליטו לסדר את המצב ועקרו אותה ממקומה. הרכב מצוייד באזעקת ביפר ולכן מייד שהאזעקה צפצפה רצתי למטה מידיעה שהמקום מסוכן ולא סתם צפצפה לי האזעקה. הגעתי לאוטו וראיתי שהמראה של הנהג פשוט נעקרה ממקומה ונשארה תלויה על חוט חשמל של המנוע החשמלי. וכמובן שראיתי ארבעה אנשים בורחים מהמקום בריצה מטורפת. השאלה שלי היא האם הביטוח יכול לכסות את הנזק( כמובן שהביטוח מקיף)? ואם הנטל נופל עליי, אז כמה יכול לעלות לי מראה לרכב? האם כדי דרך החברה או דרך פירוקייה או לקנות מראה תחליפית? תודה ולילה טוב.
הודעה אחרונה מאת morpheus999, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
אחותי קנתה לא מזמן דייהטסו סיריון 2007 רכב חמוד, לדעתי מאוד מתאים לבחורה, עשיתי חיפוש קטן באינטרנט לחפש תוספות לרכב ומצאתי מלא דברים שבילבלו אותי, גיליתי שהרכב שייך לפחות ל-4 יצרנים בו זמנית: סובארו, טויוטה, דייהטסו, Perodua, ועוד כמה שכרגע לא זוכר. אני מכיר את המקרה של דייהו ושברולט, אבל לא של 4 חברות ויותר, יש הגיון בדבר?
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום! אני נהג חדש, יש לי רשיון מאז ינואר 2008, לצערי הרב בצומת T בזמן פניה ימינה מבסיס ה T לקו החוצה, לא ראיתי רכב שבא במהירות גבוהה מאוד ולא נתתי זכות קדימה בתמרור עצור, למרות שעצרתי את הרכב (הוא יצא מאחורי גדר צמחיה של מישהו, והקו עצירה ממוקם ככה שלא רואים את הצד השמאלי של הצומת משם) תפס אותי שוטר סיור לקח אותי למשטרה שם נפסלתי מנהלתית ל 30 יום ונקבע לי תאריך למשפט בדצמבר 09 (בדיוק חודש לפני תום המועד נהג חדש) אני מבין את חומרת העברה אך יש לי כמה שאלות על ההשלכות לקחתי עורך דין שהציע את המהלך הבא: 1. לבקש מהשופט לדחות את מועד הדיון בטענה שהוא עדיין לא הספיק ללמוד את התיק 2. במקרה ו (1) לא הולך, לא להודות באשמה בהקראה על מנת ששלב ההוכחות יקבע למועד מאוח…
הודעה אחרונה מאת stdio.h, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
החלטתי לקחת את רכבי , מאזדה 626 מודל 01 ,לאיזון גלגלים לקראת נסיעה ארוכה,הורדת הגלגל הראשון עברה חלק ואילו בגלגל השני נאמר לי כי הבריגו אום אחד בצורה עקומה ואם ינסו להבריגו החוצה הוא ישבר,אמרתי תשברו ,כי אם יתפוס אותי פנצ'ר בדרך ממילא לא אוכל לפרק את האום. לאחר איזון שני הגלגלים והרכבתם על הרכב שאלתי מה עושים,האם אפשר לנסוע עם ארבעה ברגים במקום חמישה? נאמר לי בשיא הבטחון שאין שום בעיה וזה יכול להוות בעיה רק במהירות גבוהה של 180 קמ"ש ומעלה, לא הייתי שקט עם ההרגשה, כי אם מהנדסי הרכב תכננו חמישה ברגים אז מי זה פנצ'ר מעאכר ישראלי ועוד "דוד" שיגיד שזה לא משנה אפשר גם עם ארבע. ניגשתי למוסך המרכזי ושאלתי את אותה שאלה אם אפשר לנסוע עם גוג'ון שבור ושם נאמר לי חד משמעית…
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
מה זה רמזור דפוק
מאת atef-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 690 צפיות
היום שנסעתי לכיוון עפולה נתקלתי ברמזור "חצי חצי" נכון שלכל כוון יש 2 רמזורים 1 לבאים מרחוק והשני לאלה שעצרו היום נתקלתי באחד כזה: הראשון ירוק והשני צהוב !!!!!!!!!!!!!!!! מה זה נדפק הרמזור????????????
