Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיפור אישי על גוג'ון שבור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי לקחת את רכבי , מאזדה 626 מודל 01 ,לאיזון גלגלים לקראת נסיעה ארוכה,הורדת הגלגל הראשון עברה חלק ואילו בגלגל השני נאמר לי כי הבריגו אום אחד בצורה עקומה ואם ינסו להבריגו החוצה הוא ישבר,אמרתי תשברו ,כי אם יתפוס אותי פנצ'ר בדרך ממילא לא אוכל לפרק את האום.

לאחר איזון שני הגלגלים והרכבתם על הרכב שאלתי מה עושים,האם אפשר לנסוע עם ארבעה ברגים במקום חמישה?

נאמר לי בשיא הבטחון שאין שום בעיה וזה יכול להוות בעיה רק במהירות גבוהה של 180 קמ"ש ומעלה,

לא הייתי שקט עם ההרגשה, כי אם מהנדסי הרכב תכננו חמישה ברגים אז מי זה פנצ'ר מעאכר ישראלי ועוד "דוד" שיגיד שזה לא משנה אפשר גם עם ארבע.

ניגשתי למוסך המרכזי ושאלתי את אותה שאלה אם אפשר לנסוע עם גוג'ון שבור ושם נאמר לי חד משמעית שאני לא יוצא מהמוסך עד שהם מסדרים לי את הגוג'ון השבור ושאני יעלה מיד על הליפט

תוך רבע שעה הרכב היה מתוקן ועוד עם מחיר של רק עלות החלק ללא עבודה.

יצאתי מאושר, שמח והעיקר בהרגשת בטחון שאני נוסע ברכב תקין.

על זה מוסך מאזדה מקבל ממני חמישה כוכבים ***** ישר כח.

1גוג'ון.jpg

גוג'ון.jpg

פורסם

תמסור למי שאמר לך שאין בעיה לנסוע ככה שהוא אידיוט, הבורג הקטן הזה דופק את האיזון של הגלגל ויכול לגרום להמון דברים לא נעימים, שהקטן בהם הוא רעידות הגה במהירויות גבוהות. והגדול שבהן הוא איבוד הגלגל באותם 180 קמ"ש. וכל הכבוד לך שלא נחת וקיבלת חוות דעת שנייה. וכל הכבוד למוסך, קרן אור אחרי כל סיפורי הזוועות.

בקיצור כל הכבוד לכולם חוץ מדוד

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני לא חושב שנסיעה עם בורג חסר יכולה לגרום נזק בטווח הקצר. תסלחו לי, אבל אם זו נסיעה קצרה ולא במהירות גבוהה, אין שום נזק. אם מהדקים את שאר הברגים כמו שצריך, במומנט הנכון, אין שום נזק.

במיוחד אם זה רכב שיש לו 5 אומים (במקרה של ה-626) ו-4 בהחלט יכולים לפצות על החסר.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
אני לא חושב שנסיעה עם בורג חסר יכולה לגרום נזק בטווח הקצר. תסלחו לי, אבל אם זו נסיעה קצרה ולא במהירות גבוהה, אין שום נזק. אם מהדקים את שאר הברגים כמו שצריך, במומנט הנכון, אין שום נזק.

במיוחד אם זה רכב שיש לו 5 אומים (במקרה של ה-626) ו-4 בהחלט יכולים לפצות על החסר.

4 אומים ממש לא יכולים לפצות על החסר!

מהנדסים עבדו וחשבו על 5 אומים שיחזיקו את הגלגל כמו שצריך, מה השטות הזו ש4 אומים יכולים לפצות על החסר, זה כמו שיורידו לך אצבע ותוכל להגיד שה4 אצבעות האחרות מפצות על החסר.

ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא ,

שלגאונות יש גבולות . ( אלברט איינשטיין )!

Mazda 3 2.0!!:twisted::lol:

פורסם

שמוליק,

פיצוי על החסר הוא לא הנקודה כאן.

חוסר של האום גורם לחוסר איזון חריף בגלגל אשר גורם לויברציות שהן עלולות לגרום לנזקים גדולים ביותר.

נכון, לא מנסיעה של 2 ק"מ ב 5 קמ"ש אבל דוד התכוון שאין שום בעיה להמשיך לסוע ככה ביום יום וכאן הוא טעה וסיכן את בטיחות הרכב ובטחון הנוסעים בו ולידו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

על איזה איזון אתה מדבר. האומים נמצאים כמעט במרכז הגלגל, בעיית האיזון כמעט ולא קיימת.

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

לאום ולגוג'ון יש משקל מסויים ששווה לשאר הגוג'ונים וזה מה שמאזן את הגלגל, זה כמו המשקולות ששמים בג'אנטים, תחשוב שמשקולת אחת חסרה איך זה פוגע באיזון...

פורסם

בדר"כ - אם לא תמיד, כל מערכת נבנת עם מקדם בטיחות. כך שאני מאמין שנסיעה עם ארבעה גוז'ונים לא הייתה פוגעת בבטיחות כל עוד הרכב ננהג בתחום הסביר. הפנצ'אר מאכר לקח על עצמו אחריות גדולה ואני לא מבין בשביל מה. הוא ציין שזה ישבר, אישרת, ואכן נשבר. סיים עבודה, ותפנה למוסך לתיקון. או במיקרה הכי טוב, לסגור הכל, לשלוח אותך למוסך ואז להגיע חזרה אליו לביצוע איזון.