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חיפשתי מידע בפורום אבל לא ממש מצאתי. מי עדיף ולמה? איזה תקלה הם מראים לשוטר E1 E2 E7 וכ"ו? אני יכול להשיג את הM25 כולל התקנה ב 1500 יד שניה. או הפרוטקטור במחיר מלא. אודה לכל עזרה שחרון
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
מאתר וואלה: http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1531244
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
רישיון בינלאומי
מאת k1235- 2 תגובות
- 955 צפיות
שלום, לפי מה שהבנתי הרישיון החדש שהנופק אפשר לטוס איתו לחו"ל ללא צורך בהוצאת רישיון בינלאומי האם גם במדינה כמו בולגריה הרישיון הזה תופס? תודה
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
מותה של המכונית האדומה 1 2
מאת 504L-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אתמול חלפו על פני מספר אלפות חדשות, אף לא אחת היתה אדומה. הבררה היתה שחורה, אחת ה-159 היתה לבנה והאחרת שחורה - ולסיום, נתקלתי במיטו שחורה. בכנות, חשתי מעט מרה שחורה, עד שבדרכי נתקלתי היום באימפרזה 2007 אדומה ובוהקת - שלא לדבר על ערכה הבטיחותי המוסף לנהגים אחרים. נזכרתי באירוע הנהיגה של אימפרזה STI הנוכחית, שם ריקדו להן על המסלול שתי STI. האחת אדומה והאחרת כחולה. אז נכון שכחול הוא הצבע הרשמי של סובארו, בלה בלה בלה - אבל האדומה עשתה לי את זה יותר. כמעט וקניתי אחת. הצבע האדום אינו מתאים לכל מכונית, אך יש מכוניות שהוא מאד מחמיא להן. מאזדה 2, למשל. ישנן מכוניות בעלות אופי צעיר שאדום יכול היה להתאים להן. ב.מ.וו סדרה 1,למשל. טרם ראיתי. רק אפור גרפיט, לבן, שחור, כסוף וש…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 19 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני כשלושה חודשים עשיתי תאונה עם הרכב שלי. איזה בן בליעל פנה שמאלה ולא נתן לי זכות קדימה ונכנסתי. האוטו הלך לעולמו יחד עם חלק מהפיקה של הברך שלי לצערי. כמובן התאונה לא היתה באשמתי אלא באשמת הרכב השני ועם זה אין בעיה. היום לאחר כמעט שלושה חודשים מתקשר אלי הסוכן ביטוח שלי ואומר לי שהגיע הציק והאם אני רוצה לבוא לקחת אותו או שהוא ישלח לי אותו בדואר. כמובן שהלכתי להביא את הציק, ואני רואה שהורידו לי 20% מהסכום. מסתבר שבגלל שהתאונה היתה בצומת אז מדובר ברשלנות תורמת. מה זה אומר רשלנות תורמת? נאמר לי שאני יכול להגיש תביע נגד חברת הביטוח ואולי לקבל את ה20% הנותרים. האם מישהו מכיר את המושג הזה? תודה רבה ומצטער על ההודעה החופרת. יום טוב לכולם
הודעה אחרונה מאת TAL01, -
- 2 תגובות
- 945 צפיות
רציתי לדעת אם יש תוכנה לדעת מתי מגיעים מכוניות??????? או משהו דומה?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 3 תגובות
- 844 צפיות
אז בקצרה. קניתי רכב,רציתי להעביר בעלות. ואותו עובד בחברת הדואר טען שאתה חייב להיות בן 18 ומעלה,ובגלל זה רשמתי את האוטו של שם אמא שלי,מה שיוצר טיפה בלאגן. האם יש אפשרות להעביר את האוטו על שמי ללא העברת יד? להתלונן על אוטו בן אדם,שבגללו אותו מוכר שמכר לי את האוטו,חזר לראשון לציון,אמא שלי עיבדה שעות עבודה בשביל ללכת לסניף הדואר.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, לפני יומים הלכתי לראות רכב מסוג רנו, הרכב נמצא בבעלותו של סוחר. הרכב נבדק ונמצא תקי,ן לאחר הבדיקה הלכנו לעביר בעלות והרכב "לא עבר בעלות" לרכב יש קנסות במרכז קנסות הוא הלך לשלם את החוב 12,500 ש"ח ואמרו לו שהתהליך ימשך 7 ימים לאחר תשלום החוב האם זה נכון? תודה
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 0 תגובות
- 596 צפיות
פורשה העלתה על גבי האתר הראשי "מילון מושגים" אשר מפרש כל מושג שקשור לטכנולוגיה מאחורי המכונית. בין הטכנולוגיות השונות תוכלו לקרוא על איך עובדת תיבת הגיר החדשה של פורשה הלו הוא ה-PDK. לאתר לחצו כאן.
הודעה אחרונה מאת Smi1ey, -
- 1 תגובות
- 815 צפיות
שלום קניתי עכשיו רכב טויוטה אוונסיס החדשה 2009 שחורה הבעיה שאני רוצה אם יש כזה דבר שאני יוצא מהאוטו שיש איזה משהו שמקרר את האוטו כאילו אפילו אם אפשר למשל שאני ידליק לפני שאני נכנס לאוטו להדליק את המזגן?
הודעה אחרונה מאת שלומי,
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 1,384 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מיץ פטל
- פריג'י
- בנא
- לב טוב
- falou
- tan tan
- shlomi66
- zmirmir
- 133hp
- ItayLev
- פיזיקאי שימושי
- fatboy1340