בקשר לרעידות בהגה בגלל חוסר במשקל. הכי פשוט שפותח האשכול פשוט יענה, הרי הוא נסע מרחק מסויים מהתקריה למוסך מאזדה.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

נסעתי במשך 3 חודשים עם אום נעילה שבור בגלגל של הסונומה עד שהיא נמכרה (לפני שנה וחצי).

לא נגרם נזק לשום מכלול מכאני (נבדק) ולא לג'אנט (נבדק) כמו שנאמר כבר, המהנדסים לוקחים מקדם ביטחון, וככל שיש יותר ברגים שמחזיקים את הגלגל במקום, ככה הסיכויי שכשל של אחד מהם יגרום נזק יותר נמוך.

אגב, כאשר ראיתי אותה לפני חודשיים, האום נעילה עדיין לא תוקן.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

אין שום בעיות לנסוע עם גוזון שבור ברכב בעל 5 ברגים.

כמות הגוזונים הרכב היא לא משהו שחשבו עליו מהנדסים שנים רבות, בדקו את כל האופציות ובסוף הגיעו לנקודה קריטית שמתחתיה אין הרכב יכול לפעול.

הסיבה למה לרכב יש 4 או 5 ברגים היא בעיקר עקב סטנדרטיזציה מסויימת ופופוליזם, ואולי גם בגלל מקדם בטיחות עצבני. רכבים ששקלו מעל טון וחצי נסעו עם 4 ברגים לפני כמה שנים והיום רכבים ששוקלים 1.2 טון נוסעים עם 5 ברגים. המיאטה 2006 עם 5 ברגים שוקלת רק 10 ק"ג יותר מאחותה בשנת 2005 שהייתה עם 4 ברגים בלבד. אני מניח שלא ההשמנה של ה 10 ק"ג אילצו את הוספת הבורג הנוסף...

גם איזון הגלגל לא ממש מושפע מהחוסר בגוזון.

אתם מדברים על גוף ששוקל בין 15 ל 20 ק"ג (צמיג + גאנט) שרוב המשקל נמצא במרחק של עשרות סנטימרים מהמרכז (הרדיוס של צמיג סטנדרטי של מזדה 6 - 205-55-16 הינו מעל 30 ס"מ). ומול זה נמצא גוזון ששוקל אולי 20 גרם ומיקומו הוא 5 ס"מ מהמרכז. זה זניח לחלוטין.

להוכחה אני אתן את הדוגמא של איזון צמיג:

שמאזנים צמיג, סטיה של 5 גרם נחשבת תקינה (אצל הלא מחמירים גם 10 גרם), המרחק של המשקולת ממרכז הצמיג הוא 20 ס"מ. המומנט שמפעילה המשקולת של ה 5 גרם על הגלגל זהה למומנט שמופעל על ידי גוזון במשקל 20 גרם, הנמצא במרחק של 5 ס"מ מהגלגל שזה כאמור - השפעה זניחה.

בקיצור, אין שום בעיות לנסוע על 4 ברגים במקום 5 לזמן וטווח נורמלי אשר מושפעים בעיקר מהחשש שעוד בורג יהרס - יותר מהחשש שנסיעה על 4 ברגים תגרום נזק.

במיאטה שלי הלכו כבר 2 ברגים (לא ביחד), ועדיין המיאטה נסעה מהר, ביצעה דריפטים ותיפקדה במאת האחוזים ללא רעידות ושטויות. בפעם השניה לקחו לי יותר מחודשיים עד שהתפנתי להחליף בורג ושוב - לא היו שום בעיות תפקוד.

אז לא להתרגש, ההמלצה של בעל הפנצריה סבירה לחלוטין ואין שום בעיה לנסוע נסיעה ארוכה עם הרכב - רק לזכור להחליף בסופו של יום...

פורסם

מסכים שלא צריך לאבד אשתונות בגלל בורג אחד מתוך 5.

מוסך מורשה בחיים לא ישחרר רכב כך לא בגלל שהם שם מומחים גדולים (בקושי יודיעם שם לעשות משהו מעבר מהחלפת שמנים ורפידות בלם) אלא עקב חשש מאחריות ותביעה במידה ויהיו בעיות.

וגם זה אלולו לדפוק אותם מבחינת משרד התחברוה במידה וייתגלה.

בכל מקרה ברור שכזה עיניין עדיף לסדר ולא להישאר כך - just in case.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
לא סתם המוסך של מאזדה, התעקש להחליף את הבורג,

מפני שזאת בעיה בטיחותית חמורה מאד.

(השרשור הזה מתאים לפורום טכני)

דיי דיי, הנאיביות נשפכת ממך כמו שהיא נשפכת בכמויות מפותח האשכול. המשפט הזה שהמוסך אמר, הוא חלק מהתרגילים השיווקיים שהוא מפעיל על הלקוחות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...